Zaman: Çrş Mar 11, 2026 6:55

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Medyanın CHP düşmanlığı bitmez

Hafta başında Deniz Baykal'la yaptığım sohbette açtığım konulardan biri de medyanın CHP ve kendisi aleyhindeki tutumlarıydı. 'Çok uzun konuşmamız gerek' dedi, 'Tam 30 yıldır basın benim hiçbir mücadelemde yanımda olmadı, hiçbir zaman beni desteklemedi, kiminle çatışmaya düştüysem hep benim aleyhimde yayın yaptılar.'
Bu durumla nasıl mücadele ettiğini de sordum ve 'İnsan yaptığı şeyin doğru olduğuna inanınca umursamıyor' gibi bir yanıt verdi.
Dikkat ediyorsunuz değil mi, sistematik bir CHP aleyhtarı kampanya var medyada. Bu yıllardır sürüyor. ...
Read more : Medyanın CHP düşmanlığı bitmez | Görüntüleme : 898 | Yanıtlar : 8

F Tipi Örgütün TSK’ya Karşı Yürütüğü Savaş Devam Ediyor

Resim
F TİPİ ÖRGÜT’ÜN TSK’YA KARŞI YÜRÜTTÜĞÜ SAVAŞ DEVAM EDİYOR.
VURAL SAVAŞ

“Genelkurmay Başkanımızın yapması gereken başlıklı yazımda İçişleri ve Adalet Bakanlarının himayesinde, Anayasa ve yasalarımız ihlal edilerek bazı Eminyet görevlileri ve savcılarca yapılan kovuşturmaların Tük Silahlı Kuvvetlerini hedef aldığı yollundaki iddiaların, Askeri Ceza Kanunu’na göre suç oluşturduğunu; bu iddiaların askeri savcılarca soruşturulması ve gereğinin yapılmasını belirtmiştim.

Geniş bir yankı uyandıran bu yazımı Sözcü Gazetesine gönderdikten sonra; önceki iddiaların haklılığını ortaya koyan yeni iddialar medyaya ...
Read more : F Tipi Örgütün TSK’ya Karşı Yürütüğü Savaş Devam Ediyor | Görüntüleme : 927 | Yanıtlar : 0

İyi şeyler olacak (1-3)

İyi şeyler olacak (1)

Devletin başı Abdullah Gül vaat ediyor. “Kürt konusunda iyi şeyler olacak” diyor... Sonra “Ermenistan” konusunda!.. “Kıbrıs” konusunda, Ege konusunda, Patrikhane konusunda da “iyi şeyler olacak!” . Ama bu “iyi şeyler” Türkiye - Türkler için mi olacak? İşte mesele burada! Umutlar ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama’da. Bir “kurtarıcı” gibi bekleniyor. Getireceği “iyi şeyler paketinde” neler var? Tabii, en başta Kuzey Irak - Kürt konusunda!

Önce sormak gerek; yeni Başkan, daha Beyaz ...
Read more : İyi şeyler olacak (1-3) | Görüntüleme : 929 | Yanıtlar : 1

Genel Kurmay Başkanımız’ın Yapması Gereken

Resim
Genel Kurmay Başkanımız’ın Yapması Gereken

Vural Savaş

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Ergenekon savcıları tarafından tanık olarak ifade vermeye çağrıldığını, komutanlar aleyhine ifade vermesi için kendisinin yönlendirilmeye çalışıldığını, istendiği şekilde ifade vermeyeceği anlaşılınca, ifadesinin tutanağa bile geçirilmediğini açıklayarak, söz konusu savcıları şikayet etmişti.

Emekli Albay Levent Göktaş da, Savcı Zekeriya Öz’ün TSK aleyhine ifade vermesini istediğini, “PKK’yı TSK mi kurdu” diye sorduğunda, olumlu cevap vermesi durumun da “kendisine yardımcı olacaklarını” söylediğini avukatı aracılığıyla ...
Read more : Genel Kurmay Başkanımız’ın Yapması Gereken | Görüntüleme : 963 | Yanıtlar : 13

Din ve bilim ve felsefe.N. Kemal Zeybek

Dinin kaynağı "vahiy"dir. Yani Allah’tan gelen bilgi. Bilimin kaynağı "araştırma, gözlem ve deneylemeye dayalı" akıl bilgisidir. Felsefe, bilim bilgilerinin değerlendirilmesi yoluyla aklın ürettiği bilgilerdir. Din, bilim ve felsefe bilgileri arasındaki bu kaynak ayrımını bilip buna saygı duyulduğu sürece çatışma olmaz. Din bilgilerini bilimle sorgulamak olmaz. Çünkü bilim o alanla uğraşmaz. Bilim bilgilerini dinle sorgulamak olmaz. Çünkü dinin konusu değildir. Felsefi görüşlere ne din ile ne bilimlik bilgilerle sınır getirmek olmaz. Sınır getirirseniz bilimler gelişmez.

Bu ...
Read more : Din ve bilim ve felsefe.N. Kemal Zeybek | Görüntüleme : 704 | Yanıtlar : 1

YENİÇAĞ'ın duruşu

Resim

YENİÇAĞ’ın kurulduğu ilk günden başlayarak geçen 7 yıllık süreçte finans ve zararının karşılanmasında, doğrudan, dolaylı yoldan hiç kimsenin tek kuruşluk katkısı olmamıştır.
YENİÇAĞ’ın tüm mali yükü, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çelik’in şahsi birikimleriyle karşılanmaktadır.
Türk milliyetçilerinin sesi olarak yayın hayatında yerini alan YENİÇAĞ’ın temel esasları, Türkiye için tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak ve tek dil ülküsü üzerine kurulmuştur. Bundan hiçbir şekilde taviz vermemiş, ilkelerini her şart ve durumda korumuştur. Korumaya da ...
Read more : YENİÇAĞ'ın duruşu | Görüntüleme : 1434 | Yanıtlar : 9

Derin Apo'nun hikâyesi

Derin Apo'nun hikâyesi

İmralı’daki Apo bey, yeni duruma uyum sağlama amacıyla kendisine duruş belirliyor, açıklamalarını ona göre yapıyor!.. Malum kendisi önemli bir filozoftur. (Hegel’le falan engin görüşlerini kıyaslayıp, tebaasına tebliğlerini ona göre yapıyor!) Bu duruşu, elbette yeni dünya düzeni çerçevesinde ve Türkiye kurtarıcısı (!) merkezli... Haliyle artık her fırsatta “Ergenekon” aleyhtarı değerlendirmeleri mevcut ve meseleyi “derin devlete” bağlayıp kendisini “karanlıklarla mücadele eden kahraman” olarak sunuyor...

“Savcılar gelsin benimle konuşsun, bak neler anlatacağım neler!” diye uçmasından ...
Read more : Derin Apo'nun hikâyesi | Görüntüleme : 764 | Yanıtlar : 0

TSK'yı bile karşısına alan örgüt, eylemde!

TSK'yı bile karşısına alan örgüt, eylemde!

Kayseri’de Garnizon Komutanlığı, askeri personelin gitmesinde sakınca bulunan otel, lokanta ve eğlence yerlerini Emniyet Müdürlüğü’nden soruyor. Emniyet Müdürlüğü de bir liste gönderiyor.
Bu arada, TSK üzerinde çalışan bir örgüt, elde ettiği bir astsubay vasıtasıyla, Kayseri Garnizon Komutanlığı’nın personele yayımladığı emirden Emniyet Müdürlüğü ifadesini çıkararak sahte bir emir sureti düzenliyor ve basına veriyor. Emirde adı geçen işyeri sahipleri, “Komutan da yasakladığı otele gitti” gibi haberlerle Garnizon Komutanı aleyhine ...
Read more : TSK'yı bile karşısına alan örgüt, eylemde! | Görüntüleme : 515 | Yanıtlar : 0

AKP döneminde Türklerin elinde ne kaldı?

AKP döneminde Türklerin elinde ne kaldı?

Bir an için Türkiye’nin büyük güçler tarafından, tıpkı Osmanlı’nın son döneminde olduğu gibi kısmen işgal edildiğini varsayalım. İlk iş olarak ne yaparlardı?

Türklerin elinde kalan her şeye el koyarlardı değil mi?

Peki, AKP iktidarında, Türkiye’de Türklerin elinde ne kaldı?

Ormanlar, devletin elinde olduğu için milli mülkiyette kaldı. Gerçi 2B yasası ile ormanları da kısmen satacaklar.

Bir de akarsular, göller ve yaylalara sıra gelmedi!

Küresel ekonomiyi çeviren petrol ...
Read more : AKP döneminde Türklerin elinde ne kaldı? | Görüntüleme : 669 | Yanıtlar : 1

Mahsun'un filmi Oscar aday adayı

Mahsun'un filmi, Ali'nin beyni

Gittim, gördüm. Beklediğimin çok dışında da bir şey görmedim.
Methedenler var, tek kelime etmeyenler de.
Ben de tek kelime etmeyenlerden olacaktım ki, dün Ali Sürmeli isimli sanatkâr bir laf etti, kanım dondu.
Ali Sürmeli kimdir ve nereden hatırlarız?
Tiyatrocudur ama biz onu Deli Yürek dizisindeki Turgay Atacan olarak tanıdık.
Anadolu Birliği Derneği ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ‘Yürek Harmanı’ adıyla hazırladığı proje için İzmir Ticaret Odası (İTO) Sergi ...
Read more : Mahsun'un filmi Oscar aday adayı | Görüntüleme : 1783 | Yanıtlar : 18

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148849 ileti • Toplam 46379 başlık • Toplam 25120 üye

x