Zaman: Prş May 28, 2026 23:08

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

İlk İsyan -> Attillâ İLHAN

Resim

Emperyalizme karşı ilk isyan.

Attila ilhan ‘ın anlatımları temel alınarak, Serkan Koç tarafından hazırlanan bu belgesel yapımda; Attila İlhan ‘’Dünya’ da beyaz, Hıristiyan ve batılı emparyalizme karşı ilk isyan hareketleri, Avrasya’ dan geliyor. Biri Rusya’dan, biri Türkiye’ den, biri Çinden, Bundan evvel tarihte emparyalizme karşı böyle örgütlü isyan yok, savaş yok, zafer yok. Rusya’ da Bolşevikler, Türkiye’ de Kemalistler, Çin’ de Koumintang bu işi başarıyorlar.’’ diyerek, o günkü tarihsel dönemi günümüze de ...
Read more : İlk İsyan -> Attillâ İLHAN | Görüntüleme : 4637 | Yanıtlar : 8 | Dizin : Belgesel Filmler

Büyüteç - 14 Aralık 2008

.
Teoman ALİLİ ve Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın BÜYÜKDAĞLI gündemi yorumluyorlar.

İzle:

>> İndir < ...
Read more : Büyüteç - 14 Aralık 2008 | Görüntüleme : 878 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Gündem 12 Aralık 2008 | Küresel Mali Kriz ve Çözüm

.
Gündem Özel - Ulusal Kanal

Teoman ALİLİ'nin konukları: CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Esfender KORKMAZ, Ekonomist H. Bartu SORAL İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri GÜLTEKİN, Ekonomi Uzmanı Aslan Başer KAFAOĞLU

Küresel Mali Kriz ve Çözüm

İzle:

İndir:

Gündem 12 Aralık 2008 | Küresel Mali Kriz ve Çözüm -I-

Gündem 12 Aralık 2008 | Küresel Mali Kriz ve Çözüm -II-

Şifre: guncelmeydan
Read more : Gündem 12 Aralık 2008 | Küresel Mali Kriz ve Çözüm | Görüntüleme : 943 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Cezaevinde parti lideri olacak

Cezaevinde parti lideri olacak
Ergenekon sanığı Özkan, 28 Aralık’ta Yeni Parti’nin başına geçecek

Ergenekon davası kapsamında tutuklanan gazeteci Tuncay Özkan, cezaevinde parti başkanı olmaya hazırlanıyor. Akşam gazetesinin haberine göre, Ergenekon sanığı Tuncay Özkan, 28 Aralık’ta Yeni Parti’nin (YP) başına geçecek. Avukatları aracılığı ile cezaevinde üyelik formlarını dolduran Tuncay Özkan, genel başkanlığa adaylık dilekçesini de yine avukatları kanalıyla YP’ye teslim etti. 28 Aralık’ta yapılacak kongre için billboardların kiralandığı öğrenildi. Haberde YP’nin teşkilat çalışmalarını sürdüren eski Bakan ...
Read more : Cezaevinde parti lideri olacak | Görüntüleme : 573 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Dağdaki PKK'lı seçmen listesinde

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, düzenlediği basın toplantısında kendisine bir TÜİK çalışanından gelen ihbar mektubunun ardından, yeni iddialar gündeme getirdi.

Hükümetin ve TÜİK’in “dağdaki PKK’linin nasıl seçmen yazıldığı” sorusuna yanıt vermesini isteyen Vural, “DTP’nin milletvekili olan Fatma Kurtulan’ın Piro kod adlı eşi Salman Kurtulan’ın da dağda olduğuna ilişkin haberler yer almıştı. Bu adam terörist, bu adam Irak’ın kuzeyinde ve sözde PKK bayrakları altında Kuzey Irak’ta cirit atıyor. Ve bu cirit atan Salman Kurtulan TÜİK’in ...
Read more : Dağdaki PKK'lı seçmen listesinde | Görüntüleme : 718 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Mahkemeden örnek 1 Mayıs kararı

1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için çağrı yapan ve bu nedenle haklarında dava açılan sendikacılar beraat etti. Mahkeme heyeti, "Sendikacılar demokratik haklarını kullandılar ve kullanmaya devam edecekler" dedi.

Sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin, bazı sol parti ve çevrelerin 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama talebi, son 2 yıldır sert güvenlik önlemleriyle karşılanırken, İstanbul 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi bu konuda çarpıcı bir karar verdi.

Aralarında KESK’in eski genel başkanı İsmail Hakkı Tombul’un da bulunduğu, KESK’e bağlı Eğitim-Sen’in yöneticileri ...
Read more : Mahkemeden örnek 1 Mayıs kararı | Görüntüleme : 730 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Mustafa Kemâl Paşa’nın Vahdettin’le İlişkisi…

Mustafa Kemâl Paşa’nın Vahdettin’le İlişkisi…

İngilizlerin kuklası olan Sultan Vahdettin, bir süre sonra, Mustafa Kemâl Paşa’ya olağanüstü yetkiler verip Anadolu’ya göndermesinin ne denli büyük bir hata olduğunu algılamış, onun Persona non grata / İstenmeyen insan olduğunu Sadrazam Damat Ferit Paşa ile Dahiliye Nazırı Adil Bey’e bildirerek, Paşa’nın derdest edilip İstanbul’a gönderilmesini buyurmuştu.

Altay GÜNDÜZ Prof. Y. Müh. İTÜ, YTÜ E. Öğretim Üyesi

Son yıllarda Atatürk’le ilgili aslı faslı olmayan bilgiler Türk halkına sunuluyor. ...
Read more : Mustafa Kemâl Paşa’nın Vahdettin’le İlişkisi… | Görüntüleme : 2071 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Erdoğan: Siz bu ülkede Nazizmi hortlattınız

Bütçe oturumunda konuşan Başbakan Erdoğan, Güneydoğu gezileri sırasında halkın dışarı çıkmama yönünde tehdit edildiğini gördüğü belirterek DTP'ye yüklenince, DTP sıralarından protestolar yükseldi. Karşılıklı atışmaya dönen konuşmalar sırasında Erdoğan, DTP sıralarına yönelerek "Siz bu ülkede Nazizmi hortlattınız" dedi. Bunun üzerine DTP Eşbakşkanı Ahmet Türk, DTP'li Sırrı Sakık ve Hasip Kaplan ayağa kalkarak Erdoğan'a cevap verdi.

Erdoğan, Güneydoğu gezisi sırasında yaptığı konuşmadaki cümlesinin "ya sev ya terket" şeklinde yanlış aktarıldığını iddia edince DTP sıralarından bağrışmalar tekrar ...
Read more : Erdoğan: Siz bu ülkede Nazizmi hortlattınız | Görüntüleme : 655 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Ahmet Hakan'ın Nuray Mert'ten alıntısı

Nuray Mert’in yazısı

BİR grup aydının başlattığı "Ermenilerden Özür Diliyoruz" kampanyasına en farklı yaklaşım, kadim dostum Nuray Mert’ten geldi...

Nuray, Radikal’de yazdığı yazıda, meselenin can damarını ortaya koydu.

Bu önemli yazının sadece Radikal’de yayınlanmasına gönlüm elvermedi...

Biraz kısaltarak da olsa alıntılamamın nedeni budur... İşte o yazı:

* * *

"Milli duygularım zayıftır... Milli maçlarda heyecanlanmam... Türkiye ve Türkler üzerine söylenen her şeyi üzerime alınmam... Orta tahsilli Batılıların, Türklere dair önyargıları beni yaralamaz... Bunları değiştirmek için ...
Read more : Ahmet Hakan'ın Nuray Mert'ten alıntısı | Görüntüleme : 1580 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Özürlü Kampanya ve Tepkiler!

İmza Kampanyası'na Yalçın Küçük'ün yorumu...

'Tebrik ediyorum ama...'

Başını Ahmet İnsel, Baskın Oran gibi isimlerin çektiği 1915’te Ermeniler’in başına gelenler nedeniyle düzenlenen “özür dileme” kampanyasını Yalçın Küçük yorumladı. İşte Yalçın Küçük’ün ezber bozan açıklamaları:

İbranilerimizi Tebrik Ediyorum

Böyle bir kampanya yapmalarına çok sevindim. Kendilerini tebrik ediyorum. Benim söylediklerimi yapıyorlar. Bu imzacılar bana çok karşılar ancak benim söylediklerimden, tavsiyelerimden kurtulamıyorlar.

Ayrıntısına girerek kimseyi rahatsız etmek istemiyorum ancak benim görüşüm şudur: “Ermenilere yapılanların çoğunu biz Türkler yapmadık”. Bunlar içimizdeki İbrani asıllıların yaptıkları ...
Read more : İmza Kampanyası'na Yalçın Küçük'ün yorumu... | Görüntüleme : 1661 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Özürlü Kampanya ve Tepkiler!

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148888 ileti • Toplam 46438 başlık • Toplam 25115 üye

x