Zaman: Sal Haz 17, 2025 20:11

News News of Ümit DOĞANCI

Site map of Ümit DOĞANCI » Dizin : Ümit DOĞANCI

Abdestli Kapitalistler (2)

Bizler tehlikenin farkındayız. Önümüzdeki günlerde, aylarda, ve hatta yıllarda neler olabileceğini şimdiden biliyoruz, cünkü “Balik baştan kokarmış”!

Ne mi olucak? Gelin hep birlikte, abdestli kapitalistlerden aldığımiz kokuyu ifade edelim..

- Imralidakine af getirip, Ergenekon dan yargılanmasına “an” kaldı!

- Özerlik derken Başkanlık sistemi gelecek!

- Yeni Anayasa 2011 secimlerinden hemen sonra acıklanacak!

- Ermenistan sınırı tekrar acılacak! (Azeri kardeşlerimize verilen söz/sözler unutulacak!)

- Kürtçe dil de eğitim gercekleşecek!

- Emperyalistlerin büyük İsrail, büyük Ermenistan ve ...
Read more : Abdestli Kapitalistler (2) | Görüntüleme : 1340 | Yanıtlar : 2

Abdestli Kapitalistler (1)

Bu başlığı ilk duyduğumda, tamam işte budur demiştim! Evet! Çünkü yaşadığımız bu dönemde toplumumuzda oluşan bir grubun kutuplaşmasının asıl nedeni bu değil mi?

Onlar, din iman deyip, sessiz ve derinden kul hakkıyla malı götürmediler mi?

Onlar ki, cuma namazına gitmek için pahalı jeep’lere binenler değil mi?

”Müslüman kanaatkâr olmalı, az ile yetinmeyi bilmeli..” deyip de, grev yapan işçime ”gel etme, dur yapma” çağrısında bulunmadılar mı?

İşçilerimizi kendi kaderleriyle, ” 4/C” ile baş başa bırakmadılar mı? ...
Read more : Abdestli Kapitalistler (1) | Görüntüleme : 1381 | Yanıtlar : 0

Türkiye de Kadın olmak!

Ülkemizde kadın olmanın ne kadar zor ve aynı zamanda onurlu bir birey olmanın anlamına geldiğini biliyor musunuz?
Bu yaz bu gerceğe birkaç defa şahit oldum. Aldığım izlenimleri de sizlerle paylaşmak istiyorum.

...
ve kadınlar
Bizim kadınlarımız:
Korkunç ve mübarek elleri
İnce, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
Anamız, avradımız, yarimiz
Ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen
Ve soframızdaki yeri
Öküzümüzden sonra gelen
...
Nazim Hikmet Ran

Kim bilir bu birkaç dizeyi yazarken Nâzım‘ın aklından neler geçmiştir, ama ...
Read more : Türkiye de Kadın olmak! | Görüntüleme : 8076 | Yanıtlar : 0

Maçın Ardından..

Bir Milli maç mıydı yoksa bir Türkiye klasiği miydi? Saha da futbol mu oynandı, yoksa alışık olduğumuz karelerden görüntüler mi vardı? İsterseniz birlikte analiz edelim.

Sahaya dizilen on bire göz atınca, hak eden mi sahadaydı yoksa etmeyen mi? Peki onlar 90 dakika süresince görevlerini layıkıyla yerine getirdiler mi? Tıpkı hayatımızda olduğu gibi bir durumla karşı karşıya değil miyiz ?

Kim oturduğu koltuğa hakkıyla oturmuş? Oturanlar görevlerini layıkıyla yerine getiriyor mu?

Sahada bir "Mehmet" Marco Aurelio ...
Read more : Maçın Ardından.. | Görüntüleme : 940 | Yanıtlar : 0

Bir Rüya Gördüm..

İçinde Mustafa’m vardı. Mustafa Kemal'im. Mas mavi gözlerine bakarken dilim varmadı ona, olan bitenden bahsetmeye. Ne gençliğinden, ne de halkından bahsedebildim. O Zaten her şeyin farkındaydı.
Sadece "Bursa Nutkunu tekrar hatırlat çocuk" diyordu bana.
UTANDIM!

Türk Gençliği adına UTANDIM!
Resim
Terler içinde uyandığımda, saat gece yarısı 03:05 'di.

Tüm yoldaşlarıma makalemi yazdığım bu saatte seslenmek istiyorum.

Yoldaşlarım, biz hiç bir ülkenin devamı değiliz. Bizler esarete ve gericiliğe başkaldırışın en güzel örneğiyiz. Çünkü bizler Mustafa Kemal'in ...
Read more : Bir Rüya Gördüm.. | Görüntüleme : 1034 | Yanıtlar : 0

Türkiyenin Suçu Ne ?

Haftalardır konuşulan iki dizi var. Biri malum, 'Fatmagülün Suçu Ne ? ', diğeri ise, Türkan Saylan için yapılan 'Türkan' adlı dizi. İkisini dile getirenler arasında inçe bir fark var. İçinde benim gibi vatan sevgisi bulunan ve Türkiye'nin geleceği içim kaygılanıp mücadele eden kesim 'Türkan' dizisinde gerçekleri ne kadar anlatılır diye düşünüp fikir yürütürken, uyuyan ve düşünme bilincini kaybetmiş diğer topluluk ise malum diğer diziyi konuşur oldu!

Değerli dostlarım, böyle dizilerin amacının çok farklı olduğu ortadadır. ...
Read more : Türkiyenin Suçu Ne ? | Görüntüleme : 1048 | Yanıtlar : 0

Haydi Türk Gençi, Görev Başına!

Değerli Arkadaşlarım, saygı değer Yoldaşlarım,

ülkemizin ve dünyanın içerisinde bulunduğu tarihsel bir dönemeçte, türk gençliğine görevlerini tekrar hatırlatmak istiyorum.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik, siyasi ve sosyal sıkıntıların çözümünü ancak ve ancak Kemalist bir düşünce anlayışıyla bulacağımızı düşünüyorum. Değerli hocamız, rahmetli Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı nın 'da belirttiği gibi, Kemalizm evrensel bir olgudur.

Kemalizm'in, emperyalist sömürüye ve kapitalist sisteme karşı en kapsamlı ve geçerli çözüm olduğu ortadadır.

Bugün içinde bulunduğumuz bu koşullarda, türk gençliğinin ...
Read more : Haydi Türk Gençi, Görev Başına! | Görüntüleme : 3724 | Yanıtlar : 0

Karanlık Geleceğe Adım Adım..

Dün uyandığımda dışarıda güneşli bir pazar sabahı vardı. Tarih 12 Eylül 2010 'du. Belkide bizlere uyanın artık, uyanın ki 30 sene önce olanları hatırlayın ve bugün 'doğru' kararı verin diyordu. Peki doğru karar neydi?

Hayır olabilir miydi? Hayır'da hayır var mıydı? Yoksa şerden mi hayır doğardı?

Dün halkın yüzde 23'ü oy kullanmadı. Bunun ne demek olduğunu biliyormusunuz? Bunun nedeni güvensizlik mi? Yoksa halkın yüzde 23'ünün Anayasa'nın umrunda olmaması mı?

Akdeniz ve Ege bölgeleri 'hayır' diyor ...
Read more : Karanlık Geleceğe Adım Adım.. | Görüntüleme : 1766 | Yanıtlar : 6

Güven Meselesi

Hatırlarsanız Başbakan gecen ay bizleri açıkça tehdit etmişti. “Bitaraf olan bertaraf olur..” demişti. Bilsin ki, bizim tarafımızda rengimiz de bellidir. Kendisi ve yandaşları gibi bukalemun değiliz!

Bir Başbakanın ağzına yakışmıyan beyanatlar ve halkı iki ucuruma sürüklemesinden dolayı ulaşılan noktada “evetçi” ve “hayırcı” iki bloğun çatışması var. Ve tüm bunların ötesinde, vatandaşların önemli bir kesimin seçim sonuçlarının gerçeği yansıtacağına inanmıyor. Daha önce yapılan hileleri, bulunan oy pusulaları, kesilen elektirikleri hatırlamamız yeterlı sanırım!

Peki aslında vatandaş kime ...
Read more : Güven Meselesi | Görüntüleme : 884 | Yanıtlar : 0

Neden Hayır ?

Geride bıraktığımız aylara baktığımızda, 12 Eylül'de Referandum ile oylanacak Anayasa değişiklik Paketine neden 'hayır' oyu kullanılması gerektiğini duyarlı vatanseverler olarak gerçekleri yazdık, çizdik ve anlatmaya çalıştık. Anlatabildik mi? Bilemiyorum çünkü anlatabildiğimiz karşımızdakinin anladığı kadardır. Bu yüzden 12 Eylüle kadar anlatmaya devam edeceğiz!

Peki bu Anayasa değişiklik Paketine neden hayır oyu kullanmalıyız?

- Anayasalar her ülkede, toplumsal mutabakatla hazırlanır. Bu ülkelerede demokratik ülkeler deriz! Oysa bizde tek taraflı bir parti tarafından hazırlandı!

- Hedef Demokratikleşmeyse eğer, ...
Read more : Neden Hayır ? | Görüntüleme : 1421 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148684 ileti • Toplam 46065 başlık • Toplam 25009 üye

x