Zaman: Cum Mar 13, 2026 8:55

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Sevr’i Savunmak, Emperyalizmi Savunmaktır / Dr. Barış DOSTER

Sevr’i Savunmak, Emperyalizmi Savunmaktır

Türkiye öyle bir noktaya geldi ki, “demokrasi”, “düşünce özgürlüğü”, “ifade hürriyeti” gibi kavramlar adına ve bu kavramların ardına sığınarak Cumhuriyet’e sövmek moda oldu. Ülkenin bölünmesini istemek, ulusal değerlere saldırmak, bağımsızlığı ve aydınlanmayı yermek demokratlığın gereği, çağdaşlığın göstergesi, özgürlükçülüğün kanıtı haline geldi. Böyle düşünenlere göre; Cumhuriyet’i savunmak dinozorluktur, statükodan beslenmektir, faşizmi benimsemektir, soykırım suçuna ortak olmaktır, darbeciliktir, kısacası Ergenekonculuktur. Yine bu çevrelere göre; “Ben Kürdüm” diyorsanız demokrat, özgürlükçü, hukukun üstünlüğünü savunan, tarihinizle ...
Read more : Sevr’i Savunmak, Emperyalizmi Savunmaktır / Dr. Barış DOSTER | Görüntüleme : 1674 | Yanıtlar : 0

Açılımcıbaşı Dersim isyanını çarpıtıyor / İhanetler AK'lanıyor

Başbakan’ın tarih bilinci

BAŞBAKAN, referandum mitinglerinde, bir zamanlar CHP’nin, Dersim’in (yani Tunceli’nin) başına bomba yağdırdığını tekrarlıyor.

Amacı ne? İkinci Cumhuriyetçiler, yandan çarklı demokratçılar, sağsolcular ve zehir zemberek liberaller gibi tarihimizle yüzleşmek mi istiyor? Tarihle yüzleşmek isteyen Osmanlı’yla başlar!
Başlamak için sağlam bir tarih bilinci gerekir. Bu tarih bilincinin, Cumhuriyet’in ayağına bukağı, başına bela olan her şeyin Osmanlı’dan miras kaldığını bilmesi de gerekir. Osmanlı-Dersim ilişkisi can ciğer kuzu sarması mı idi?

ÇİÇEK Mİ VERECEKTİLER! ...
Read more : Açılımcıbaşı Dersim isyanını çarpıtıyor / İhanetler AK'lanıyor | Görüntüleme : 3277 | Yanıtlar : 12

Derin Devlet Savaşları II

Yazan: Hayrullah Mahmud

ERDOĞAN NEDEN AĞLANACAK HALİNE GÜLÜYOR YA DA ÖZKÖK, “NEO ATATÜRK” OLABİLİR Mİ, YILMAZ “YÜCE DİVAN”DA ERDOĞAN’I “AK”LAYABAİLİR Mİ VEYAHUT BUMERANG ETKİSİ?!

Derin Dünya Savaşları II /

“Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, ...
Read more : Derin Devlet Savaşları II | Görüntüleme : 676 | Yanıtlar : 0

Erdoğan Haklı / Ali SİRMEN

ERDOĞAN HAKLI

Başbakan Erdoğan, Rize’den esmiş gürlemiş.

- Ben YARSAV üyesi olan yargı mensuplarına nasıl güveneceğim, buyurmuş.

YARSAV biliyorsunuz, Yargıçlar ve Savcılar Birliği, yargı mensuplarının derneği, benzeri kuruluşlar, gelişmiş demokrasilerde, Avrupa ülkelerinde de, var. YARSAV ve benzeri kuruluşlar ile onların güvence altında olmaları demokrasinin göstergesi.

Ama Başbakan da, yargı bağımsızlığına karşı olan tüm çevresindekiler de, YARSAV’a sürekli çatıyorlar, onunla uğraşıyorlar.

Başbakan’a sorun:

-YARSAV’a neden güvenmiyor, onlarla neden uğraşıyorsunuz?

Yanıtı hazırdır:

- Çünkü beni eleştiriyorlar.

Çünkü ...
Read more : Erdoğan Haklı / Ali SİRMEN | Görüntüleme : 468 | Yanıtlar : 0

Diktatörlük hazırlıkları / Selcan TAŞÇI

Diktatörlük hazırlıkları

Gizliden gizliye, “Ülkeyi tek başıma yönetmek istiyorum. Astığım astık, kestiğim kestik olsun istiyorum. Savcı da, yargıç da ben olmak istiyorum. Benim ağzımdan çıkan kanun sayılsın istiyorum” diyen birine “evet” diyebilecek misiniz!

12 Eylül’de Türkiye’nin geleceği belirlenecek. 12 Eylül’de seçmene ve dolayısıyla Türk ulusuna Tayyip Erdoğan, “Ben Hitler olmak istiyorum. Ülkeyi tek başıma yönetmek istiyorum. Astığım astık, kestiğim kestik olsun istiyorum. Savcı da, yargıç da ben olmak istiyorum. Benim ağzımdan çıkan kanun ...
Read more : Diktatörlük hazırlıkları / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 635 | Yanıtlar : 0

YAŞ krizinin nedeni...

YAŞ krizinin nedeni...

Yaş sürecinde terfi etmeleri gündeme gelen askerlerle ilgili neler söylenmedi ki “600 yıllık askeri saltanat dönemi sona eriyor ”diyenleri mi ararsınız.

“Bunun bir normalleşme olduğunu söyleyenleri mi?”

Tabi bunlar en insaflıları…

Ama bazıları var ki onlar bu işi açıkça küfüre, hakarete kadar vardırdılar.

Elbette tüm bu yaşananlara ve söylenen sözlere şaşırmamak gerekiyor.

Bu süreç yani…

Askerin gözden düşürülmesi süreci, bundan yaklaşık üç yıl önce başladı.

Yaklaşık üç yıldır TSK alenen hedef ...
Read more : YAŞ krizinin nedeni... | Görüntüleme : 564 | Yanıtlar : 1

Demokratik açılımdan demokratik özerkliğe

Demokratik açılımdan demokratik özerkliğe

PKK, Türkiye’nin gündemini terörle bloke etmek ve Kürtçe konuşan Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarını rehin almak gibi iki büyük işi başarmıştır. PKK’nın bu iki büyük ihaneti başarmasında iktidarın izlediği terör ve “Kürt Açılımı” stratejisinin önemli bir yeri olduğunu tartışmak bile yersizdir. Bugün PKK’nın geldiği noktada Barzani sermayesiyle beslenen medya aydınlarının “siyasi çözüm”le başlayan ve sonuçta bölünme tartışmalarına kadar uzayan kamuoyunu yönlendirme sürecinin yeri de tartışılmaz.

“Kürt Gerçeği”, “Kürt Sorunu”, “Kürt Sorunu benim ...
Read more : Demokratik açılımdan demokratik özerkliğe | Görüntüleme : 780 | Yanıtlar : 0

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özeleştiri / Deniz KAVUKÇUOĞLU

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ve ÖZELEŞTİRİ

“Bizim bu generaller, terfiler için harcadıkları enerjilerinin onda birini askerlik için harcasalardı, doğru dürüst, ciddi, saygıdeğer bir ordumuz olurdu.

Kendi mayınıyla kendi askerini havaya uçurmaya, askerlerinin ölümünü naklen seyretmeye, ‘baskın olacak’ raporlarına aldırmamaya, dünyanın en kolay baskınına uğrayan karakollarını yapmaya, baskına gelen PKK’lileri ‘kaçakçı’ sanmaya, kekik toplamaya çıkan köylüleri ‘düşman’ diye öldürmeye hiç aldırmıyorlar, bu hataları düzeltmek için kıllarını bile kıpırdatmıyorlar ama ‘terfi, tayin’ dedin mi çıldırıp ortalığı kırıp döküyorlar. ...
Read more : Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özeleştiri / Deniz KAVUKÇUOĞLU | Görüntüleme : 795 | Yanıtlar : 2

Serdar Ant-İki Türkiye

30 Temmuz 2010-BELLEK
http://bellek2009.blogspot.com/2010/07/iki-turkiye.html

İKİ TÜRKİYE…

Serdar Ant

İki “Türkiye” var bugün.

Biri zenginlerin, büyüyenlerin, kârlarını katlayanların Türkiye’si… Dolar milyarderlerinin Türkiye’si bu…

Diğeri ise emeği ile geçinen, sabit gelirlilerin, işsizlerin, yoksulların Türkiye’si… Bu da halkın Türkiye’si

Her dört kişiden birinin işsiz olduğu, yatırımların durduğu, borç denizinde kulaç atan, açıklarla boğuşan, terörün, yolsuzluğun, hırsızlığın, arsızlığın kol gezdiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Ama iktidar partisi ve şakşakçıları, ...
Read more : Serdar Ant-İki Türkiye | Görüntüleme : 709 | Yanıtlar : 1

Kimdir bu Atilla Kıyat!? / Behiç KILIÇ

KİMDİR BU ATİLLA KIYAT!?

Şu sıralar “hava durumu” malum!.. Ciheti askeriyenin tepesine “son balyoz” indiriliyor..

İşte bu atmosferde, “tuzu kuru emekliler” içerisinde bir ses yükseliyor!.

Koramiral emeklisi muhterem, Şehit cenazelerinin tabut tabut indiği, Oramirallerin bile hapishane kapısına sürüklendiği bir ortamda bülbül olmuş şakıyor!..

Bu zatın sıra sıra muhteşem beyanları vardır!.. Mesela kendileri, sermaye sınıfının huzurunda, “TSK kontrol altına alınmalı. Bunun için TSK’ya direktif verebilecek, sonra da denetleyebilecek kadrolarınız olmalı” diyecek kadar ileri görüşlü ve bu ...
Read more : Kimdir bu Atilla Kıyat!? / Behiç KILIÇ | Görüntüleme : 2143 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148853 ileti • Toplam 46383 başlık • Toplam 25120 üye

x