Zaman: Çrş Eki 22, 2025 15:56

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Kara Kuvvetlerimiz 2125, Jandarmamız 177 Yaşında... / Mahiye MORGÜL

Kara Kuvvetlerimiz 2125, Jandarmamız 177 Yaşında...

Resim
14 Haziran 1839 Jandarma’nın kuruluş yıldönümüdür. Ancak iki bin yıl öncesinde birleşik ordular kurduğumuz 14 Temmuz MÖ.109 diye bir tarih daha vardır. Mete Oğuz’un (MHTI OKHUS) başına getirildiği Anadolu Birleşik Ordularının kuruluşundan söz ediyorum.

Resmi kaynaklarda Kara Kuvvetlerinin ilk kuruluş tarihi MÖ.209 olarak geçiyor. MÖ 209’dan söz etmek 100 yıl hatalı da olsa önemlidir. Ordu kurma geleneğimizin nerelere dayandığını bize söyler. MÖ 1. yy’da Sezar döneminde Roma saldırılarını göğüslemek ...
Read more : Kara Kuvvetlerimiz 2125, Jandarmamız 177 Yaşında... / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1036 | Yanıtlar : 0

Milli Kütüphanenin başına örülen taşınma tuzağına dikkat! / Mahiye MORGÜL

Milli Kütüphanenin başına örülen taşınma tuzağına dikkat!

Resim
Agah Oktay Güner bu konuya dikkat çekiyor. Basında haber konusu bile yapılmadığını fark ettim.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/milli ... 8458yy.htm

Devlet okullarındaki bütün kütüphanelerin başına geleni biliyorsanız bu işin altında YOK ETME tuzağı olmasından siz de endişe edersiniz.

Yüzlerce yıllık bütün kültür birikimimiz çeşitli bahanelerle buharlaştırılıyor. Başta bilim eğitimi veren ders kitaplarının içi boşaltılarak buharlaştı, müfredatlar kuşa döndü. Şimdi sıra, mevcut müfredatlara kaynak oluşturmayan arşivlerin ...

İstanbul Erkek Lisesinden Yükselen Direniş Ateşi / Mahiye MORGÜL

İstanbul Erkek Lisesinden Yükselen Direniş Ateşi

Resim
Kalem arkadaşım yazar Noyan Umruk tarafından bana ulaştırılan bir çağrı var. İstanbul Erkek Lisesi mezunlarının da içinde olduğu ve kendilerine “Aydınlanmacı Liseliler Birliği Hareketi” adını koyan bir gruptan geliyor.

“Değerli dostlar,

Bir kaç gündür yoğun olarak İstanbul Erkek Lisesi’nde yaşananları paylaşıyorum sizinle. Gerçekten çok sıkıntılı bir süreçteyiz. Atatürk’ün binasını okul olarak İEL’ye verdiği, bu zamana kadar birçok siyasi, bilim adamı, yönetici ve her meslekten birçok ‘en iyilerinden’ çıkarmış olan ...
Read more : İstanbul Erkek Lisesinden Yükselen Direniş Ateşi / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1704 | Yanıtlar : 0

Sevgili Aziz Sancar / Mahiye MORGÜL

Sevgili Aziz Sancar

Yüreğimizi sevinçle doldurdunuz, sağolun, varolun, bin yaşayın. Umudumuzu yeşerttiniz, yüzümüzü güldürdünüz, ışığımızı çoğalttınız, özgüvenimizi arttırdınız; size ne kadar teşekkür etsek azdır.

Cumhuriyetin bilime dayalı eğitim programlarını insanımıza hatırlattınız. Harikasınız.

Ben de size sevineceğiniz bir hediye hazırladım. Sizin okuduğunuz İlk-Orta-Lise yıllarının ders kitaplarını pdf taranmış olarak DVD içerisinde size iletilmek üzere Anıtkabir Komutanlığına teslim ettim, kabul edildi. Komutanlığın sizin için hazırlamış olduğu hediyelerin yanında bir zarf içerisinde onları bulacaksınız. Beş takım koydum, size ...
Read more : Sevgili Aziz Sancar / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1111 | Yanıtlar : 0

1924'te Atatürk ile Birlikte Rize'ye Gelenler / Mahiye MORGÜL

1924'te Atatürk ile Birlikte Rize'ye Gelenler

Tarih böyledir. Bir gün bir belge düşer önünüze ve siz daha önce yazdıklarınızı yeniden yazarsınız.

Atatürk Rize’ye geldiğinde yanında kimler vardı hep merak ederdim. Birlikte çekilmiş fotoğraflar olmalıydı. Konuk edildiği Mataracı Mehmet Efendi’nin evinde O’nun sofrasında oturmuş olanlar, O’nunla tanıştırılanlar, orada konuşulanlar hep kafamda soruydu.

Teşkilatı Mahsusa’nın İstanbul’daki önemli kişilerinden biriydi Mataracı Mehmet Efendi. İşgalci İngilizlerin karakollarını basarak oradan silah ve adam kaçıran Karakol Cemiyeti militanlarına ve Kuvayi Milliyecilere ...
Read more : 1924'te Atatürk ile Birlikte Rize'ye Gelenler / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1617 | Yanıtlar : 0

Tiyatro Oyuncusu Utku Erişik ile Teğmen Mehmet Ali Çelebi Birlikte / Mahiye MORGÜL

Tiyatro Oyuncusu Utku Erişik ile Teğmen Mehmet Ali Çelebi Birlikte

Resim
ADD Rize Şubesinin konuğu olarak 30 Nisan Cumartesi günü Rize’de birlikte sahneye çıktılar. “Kuvayi Milliye Ateşi” adını verdikleri bir tiyatral konferans sundular.

Tek kişilik oyunlarıyla tanıdığımız Utku Erişik’i İlk Kurşun internet gazetesindeki yazılarından da tanıyorsunuz. Ben de yazıyorum orada, oradan abla-kardeş gibi olduk. Oyun başlamadan önce kucaklaştık, Rizeli olduğumu bilmiyordu. Oyundan sonra da birlikte olduk.

ADD Rize yöneticileri, gençler, Mehmet Ali Çelebi, eşi, Utku ve ...

Yeni Özgürlükçü Laiklik Dedikleri / Mahiye MORGÜL

Yeni Özgürlükçü Laiklik Dedikleri

Ey aziz milletim, daha önce yeni diyerek önünüze konulan ne nane varsa bu da ondandır, bilesiniz. Yutulacak lokma değildir. Yeni diye uyutulursunuz, yediğiniz anda yutulursunuz, aman ha!

Laikliği tartışmaya açarak kafalara soru takmak küresel sosyal ajanların ilk işidir. Hedefteki kamusal alanın piyasaya saçılmasını böyle kavramların içini değiştirerek başlatırlar. Yenilik diye içi oyulmuş kavramları izleyicilerin beynine dökerler, orda bir süre çimlenmeye bırakırlar, sonra yeniden önünüze koyarlar, artık siz bu kavramlara aşina olduğunuz ...
Read more : Yeni Özgürlükçü Laiklik Dedikleri / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1571 | Yanıtlar : 0

Eğitimde Çıkmaz Sokak / Mahiye MORGÜL

Eğitimde Çıkmaz Sokak

Resim
Bu sokak Ankara’da Talim ve Terbiye Kurulunu bulunduğu sokaktır.

Bu sokakta geçtiğimiz hafta TGB’li gençler ve Cumhuriyet Kadınları Derneği bir basın açıklaması yaptı. Eğitimin nasıl bir çıkmaz sokağa saplandığı bir basın açıklamasıyla dile getirildi. Ben de oradaydım.

Basın açıklaması Prof. Dilek Gözütok tarafından okundu. Kendisinin hazırlamış olduğu bu açıklamanın her bir satırına katılıyorum. Ekranlarda ve basında da yer alan bu açıklamayı okurlarımla paylaşacağım.

Bu açıklamadan sonra, ders kitaplarına dava açtığımızı ve kazandığımızı ...
Read more : Eğitimde Çıkmaz Sokak / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1158 | Yanıtlar : 0

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına – Ankara / Mahiye MORGÜL

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına – Ankara

Resim
Konu: 2015-2016 ders yılında İlkokul 4.sınıfta okutulmakta olan “İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi” adlı ders kitabı hakkında şikayet.

Kitabın Yazarları: Dr. Mehmet ÜLGER Dr. Mehmet Ali DOMBAYCI Yücel FEYZİOĞLU

Yayınevi: MEB 2015 (Birinci Baskı)

http://img.eba.gov.tr/344/05f/cab/7b1/4 ... b26002.pdf

Kitapta yer alan gerek ifade ve yazım yanlışları, gerekse çocuğa düş ile gerçek arasında git-geller yaşatılması bu kitabın amaca uygun bir kitap olmadığını göstermektedir.

Kitapta ...
Read more : Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına – Ankara / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2258 | Yanıtlar : 0

Türkçeden Sıfır Çekmeye Sıra Geldi, Ya Sonra? / Mahiye MORGÜL

Türkçeden Sıfır Çekmeye Sıra Geldi, Ya Sonra?

Çankaya’da Türkan Yamantürk İlkokulu “1 Milyon sayfa kitap okuyoruz” gibi aptalca bir cümleyle kampanya başlatmış. Bir haftadır her gün afişin önünden geçiyorum.

Ne matematiği var, ne grameri, ne anlambilime uygunluğu...

Bu da en itibarlı semt Çankaya’nın okullarından biri. Okulun internet sitesine baktım, orda daha da kötü; “Anne ve babamla birlikte 1 milyon sayfa kitap okuyorum” diyor.

http://turkanyamanturk.meb.k12.tr/icerikler/8220anne-ve-babamla-birlikte-1-milyon-sayfa-kitap-okuyorum8221_2380381.html

Neresi doğru ki... Okuma eylemi bireysel bir iştir, anne babayla birlikte ...
Read more : Türkçeden Sıfır Çekmeye Sıra Geldi, Ya Sonra? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2394 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149134 ileti • Toplam 46410 başlık • Toplam 25112 üye

x