Zaman: Pzr Ağu 03, 2025 4:36

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AB ile rekabet edemez hale geldik... / Ahmet TAKAN

AB ile rekabet edemez hale geldik...

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Özer, tarım ve hayvancılıkta nereye doğru sürüklendiğimizi ise net ifadelerle anlattı;

"Türkiye'de 24 Ocak 1980'den bu yana uygulanan yanlış politikalar sonucu hayvancılık gerilemiş ve tükenme noktasına doğru gelmiştir. Son yıllarda giderek ağırlaşan olumsuz gelişmeler öncelikle hayvansal gıda ile beslenme ihtiyacı olan halkımızın, ülkemizde hayvancılıkla uğraşan kesimler ile bu sektörde profesyonel olarak çalışan meslek mensuplarının çalışma koşullarını, istihdam alanlarını ve iş ...
Read more : AB ile rekabet edemez hale geldik... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1830 | Yanıtlar : 1

Zehir zemberek! / Necati DOĞRU

Zehir zemberek!

Bayrama, “Manisa'da tugayda 731 asker yediği yemekten zehirlendi, 3000 askerin de vücudunda zehirlenme belirtileri görüldüğü için hastaneye kaldırıldı” haberleri ile girdik. Arife günü de “Askeri beş kez zehirlemek şartnameye uygun çıktı” haberi ile uyandık.

Bir zehirlenme.

İki zehirlenme.

Üç zehirlenme.

Dört zehirlenme yetmez.

Beşinci zehirlenme olmalı.

Ancak o zaman “acemi er eğitim tugayına hazır yemek satan şirket ile yapılan sözleşme” iptal edilebilirmiş. Erlerin zehirlendiği tugayda görevli bir binbaşının adı ile soyadının ilk harfleri ...
Read more : Zehir zemberek! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1093 | Yanıtlar : 0

İsrail ve Rumlar ile ortak enerji şirketi / Zeynep GÜRCANLI

İsrail ve Rumlar ile ortak enerji şirketi

Türkiye ile İsrail arasında Mavi Marmara ile kesilen ilişkiler, sessiz sedasız onarılıyor; hatta Mavi Marmara öncesi döneme göre daha ileriye taşınıyor.

Son adım, enerji konusunda…

İsrailli üst düzey yetkililer, İstanbul'a “uluslararası toplantılar/konferanslar” gerekçesiyle gelip, Türk yetkililerle İsrail açıklarındaki doğalgazın Türkiye'ye aktarılması konusunda pazarlık ediyorlar.

AKP iktidarı öncesinde Türkiye'nin Akdeniz'deki enerji kaynakları konusundaki politikası netti; kıyıdaş tüm ülkeler kıta sahanlığı ve deniz sınırları konusunda anlaşmadan, Akdeniz'deki yatakların kullanılması yanlış ...
Read more : İsrail ve Rumlar ile ortak enerji şirketi / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 876 | Yanıtlar : 0

Orta Doğu'da kaç bayramdır bu trajedi yaşanıyor! / Kenan AKIN

Orta Doğu'da kaç bayramdır bu trajedi yaşanıyor!

Ne yazık ki İslam dünyası mübarek bir Ramazan Bayramı'nı daha "buruk" bir şekilde yaşıyor.

Gerçekten de, İslam ülkelerinden bazıları, ya "istilâ altında" ya da "yok olma" tehdidiyle çatışıyor, savaşıyor.

Afrika'nın ortalarından, Afganistan'ın içlerine kadar bir "kaos" içinde çırpınan İslam alemi, çıkış yolunu bir türlü bulamıyor.

Daha doğrusu, malum "şer güçler" her seferinde yeni oyunlarla, yeni tuzaklarla İslam alemini adeta sindiriyor.

Filistin, Tunus ve Yemen trajedisinin yanı sıra, komşumuz ...
Read more : Orta Doğu'da kaç bayramdır bu trajedi yaşanıyor! / Kenan AKIN | Görüntüleme : 1036 | Yanıtlar : 0

Rumlar asker sayısını arttırıyor / Prof. Dr. Ata ATUN

Rumlar asker sayısını arttırıyor

Bir taraftan görüşmeler devam ederken, Rumlar diğer taraftan Milli Muhafız Ordusunun sayısını arttırmak için paralı asker kiralamayı sürdürüyor.

Rum Savunma Nakanı Fotiou, bu yıl içinde 4 bin aparalı asker daha alınacağını açıkladı geçen gün. Yeni alınacak 4 bin paralı askerler ile Rum Milli Muhafız Ordusu (Ethniki Fruro) içindeki paralı asker sayısı 27 bine çıkacak. Bu bilgileri toplamak için de son 6 yılın Rumca gazetelerini okumak yeterli, başka bir araştırma gerekmez.

Paralı ...
Read more : Rumlar asker sayısını arttırıyor / Prof. Dr. Ata ATUN | Görüntüleme : 960 | Yanıtlar : 0

18 ada için ses yok! Kıbrıs için tehlike çanları / Armağan KULOĞLU

18 ada için ses yok! Kıbrıs için tehlike çanları

Ege'deki Türk adaları ve kayalıklarının Yunanistan tarafından işgaline ilişkin dikkat çekici birçok haber, ikaz edici yazı, söylem ve görsel yayımlanmasına rağmen, bugüne kadar yetkililer tarafından kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapılmaması anlaşılır gibi değildir.

Ayrıca Kıbrıs için yeniden tehlike çanları çalmaya başlamıştır. Her an için soydaşlarımız, itibarımız ve güvenliğimiz açısından üzüntü duyacağımız bir durumla karşılamamız mümkündür.

18 ada ve kayalık işgal altında

Adalar ve kayalıklar 2004'ten itibaren ...
Read more : 18 ada için ses yok! Kıbrıs için tehlike çanları / Armağan KULOĞLU | Görüntüleme : 2190 | Yanıtlar : 0

Şikâyetim var cümle faizden! / Murat MURATOĞLU

Şikâyetim var cümle faizden!

Ne zaman Cumhurbaşkanı veya Başbakan, bankalardan şikâyet etmeye başlarsa bilin ki sıkıntılı günler yaklaşıyordur. Dertleri yine yüksek faiz… Yalnız bu sefer ciddi anlamda dert… Ülkeyi adeta sömürüyor.

İşin ilginci, bugünlere sanki başkalarının yönetiminde gelmişiz gibi şikâyet etmeleri… Bayılıyorum bu orta oyununa… Öyle inandırıcılar ki, bazen kendimden bile şüphe ediyorum!

Balık baştan kokar. Ülkenin Hazinesi faize bakmadan, kim ne kadar borç verirse alıyor. Hazine'nin bu ay piyasadan borç yenileme oranı yüzde 151'e ...
Read more : Şikâyetim var cümle faizden! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1285 | Yanıtlar : 0

Çatışma siyaseti / Ahmet GÜRSOY

Çatışma siyaseti

Boşuna huzur aramayın. Arasanız da bulamazsınız. Benim ülkeme huzur gelmesi için insanların ortalama davranış ve ahlak kalıplarını benimseyip kabullenmesi gerekir. Bu da toplumsal mutabakata bağlıdır.

Peki, toplumsal mutabakatı nasıl sağlayacağız?

İşte asıl mesele bu ya.

Toplumsal mutabakat öyle kolay bulunabilecek bir şey değil.

Neden?

Çünkü çatışmayı besleyen kaynaklar güçlü. Aynı zamanda da ısrarcı. İlla çatışılsın istiyor ve besliyor.

Mutabakatı besleyen kaynaklar ise zayıf. Dolayısı ile huzur yok kardeşim benim ülkemde. Boşuna aramayın.

Mesela ...
Read more : Çatışma siyaseti / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 1241 | Yanıtlar : 0

Türkiye'nin en önemli yeraltı kaynağı; Bor / Prof. Dr. Övgün Ahmet ERCAN

Türkiye'nin en önemli yeraltı kaynağı; Bor

Boğaziçi Gezginler Topluluğunun 7-9 Nisan 2017 günleri arasında düzenlediği, Altınyol-Yanardağlar Ülkesi gezisi kapsamında, 57 kişiyle Eskişehir’e doğru yola çıktık. Eskişehir demek Bor ile Toryum demektir. Tinkal bor tözünün-cevherinin çıktığı yer de; Eskişehir, Seyitgazi, Kırka köyüdür.

Etimaden’in Kırka’da ergene(açık işletme) biçiminde sürdürülen alan oldukça geniş bir bölge. Buradan çıkarılan bor, işlenmemiş olarak (tüvenan) olarak, değil türevleri oluşturularak satılıyor. Borun birkaç türev ürünleri de burada üretiliyor. Yeryüzünde 4 önemli arı bor ...
Read more : Türkiye'nin en önemli yeraltı kaynağı; Bor / Prof. Dr. Övgün Ahmet ERCAN | Görüntüleme : 23181 | Yanıtlar : 0

Dışişlerimiz "Dinlerarası Diyalog"un "FETÖ Suçu" Olduğunu Bilmiyor mu? / Müyesser YILDIZ

Dışişlerimiz "Dinlerarası Diyalog"un "FETÖ Suçu" Olduğunu Bilmiyor mu?

Yunanistan'la aramızda iki gündür Ayasofya krizi yaşanıyor.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Ayasofya'da Kadir Gecesi programı düzenlenmesi, ardından sabah ezanı okunması üzerine Yunanistan Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak, Türkiye'yi kınadı ve bunun “Kabul edilemez bir provokasyon” olduğunu iddia etti.

Yunan açıklamasında, Ayasofya'ya camiye çevirme girişimlerinin uluslararası toplumu rencide ettiği belirtilip, buna tepki gösterilmesi çağrısında bulunulurken, “Dünyadaki bütün Hıristiyanların dini duygularına ve bu ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148855 ileti • Toplam 46196 başlık • Toplam 25029 üye

x