Zaman: Pzt Tem 07, 2025 22:15

News News of Feza TİRYAKİ

Site map of Feza TİRYAKİ » Dizin : Feza TİRYAKİ

Keyfimiz Yerinde / Feza TİRYAKİ

KEYFİMİZ YERİNDE!

Bir önceki akşam, biz televizyon izlemeyenler, haberi gece saat dokuzdan sonra bilgiağı haberlerinden öğreniyoruz ilk: “Afyonkarahisar’da cephanelikte patlama. “ Haberi bir asker yaralı diye veriyorlar.

Sabah, işin korkunç boyutu ortaya çıkıyor. Cephanelik havaya uçmuş, yirmi beş askerimiz yaşamını yitirmiş. Dört askerimiz yaralı. Sivil yaralılar da var deniyor.

Afyon yanıyor… Askerlerimiz yanıyor… Yüreğimiz yanıyor…

Öğlen 12 haberlerini, “Babadan Oğula, Ustadan Çırağa” adlı yarı söyleşi, yarı müzik çalma dinletisinden sonra TRT 4 radyosu şöyle ...
Read more : Keyfimiz Yerinde / Feza TİRYAKİ | Görüntüleme : 1202 | Yanıtlar : 0

Sömürgeleşme / Feza TİRYAKİ

SÖMÜRGELEŞME

Genç kaptan anlatıyor:

Alman grubu gezdiriyorum. Gemideyiz. Hepsi İngilizce biliyor ama hiçbiri İngilizce konuşmuyor. Su altındaki “Batık Kent’i tanıtıyorum İngilizceyle. Alman bu dille dinlemek istemiyor. Almanca söyle, diyor. İngilizce anlattıklarımı anlamaz görünüyor, omuz silkiyor. Hele o gün biri açıkça: “Bize Almanca anlat!”dedi. “Almanca konuş. Biz Almanız!”

İşte o zaman bende şafak attı. Cevabı yapıştırdım:“Niye ben Almanca konuşayım? Sen Türkçe konuş! Burası Türkiye!”

Kaptan Yusuf , bu tartışmadan çok etkilenmiş. Yirmili yaşların ortasında ...
Read more : Sömürgeleşme / Feza TİRYAKİ | Görüntüleme : 1312 | Yanıtlar : 1

Yüce Türk Ulusu, Yüce Türk Ordusu, Yüce Atatürk! / Feza TİRYAKİ

Yüce Türk Ulusu, Yüce Türk Ordusu, Yüce Atatürk!

Resim

“Ordumuz, Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir.
Mustafa Kemal Atatürk (1927)”

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk , yurdumuzu, ulusumuzu düşmanlardan, saldırganlardan, işgalcilerden, gözü dönmüş paylaşımcılardan Türk Ordusu’yla kurtarmış, Cumhuriyeti Türk ulusunun bağrından çıkan Türk Ordusu’yla kurmuştur.

Türk Ordusu, Kurtuluş Savaşı’nın Birinci İnönü, İkinc i İnönü Savaşları’ndan başarıyla çıkmış, sonra Sakarya Meydan Savaşı’yla büyük bir zafer daha kazanmıştır. ...
Read more : Yüce Türk Ulusu, Yüce Türk Ordusu, Yüce Atatürk! / Feza TİRYAKİ | Görüntüleme : 1405 | Yanıtlar : 1

Bayram Gelmiş Neyime? / Feza TİRYAKİ

Bayram Gelmiş Neyime?

Resim
“Bayram gelmiş neyime?” der bir şarkısında halkımız:

“Bayram gelmiş neyime / Anam anam garibem
Kan damlar yüreğime / Anam anam garibem”

Bir yanda tuzu kurular, işbirlikçiler, gamsızlar, evet efendimciler, her dönemin dönenleri, köçekleri, bencilleri… bir güzel bayram kutladılar. Hâlâ da kutlamaya devam ediyorlar. Hem bayramları bitecek gibi de değil. Vur patlasın çal oynasın, umurlarında mı dünya? Bunların her günleri bayram! Gelen ağam, giden paşam der böyleleri…

Bir yanda da acıdan ...
Read more : Bayram Gelmiş Neyime? / Feza TİRYAKİ | Görüntüleme : 1400 | Yanıtlar : 0

Depremi Unutmadık Mı?

DEPREMİ UNUTMADIK MI?
Resim

“17 Ağustos’u unutmadık!” diye başlık atmışlar bu gün bazı gazeteler. Kimi gazete küçücük bir yer ayırmış bu yıldönümüne, kimi biraz daha büyükçe. Hepsinde ortak olan özellik ise, bu günü geçen yıllara göre daha sönük bir şekilde anmamız… Daha on üç yıl önceki on binlerce can kaybını ulusça unutur gibi olmuşuz. Günü anar gibi yapıp şöyle bir geçiştirmişiz…

Yurt Gazetesi bu günü tam sayfayla anmış. Hem de şöyle bir açıklama yapmış: “Gerçek ...
Read more : Depremi Unutmadık Mı? | Görüntüleme : 1091 | Yanıtlar : 0

ANITKABİR (4) Anıtkabir'i Bilerek Gezelim Mi?

ANITKABİR (4)

ANITKABİR'İ BİLEREK GEZELİM Mİ?

Resim
Bir haftada hazırladığım, Anıtkabir'i gezerken Türk tarihini tekrardan öğreneceğimiz bir yazı. Anıtın ve bölümlerinin sanatsal yanlarını da tek tek ayrıca açıkladım. Atatürk'ün buradaki sözlerini ayraç içinde Öztürkçe anlamını da vererek yazdım. Herkesin bilmesi bugünlerde çok önemlidir diye yazdım bu yazıyı, Anıtkabir’e bile saldırıya çekinmiyorlar çünkü. Yazıya konuyla ilgili 19 resim eklendi...

ANITKABİR’İ BİLEREK GEZELİM Mi?

“Anıtkabir, Türk’ün Atası’nın, Atatürkü’nün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunun, yani Atatürk’ün Türkiye’nin kalbi Ankara’da ...
Read more : ANITKABİR (4) Anıtkabir'i Bilerek Gezelim Mi? | Görüntüleme : 6895 | Yanıtlar : 0

ANITKABİR (3) Anıtkabir'in Yapılışı

ANITKABİR (3)

Resim
ANITKABİR'İN YAPILIŞI

Anıtkabir, Atatürk için yaptırılan bir anıtmezardır.

Tarihçi Nurettin Can Gülekli diyor ki: “O’na ululuğuna yakışır bir anıtmezar yaptırılması düşüncesi bütün ulusumuzun ortak bir isteği olarak ortaya çıktı.”

Sonra devam ediyor: “Atatürk isteseydi, kendisi için büyük, gösterişli bir anıt mezar yaptırabilirdi. Bunun için yeterli geliri vardı. Fakat O, ölmeden önce bütün malını, mülkünü, parasını ulusuna bağışladı. Atatürk bir başkanın, bir devlet adamının, zorlamalarla büyük olamayacağına, saygı göremeyeceğine inanıyordu. ...
Read more : ANITKABİR (3) Anıtkabir'in Yapılışı | Görüntüleme : 2061 | Yanıtlar : 0

ANITKABİR (2) / Feza TİRYAKİ

ANITKABİR (2)
Resim

ANITKABİR'DEN RAHATSIZLAR

Tarihçi Nurettin Can Gülekli benim hocamdı Gazi Eğitim’de. Yunan kültürüne hayran olunduğu, öyle bir yayın ve eğitim siyasetinin olduğu o günlerde bile bizi gerçek bilgilerle aydınlatmış, Eski Yunan’la bugünkü Yunan’ı kesin çizgilerle ayırmıştı.

Bugünkü Yunan’a, Anadolu işgalcilerine, barbar, ürüyen itler gibi derdi, derste, sohbetlerinde. Yunan Başbakanı'nın kameralar önünde barbar Türkler sohbeti yaptığı günümüzde bir tarihçimiz vaktiyle onlara yakışanı ne güzel demiş değil mi?

1981 yılında ilk basımı yapılan ...
Read more : ANITKABİR (2) / Feza TİRYAKİ | Görüntüleme : 1049 | Yanıtlar : 0

ANITKABİR (1) / Feza TİRYAKİ

ANITKABİR (1)

Resim
ANITKABİR’E SALDIRI

"Su uyur, düşman uyumaz" der atalarımız.Yedi ay önce düşman(!) Anıtkabir’e saldırmıştı bir kaç koldan. Sonra sustular. Şu anda uykuda gibiler. Ne zaman yeniden saldıracaklar bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey, bunların iki ileri bir geri giderek işleri kotarmaları… Önce bir işi ortaya atıyorlar, sonra gelecek tepkileri gözlemliyorlar, aradan bir süre geçince de yeniden kaldıkları yerden işi sürdürüyorlar…

Bu konu, Ocak ayı sonu Şubat ayı başlarında tartışıldı. İlk önce Yeni Akit ...
Read more : ANITKABİR (1) / Feza TİRYAKİ | Görüntüleme : 828 | Yanıtlar : 0

Türkçeyi Sevmek Vatanı Sevmek Gibi / Feza TİRYAKİ

Türkçeyi Sevmek Vatanı Sevmek Gibi

Alfabemi seviyorum.

İlkokuldan lise son sınıfa kadar hangi sınıfta ders yaparsam yapayım ilk dersim hep alfabemiz olmuştur.

Büyük sınıflardaki gençler, önce, biz çocuk muyuz, niye alfabeyle derse başlıyoruz derlerdi ama alfabemizi bilmediklerini görünce susarlardı.
Şu anda bile bu yazıyı okuyanlara sorsam, haydi alfabemizi ezbere bir çırpıda söyleyiverin desem, içlerinde kaçı bunu yapabilir?

Bunda suç bizimdir. Diline, ulusuna, kimliğine sahip çıkmayan Cumhuriyet kuşaklarında… Şimdi, dilimizi aksanlı konuşan, Türk kimliğini ...
Read more : Türkçeyi Sevmek Vatanı Sevmek Gibi / Feza TİRYAKİ | Görüntüleme : 2005 | Yanıtlar : 3

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148750 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x