Zaman: Sal Eki 21, 2025 4:59

News News of Feza TİRYAKİ

Site map of Feza TİRYAKİ » Dizin : Feza TİRYAKİ

Dilimizde Tüy Bitse de Dersimiz Türkçe Abece

Dilimizde Tüy Bitse de Dersimiz Türkçe Abece

Resim

Bizim değişmeyen gündemimiz aslında dilimiz. Gerisi boş söz. İş dönüp dolaşıp sonunda dilimize dayanacak. Zehirli örümcekler o güne kadar ağlarını örmeyi, bizi kıskaca almayı sürdürecekler… İşaret verilince de dilimize çullanılacak! Bir asker gibi disiplinli, o güne hazırlanmamız, uyuyanları uyandırmamız, uyanık ve korunaklı olmamız şart. Gelin yine birlikte dilimize kısa bir gezinti yapalım. Bir olalım, diri kalalım, durmadan, bıkmadan çalışalım…

İşte yine dersimiz Türkçe. Dersimiz Türkçe Abece.

...
Read more : Dilimizde Tüy Bitse de Dersimiz Türkçe Abece | Görüntüleme : 1564 | Yanıtlar : 1

Millî Merkez Kurultayı

Millî Merkez Kurultayı

23 Nisan 2013, Salı günü Ankara’da Millî Merkez Kurultayı toplandı.

Körün fili tarif etmesi gibi, kör tuttuğu, eliyle yapıştığı yeri anlatırmış fil diye, burada da herkes tuttuğu yere (kendi görüşüne) göre Kurultayı tanımlıyor. O günden beri neler yazıldı neler denildi…Her yazan kendince önemli sözü yazmış. Kimi çok önemli bir sözü bilerek, bilmeyerek atlamış. Kimi, kendinden olan konuşmacıların sözlerini özetlemiş, diğerlerini görmezden gelmiş…

Kurultay’ı konuşmasında sorgulamaya kalkan Anayasa Profesörü Mümtaz Soysal’ın kimi ...
Read more : Millî Merkez Kurultayı | Görüntüleme : 1450 | Yanıtlar : 0

Gidin Başımdan! Feza TİRYAKİ

GİDİN BAŞIMDAN!

Resim

Güzellik için kendini kestirip biçtirecek, sağlıklıyken yarım bırakılacak, engelliye dönüştürülecek televizyon kobayı Fatma’dan sonra, milyonların önünde dilenci yapılan üniversiteli Dilek ülkemizin gündeminde.

Fatma’da kandırılışımız, bu kandırılışa devletin ilgisizliği vardı. Vatandaşını ortada bırakışı. Paragöz doktorlarla, paragöz yayıncılar el birliği etmişlerdi: “Her koyun kendi bacağından asılır. Çirkinsin, şişkosun, bu yüzden kendine güvensizsin. Parasızsın, bu derdinle tek başınasın. Sana bizden başka kimse yardım edemez. Biz iyilik meleğiyiz. Senden bir kuruş almadan seni baştan yaratacağız. ...
Read more : Gidin Başımdan! Feza TİRYAKİ | Görüntüleme : 923 | Yanıtlar : 0

HA FATMA HA VATAN

HA FATMA HA VATAN

Resim

Fatma’yı görünce, aha dedim. İşte vatanın durumu, işte Fatma’nın acınacak durumu!..

Cumhuriyet yıkıcıları iktidara gelene kadar neyimiz eksikti bizim?

Eksiğimiz değil, fazlamız vardı.

Cumhuriyet kurumları, kuruluşları, para getiren fabrikalar, şirketler, bankalar, topraklarımız, sularımız, ormanlarımız satılmamıştı. Nükleercilere peşkeş yoktu.

Türkiye’nin bütünlüğüyle, diliyle, bayrağıyla, devletinin kurucusuyla, kahramanlarıyla, ordusuyla, eğitimiyle, yapısıyla, devletin temel direkleriyle henüz böyle oynayanlar yoktu.

Hırsızdan, arsızdan yana dertliydik ama en azından ölüm döşeğine itilmemiştik
, ölümlerden ölüm beğen, sonun ...
Read more : HA FATMA HA VATAN | Görüntüleme : 889 | Yanıtlar : 0

“BİZ APTALIZ, SEN AKILLI!”

“BİZ APTALIZ, SEN AKILLI!”

Anadolu Haber Ajansı’ndan bir haber:

“İlk Kürtçe üniversite kuruluyor.”

“İlk Kürtçe Üniversite” haber başlığını görünce önce bir duraksadım.

Bunda apaçık bir terslik var. Kulakları tırmalıyor. Ne bu derken aklıma bir anda Bülent Ersoy geliverdi.

Bülent Ersoy’un dediği gibi biz aptalız, onlar akıllı ya. Akıllılıklarını her fırsatta gösteriyorlar. Bülent Ersoy’u niye mi örnek veriyorum? Nedeni çok basit, okuyanın ilgisini çekmek için. Algımızla nasıl oynandığını, çepeçevre nasıl sarıldığımızı gösterebilmek için… Okunmak için, senin ...
Read more : “BİZ APTALIZ, SEN AKILLI!” | Görüntüleme : 796 | Yanıtlar : 0

Bayrağa Karşı / Feza TİRYAKİ

Bayrağa Karşı

Resim

Sekiz Nisan’ı da kayda geçirdik.
İlerde bu gün hep anlatılacak.
Elleri Türk bayraklı, ucu bucağı görünmeyen bir kalabalık,
Ay yıldızlı al bayraklı, aralarında parti bayraklı, dernek bayraklı binler, on binler…
Bakın resimlerine, yaklaştırın onları gözünüze, hepsi siz.
Bu ben miyim diye şaşırdığınız bile olur.

Bakışlar aynı, duruş aynı, yüreklerin atışı aynı…
Ötede dizi dizi otobüsler, yeşil tarlalar boyunca yol kıyısında durur…
Tarla yolunda uzayıp giden kırmızılı sel, gelincik seli, bayraklı sel…
“Gelen ...
Read more : Bayrağa Karşı / Feza TİRYAKİ | Görüntüleme : 1274 | Yanıtlar : 0

“YOK EBENİN ÖREKESİ!”

“YOK EBENİN ÖREKESİ!”

Resim

Alıştık, alıştırılıyoruz. Ne dense eyvallah. Ne yaparlarsa biraz aramızda “car car car…” O kadar.

Bu akıllar bu fikirler, imam okullarında okumuş, ezber eğitimle kafalarını doldurmuş, tarih bilmez, ilim bilmez, irfan bilmez insanların işi olamaz.

Bunun başında, hinoğlu hin bilirkişiler, dünyaya parmak atmış yöneticiler, araştırmacılar var. Bizi öldürmeye yemin etmiş, bu yolda her şeyi yapmaya hazır düşmanlarımız var.

Katilbaşı yargılanırken hiç unutmam, hep etrafıma sorardım, niye seviniyorsunuz, bunu katillikten yargılamıyorlar, cinayetlerini ...
Read more : “YOK EBENİN ÖREKESİ!” | Görüntüleme : 1653 | Yanıtlar : 0

Sır Dökülürken / Feza TİRYAKİ

SIR DÖKÜLÜRKEN

Resim

Bunların neden vatanı sattıklarını, Cumhuriyet kurumlarını tek tek neden elden çıkardıklarını, neden yandaşa, yabancıya bunları peşkeş çektiklerini bir türlü anlayamazdım. Aklım dururdu, yurdunu sevmemenin, gözden çıkarmanın bu kadarına inanamazdım, akıl sır erdiremezdim. Sonra bunun nedenini Zekeriya Beyaz’dan öğrenivermiştim çok değil bir kaç yıl önce. Önceleri aklım ermezdi, bu nasıl olabilir, vatana nasıl kıyılabilir diye düşünüp dururdum. Sonra Zekeriya Beyaz bir konuşmasında bunun nedenin anlattı. “Ah!” dedim. “Demek bu!”

Bizim bilmediğimiz gerçek ...
Read more : Sır Dökülürken / Feza TİRYAKİ | Görüntüleme : 955 | Yanıtlar : 0

Alay mı Ediyorsun?

Alay mı Ediyorsun?

Resim

Bu soruyu gazetesinin iç sayfalarında bir gazetemiz, Alman basınına sormuş. Kendi durumuna bakmadan ele akıl öğretiyor şapşalım...

Türk’ü anayasadan kaldırtmayı, kanlı terör örgütünün, gelecekte “kukla devlet” kurabilmek için dayattığı bu isteğini ciddi ciddi tartıştıran iktidara, iktidarın başına tek sözünüz yok, tek bir karşı duruşunuz yok, terör örgütünün kutsanmasına, üstü kanlı çaputunu alanın, alanlara dökülmesine, katilbaşının resminin ellerde taşınmasına sesiniz soluğunuz çıkmıyor; bir Alman Nazi çetesinin yargılanma işine ise acayip bir merak ...
Read more : Alay mı Ediyorsun? | Görüntüleme : 939 | Yanıtlar : 0

ORTAK

ORTAK

Resim

Birlikte aynı işi yapan, aynı işe aynı ölçüde katkı sağlayan, o işten aynı ölçüde yararlanan kişilere “ortak” denir. İş ortaklığı, mal ortaklığı böyledir. Birden çok eşe de ortak (kuma) denir. Birden çok sahibi olan mal, ortak maldır. Ortak tarla, ortak dükkan. Matematikte ortak çarpan, ortak bölen var. Ortakçı, ortak malı işleyen, bundan pay alan, yarıcı. Ortak koşmak, bir şeye ortaklık istemek, bunda diretmek demek. Orta malı, ortada kalana denir. Orta malını kimse sahiplenmez: ...
Read more : ORTAK | Görüntüleme : 1295 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149131 ileti • Toplam 46408 başlık • Toplam 25111 üye

x