Zaman: Pzr Nis 12, 2026 23:24

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

10 TRT çalışanı tutuklandı

İzmir'de sahte sağlık raporları hazırlayarak 2 milyon YTL'lik yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla başlatılan soruşturma sonrasında 10 TRT çalışanı tutuklandı.

TRT İzmir Bölge Müdürlüğünde görevli bazı personelin sağlık karnelerinde, reçete nüshalarını farklı düzenleyip sahte sağlık raporları hazırlayarak, 2 milyon YTL'lik yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 20 kişiden, eczacı ve 3 eczane çalışanı ile 10 TRT görevlisi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, operasyon kapsamında gözaltına alınan eczacılar D.B. ile eşi A.B, eski TRT ...
Read more : 10 TRT çalışanı tutuklandı | Görüntüleme : 555 | Yanıtlar : 0

Binlerce öğrencinin bursu CHP yuzunden iptal edilecek

CHP kendi ayagina bir kursun daha sıktı!

CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne açtığı dava sonuçlandı.

Her yıl belediyelerin açtığı eğitim yardımı burslarından faydalanan yüzbinlerce yoksul öğrenci artık bu haktan mahrum. Belediyeler tarafından Yükseköğrenim gören öğrencilere verilen burslar, CHP'nin Anayasa Mahkmemesi'ne açtığı dava sonucu iptal edildi.

Anayasa Mahkemesi, 5102 sayılı ''Yükseköğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun''un, ''Belediyeler hariç kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine doğrudan burs ve kredi vermelerini engelleyen'' hükmündeki ''belediyeler hariç'' ibaresini oy birliğiyle iptal ...
Read more : Binlerce öğrencinin bursu CHP yuzunden iptal edilecek | Görüntüleme : 772 | Yanıtlar : 8

Tayyip: Ben Youtube'a giriyorum

Erdoğan: Ben Youtube'a giriyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, THY'ye ait özel uçakla Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye gitti. Erdoğan uçakta Youtube yasağını soran gazetecilere, "Ben giriyorum, siz de girin" yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın partisine çarşaflı üyelerin kaydedilmesiyle ilgili ''Bizim çarşaf masumane'' sözlerini değerlendirdi.

Resmi ziyaret için Hindistan'a giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, ''Zararlı, zararsız olduğu neye göre ölçülüyor? Ellerinde böyle bir ölçüm aleti mi var? O ölçüm aletini ...
Read more : Tayyip: Ben Youtube'a giriyorum | Görüntüleme : 781 | Yanıtlar : 6

AKP'den Çiçek Gibi İhale

Kılıçdaroğlu'ndan yeni dosya

Yeni yolsuzluk iddiası: Çiçeğe 2,5 milyon YTL harcandı, Yozgat'ta yeşil alan yok!

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Yozgat Belediyesi’nin son 4 yılda yaptığı 4 ayrı çiçek ihalesiyle ilgili iddialarda bulundu. Belediye’nin yaptığı 4 ayrı çiçek ihalesinin de aynı firmaya verildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Yozgatlı vatandaşların çiçekler için 4 yılda 2 milyon 492 bin 869 YTL ödediğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, Yozgatlılara çağrıda bulunarak “Yozgat Belediyesi'nin ödediği bu paranın karşılığında gerçekten de umdukları her ...
Read more : AKP'den Çiçek Gibi İhale | Görüntüleme : 691 | Yanıtlar : 0

Kuran'ın 1300 yıllık sırrı

Kuran’ın imlası bu taşta mı gizli?

Suudi Arabistan’da bulunan 1300 yıllık bir duvar yazısı, Kuran-ı Kerim hakkında yüzyıllardır akıllarda olan bir soruyu cevaplandırabilir: Kuran’a sonradan eklenen ve bazen anlam konusunda da tartışmalara neden olan aksan işaretleri, İslam’ın ilk çağlarında da kullanılıyor muydu?

SUUDİ Arabistan Turizm Yüksek Komisyonu’nda yer alan Arap araştırmacılardan Ali ibn İbrahim Gabban, ülkenin kuzeybatısında eşiyle birlikte yaptığı gezide, tarihi bir keşfe imza attı. Gabban söz konusu gezide, üzerinde şu ifadenin kazılı ...
Read more : Kuran'ın 1300 yıllık sırrı | Görüntüleme : 780 | Yanıtlar : 2

Sahte JİTEM'cilerde gerçek kimlik çıktı

Bağcılar'da yapılan bir uygulamada 34 MMT 06 plakalı 300 bin YTL değerindeki Chrysler marka otomobille yakalanan derin çetenin üzerinden çıkan jandarma araç giriş kartı gerçek çıktı.

Bağcılar'da yapılan bir uygulamada 34 MMT 06 plakalı 300 bin YTL değerindeki Chrysler Marka otomobille yakalanan derin çetenin üzerinden çıkan jandarma araç giriş kartı gerçek çıktı. Otomobilde yapılan aramalarda 2'si glock 4 tabanca çıkan 3 çete elemanı ünvan gaspı ve sahtecilik suçlamasıyla tutuklandı. Çete elemanlarının otomobilinde bulunan askeri ...
Read more : Sahte JİTEM'cilerde gerçek kimlik çıktı | Görüntüleme : 1825 | Yanıtlar : 5

Erdal SARIZEYBEK: Türkiye sözün bittiği noktaya geldi

Erdal SARIZEYBEK: Türkiye sözün bittiği noktaya gelmiştir
ABD "benim stratejik müttefikim Barzani'dir" diyor

Read more : Erdal SARIZEYBEK: Türkiye sözün bittiği noktaya geldi | Görüntüleme : 589 | Yanıtlar : 0

ABD'nin Türkiye senaryoları

Raporda, 2014’te Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması ihtimaline de yer veriliyor.

Washington’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşına gireceği 2023 yılındaki siyasi manzarasına yönelik bir rapor sunuldu.

John Hopkins Üniversitesi’ne bağlı Orta Asya-Kafkasya Enstitüsü İpek Yolu Çalışmaları programı araştırmacılarından Halil Karaveli ve Svante Cornell tarafından kaleme alından raporda, Türkiye’nin 2023’te İslamcı akımlar nedeniyle daha muhafazakâr olacağı, baskın siyasi akımların demokratik uzlaşı yoluna gidebileceği veya ülkeye askeri yönetim gelebileceği şeklinde üç senaryo yer aldı.

75 sayfalık raporda, Türkiye’nin daha muhafazakâr ...
Read more : ABD'nin Türkiye senaryoları | Görüntüleme : 822 | Yanıtlar : 2

Erdoğan:IMF ile anlaşma yakın 20-40 milyar dolar kredi gelir

Başbakan Erdoğan’ın AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, IMF ile anlaşma şartlarının oluşmak üzere olduğunu ve pürüz kalmadığını söylediği öğrenildi. ‘Her an anlaşma sağlanabilir’ diyen Erdoğan, IMF’den 20-40 milyar dolar bekliyor.

Radikal Gazetesi'nin haberine göre, Hükümet ile Uluslararası Para Fonu (IMF) arasındaki görüşmelerde, anlaşma noktasına gelindiği belirtildi. Hükümetin, IMF’den 20-40 milyar dolar beklediği öğrenildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partililere, IMF ile görüşmeler konusunda “Şartlar oluşmak üzere, fazla pürüz kalmadı” dediği öğrenildi.

'ARKADAŞLAR ORDA KALDI' ...
Read more : Erdoğan:IMF ile anlaşma yakın 20-40 milyar dolar kredi gelir | Görüntüleme : 656 | Yanıtlar : 6

1 Binbaşı, 2 Asker Şehit...

Yüreğimiz yandı..

Dün çıkan çatışmalarda, 1 Binbaşı, 2 asker şehit oldu. 8'i asker, 4'ü korucu 12 güvenlik görevlisi yaralandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çıkan çatışmada 4 terörist ölü ele geçirildi. Çatışmada 2 er şehit oldu, 4 er yaralandı.

Ağrı'da güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada Binbaşı Süleyman Can şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Bingöl'de ise mayına basan 4 korucu ağır yaralandı.

Şırnak'ta bir grup terör örgütü mensubuyla çıkan çatışmada 1 terörist ölü ele geçirildi. ...
Read more : 1 Binbaşı, 2 Asker Şehit... | Görüntüleme : 958 | Yanıtlar : 6

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148851 ileti • Toplam 46411 başlık • Toplam 25116 üye

x