Zaman: Pzr Mar 29, 2026 9:16

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Tarihimizle yüzleşiyoruz!

Tarihimizle yüzleşiyoruz!

Gelin sizlerle, tam 45 yıl önceki Meclis tutanaklarından bir konuşmayı izleyelim (o günlerde. Türkiye Büyük Meclisi değil, Millet Meclisi olarak tanımlanıyordu nedense). Siz karar verin bu konuşmanın günümüzü ne kadar yansıttığına, ülkemiz siyasetinin 45 yılda ne kadar yol aldığına ve şimdi nerelere geldiğimize...

Ben, dikkatimi çeken yerleri kalın harflerle belirledim; gerekli güncellemeleri yaptım, o günün iyi niyetli beklentilerini, bugün hayal bile edilemeyecek şeyleri de (!) ile işaretledim.

Benim gibi 70’ini geçmiş kişilere, her ...
Read more : Tarihimizle yüzleşiyoruz! | Görüntüleme : 970 | Yanıtlar : 1

Kelime Oyunu / Halûk TARCAN

Sayın Varol,

Zamanım oldukça KELİME OYUNU'na bakarım: Hem eğlenirim, hem de benim için bu bir imtihan olur.

Pazartesi gecesi sormuş olduğunuz bir soru aklıma takıldı… Size göre bu sorunun cevabı, MEHDİ idi. Sizi ve bu soruyu hazırlayanları bu konuda biraz bilgilendirmek isterim. Ben Etnolog’um; Paris Sorbon üniversitesindenim, size bu sıfatla cevap veriyorum.

MEHDİ sıfatı tinsel anlamda, bir gün göklerden gelip yeryüzünü değiştirecek kudretli kutsal varlık, politik ve sosyal anlamda ise LİDER’dir

İlkel kafalarda M.Ö.80 ya ...
Read more : Kelime Oyunu / Halûk TARCAN | Görüntüleme : 1039 | Yanıtlar : 0

12 Eylül katillerine af geliyor

12 Eylül katillerine af geliyor

3. Yargı Paketi'ndeki son dakika düzenlemesi ile 12 Eylül'ün ölüm makinelerine af geliyor.

TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edilen 3. Yargı Paketi'ne son anda sürpriz bir düzenleme girdi.

"12 Eylül öncesinde eylemleri örgütlü suç dışında tutularak cezaları ayrı ayrı uygulanan kişiler ile örgüt kapsamında değerlendirilerek haklarında tek bir ceza uygulanan kişiler arasındaki eşitsizliğin giderileceği iddiasıyla" verilen önergesinn perde arkasından 1980 öncesi dönemde işledikleri cinayetlerin cezalarına af gibi ceza indirimi getirildi.

AKP ...
Read more : 12 Eylül katillerine af geliyor | Görüntüleme : 656 | Yanıtlar : 1

Anadolu Ajansı'ndan Kürtçe Sürprizi

Anadolu Ajansı'ndan Kürtçe Sürprizi

Mustafa Kemal'in, 'Türkiye’nin sesini bütün dünyaya duyuracaktır' diyerek kurduğu Anadolu Ajansı Kürtçe yayına başlayacak.

Türkiye'nin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı, 92 yaşında müthiş(!) bir ilke imza atıyor. Mustafa Kemal'in, "Türkiye’nin sesini bütün dünyaya duyuracaktır" diyerek kurduğu Anadolu Ajansı Kürtçe yayına başlayacak.

KEMAL ÖZTÜRK AJANSIN VİZYONUNU ANLATTI

Ankara'da TOBB Medya Meclisi toplatnısında, bir sunum yapan Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk Ajans'ın 2020 vizyonunu anlattı.

92 yaşındaki Ajansın, savaş muhabiri yetiştirmeye başladığını, ...
Read more : Anadolu Ajansı'ndan Kürtçe Sürprizi | Görüntüleme : 940 | Yanıtlar : 1

Y-CHP'den 'Kürtçe' teklifi

Y-CHP'den 'Kürtçe' teklifi

CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce, siyasi partilerin Türkçe'den başka dillerde de faaliyette bulunmasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Teklife göre, önseçim çalışmasında bulunan aday adaylarının faaliyetlerinde Türkçe'den başka dil ve yazı kullanılabilecek.

Teklifle, Siyasi Partiler Kanunu'nun ''azınlık yaratılmasının önlenmesi'' başlıklı maddesinde değişiklik yapılıyor.

Buna göre, ''Tüzük ve programlarının yazımı ve yayınlanmasında, kongrelerinde, açık veya kapalı salon toplantılarında, mitinglerinde, propagandalarında Türkçe'den başka dil kullanamazlar'' cümlesi, ''... Türkçe'nin kullanılmasını ...
Read more : Y-CHP'den 'Kürtçe' teklifi | Görüntüleme : 984 | Yanıtlar : 1

Terörist Öldüren 17 Asker Tutuklandı

Terörist Öldüren 17 Asker Tutuklandı

Van'da 3 yıl önce 2 pkklı ile pkklılara yardım ve yataklık eden bir kişinin öldürüldüğü operasyonla ilgili başlatılan soruşturmada bir emekli Albay, 1 Binbaşı, 1 üsteğmen, 1 astsubay ile 13 Uzman Çavuş tutuklandı.

ASKERLER ARKADAŞLARI İLE VEDALAŞTI, GÜLE OYNAYA CEZAEVİNE GİTTİ
tıklayın: http://www.dha.com.tr/dhavideogaleri.asp?vid=316075

Van'ın Çaldıran İlçesi'ne bağlı Buğullukaynak Köyü yakınlarında 3 yıl önce yapılan operasyonda 2 pkklı ile saklandıkları evde onlara yardım eden bir ...
Read more : Terörist Öldüren 17 Asker Tutuklandı | Görüntüleme : 3616 | Yanıtlar : 1

Seyhülislam Vatikan’a AKP Amerika’ya sarıldı

Seyhülislam Vatikan’a AKP Amerika’ya sarıldı

Papa’dan yardım isteyen milli direniş düşmanı Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi adına ‘vakıf’ kuran iktidar da 87 yıl sonra çareyi ABD modeli “başkanlık”ta arıyor!

Papa XI. Pius, Mustafa Sabri’nin yurttan kaçtıktan sonra yazdığı 1925 tarihli mektubuna yanıt vermiş, ancak kendisini kabul etmeyip kardinaliyle görüştürmüş.

Papa’dan yardım istedi
Sevr Antlaşması’nın imzalandığı dönemde Osmanlı’nın şeyhülislamlık makamında oturan Mustafa Sabri Efendi’nin dönemin Papa’sı XI. Pius’a hilafetin yeniden kurulması için mektup yazarak yardım istediği ortaya ...
Read more : Seyhülislam Vatikan’a AKP Amerika’ya sarıldı | Görüntüleme : 1167 | Yanıtlar : 0

5 Bin İlköğretim Okulu İmam Hatip Olacak!

5 Bin İlköğretim Okulu İmam Hatip Olacak!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın İlköğretim Yasası'nda yaptığı değişiklikle birlikte yurt genelinde 5 bin civarında imam hatip ortaokulu açılacak. Bakanlığın yeni bina yapamaması nedeniyle yıllardır ilköğretim okulu olarak kullanılan çok sayıda okul imam hatip ortaokuluna dönüştürülecek.

Saygı Öztürk:

Eğitimde 4+4+4 hazırlıkları başladı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, imam hatip ortaokullarının teşvik edilmesi ve yeni binaların bulunması için il müdürlüklerini uyardı. Müdürlükler de okul arayışına girdi.

Bakan'ın "öncelik verin" demesiyle, yaklaşık ...
Read more : 5 Bin İlköğretim Okulu İmam Hatip Olacak! | Görüntüleme : 892 | Yanıtlar : 0

Bir Ermeni Dostu Gitti Bir Diğeri Geldi!..

Bir Emeni dostu gitti bir diğeri geldi!..

Fransa'da oyların 52'sini alan Francois Hollande, yeni cumhurbaşkanı seçilirken, Nicolas Sarkozy'nin oy oranı yüzde 48'de kaldı.

Fransa'da, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu Sosyalist aday Francois Hollande kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Hollande, oyların yüzde 52'sini kazanırken, Nicolas Sarkozy yüzde 48 oranında oy aldı. Sarkozy'nin siyaseti bırakacağı bildirildi. Hollande'ın seçimi kazandığına ilişkin haber, Sosyalist Parti'nin başkent Paris'teki genel merkezinde büyük çoşkuyla karşılandı. Sosyalistler, Francois Mitterrand döneminden bu yana üç dönemdir ...
Read more : Bir Ermeni Dostu Gitti Bir Diğeri Geldi!.. | Görüntüleme : 661 | Yanıtlar : 0

İşini Bilir Kişi Şok Gazetesi Halkın Sesi Kaan Özbek

İşini Bilir Kişi Şok Gazetesi Halkın Sesi Kaan Özbek

ŞOK GAZETESİ
HALKIN SESİ HABER HATTI
kozbek@abcmedya.com.tr

Samsun Alaçam’dan 56 yaşındaki okurum emekli öğretmen Hasan Sancak bir e-posta yollamış. Aslında uzun süre gündemi meşgul eden ancak sonra nasıl olduysa birden bire rüyalara karışan hikayesini aktarmış. Bir de not eklemiş bana.
“İnşallah gerçekten Halkın Sesi olduğunu ispat edersin” diyor.

Neyse, sözü uzatmadan hocamızın sorununu gündeme getirelim. Tüm dünyada milyon dolarlık reklam yatırımları ...
Read more : İşini Bilir Kişi Şok Gazetesi Halkın Sesi Kaan Özbek | Görüntüleme : 1181 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148826 ileti • Toplam 46387 başlık • Toplam 25117 üye

x