Zaman: Pzr Tem 06, 2025 18:27

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Başkan Obama Oruç Tutuyor mu? / Yılmaz POLAT

Başkan Obama Oruç Tutuyor mu?
Başkan Obama Beyaz Saray'da dördüncü iftar yemeği düzenledi. Beyaz Saray'da geleneksel iftar yemekleri 200 yıldan fazla yapılıyor. Amerikan Başkanları, iftara sadece Müslüman ülkelerin temsilcilerini değil ,farklı dinlere mensup din adamlarıyla bazı Kongre üyeleri ve resmi yetkilileri de davet ediyor.

ABD'nin 3'ncü Başkanı Bağımsızlık Deklarasyonu’nu yayınlayan Thomas Jefferson'dan beri iftar geleneği hiç bozulmadı. Başkan Obama, Kongre Kütüphanesinde muhafaza edilen Jefferson'a ait Amerikalı Müslümanların hediye ettiği Kuran-ı Kerim’i jest olarak iftarda konuklara ...
Read more : Başkan Obama Oruç Tutuyor mu? / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 2190 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz POLAT

'Dörtte Bir Ermeni Kanı!' / Hasan DEMİR

'Dörtte Bir Ermeni Kanı!'

Yıl 1976. O tarihte Amerika’da yaşayan Leyla Umar, uzun süre kaldığı Kuzey Amerika’nın güneyini de görüp bölge liderleri ve güneyin önemli insanları ile röportajlar yapmak ister.
Bunun için de zamanın Türkiye Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil’in delaletiyle Arjantin’in başkenti Buenos Aires’e gider. Arjantin’in Cumhuriyet gazetesi diyebileceğimiz La Nacion Yazı İşleri Müdürü, Leyla Umar’la bir röportaj yapmak istemektedir.

Sonrasını Umar’ın kendi kaleminden okuyalım:
“La Nacion’un yazı işleri müdürü beni aşırı bir ...
Read more : 'Dörtte Bir Ermeni Kanı!' / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 1115 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Barzani ve Talabani'nin Burs Verdiği Öğrenciler... / Arslan BULUT

Barzani ve Talabani'nin Burs Verdiği Öğrenciler...

İnternet’ten gönderilen, Mardin’deki Artuklu Üniversitesi ile İngiltere’nin Exeter Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenledikleri faaliyetlerle ilgili bir yazıda, 2007 yılında yaptığım bir incelemenin kaynak gösterilmeden kullanıldığını gördüm. Konu önemliydi...

Cumhurbaşkanı adaylığı açıklanmadan bir hafta önce Abdullah Gül’ün İngiltere eğitimi üzerinde bir inceleme yazısı yayınlamış ve bu arada Exeter Üniversitesi hakkında bilgiler vermiştim. İnceleme özetle şöyle başlıyordu:

“İngiltere’de bir Exeter Üniversitesi vardır. İngiliz üniversiteleri arasında ‘Kürt Araştırmaları Enstitüsü’ olan tek yüksek öğretim ...
Read more : Barzani ve Talabani'nin Burs Verdiği Öğrenciler... / Arslan BULUT | Görüntüleme : 887 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Yalnızca Kemalist Paşalara değil, Ordunun Mehmetçiğine de Düşman! / Bülent ESİNOĞLU

Yalnızca Kemalist Paşalara değil, Ordunun Mehmetçiğine de Düşman!

Birkaç Mehmet öldü diye Meclisi toplayacak değiliz” hem bu sözleri söyleyeceksin, hem de inkâr edeceksin. Kişilik diye buna derim. Karakter diye buna derim. Devlet adamlığı diye buna derim.

Sözlerin kayıtlarda, aç Ulusal Kanalı kendi görüntün eşliğinde kendini seyret. İnkar edebiliyorsan inkar et.

Aslında tam bir sosyolojik vakıa.

Hem söyleyeceksin, hem de sonradan, çok korkacak ve ben böyle söylemedim diyeceksin.

İşte sizin Türk ulusunu yönetme biçiminiz budur. ...

Fay Hattı / Türker ERTÜRK

Fay Hattı

Suriye Güvenlik Güçleri artık Halep’e ve varoşlarına hakim. Ama bu iş durulur mu? Şimdilik zor gözüküyor. Suriye’deki çatışmalar 17 aydır artarak devam ediyor. Çok sağlıklı olmasa da can kayıplarının 21 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Küresel ve bölgesel aktörlerin desteğini alan İslamcı profesyonel militanlar önce bölgeye sonra Suriye’ye uçak uçak, kamyon kamyon ve tabur tabur taşınıyor. Para ve silah desteğini Suudi Arabistan ve Katar, üs ve eğitim desteğini ise bir zamanlar Atatürk’ün “ ...
Read more : Fay Hattı / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 736 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türker ERTÜRK

Hüseyin Aygün’ü Hangi PKK Kaçırdı? / Mahiye MORGÜL

Hüseyin Aygün’ü Hangi PKK Kaçırdı?

Kürt kartında yeni dönem başladı. Barzani’nin Sünni şeriatçı boyunduruğuna hayır diyen PKK’lılar sıkıştırılıyor. Onları Suriye topraklarında barınmaya zorluyorlar.

Diyorlar ki “İşte Esad, PKK’ya kucak açtı, yer verdi, belli şehirlere yerleştirdi…” Gerçekten öyle mi?

Oysa artık etnik değil dinsel ayrıştırma sürecine girildi. Bağdat yönetimi, Şii ve Alevi gruplara, komşusu laik Suriye yönetimine yakın davranıyor. İran yönetimi de kendisi laik olmadığı halde laik Suriye yönetimiyle aynı safta duruyor. Saflar yeniden şekilleniyor, ...
Read more : Hüseyin Aygün’ü Hangi PKK Kaçırdı? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1557 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mahiye MORGÜL

Osman Pamukoğlu Bize Emanet !

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu’nun Kasımpaşalı eli maşalı Başbakan Erdoğan’a Basın Bildirisi ile verdiği Tarihi nitelikte demeç, 10 senelik AKP iktidarını titretti resmen, İktidarını borçlu olduğu Mecliste bulunan bal-kaymak muhalefetten, daha hür ve sesi gür bir muhalefet karşısına çıkınca eli ayağına dolaştı BOP Eş başkanının. Ama Korkunun ecele faydası yoktur YIKILACAKSINIZ.
Şimdi soruyorum Başbakan ! Sen Osman Pamukoğlu’nu bu düzenin adamımı sandın ?
Sen Osman Pamukoğlu’nu Bal-Kaymak yenilir yutulur cinsten Muhalefet mi sandın ?
Osman ...
Read more : Osman Pamukoğlu Bize Emanet ! | Görüntüleme : 1350 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Kaç Mehmet Şehit Olmalı? / Levent BULUT

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis'i toplayamayız” diye açıklama yaptı.

Şehitlerine “kelle” diyen ve şehit cenazelerindeki tepkileri “yaygara” olarak değerlendirebilen Başbakan Erdoğan'dan sonra, Çelik'in yaptığı açıklama sahibinin sesi olduğu için yadırgayamadım.

Ancak dünyanın neresinde olursa olsun bir devlet, terör saldırılarından sonra bırakın sürekli şehit vermesini, bir askerinin kılına zarar geldiğinde kıyametleri koparır ve koparması da gerekir.

Ama bugün ne hikmetse, ülkeyi yönetenlere göre şehit vermek sıradan ve değersiz…

Tabi ...
Read more : Kaç Mehmet Şehit Olmalı? / Levent BULUT | Görüntüleme : 826 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İlk Meclis'i Yunan Ordusu mu Topluyordu? / Arslan BULUT

İlk Meclis'i Yunan Ordusu mu Topluyordu?

Yeniçağ’ın haberine göre sadece çadır kentler değil, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Suriyeli sığınmacıların kamplarına dönüştü. Yeniçağ’a konuşan Mevlüt Dudu, Hatay’da her köyde, her mahallede Suriyeli görmenin mümkün olduğunu söyledi. Dudu, “Burada görünürde bir iki kamp var ve Suriyeliler orada yaşıyor. Ama durum öyle değil. Adamlar burada canlı bomba gibi dolaşıyor. Girip çıkan belli değil. Her an olay çıkarmaya müsait. Artık burada kamp diye bir şey yok. Her yer kamp. Muhaliflerin ...
Read more : İlk Meclis'i Yunan Ordusu mu Topluyordu? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 878 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Hillary Neden Dans Ediyor? / Afet ILGAZ

Hillary Neden Dans Ediyor?'

Hillary Clinton; geçen akşam haberlerde gördüm, dans ediyordu. Ne yazık ki sonunu yakalamışım. Sadece Afrikalılarla dans ettiğini görebildim ama haberde onun bu becerisi övülüyordu, dinçliği ve neşesi de. Hillary neden dans ediyor diye düşündüm. Ortada neşelenecek ne var? Yoksa efkardan mı! (Buna şimdi kafayı dağıtmak diyorlar.) Mısır’ın, Libya’nın, Tunus’un sadece başkanlarını veya düzenlerini değiştirdiler. Suriye’ye saldırmalarıyla karşılarında dev gibi bir Avrasya müttefiki buldular. Yani, Nil’den Fırat’a kadar olan kapılar ...
Read more : Hillary Neden Dans Ediyor? / Afet ILGAZ | Görüntüleme : 962 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148749 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x