Zaman: Prş Haz 12, 2025 13:08

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Yanlışlarla dolu bir Türkçe 4 kitabı daha / Mahiye MORGÜL

Yanlışlarla dolu bir Türkçe 4 kitabı daha

Resim
Aşağıda yer alan şikayet dilekçesini Rize’de yazdım. Kitabı kullanan ilkokul benim mahallemin okuludur. 1960 yılında mezun olduğum bu okulun eski adı Gülbahar İlkokuluydu. Okulumla aramdaki manevi bağ beni burada okuyan çocukların önüne konulan ders kitaplarıyla ilgilenmeye sevk etti.

Çocukları burada okumakta olan komşumla birlikte 4.sınıf kitaplarına baktık. Önce Türkçe kitabını inceledik, yanlışları saptadık. Aşağıdaki şikayet dilekçesini hazırladık. Eğer ailenizde bu kitabı okuyan çocuk varsa siz de bir benzerini ...
Read more : Yanlışlarla dolu bir Türkçe 4 kitabı daha / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1400 | Yanıtlar : 0

Seçimler Adıyaman’dan yönetilirse… / Mahiye MORGÜL

Seçimler Adıyaman’dan yönetilirse…

Resim
Haziran 2015 milletvekili seçiminde elbirliğiyle baraj atlatılan bir parti vardı, HDP. Bunlara oy veren sandıklara baktığımızda Bebekli solcuları bile orda görmüştük. Rize’de 2900 oy almış olan bu partiye burada kimler ona oy verdi diye merak ediyordum, Rize’de duyduklarım kanaat getirmek için bana yetti. Kasım 2015 seçimine de damgasını vuracak olan budur.

Adıyaman’da çok sayıda tarikat var, bilinir. Dindar seçmene buradan yön verildiği katine vardım. İşin sırrı Nemrut dağındaki içine ulaşılmamış kral mezarlarında. ...
Read more : Seçimler Adıyaman’dan yönetilirse… / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 987 | Yanıtlar : 0

Melih Gökçek Ankara Tandoğan Meydanının adını kaldırdı! / Mahiye MORGÜL

Melih Gökçek Ankara Tandoğan Meydanının adını kaldırdı!

Resim
Adı oldu Anadolu! Anadolu tüm yurdumun da adıdır, ancak Anadolu’yu bana vatan yapanların adlarına düşmanlık neden?

Rize Cumhuriyet Meydanından Atatürk heykelini kaldırıp yerine çay bardağı konulması gündeme gelmişken kaşla göz arasında Tandoğan elimizden gitti. Gökçek efendinin Ankaralılara bayram hediyesi...

Rize’den Ankara’ya döndüğüm bayramın üçüncü günü sabah 07.00 de gördüm. Otogardan bindiğim Ankaray treni Tandoğan durağından geçerken birden TANDOĞAN tabelasının yerine ANADOLU yazdığını fark ettim. Emin olamadım. Burası neresidir, ...

ÇAYKUR’un soğuk çay reklamında denge kıran virüs var! / Mahiye MORGÜL

ÇAYKUR’un soğuk çay reklamında denge kıran virüs var!

Resim
Çaykur yönetimi, “di-di” adını verdikleri soğuk çay reklamının içine Ramazan’ı soktu. Ankara sokaklarında bu afişleri gördüm. Bu kadar olmaz! Bir Rizeli olarak kınıyorum.

Dinin siyasete alet edilmesinden geçtik, artık reklamlara alet edilir oldu.

Afişteki Türkçe yanlışlar başka bir beyin tuzağı. Başta, çağrışımı çay olmayan bir kelime türettiler; di-di. Böyle, kök hecesi olmayan kelime türetmekle Türkçe algılamamızı ve hızlı düşünmemizi durduruyoruz. Türkçe anlama özürlü nesiller yetiştiriyoruz. Lise sona ...
Read more : ÇAYKUR’un soğuk çay reklamında denge kıran virüs var! / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1341 | Yanıtlar : 0

Çatıda Pişirilen Ekmelüddin Abdül Aşıdır... / Mahiye MORGÜL

Çatıda Pişirilen Ekmelüddin Abdül Aşıdır...

Müyesser Yıldız 24 Haziran 2014 günlü OdaTv yazısında çok önemli bir konuya dikkatimizi çekti. Ekmeleddin Bey, Ezop masalları gibi dolaylı anlatımla bebek katili Öcalan hakkında önerisini çoktan söylemiş meğer.

Kılıçdaroğlu Diyarbakır’da, “Kürt meselesi konusunda ne düşündüğünü bilmiyorum” deyince, Müyesser Yıldız da gayet anlaşılır biçimde adamın ne dediğini yazdı.

http://www.odatv.com/n.php?n=ihsanoglu-taliban-icin-istedigini-pkk-icin-isteyecek-mi-2406141200

Yazısından bir bölümü alıyorum:

İhsanoğlu, Afganistan’daki Taliban ve Somali’deki “radikal grupla” ilgili şunları söylüyor:

“Taliban’ın siyasi sürecin dışında bırakılmasının yanlışlığına işaret ...
Read more : Çatıda Pişirilen Ekmelüddin Abdül Aşıdır... / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 945 | Yanıtlar : 0

Türk Milleti Büyük Bir Altüst Oluş İçindedir / Mahiye MORGÜL

Türk Milleti Büyük Bir Altüst Oluş İçindedir

Büyük felaket içerisindeyiz. Akıl izan sahipleri bir adım öne çıksın, bu topluma bir soluk aldırsın, lütfen. Türkler tarihte böyle zamanlarda lider çıkartır. Gözünü budaktan sakınmayan kahramanlara ihtiyacımız var. Gerçeği sakınmadan haykıracak akıllı yürekli önderlere ihtiyacımız var.

Tehlikenin farkında değiliz. Altüst olmak, kaos halinin adıdır. Zihinler bulandı, bulandırıldı, bütün kavramlar yer değiştirdi, ayaklar baş, beyazlar siyah oldu. Tüm dengeler alt üst edildi.

O kadar çok şeyin yeri değişti ki ...
Read more : Türk Milleti Büyük Bir Altüst Oluş İçindedir / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1144 | Yanıtlar : 0

Bunca Yıl Bekletilen Kuluçka Çatı'dan Başımıza Düştü! / Mahiye MORGÜL

Bunca Yıl Bekletilen Kuluçka Çatı'dan Başımıza Düştü!

BOP son aşamasına gelmiş bile. Meğer Müslümanı Müslümana kırdırma, Türkü Türke kırdırma programıymış. İnanılır gibi değil, Şii-Alevi katliamına, Türkmen katliamına dönüştü...

İngiliz’in Sevr planı şimdi tamamlanıyor!

Bush’efendi, 2001’de “3.Bin yılın Haçlı Seferini başlatıyoruz” dediğinde aslında tam da niyetini söylemişti. Ayıkmadık.

160 yıldan beri bekletilen kuluçkanın çatlama zamanı geldi, ne civcivdir ne kuş... TSK yok edildi, Jandarma yok edildi, Milli İstihbarat yok edildi ve bekletilen yumurta elbirliğiyle ÇATI’dan başımıza ...
Read more : Bunca Yıl Bekletilen Kuluçka Çatı'dan Başımıza Düştü! / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1185 | Yanıtlar : 0

Piyasa Üstü Kurulları Artıyor; Eğitim, Sanat, Çay... / Mahiye MORGÜL

Piyasa Üstü Kurulları Artıyor; Eğitim, Sanat, Çay...

Nedir bu “Piyasa Üstü” kurullar?

Piyasa Üst Kurulu diyorlar. Yerli üretimin küresel merkezlere devredilmesine aracı olacak bir düzenleme kurulu oluşturup adına böyle diyorlar.

Londra borsasına, Nevyork borsasına bağımlı olmak demektir... Ulusal (yerli) piyasaların bitişinin ilanıdır.

İşte tütün piyasasının sonuçları ortada. Ne tütün üreticisi kaldı ne yerli tütün kaldı.

Eğitim Piyasası Üst Kurulu 2006’da halktan gizleyerek kapalı oturumda kuruldu... Adını böyle demediler ki kimse anlamasın, Mesleki Yeterlilik Kurumu dediler. ...
Read more : Piyasa Üstü Kurulları Artıyor; Eğitim, Sanat, Çay... / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 948 | Yanıtlar : 0

Cemaate "Demokratik İslam" Kılıcı, Ya Da SS-2 Modeli Sürek Avı Mı? / Mahiye MORGÜL

Cemaate "Demokratik İslam" Kılıcı, Ya Da SS-2 Modeli Sürek Avı Mı?

11 Mayıs 2014’de Diyarbakır Demokratik İslam Kongresi adı altında birileri bir araya geldi ve bir sonuç bildirisi açıklandı. İslam ve Demokrasi kelimeleri yan yana getirilmişti.

Birçoğumuz için bu bir sürpriz olabilir, ama daha on gün önce böyle olacağını yazmıştım. Bu toplantıdan haberim bile yokken 2 Mayıs’ta yazdım:

…. Yeni Anayasa taslağında, “her mezhep kendini ayrı din ilan edebilir” gibi ucube maddeler var, dikkatinizi asıl ...

Çocuklara Kurduğumuz Dünya İşte Bu! / Mahiye MORGÜL

Çocuklara Kurduğumuz Dünya İşte Bu!

Maalesef küresel kültürsüzlüğün egemen olduğu ve toplumsal değerlerin ayaklar altında çiğnendiği bu çağda çocuklarımızı hiç de güzel şeyler beklemiyor.

Tam da ülkemizde cinsel istismar için önlemler düşünmeye başladığımızda, Avrupa denilen güya uygarlık merkezinde korkunç cinsel istismar reklamları yapılıyor. Son Erovizyon yarışmasında Avusturyalı bir Yahudi şarkıcı olan sakallı kadına ödül verilerek cinsel tercih haberlerini bu yarışmayla birlikte dünyaya gönderdiler.

Maalesef her yaştan çocuk da bu haberleri izliyor. Hormonal değişimin başladığı 11-12 ...
Read more : Çocuklara Kurduğumuz Dünya İşte Bu! / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 869 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148676 ileti • Toplam 46060 başlık • Toplam 25009 üye

x