Zaman: Sal Haz 17, 2025 13:36

News News of Erkan GÜÇİZ

Site map of Erkan GÜÇİZ » Dizin : Erkan GÜÇİZ

Yeni Bir Avrasya Kucaklaşması / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Çin Batıya doğru Yürürken Türkiye Doğuya Odaklanıyor

“The Transatlantic Academy” tarafından hazırlanmış olan, “A New Eurasian Embrace, Turkey Pivots East While China Marches West, Transatlantic Academy Paper Series, May 2014” başlıklı kitapçıktan seçme alıntılar var aşağıda.

Bağımsız bir “Doğu Türkistan” kurmak isteyen Sincan Uygur Bölgesi’nde yaşayan Uygur ayrılıkçıları Çin’in enerji güvenliğini doğrudan tehdit ediyorlar; Pekin, Müslüman dünyasından “Tek Çin –bölünmemiş - (çevirmen notu) Politikası” için destek aramaya çalışacak. 2009 Sincan Uygur Bölgesi ayaklanması Çin’e gösterdi ...
Read more : Yeni Bir Avrasya Kucaklaşması / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 1209 | Yanıtlar : 0

Çin, Uygur gerginliğini nasıl kullanıyor... / (Çeviri:Erkan GÜÇİZ)

1960 yılında ABD Kongresi tarafından kurulan East-West Center kendini, "Asya, Pasifik ve Amerika Birleşik Devletleri'nin halklar ve milletler arasındaki ilişkileri ve anlayışı güçlendirmek için bir eğitim ve araştırma kuruluşu" olarak tanımlıyor.

Kuruluşa mali destek, özel kurumlar, kişiler, vakıflar, şirketler ve bölge hükümetleri tarafından sağlanan ek gelirlerle birlikte, ABD hükümetinden geliyor.

ABD İstihbaratı'nın, Türkiye bölünme yolunda ilerlerken yapay gündemlerle dikkati nasıl başka yönlere çektiğinin bir diğer örneği...

Çin ve Türkiye arasında, Batı Çin’de etnik Uygurlar’la çatışmalarla ...
Read more : Çin, Uygur gerginliğini nasıl kullanıyor... / (Çeviri:Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 5027 | Yanıtlar : 0

Kadınlarımız ne zaman insan olacak...

Kadına karşı şiddeti önlemek için yasa çıkaranlar toplum psikolojisi ve altında yatan dinî öğretiyi bilmiyor olamazlar fakat “hakikat acıdır”, oy kaybından korkarak, bilinçli olarak işi “idare etmeye” çalışıyorlar.

Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, “şiddet öğretisi”ni önleyecek hiçbir önlem içermiyor aksine şiddet oluşmasını doğal olarak görüp, şiddet sonrası kadını koruma yollarını belirliyor.

“İtikat sahibi” ana babaların yetiştirdiği çocuklar, “kadının toplumdaki yeri”ni toplum kültürünün derinliklerinde yatan, değişmez ve üzerinde konuşulamayacak bir parçası olan ...
Read more : Kadınlarımız ne zaman insan olacak... | Görüntüleme : 1080 | Yanıtlar : 0

Lord CURZON: Kürtler Türkleri değil, İngilizleri sever...

Lozan Barış Konferansı Tutanaklarından...

(21) SAYILI TUTANAK
23 OCAK 1923 SALI OTURUMU (SABAH)

Lord CURZON aşağıdaki konuşmayı yaptı:

..

“Şimdi, Kürtlerin durumunu inceleyelim; bunların sayısının 750,000 ile 800,000 arasında bir toplam nüfus içinde, 455,0000 olduğunu daha önce söylemiştim. Kürtlerin Türk soyundan olduğunu tarihte ilk defa bulup çıkaran, belgelerinden birini kaleme alırken, Türk Temsilci Heyeti olmuştur. Bu güne kadar hiç kimse, bunun böyle olabileceğini aklına bile getirmemiştir. Bu halkın kökeni oldukça karanlıktır. Dip-notlarından birinde, İsmet ...
Read more : Lord CURZON: Kürtler Türkleri değil, İngilizleri sever... | Görüntüleme : 2100 | Yanıtlar : 0

Türkiye Dış Politikalarını Değiştirecek mi? / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Türkiye Dış Politikalarını Değiştirecek mi?

Graham E. Fuller
22 Haziran 2015

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son seçimlerde mecliste çoğunluk sahibi olma gayretlerinin acı bir şekilde boşa çıkması sevindirici bir haber oldu. Bu seçim aslında güçlü bir başkanlık sistemi kurarak Erdoğan’ın gittikçe daha otoriter hale gelen yönetim düzenini geleceğe de taşıma arzusu üzerinde bir referandum idi. Türk halkı Erdoğan’ın kendini de aştığını ve son birkaç yıldır kendi kendini pohpohladığını ve yalpalayan iktidarını gördü. AKP oyların çoğunu almış olsa ...
Read more : Türkiye Dış Politikalarını Değiştirecek mi? / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 8408 | Yanıtlar : 0

ABD’nin Kürt Devleti / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

ABD borsasını, daha doğrusu dünya ekonomisini kontrol altında tutan bankerlerin sesi olan The Wall Street Journal, 19 Haziran 2015’de, Yaroslav Trofimov imzalı bir yazı ile müjdeyi verdi Kürtlere.

Batı, 1920’de Sevr Anlaşması ile yaratmaya çalıştığı Kürt Devleti için o günden bu güne hiç boş durmadı ve şimdi ilan ediyor o günün geldiğini.

Biz bir bütün olarak birleşerek bunu engelleyebiliriz; “muhtaç olduğumuz kudretin nerede olduğunu” hepimiz çok iyi biliyoruz.

İşte o yazı; günümüzde dönen dolapları çok ...
Read more : ABD’nin Kürt Devleti / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 6016 | Yanıtlar : 0

ABD’li profesörün itirafları

CFR (Council on Foreign Relations – Dış İlişkiler Konseyi) yayın organı Foreign Affairs dergisi Temmuz/Ağustos 2015 sayısında Charles King imzalı ve “Uluslararası Araştırmalarda Azalış - Kör Uçuşu Neden Tehlikelidir” başlıklı yazıda öğretim üyesi olduğu bilim dalına verilen önemin azalmasından ve bütçe kısıtlamalarından şikayet ediyor.

Bu arada da çok aydınlatıcı “itiraflar”ı var.

- ABD egemenliği nasıl kuruldu...

Bir tek kurşun sıkmadan, bir tek Amerikan askerinin burnu dahi kanamadan bizi ve bizim gibileri, bir ekonomik ve politik ...
Read more : ABD’li profesörün itirafları | Görüntüleme : 4313 | Yanıtlar : 0

“Barış Süreci”nin Megalomanyağı

Türkiye Cumhuriyeti’ni parçalamaya çalışan hainlerin karşılarına aldıkları “Müzakereci”den inciler...

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeydim; burjuva kızları vardı, çoğu bürokrat ve subay kızlarıydı. Çoğu bana hayrandı, beni oldukça beğeniyor ve destekliyorlardı.
...
O zaman benim de çok beğendiğim kızlar vardı; ama bu kızların adını bile sormadım, asla nasılsın, sen ne güzelsin gibi sözler söylemedim ve söylemem de. Bu bir tarz sorunuydu. Eğer o zaman böyle söyleseydim, büyük ihtimalle kaybedecektim. Ne kadar akıllı olduğum şimdi ortaya çıkıyor.
... ...
Read more : “Barış Süreci”nin Megalomanyağı | Görüntüleme : 1077 | Yanıtlar : 0

AKP deliğe süpürülürken Türk milleti kendine gelmezse yeni bir kuyuya itilecek!

Bir zamanlar Davutoğlu’nu, “Muhteşem Devlet Adamı” diyerek öven Richard Falk’ın, ABD’nin etkili düşünce kuruluşlarından biri olan Foreign Policy Journal’da, 9 Haziran 2015’de çıkan yazısından bir alıntı var aşağıda.

Planlarını açıkça yazıyorlar.

"Batı basınında Türk seçim sonuçlarının yorumları kötü niyetli.
Bu yorumlar iki değişik tepki yaratma üzerine tasarlanmış gibi görünüyor; ilki, sonucun AKP için ve Erdoğan için kişisel yenilgi olduğu, ikincisi de Türkiye'nin bir istikrarsızlık ve belirsizlik dönemi havasına girdiği ve bunun da Türk hisse senedi ...

ABD, PKK’ya ve PKK'ın askeri liderlerine ne gözle bakıyor…

ABD Hazine Bakanlığı’nın 11 Haziran 2015 tarihli resmi belgesinden alıntı.

Mülk ve paraları bloke edilmiş, ABD’ye girişleri yasaklanmış örgütler ve kişiler

KÜRDİSTAN İŞÇİ PARTİSİ (diğer adı: KÜRDİSTAN ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ KONGRESİ; diğer adı: HALÜ MEŞRU SAVUNMA KUVVETİ (HSK); diğer adı: KADEK; diğer adı: KGK; diğer adı: KONGRA-GEL; diğer adı: KÜRDİSTAN ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ KONGRESİ; diğer adı: KÜRDİSTAN HALKLAR KONGRESİ (KHK); diğer adı: PARTİYA KARKERAN KÜRDİSTAN; diğer adı: KÜRDİSTAN HALKLAR KONGRESİ; diğer adı: PKK; diğer ...
Read more : ABD, PKK’ya ve PKK'ın askeri liderlerine ne gözle bakıyor… | Görüntüleme : 3714 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148684 ileti • Toplam 46065 başlık • Toplam 25009 üye

x