Zaman: Cum May 22, 2026 13:43

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Atatürk'ün 6 Mart 1922’de yaptığı TBMM Konuşması

http://img206.imageshack.us/img206/6667/image01122111yt1mh3.jpg

'...Hepiniz bilirsiniz ki, Avrupa' nin en önemli devletleri, Türkiye'nin zararıyla, Türkiye'nin gerilemesiyle ortaya çıkmışlardır. Bugün bütün dünyayı etkileyen, milletimizin hayatini ve Ülkemizi tehdit altında bulunduran, en güçlü gelişmeler, Türkiye'nin zararıyla gerçekleşmiştir.

Eğer güçlü bir Türkiye varlığını sürdürseydi, denebilir ki İngiltere’nin bugünkü siyaseti var olmayacaktı. Türkiye, Viyana'dan sonra Peste ve Belgrat'ta yenilmeseydi, Avusturya / Macaristan siyasetinin sözü edilmeyecekti. Fransa, Italya, Almanya'da, ayni kaynaktan esinlenerek hayat ve siyasetlerini geliştirmişler ve güçlendirmişlerdir.'

'...Bir şeyin zararıyla, bir şeyin ...
Read more : Atatürk'ün 6 Mart 1922’de yaptığı TBMM Konuşması | Görüntüleme : 12228 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Sıkıysa İndirin !!!

http://www.yalniz-kurt.com/images/res/23isan.jpg

Türk'ün Bayrağı, Türk'ü rahatsız etti. O kadar rahatsız etti ki; polise şikayet ettiler.

Trabzonlu komando Asteğmen Mehmet Bölükbaşı, 1961’de Eğirdir Dağ Komando Okulu’ndan, düzenli ordunun kurulmasında görev yapmak üzere Kıbrıs’a gönderildi.

Direnişçilerden Necla Bölükbaşı’yla evlenip, askerliğini bitirdikten sonra Türkiye’ye döndü. Daha sonra İngiltere’ye yerleşen çift, 6 yıl önce İstanbul’a döndü.

Yurtdışında 35 yıl kalan çift, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kendisi ve çocukları için satın aldığı villaların karşısındaki Çamlıca Köşkleri’nden tripleks villa aldı. Çift, villalarına yerleşince ...
Read more : Sıkıysa İndirin !!! | Görüntüleme : 977 | Yanıtlar : 9 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Sonu Yok Yanlızlığın

Resim

Gemiler gider ömrümden.. Kalbimden ayrılan gemiler gider.. Beni yine yalnız, ben yine öksüz, ben yine sensiz, ve yine sessiz...

Dediğim zaman gitseydin eğer, bu kadar üzülmezdim. Gidişin bir kurşun olurdu, bedenimi delip geçen... Unuturdum hiç yoktan.. Küçücük kalbime sığmadı sevgin..Sığdıramadım.. Taşıyamadım... Ruhum, bedenimden ayrıldı.. İşte o an senindim! Ama sen anlamadın...

Şimdi ise,
bir yürektir bedenimden sökülen, kopan.. Yoktum işte! Var gibi gözüken bir yokluk! İşte onun içindeyim..
Dudaklarım kilitli.. HoşçakaL bugünüm!

AnLadım.. Sonu ...
Read more : Sonu Yok Yanlızlığın | Görüntüleme : 933 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

ABD: Dostumuz Köşk’e çıkıyor

‘Ne mutlu Türküm diyene’ anlayışıyla sorunu olan ABDullah Gül, bugün bir mucize olmazsa Atatürk’ün koltuğuna oturacak

Jackson Diehl, Washington Post’taki yazısında, “Gül’ün Köşk’e çıkması, Türkiye’nin, Türkler’den daha fazla ABD dostu bir Cumhurbaşkanı’na sahip olacağı anlamına geliyor” ifadesiyle yorumladı...

Türkiye’deki gelişmeleri mercek altına alan Jackson Diehl, ABD’yi şu ifadelerle uyarıyor: “Bush yönetimi Nisan ayındaki gelişmeler süresince sessizliğini korudu. Ancak Gül yoluna devam etti ve bugüne gelindi. Bu, Türkiye’nin çok sayıdaki laik siyasetçiler ya da Türkler’den ...
Read more : ABD: Dostumuz Köşk’e çıkıyor | Görüntüleme : 697 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Resim

GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL YAŞAR BÜYÜKANIT'IN
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

( 27 Ağustos 2007 )

Değerli Silah Arkadaşlarım,

Tarih sahnesinde görüldüğü andan itibaren bağımsızlığı ile tüm dünyaya örnek olmuş yüce Türk ulusunun, vatanının işgal edildiği bir dönemde bu güçlere karşı verdiği onurlu mücadeleyi zaferle taçlandırışının bugün 85'inci yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz.

Türk ulusunun bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtı olan bu zafer, Türk ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış ulusal birlik ...
Read more : 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı | Görüntüleme : 3007 | Yanıtlar : 10 | Dizin : Duyurular

sna...

25 Mart
sana...
Ömrümün en büyük yenilgisi yokluğun olunca,saklanmak zorunda kalmalarım beni suçüstü yakalanmış gibi ele veriyor.Yenilgiler yalnız yaşanır,yalnızlık tek kişiliktir,UNUTMA..!

Aşkı taşımak tek özgürlüğüm oldu,anlamalısın.bende kendini sürekli üretirken yokluğunu aynı boyuta taşımasaydın keşke..!

Yeryüzünde yalnız senin tanıklık edebileceğin gerçek,bendeki sensin!

Seni özlemenin dayanılmazlık boyutuna taşındığı anlarda elim kaç kez telefona gitti,bir türlü arayamadım.

Karbon kağıdıyla kopyalanmış gibi birbirine benzeyen ne günlerim oldu benim,herbirinin özeti yokluğundu.Yalnızlığın tanımını yeniden yaptım sensizliklerde.Her tanımda sen vardın,inanamadım. ...
Read more : sna... | Görüntüleme : 884 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Murat Soydemir ~ Ben O Artık Eski Ben Değilim

Murat Soydemir

Sana cesaret vermesin çaresiz kalışım
Şimdilik çok güzelsin ve sen kazandın
Bir gün pişman olup beni ararsın
Unutma ben o artık eski ben değilim..

Ben değilim sana şarkılar yazan
Ben değilim hasretinle yanan
Ben değilim yokluğunda ağlayan
Unutma ben o artık eski ben değilim..

Read more : Murat Soydemir ~ Ben O Artık Eski Ben Değilim | Görüntüleme : 1575 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Amatör Albümler / Mp3ler / Gruplar / Demolar

Asıl Önemli Olan ?

İş yaşamında önemli yerlere gelmiş bir grup eski mezun arkadaş grubu üniversitedeki hocalarından birini ziyarete gitmiş. Çeşitli konular konuşulduktan sonra sohbet, işin yarattığı strese ve hayatın zorluklarına gelmiş. Üniversite hocası ziyaretçilerine kahve ikram etmek üzere mutfağa gitmiş ve değişik boy, renk ve kalitede birçok fincanın bulunduğu bir tepsiyle geri dönmüş.

Kimi porselen, kimi seramik, kimi cam, kimi plastik olan fincanları ve kahve termosunu masaya koyup kahvelerini oradan almalarını söylemiş.

Tüm eski öğrenciler kahvelerini alıp koltuklarına ...
Read more : Asıl Önemli Olan ? | Görüntüleme : 841 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Bir Aşk Hikayesi...

Bir Aşk Hikayesi...

"Üniversiteli delikanlı kolejli kıza bir voleybol maçında rastladı. Okul salonundaydı maç. Tribünsüz,minik bir salon.. Seyircilerle, oyuncular arasında, sahanın çizgisi vardı sadece..O kadar yakındılar..

Delikanlı, bu tatlı, bu güzel, bu dünyalar şirini kızı ilk defa görüyordu takımda.. Hoşlandığını, fena halde hoşlandığını hissetti. Az sonra bir şeyi daha hissetti. Uzun zamandan beri maçı değil, o güzel kızı izlediğini.. Kız servis atarken hemen önünden geçti. Göz göze geldiler.. Kız gülümsedi..

Delikanlı, çok popülerdi o yıllarda.. ...
Read more : Bir Aşk Hikayesi... | Görüntüleme : 1028 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Hintli Usta..

Hintli bir yasli usta, çıraginin sürekli herseyden sikayet etmesinden bikmistir. Bir gün çiragını tuz almaya gönderir.Hayatındaki herseyden mutsuz olan çırak döndügünde, yaslı usta ona bir avuç tuzu,bir bardak suya atıp içmesini söyler.Çırak, yaslı adamın soyledigini yapar ama içer içmez agzındakileri tükürmeye baslar.
"Tadı nasıl?" diye soran yasli adama öfkeyle "acı" diye cevap verir.
Usta çiragını kolundan tutar ve dısari götürür. Sessizce az ilerdeki gölün kıyısına giderler ve çiragina bu kez de bir avuç tuzu göle ...
Read more : Hintli Usta.. | Görüntüleme : 788 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148881 ileti • Toplam 46434 başlık • Toplam 25115 üye

x