Zaman: Cum Mar 13, 2026 8:52

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Başbakan Cengiz Çandar'ı Tam 32 Kez Yalanladı! / M.A. GÜLLER

Başbakan Cengiz Çandar'ı Tam 32 Kez Yalanladı!

Pentagon’a ilk giren Cengiz Çandar, yazısına şöyle başlamış: “Tayyip Erdoğan’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açtığı foseptik çukurunda vuruşmayı niçin kabul ettiğini bir türlü anlayamıyorum”. (Referans Gazetesi, 17 Ağustos 2010)

Kral’ın adamının foseptik esintili yazısı Kılıçdaroğlu’na saldırılarla sürüyor; aklınca Erdoğan’ı savunacak. Miting konuşmalarında Erdoğan’ın BOP Eşbaşkanlığı’na gönderme yapan Kılıçdaroğlu’nı “zırvalamakla” suçluyor Çandar ve şu yalana sarılıyor:

‘BOP nedir?’ diye sorsanız, Kılıçdaroğlu’nun doğru cevap verebileceğini hiç sanmam. Tayyip Erdoğan, BOP’un eşbaşkanı ...
Read more : Başbakan Cengiz Çandar'ı Tam 32 Kez Yalanladı! / M.A. GÜLLER | Görüntüleme : 2820 | Yanıtlar : 2

Hanefi Avcı'nın AKP'yi bin kere kapattıracak kitabı!

Hanefi Avcı'nın AKP'yi bin kere kapattıracak kitabı!

Hanefi Avcı’nın kaleme aldığı, “Haliç’de Yaşayan Simonlar” isimli kitabını okumaya başlamadan önce merak edip konuları taradım, akabinde satır satır okumaya başladım.

İtiraf ediyorum son dönemde hiç bir kitabı bu kadar dikkat ve heyecanla okumuyorum.

Niçin mi?

Yazan isim çok önemli de ondan!

Hayır yazmak Hanefi Avcı için iş değil!

Tersine o bu işi vicdanına, ülkesine ve tarihe sorumluluk adına yaptı!

Dahası, başına gelebilecekleri de tahmin ederek yazdığını söylüyor! ...
Read more : Hanefi Avcı'nın AKP'yi bin kere kapattıracak kitabı! | Görüntüleme : 4155 | Yanıtlar : 6

Yalçın Doğan-Hayatta kalmanın ölçüsü ‘Evet’ demek

20 Ağustos 2010-Hürriyet

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/155 ... =91&gid=61

Hayatta kalmanın ölçüsü ‘Evet’ demek

Yalçın Doğan

“HAYIR” demek bir süre yasaklanıyor. “Hayır” demek zinhar yasak. Oy pusulasında hayır oyunun rengi mavi, evet oyunun rengi beyaz.

Bırakın hayır demeyi, hayır oyunun rengi olan mavi demek bile yasak.

Ne zaman? 1982’de, askeri diktatörlük altında. 12 Eylül Anayasası'nın referanduma sunulduğu günlerde.

O Anayasa'nın referanduma sunuluşu sırasında, o propaganda sürecinde sadece darbenin lideri Kenan Evren konuşuyor. ...
Read more : Yalçın Doğan-Hayatta kalmanın ölçüsü ‘Evet’ demek | Görüntüleme : 643 | Yanıtlar : 0

Atatürk Ve Yorgun Askeri.. Sümela Ayininde Kim Güldü...

Atatürk Ve Yorgun Askeri.. Sümela Ayininde Kim Güldü, Kim Ağlayacak..

Güneş yavaş yavaş ufuk çizgisine doğru süzülmeye başlamıştır…

Ve… Aylardan Hazirandır…

Saatlerdir ayaktadır. Uzaklara bakmaktadır. Yüzü sıkıntı ve üzüntü içindedir, Bakışları yoğun bir kederle gölgelenmiş ve buğulanmıştır. Çok gergin bir bekleyişle, hiçbir şey demeden, sadece büyük bir dikkatle uzaklara süzmektedir…

Yanında çok daha genç olan iki kişi vardır. Onlar da sessiz, ama tedirgin bir bekleyiş içindedirler.

Bu tedirginliğe sebep, bulundukları yere göre sağ tarafta bulunan ...
Read more : Atatürk Ve Yorgun Askeri.. Sümela Ayininde Kim Güldü... | Görüntüleme : 892 | Yanıtlar : 0

Pruf. Dr. Alpaslan Işıklı- Referandum ve İşçi Hakları

18 Ağustos 2010-İlk Kurşun

http://www.ilk-kursun.com/2010/08/refer ... i-haklari/

REFERANDUM VE İŞÇİ HAKLARI

PROF. DR. ALPASLAN IŞIKLI

EMEKÇİLER NEDEN HAYIR DEMELİ?

12 Eylül’de halkoyuna sunulması öngörülen Anayasa değişikliği metninin genel olarak demokratik düzen ve özellikle de demokratik düzenin başlıca temellerini oluşturan yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığı ilkesi açısından içerdiği unsurlar ve doğurması olası ciddi tehlikeler, önemli ölçüde açıklık kazanmıştır.

Kuşkusuz, yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığı ilkesine ilişkin hükümler ve ...
Read more : Pruf. Dr. Alpaslan Işıklı- Referandum ve İşçi Hakları | Görüntüleme : 764 | Yanıtlar : 0

Yiğit Bulut

"Habertürk TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut evvelsi gece Tayyip Erdoğan’la çok mutlu bir röportaj yaptı.

Her ikisi de çok mutluydu.

Paylaştıkları hislerin ortaklığı onları derin bir saadete gark etmişti.

İkisi de Tüsiad’a karşıydı.

İkisi de Doğan Grubu’na karşıydı.

Yiğit Bey’in karşı olmasının sebebi kariyersel ve kişisel, Erdoğan’ınki Deniz Feneri ve kendisini eleştiren yayınlar ile hıfzına almakta güçlük çektiği gazeteciler olsa bile…

Neticede ikisinin de bunlarla bir hesabı vardı.

Erdoğan bu grubun ensesine çöktükçe Yiğit ...
Read more : Yiğit Bulut | Görüntüleme : 1712 | Yanıtlar : 5

PKK-AKP İşbirliği Tescillendi! / Muharrem BAYRAKTAR

PKK-AKP İşbirliği Tescillendi!

Her şey dediğimiz ve yazdığımız gibi gelişiyor. Çok şükür ne yazmışsak aynen çıkıyor. Daha birkaç gün önde bu sütunda şunları yazmıştık:

“Ve son noktayı koyuyor APO:

“Yanılmıyorsam referandumda evet ile hayır at başı durumda gidiyor. BDP burada kilit konumundadır. BDP’nin tavrı, referandum sonuçlarını etkiler. BDP önümüzdeki günlerde bu konuda toplantılar da yapmalıdır. BDP bu referandum sürecini yeni bir anayasanın yapılması sürecine dönüştürebilir.”

APO’nun açıklamaları dikkatle takip edildiğinde “sonucu etkileyecek kilit oyların BDP ...
Read more : PKK-AKP İşbirliği Tescillendi! / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 5933 | Yanıtlar : 10

Atatürk’ün Ordu Çizgisi / Işık KANSU

ATATÜRK'ÜN ORDU ÇİZGİSİ

Daha önce Atatürk’ü Samsun’a götüren Bandırma vapuru için “transatlantik” benzetmesi yaptığına tanık olduğumuz biri yazıyor: Efendim, Mustafa Kemal, Selanik’teki İttihat Terakki toplantısında, “Ya üniformayı çıkartıp siyaset yapalım. Ya da üniformalı kalıp siyaseti bırakalım” demiş de, bu sözleri başımızdakilerin orduya yönelik bugünkü politikalarına çok uyuyormuş!

Bir kere Selanik’teki toplantıda Mustafa Kemal ne demiş, iyi irdelemek gerek. Belgelere göre, Atatürk, 1909’daki o toplantıda şöyle konuşmuştur:

Ordu mensupları cemiyet (İttihat ve Terakki Cemiyeti) içinde kaldıkça ...
Read more : Atatürk’ün Ordu Çizgisi / Işık KANSU | Görüntüleme : 679 | Yanıtlar : 0

Bu Hükümet ABD’de Olsa Ağır Ceza Alırdı / Rıza ZELYUT

BU HÜKÜMET ABD'DE OLSA AĞIR CEZA ALIRDI

Türkiye mi hukuk devletidir Amerika mı? Eğer Amerika bir hukuk devleti ise Türkiye değildir; Türkiye hukuk devleti ise ABD değildir.

Ama gerçek şudur ki ABD; hukuku uygulamak açısından Türkiye’den çok ileridir. Bu hukuk kuralları elbette ki ABD’yi korumak amacıyla oluşturulmuştur; lakin kendi içinde tutarlıdır. Bu açıdan bakınca şunu iddia ediyoruz: Türkiye’yi bugün yöneten kadro eğer Amerika’da olsa idi; hiç kuşkunuz olmasın ki ağır ceza mahkemesinde yargılanırlar; yüklü cezalar ...
Read more : Bu Hükümet ABD’de Olsa Ağır Ceza Alırdı / Rıza ZELYUT | Görüntüleme : 531 | Yanıtlar : 0

Kürdistan’ın ayak sesleri! / Hasan DEMİR

Kürdistan’ın ayak sesleri!

Hiç olmazsa şu mübarek oruç günlerinde siyasetten uzak duralım istedik ama mümkün değil. Mümkün değil çünkü çok tehlikeli gelişmeler oluyor.

Böylesine vahim bir ortamda Türkiye’yi yönetenler maalesef bizim “Federandum” dediğimiz referanduma kilitlenmiş, milleti cambaza baktırmakla meşguller. Çok klasik bir benzetme amma öylesine örtüşüyor ki, tekrarlamadan geçemeyeceğim: Bizans düşüyor, biz meleklerin cinsiyetini tartışıyoruz.

Yaklaşmakta olan felâketi görmek için son birkaç günde olup biten sadece şu iki gelişmeye bakmak yeter de artar bile: ABD ...
Read more : Kürdistan’ın ayak sesleri! / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 842 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148853 ileti • Toplam 46383 başlık • Toplam 25120 üye

x