Zaman: Sal Ağu 05, 2025 5:18

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Irak anayasası Binali Yıldırım'ı yalanlıyor / Ahmet TAKAN

Irak anayasası Binali Yıldırım'ı yalanlıyor

Çapulcu başı Barzani'nin Türkiye'ye gelişi, Atatürk ve Esenboğa Havalimanlarının gönderine çekilen peşmerge paçavrası ile ilgili meydana gelen haklı büyük tepkilerden devam edelim...

Skandal ötesini savunan Başbakan Binali Yıldırım'ın Salı günkü partisinin grup toplantısında söylediklerini bir kez daha hatırlayalım; 

"Irak anayasasına göre Kuzey Kürdistan Bölgesel Yönetimi özerk bir yapıdır. Parlamentosu, başbakanı, bakanları, ayrı bayrağı vardır ve dünyada bu şekilde tanınır. Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar. Irak Anayasası'nın gereği ...
Read more : Irak anayasası Binali Yıldırım'ı yalanlıyor / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2256 | Yanıtlar : 0

1923'ten beri yapamadıklarını 2017'de başardılar! / Batuhan ÇOLAK

1923'ten beri yapamadıklarını 2017'de başardılar!

Havalimanı ve Çankaya Köşkü'ndeki ihanet paçavralarından sonra gözler hükümetten gelecek açıklamaya çevrildi. Binali Yıldırım "Bugünlerde bir bayrak hikayesidir gidiyor. Irak anayasasına göre, Kuzey Kürdistan Bölgesel Yönetimi özerk bir yapıdır. Parlamentosu vardır, başbakanı, bakanları, ayrı bayrağı vardır. Dünyada da bu şekilde tanınır. Sanki yeni bir teamülmüş, yeni bir uygulamaymış gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahı mümkün değildir" sözleriyle uygulamanın bizzat hükümet kararı olduğunu duyurdu. Yıldırım, Devlet Bahçeli'nin "bürokratik bir komplo ...
Read more : 1923'ten beri yapamadıklarını 2017'de başardılar! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 2455 | Yanıtlar : 0

Milyon kere hayır / Ergun KAFTANCI

Milyon kere hayır

Geçen salı günkü Yeniçağ, Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunu bütün çıplaklığıyla gözler önüne serdi...

Büyük coşkuyla karşılanan ve konuk edilen Kuzey Irak Kürt Yönetimi'nin başı Barzani'nin sırf evetçi Erdoğan'a ve AKP'ye, Kürt kökenli yurttaşlarımızın destek vermesini sağlamak amacıyla geldiği anlaşıldı...

Dikkatinizi çekti mi bilemiyorum; Barzani devlet başkanı töreniyle karşılandı, gittiği her yere de Kürt Yönetimi bayrağı çekildi. Bu istikbal ve o bayrak, halk tarafından infialle karşılandı...

* * *

Barzani'nin babası Molla Mustafa ...
Read more : Milyon kere hayır / Ergun KAFTANCI | Görüntüleme : 1787 | Yanıtlar : 1

Biz de Görevimizi Yaptık / Rifat SERDAROĞLU

Biz de Görevimizi Yaptık

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, “Karargâh Rahatsız” başlıklı bir yazıdan nasıl CUNTA ve DARBE çıkardığını, edindiği izlenimden dün anlatmıştı! Salı sabahı “Çalar Saat” programında İsmail Küçükkaya “Ben Savcı Demir ile konuştum. Kendisi, bir vatandaş bana suç duyurusunda bulundu, ben de görevimi yaptım” dediğini söyledi. El Hak doğrudur. Ben de bu ülkenin bir vatandaşı olarak, aynı Savcıya belgeleriyle bir suç duyurusunda bulundum! Öyle izlenim falan değil, kapı gibi belgeler. Şüphelilerin hem sesleri ...
Read more : Biz de Görevimizi Yaptık / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1180 | Yanıtlar : 0

Barzani'ye bağımsızlık desteği verildi!.. / Ahmet TAKAN

Barzani'ye bağımsızlık desteği verildi!..

Ne içiyorlarsa aynısından ben de istiyorum!.. Artık dayanılacak hal olmaktan çıktı. Milletin aklı ile zekasıyla alay etmekten bıkmıyorlar. İçinde yaşamaya mahkum edildiğimiz ortamı, akıl ve mantık kuralları ile anlatmak çok uzak ve hatta imkansız hal aldı. Gerçek ötesinin de ötesine geçtik. Öyle skandallara, öyle rezaletlere öyle bahaneler uyduruyorlar ki, bu neyin kafası, neyin kafasını yaşıyorlar anlayabilmek mümkün değil.

Başbakan Binali Yıldırım, çapulcu başı Barzani'nin Türkiye'ye gelişi ile Atatürk ve Esenboğa Havalimanlarının ...
Read more : Barzani'ye bağımsızlık desteği verildi!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1850 | Yanıtlar : 0

Skandal mülakat ve gizlenen maaşlar / Saygı ÖZTÜRK

Skandal mülakat ve gizlenen maaşlar

Ülkemizde devlet işleri “biri yapar, biri bozar” biçiminde gelişiyor. İdam cezası AKP döneminde kaldırıldı, şimdi idam cezasını yeniden getirmek istiyorlar. Memurluğa alımlarda “arşiv araştırması”, “güvenlik soruşturması” yapılıyordu, “böyle şey olmaz” deyip kaldırdılar. Şimdi, Kanun Hükmünde Kararname'yle sessiz sedasız yeniden soruşturma ve arşiv araştırmasına geçildi. Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişliği'ni kaldırdılar, şimdi yeniden bu sisteme şaibeli bir biçimde geçiyorlar.

AKP döneminde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın deneyimli müfettişlerini etkisiz hale getirmek, emekliliğe zorlamak için ...
Read more : Skandal mülakat ve gizlenen maaşlar / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1162 | Yanıtlar : 0

9 sıfır elde var sıfıra sıfır! / Necati DOĞRU

9 sıfır elde var sıfıra sıfır!

Rakamla “BİN” yazayım: 1.000. Kaç sıfır var? 3 sıfır. Rakamla “MİLYON” yazayım: 1.000.000. Kaç sıfır var? 6 sıfır. Rakamla “MİLYAR” yazayım: 1.000.000.000. Sıfırları sayayım. 9 sıfır.

THY 9 sıfırlı zarar etti.

TABLET 9 sıfırı yuttu.

Sıfıra sıfır.

Elde var sıfır.

THY adını duyunca herkes gururlanır. Cumhuriyetle birlikte Mustafa Kemal'in “İstikbal göklerdedir” sözüyle kurulmuş. Dünyanın her yerine uçak indiriyor, uçak kaldırıyor. Milletin gururu. Geçen hafta THY'de uçaklarda “ikram servis elemanı” ...
Read more : 9 sıfır elde var sıfıra sıfır! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1953 | Yanıtlar : 0

Hani iktidar sizin çizginize gelmişti? / Selcan TAŞÇI

Hani iktidar sizin çizginize gelmişti?

Türkiye gibi "Türklere bırakılamayacağı" peşinen ilan edilmiş bir ülke için planlanan nihai hedef yolunda "kullanılıyor" olmayı, "önemsenme", "hak teslimi", "vazgeçilmez olma" filan gibi algılayıp da, siyaseten burnundan kıl aldırmama fazına geçen arkadaşlar vardı.

Hani iktidarı "kendi çizgilerine getirdiklerini" filan savunuyorlardı.

Hani, güya "fikirleri iktidar"dı;

Gerçek fikirdaşlarını, gönüldaşlarını darmadağın etmek pahasına afralara, tafralara başlamışlardı.

Sormak lazım şimdi onlara:

"Çizginiz" Barzani'yle "paralel" miydi ki; "çizginizde" olduğunu iddia ettiğiniz iktidar Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti ...
Read more : Hani iktidar sizin çizginize gelmişti? / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1576 | Yanıtlar : 0

İngiliz üretimi ihanet paçavrası / Batuhan ÇOLAK

İngiliz üretimi ihanet paçavrası

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir ihanet paçavrası hükümetin talimatıyla göndere çekildi. Bu rezalet yetmemiş olacak ki dün de Çankaya Köşkü'ndeki Barzani-Yıldırım görüşmesinde, ikilinin arkasında yine o paçavra vardı. Anlaşılan, Ahmet Davutoğlu döneminde başlatılan peşmergeyi "devletleştirme" projesi aynen devam ediyor.

Atatürk Havalimanı'ndaki görüntüler karşısında İran medyası bile ayağa kalkıp tepki gösterirken, yandaşlardan tek bir eleştiri bile yapılmadı. Bilakis "Bu bayrak Kürtlerin bayrağı, bundan rahatsız olunmamalı" diye tepki gösterdiler.

"Türkiye seninle gurur duyuyor" ...
Read more : İngiliz üretimi ihanet paçavrası / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 2825 | Yanıtlar : 0

68 metrekarede 31.3 milyar dolar! / Murat MURATOĞLU

68 metrekarede 31.3 milyar dolar!

Yıllar sonra yolum bir kez daha Çin'e düştü. Hani bizde diyorlar ya “adamlar yol yaptı” diye, onlar bu işi çoktan aşmış. Şehir içinde saatte 430 km hız yapan manyetik raylı tren işliyor.

Dile kolay, Çin yılda 500 milyar doları geçen dış ticaret fazlası veriyor. Bizim de katkımız yok değil… Geçen yıl Çin'in, Türkiye ile olan dış ticaretinde net fazlası 22 milyar dolar… Alıyoruz, satamıyoruz. Satamayız da… Ne satacağız ki? Türkiye'de ...
Read more : 68 metrekarede 31.3 milyar dolar! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1709 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148865 ileti • Toplam 46206 başlık • Toplam 25031 üye

x