Zaman: Çrş Mar 11, 2026 3:48

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Atatürk’ten Chavez’e “Milli İrade”

Atatürk’ten Chavez’e “Milli İrade”

Tayyip oy alınca “milli irade”
Chavez alınca “diktatörlük”

Chavez’in %55 oy alarak kazandığı son seçim zaferiyle birlikte işbirlikçilerde ve efendileri Batılı emperyalistlerde bir “Chavez tek adam oluyor” sızlanması başladı. Öyleyse sormak isteriz. Tayyip %47 oy alınca, “milli iradenin tecellisi” diye, her tür karşı-devrimci icraatını alkışlayanlar neredesiniz? Chavez bırakın %47’yi, %60’ları aşan oy oranlarına ulaşmış. Tayyip’in çok çok üstünde. Tayyip oy alınca “milli irade”, Chavez yüksek oy alınca neden “diktatörlük” oluyor... Anlaşılan ...
Read more : Atatürk’ten Chavez’e “Milli İrade” | Görüntüleme : 639 | Yanıtlar : 0

Kurtuluş...

Kurtuluş...

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun seçim çalışmalarını medyadan izlemeye çalışıyorum.

Bekaroğlu, dindar kesimin çok ciddi bir yarılma yaşadığını söylüyor.

Bekaroğlu’na göre iki türlü başörtülü kadın var... Birisi yoksul, diğeri varsıl.

SP’li Bekaroğlu Marksist bir yaklaşım sergiliyor ama hem kendisi hem partisi dinsel simgeleri yeğliyor.

İster dindar olsun ister olmasın emekçiler sınıfsal bir mücadelenin dışındalar...

Başörtülü kadın işyerinde grev gözcüsü, başı açık kadınla birlikte...

Ama başörtülü kadın, oy tercihini ...
Read more : Kurtuluş... | Görüntüleme : 634 | Yanıtlar : 1

AKP yüzde 40'ı aşarsa bunlar olacak?

AKP yüzde 40'ı aşarsa bunlar olacak?

29 Mart seçimleri her ne kadar mahalli yarış olsa da gerçekte AKP bağlamında referandumdur.
AKP açısından çıta yüzde 40’tır.
Üstü başarı, altı da başarısızlıktır.
Yüzde 35’in altı ise AKP’de çözülme getirecektir.
Peki AKP yüzde 40’ı geçerse bunun anlamı ya da mesajları ne mi olacak?

1) AKP’nin siyaseten alternatifsiz olduğu tescillenecek.
2) Tayyip Erdoğan’ın adeta seçilmiş krallığı teyit görecek ve Erdoğan tıpkı Mısır Firavunları misali yönettiği coğrafyanın tek ...
Read more : AKP yüzde 40'ı aşarsa bunlar olacak? | Görüntüleme : 714 | Yanıtlar : 1

Saygısızım! Var mı ötesi?

Saygısızım! Var mı ötesi?

Alan memnûn, satan memnûnmuş! Ya seyrederken ağzı sulanarak, midesini yutkunarak şişirenlerin ağız dolusu küfürleri... Abdülhak Hamit; “Bu millet söylemez, söylenir” demişti.

Laik-antilaik veya Cumhuriyet ve Atatürk taraftarları ile Atatürk düşmanları ve 2. Cumhuriyetçiler diye netleşmiş iki kutuplu Türkiye’de millet, sesli söyleniyor!

Artık sadece fısıltıyla söylenmedikleri için de uçmuyor söylentiler! Elden ele, dilden dile; gazetelerden on iki saat, televizyonlardan sekiz saat önce de internetten milyonlara ulaşıyor! Yazılı olduğu için de ...
Read more : Saygısızım! Var mı ötesi? | Görüntüleme : 636 | Yanıtlar : 0

“Benim Ülkem”miş!

Neden senin ülken? ‘Benim düşmanım!’ derken yapılması gereken her şeyi yapıyorsun, sonra da çıkıp, ‘Benim ülkem!’ diyorsun!

Ülkeyi parselleyip satan sen değil misin? ‘Benim işim satmak, para getirecek ne varsa parayı verene satarım!’ diyen sen değil misin? Limanları, emperyalizmin zehir ve silah yüklü çelik canavarlarına açan sen değil misin? Ormanları siyanürle dağlayanları davet eden sen değil misin? Yağmacıların önünde el pençe duran sen değil misin? En azılı tekellere ülkeyi peşkeş çeken sen değil misin? ‘Benim ...
Read more : “Benim Ülkem”miş! | Görüntüleme : 607 | Yanıtlar : 0

Uyanma vakti!

Rejimin İslâmcı bir aşırılığa savrulacağı korkusu, sadece içerdeki cumhuriyetçileri korkutuyordu.

Devletin kontrolünü ve sivil toplumun iplerini ele geçiren iktidarı muhalefet durduramıyordu.

Artık dışarıda da rahatsızlık uyanmaya başlamıştır. Türkiye’nin Batı’dan koparak Rusya-İran-Sudan hattına kaymakta olduğuna dair sirenlere işte birileri basmıştır.

AKP’ye devleti ve toplumsal hayatı dönüştürme yönünde fütursuzca hareket etme cesareti veren önemli etken, dışardan sağladığı destekti.

Şimdi ortaya çıkan eğilim AKP’yi fren yapmaya mecbur edebilir mi?

Tanınmış bir düşünce kuruluşu olan The Washington Institute tarafından ...
Read more : Uyanma vakti! | Görüntüleme : 644 | Yanıtlar : 1

İsrail istihbaratının fişlediği Türk gazeteci kim?

İsrail istihbaratının fişlediği Türk gazeteci kim?

Lafı uzatmadan söyleyelim, o gazeteci, bu köşenin yazarıdır. Biz, “İsrail istihbaratı bizi fişliyor” derken bir gerçeği dile getirmiştik. Bâzı okurlar bunun doğruluk derecesini öğrenmek istedi. Evet, İsrail istihbaratı bizi, Yahudilere karşı Türkiye’de faaliyet gösteren “Nefret Endüstrisi” nin dişlilerinden biri görüyor. Elimizde belge var mı? Var..

Belgeyi düzenleyen kurumun adı, “Intelligence and Terrorism Information Center at the Israel Intelligence Heritage & Commemoration Center (IICC)” Türkçe’ye çevirirsek, “İsrail İstihbarat ve Bilgi ...
Read more : İsrail istihbaratının fişlediği Türk gazeteci kim? | Görüntüleme : 762 | Yanıtlar : 2

Mücahit, müşahit, müteahhit ve her şeye müsait!

Önce mücahittiler.
Kendilerini ahir zamanın Sahabe-i Kirami gibi görürlerdi.
Kıyama hazırlanıyorlardı.
Uhut ve Bedir aslanları gibi şanlı olduklarını düşünürlerdi.
Siyonizme lanet ederek yatarlar, masonlara buğuz ederek kalkarlardı.
Gel zaman git zaman siyasete girmeye karar verdiler.
Politik yürüyüşlerinde önce müşahit oldular.
Sandığa giren hak oylarla batılları tasnif ettiler.
Aradan geçen süre içinde gördüler ki ikbal ve istikbal siyasette, orada yürüdüler.
Özal ve Demirel sonrasında çöken merkez sağ kulvara göz kırpmaya başladılar.
Uç veren ekonomik krizler, post ...
Read more : Mücahit, müşahit, müteahhit ve her şeye müsait! | Görüntüleme : 892 | Yanıtlar : 0

‘Kürtçülük’ ateşle oynamaktır!

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Salı günü TBMM çatısı altında yaptığı grup konuşmasının ilk bölümünü Türkçe, ikinci bölümünü ise Kürtçe gerçekleştirdi. Türk’ün konuşmasının ilk bölümünü yayımlayan TBMM TV, Siyasi Partiler Yasası’nın 81. maddesini gerekçe göstererek yayını kesti. Ekrana çıkan spiker ilgili yasa maddesini hatırlattıktan sonra şunu söyledi: “Siyasi partiler tüzük ve programlarının yazımı ve yayınlanmasında, kongrelerinde, açık veya kapalı salon toplantılarında, mitinglerinde, propagandalarında Türkçe’ den başka dil kullanamazlar. Bu yüzden yayınımızı kesiyor ve sıradaki ...
Read more : ‘Kürtçülük’ ateşle oynamaktır! | Görüntüleme : 731 | Yanıtlar : 0

Bak Sen Kerataya, Liderini Tanımıyor...

Bak Sen Kerataya, Liderini Tanımıyor...

Bizim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan (RTE) çok yaman...

Ne diyordu:

“Minareler süngümüz/camiler kışlamız/kubbeler miğferimiz/ müminler askerimiz...”

Bu sevdadan vazgeçti mi?..

Sanmıyorum...

Peki, şimdi ne diyor:

“- Ben Ergenekon savcısıyım...”

Daha dün ne dedi:

“- Ergenekon’un peşini bırakmayacağım...”

*

Ne demek bu?..

Demek ki RTE benim peşimi bırakmayacak...

Çünkü ben Ergenekon sanığıyım...

Hem de Ergenekon’un ikincil savcısı Zekeriya Öz’ün iddianamesine göre örgüt lideriyim...

*

Ne var ki iş bu kadarla ...
Read more : Bak Sen Kerataya, Liderini Tanımıyor... | Görüntüleme : 744 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148849 ileti • Toplam 46379 başlık • Toplam 25120 üye

x