Çin Batıya doğru Yürürken Türkiye Doğuya Odaklanıyor
“The Transatlantic Academy” tarafından hazırlanmış olan, “A New Eurasian Embrace, Turkey Pivots East While China Marches West, Transatlantic Academy Paper Series, May 2014” başlıklı kitapçıktan seçme alıntılar var aşağıda.
Bağımsız bir “Doğu Türkistan” kurmak isteyen Sincan Uygur Bölgesi’nde yaşayan Uygur ayrılıkçıları Çin’in enerji güvenliğini doğrudan tehdit ediyorlar; Pekin, Müslüman dünyasından “Tek Çin –bölünmemiş - (çevirmen notu) Politikası” için destek aramaya çalışacak. 2009 Sincan Uygur Bölgesi ayaklanması Çin’e gösterdi ...
News of Erkan GÜÇİZ
Kadına karşı şiddeti önlemek için yasa çıkaranlar toplum psikolojisi ve altında yatan dinî öğretiyi bilmiyor olamazlar fakat “hakikat acıdır”, oy kaybından korkarak, bilinçli olarak işi “idare etmeye” çalışıyorlar. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son seçimlerde mecliste çoğunluk sahibi olma gayretlerinin acı bir şekilde boşa çıkması sevindirici bir haber oldu. Bu seçim aslında güçlü bir başkanlık sistemi kurarak Erdoğan’ın gittikçe daha otoriter hale gelen yönetim düzenini geleceğe de taşıma arzusu üzerinde bir referandum idi. Türk halkı Erdoğan’ın kendini de aştığını ve son birkaç yıldır kendi kendini pohpohladığını ve yalpalayan iktidarını gördü. AKP oyların çoğunu almış olsa ...
CFR (Council on Foreign Relations – Dış İlişkiler Konseyi) yayın organı Foreign Affairs dergisi Temmuz/Ağustos 2015 sayısında Charles King imzalı ve “Uluslararası Araştırmalarda Azalış - Kör Uçuşu Neden Tehlikelidir” başlıklı yazıda öğretim üyesi olduğu bilim dalına verilen önemin azalmasından ve bütçe kısıtlamalarından şikayet ediyor.
"