Zaman: Çrş Mar 11, 2026 5:14

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İstiklâl Yoksa, Ölüm Vardır!

İstiklâl Yoksa, Ölüm Vardır!
    Mustafa Kemâl, bir «Osmanlı paşası» mıydı? Sanırım bu soruya kurumsal ilişkiler çerçevesinde «evet» diyerek yanıt vermek hatalı olmaz.

Çünkü ATATÜRK'ün bütün askeri eğitimi ve kariyeri Osmanlı ordusunun bir subayı olarak gerçekleşmiştir. Selanik Askeri Rüştiyesi, Manastır Askeri İdadisi, Mektebi Harbiye ve Erkan-ı Harbiye… Mezun olduktan sonra da önce Suriye, sonra Makedonya ve Harekât Ordusu, daha sonra da Trablus… Birinci Dünya Savaşı'nda, önce Çanakkale, sonra Doğu cephesi, Filistin ve Suriye cephesi… İstiklâl ...
Read more : İstiklâl Yoksa, Ölüm Vardır! | Görüntüleme : 14476 | Yanıtlar : 0

Cumhuriyet mitinglerine niye düşmanlar

Cumhuriyet mitinglerine niye düşmanlar

Üzerine basa basa yazıyorum:

Ermeni tehciri sırasında yapılan katliamlar bizim tarihimizin yüz karasıdır. Bunun hesabı görülmelidir. Böylece Temmuz Devrimi (II. Meşrutiyet) üzerindeki gölge kalkmalıdır.

Bazı liberal aydınlar, son dönemde konuyu İttihatçılar ve Kemalistlerle hesaplaşma noktasına getirmek istemektedir.

Oysa bilinir ki, İttihatçılar ve Kemalistlerin ayrı yönleri çoktur.

Ama ısrarla, sistematik bir şekilde aynı/benzer gösterilmeye çalışmaktadırlar. Neden?

Aslında mesele salt bizim topraklara özgü değildir. Küreselleşmeyle ilgilidir.

Ülkemizde her yeni gibi görünen "düşünce", ne ...
Read more : Cumhuriyet mitinglerine niye düşmanlar | Görüntüleme : 565 | Yanıtlar : 0

Böyle başa böyle tarak

Böyle başa böyle tarak

Gazetelerin internet siteleri, demokratik birer platform aslında... Her haberin altına yorum yapılabiliyor... Vatandaş, o haberle ilgili ne düşünüyorsa, yazıyor.

Deniz Baykal, basın toplantısı yaptı, "devletin rakamları"yla krizi anlattı.

Yorumların bazıları şöyle...

(Kelimesi kelimesine aktarıyorum, vatandaşın görüşüne müdahale etmemek için harf hatalarına bile dokunmuyorum.)

"Kriz dellallığı yapma", "Kem küm etme", "açlık ve sefalat eseriniz", "Senin yüzünden millet veremdem kırıldı şimdi herkes tok", "Baykal gelse IMF'den bi müdürü getircek", "oh be ne kolay ...
Read more : Böyle başa böyle tarak | Görüntüleme : 714 | Yanıtlar : 4

Avrupa ve Rusya Türkiye'nin önemini hâlâ kavrayamadı!

Krizdeki ABD, Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika’daki stratejik hesaplarını Türkiye’siz gerçekleştiremeyeceğini bildiği için Türkiye ile yeniden dostluk kurmak amacıyla, Obama ile yeni bir yol denemeye çalışıyor. Zaten, “Gölge CIA” denilen kuruluşun üyesi George Freidman, “Krizle birlikte Avrupa Birliği çöküş sürecine girdi.. Türkiye Avrupa Birliği sürecinden yakında vazgeçecek!” demişti. Avrupa Parlamentosu’nun Sosyalist Grubu ise bunun üzerine dün bir yazılı açıklama yaparak, “Türkiye ve AB arasında sürdürülen tam üyelik müzakerelerine iki tarafın da ivme kazandırması gerektiğini” bildirdi. ...
Read more : Avrupa ve Rusya Türkiye'nin önemini hâlâ kavrayamadı! | Görüntüleme : 612 | Yanıtlar : 0

İmam hatip okullarından AKP mitinglerine kaldırılan otobüsle

İmam hatip okullarından AKP mitinglerine kaldırılan otobüsler!

Bugün size bir gözlemimi sunacağım.
Hafta sonu bir başsağlığı sebebiyle memleketim Rize’nin merkezindeydim.
İşsizlik, yokluk ve sefalet bağlamında burnundan soluyan hemşerilerimin Tayyip Erdoğan’ın il merkezinde yaptığı mitinge katılım bağlamında anlattıklarını dinledim... İşte özeti:
-Erdoğan’ın mitingi için on gün önceden AKP teşkilatları, belediye başkanları açıktan, Çaykur ve benzeri kamu kurum ve görevlileri örtülü olarak seferber oldular.
-Çaykur’un onlarca fabrikasında çalışan binlerce mensubundan mitinge katılmaları talep edildi.
-Diğer kamu kurumları ...
Read more : İmam hatip okullarından AKP mitinglerine kaldırılan otobüsle | Görüntüleme : 564 | Yanıtlar : 0

2000'li Yıllarda Osmanlı Olmak İsterken...

2000'li Yıllarda Osmanlı Olmak İsterken...

Toplumun kimi kesimlerinde ‘Osmanlı olmak’ özlemi görülüyor.

Başbakan’a ‘Hoş Geldin Padişahım’ afişleri asmalar.

Arap toplumlarına ‘ağabeylik etme’ hevesleri.

İslam dünyasına önderlik etme niyetleri.

Sağımıza solumuza ‘kabul edilen hakemlik yapma’ çabaları.

‘Ne oluyoruz?’ ‘Nereden kaynaklanıyor bu hikâye?’ diye bakarken ne görüyoruz?

Meğer Amerika imparatorluğu radikal İslam ile barışmak istiyormuş.

İslam ülkelerinin halklarındaki Amerika nefretini ortadan kaldırmanın peşindeymiş.

Peki bu nefret nasıl kalkarmış?

Halkı İslam olan, yönetimi de Amerika ile uyumlu, ...
Read more : 2000'li Yıllarda Osmanlı Olmak İsterken... | Görüntüleme : 736 | Yanıtlar : 1

"Karşı devrim"

"Karşı devrim"

Vatan Gazetesi bir anket yapmış; “Nereye gidiyoruz?” diye sormuş... Ben cevap vereyim; “Binmişiz bir alamete -mahşerin süvarileri tarafından- götürülüyoruz ülkemizin -Cumhuriyetimizin- kıyametine!”
Kavlimce, bir kitap çalışması için bir süre köşemde yazmayacaktım! Ne mümkün? Ben kitabımda, eskileri yazarken, geleceğimiz elden gidiyor. Sevgili Mustafa Balbay’ın apar topar tutuklanması bu “ölümcül, dörtnala giden süreçte” önemli bir aşama...
İddianame, daha ortada yok ama Balbay, Orgeneral Şener Eruygur -Orgeneral Hurşit Tolon ve diğerleriyle birlikte, “terör örgütü kurmak, Cumhuriyeti ...
Read more : "Karşı devrim" | Görüntüleme : 676 | Yanıtlar : 0

Kadınlarımıza 8 Mart Armağanları - Dr. Noyan UMRUK

Türbanlı ya da Türbansız Ümmet-i Hatuna, Vekil-i Vükela'dan "HEDAYE-İ ŞAHANE" Takdimidir

Dr. Noyan UMRUK

Kanlarının son katresine kadar, arslanlar gibi türban müdafaasında kusur etmeyen vekil-i vükela "Hatunlar Günü Sene-i Devriyesi" esbab-ı mucibesiyle, 11 Rebiulevvel 1429 sene-i hayriyyesinde (Galiba miladi takvime göre 8 Mart 2008' e tekabül ediyor) meclis-i mebusan bina-i müştemilatında içtimaa ile ümmet-i hatuna muhtelif ve dahi muhteşem "hedaye-i şahane" takdim eylediler.

KADINLARIMIZA 8 MART ARMAĞANLARI

Sosyal Güvenlik Sistemini önemli ölçüde ...
Read more : Kadınlarımıza 8 Mart Armağanları - Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 596 | Yanıtlar : 3

Erdoğan, ABD'den ebedi iktidar olma onayı mı aldı?

Erdoğan, ABD'den ebedi iktidar olma onayı mı aldı?

Azerbaycan’ın Yeni Müsavat gazetesinde Nazim Sabiroğlu, “Erdoğan’ın nisan pazarlığı” başlıklı yazısında AKP hükûmetinin Ermenistan ile sınırı açmaya hazırlanmasının sebebini sorguladı.
Sabiroğlu, “Ermenistan sınırını açarak ve Erivan’a güzel sözler söyleyerek Türkiye, maddi hiçbir şey kazanmayacak. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin parayla davranmasını iyi bilen hükûmeti bunları iyi biliyordur. Ancak ortada başka bir şeyler, daha iyi kazançlar var. Bu, Türkiye’nin AB’ye kabulüyse çok seviniriz. Ancak Ermenilerin dostu olan ülkeler, özellikle ...
Read more : Erdoğan, ABD'den ebedi iktidar olma onayı mı aldı? | Görüntüleme : 563 | Yanıtlar : 3

“Ah bir sol parti olsaydı!”

“Ah bir sol parti olsaydı!”

OKUYUNCA, dinleyince, duyunca insan isyan ediyor: “Türkiye’de solcu parti yok!”
Bıraktınız mı?
Şimdi de utanmadan, güya “demokrasicilik” oynuyorlar, “Ah bir solcu parti olsa!” diye...
Hele bazıları, hele bazıları...
Beylerimizin solcu figüranlara ihtiyaçları var.
Sanki marifetleri unutuldu da...

* * *

YIL 1965, yine bugün gibi seçim var. TİP (Türkiye İşçi Partisi) İstanbul İl Başkanlığı, seçim öncesi konuşacak sözcülere ne yapmaları gerektiğini, hangi iftiralara nasıl cevap vermeleri gerektiğini belirten bir genelge ...
Read more : “Ah bir sol parti olsaydı!” | Görüntüleme : 695 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148849 ileti • Toplam 46379 başlık • Toplam 25120 üye

x