Zaman: Pzr Ağu 03, 2025 4:09

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

IMF'den şok Türkiye raporu

IMF'nin yayımladığı raporda Türkiye ekonomisine ilişkin tahminler de yer alıyor.

Uluslararası Para Fonu IMF'nin yayımladığı Dünyanın Ekonomik Görünümü raporunda, Türkiye'nın ekonomisinin, bu yıl yüzde 5,1 küçülmesinin ve 2010'da ise yüzde 1,5 oranında büyümesinin beklendiği bildirildi.

IMF ve Dünya Bankası'nın Washington'da hafta sonunda ortak düzenleyeceği bahar toplantıları öncesinde yayımlanan raporda, Türkiye'de tüketici enflasyonu, yıllık ortalamalara göre, bu yıl için yüzde 6,9, 2010 için de yüzde 6,8 olarak tahmin edildi.

Türkiye'de cari açık beklentisi de bu yıl ...
Read more : IMF'den şok Türkiye raporu | Görüntüleme : 448 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

'Kanlı 1 Mayıs' dilekçesi

Resim
Avukat Öz, 1 Mayıs 1977 olaylarının araştırılması istemiyle Savcı Öz'e dilekçe verdi.

Avukat Rasim Öz, 1 Mayıs 1977 olaylarının araştırılması istemiyle “Ergenekon” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarına 27 sayfadan oluşan dilekçe verdi.

Kendisini “Kemal Türkler davasında müdahil ve 1 Mayıs 1977 olaylarının mağdurlarının avukatı” olarak tanıtan Rasim Öz, dilekçesini Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde Cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz'e sundu.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Rasim Öz, “1 Mayıs 1977'de, binlerce tanığın gözleri önünde Taksim alanında bir toplu ...
Read more : 'Kanlı 1 Mayıs' dilekçesi | Görüntüleme : 572 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Dilipak'tan ATATÜRK'e Çirkin Saldırı!

Dilipak'tan ATATÜRK'e Çirkin Saldırı!

Yaptıkları provokatif haberlerle bilinen Vakit Gazetesi yine bir skandala imza attı.

Gazetenin yazarı Abdurrahman Dilipak, Atatürk'ü kaleme aldığı "Mustafa Kemal kimdir?" başlıklı yazısında Mustafa Kemal haham okuluna gitti iddisında bulundu. İşte Dilipak'ın o yazısı:

Gerçek neyse o
En son bu konuda konuşurken Nevzat Yalçıntaş'ı dinledim. Mustafa Kemal'in, Hz. Peygamber'in türbesinin muhafazası için tepkisini gösteren bir belgeden söz ediyordu ve bu olayın onun dine bakışını belgelediğini söylüyordu.. Yalçıntaş Hocanın sözünü ettiği belge ...
Read more : Dilipak'tan ATATÜRK'e Çirkin Saldırı! | Görüntüleme : 6854 | Yanıtlar : 9 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Bir Şikayet

siteniz en sık ziyaret ettiğim site her şey için teşekkürler ancak siteye çok yavaş sayfalar açılmak bilmiyor. bilgisayarımdan mı yoksa yoğunluktan mı anlamadım. diğer siteleri gayet hızlı açıyor.
Read more : Bir Şikayet | Görüntüleme : 1285 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Öneri, İstek ve Şikayetleriniz

TRT'ye 'ulusal gün' ayarı!

TRT'ye 'ulusal gün' ayarı

TRT, ulusal günlerde özel yayın yapmayacak. Uygulamaya 10 Kasım da dahil!

Geçen yıl 23 Nisan’da “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Uygulama Talimatı” yayınlayan ve program akışını, hangi radyoların hangi anonsu yapacağına kadar ayrıntılı planlayan TRT, bu yıl bu uygulamadan vazgeçti. Günlük normal program akışı sürecek, o gün yayın yapan programcıları kendi inisiyatiflerinde konuya yer verirse verecek.

Gazete Habertürk'ün haberine göre, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), radyolarında ulusal bayramları içeren özel ...
Read more : TRT'ye 'ulusal gün' ayarı! | Görüntüleme : 651 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Yurtsever Cephe müfredat davasını kazandı

Yurtsever Cephe müfredat davasını kazandı

2006 yılında Yurtsever Cephe Eğitim Emekçileri’nin AKP müfredatına karşı açtığı dava olumlu sonuçlandı.

soL (HABER MERKEZİ) Yurtsever Cephe Eğitim Emekçileri, AKP müfredatına karşı açtığı davayı kazandı. 4 Mart 2009’da Müfredat Davası’nın Danıştay’daki duruşmasında, 2005–2006 Eğitim-Öğretim Yılı’ndan bu yana uygulanmakta olan İlköğretim Türkçe Dersi Programı'nın 1, 2 , 4 ve 5. sınıflara ilişkin kısımları (115 sayılı karar) ve İlköğretim Hayat Bilgisi Dersi Programı'nın (116 sayılı karar) tümünün iptaline oybirliği ile karar ...
Read more : Yurtsever Cephe müfredat davasını kazandı | Görüntüleme : 515 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

DTP ara seçime mi oynuyor?

TBMM’de altı sandalye boş. 21 DTP’li ise ‘’Sine-i milleti’’ tartışıyor. Yani milletvekilliğinden istifa etmeyi… Bu durumda sayı 27’ye yükselecek. Bir istifa daha, Anayasa gereği üç ay içinde ara seçimi zorunlu hale getirecek.

Yıllarca herkes ‘’Sine-i millete döneriz’’ dedi, ancak Hatay milletvekili Murat Sökmenoğlu’ndan bu yana kimse yapamadı. DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk de Londra seyahati sırasında yine bu konuyu gündeme getirdi:

ZIRH KALKARSA…..

‘’Birileri bizim parlamentoda olmayı istediğimizi düşünüyor. Gider, Diyarbakır, Mardin, Nusaybin’de oturur, halkımızla ...
Read more : DTP ara seçime mi oynuyor? | Görüntüleme : 614 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Balbay: Darbesever değilim

MUSTAFA BALBAY

Darbesever Değil Yurtseverim...

Benim günlük yazılarıma, gazeteciliğime, konuşmalarıma objektif bir gözle bakan kişi bana ne “darbesever” diyebilir ne de “iktidarsever”... Şunu söyleyebilir:

Yurtsever...

Benim temel kimliğim bu oldu.

Günlük yazılarımda da sık altını çizdiğim tümcelerden biri şu oldu:

“Biz Türkiye’nin laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olmasından yanayız...”

Bunun yanında bir temel taraflılığımız da; Atatürk devrimlerinden yana olmaktı, zaten her ikisi birbirinin tamamlayıcısı.

Benim meslek yaşamımın, gazeteciliğimin bütün “delilleri” şunlardır:

- 5000 kadar köşe ...
Read more : Balbay: Darbesever değilim | Görüntüleme : 521 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Vatandaş 'sadaka'yla yaşıyor

Devletin resmi verilerine göre Türkiye’de her 7 haneden biri ekonomik yardım alıyor.

Türkiye’de her 7 haneden biri ekonomik yardım alıyor. Devletin resmi verilerine göre yardım alanların yüzde 59.4’üne akraba, komşu gibi eş-dost destek verirken, belediyelerin payı son 6 yılda yüzde 8.8’den, yüzde 21.4’e çıktı. Yakacak yardımları da 2003’teki payının geçen yıl yüzde 30.8’e çıkmasıyla dikkat çekti. Hanelerin yüzde 29.8’i de Sosyal Yardım Fonu desteğiyle ayakta duruyor.

SEÇİM öncesi nakit paradan kömüre, yiyecekten beyaz eşyaya kadar ...
Read more : Vatandaş 'sadaka'yla yaşıyor | Görüntüleme : 436 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Ceviz Kabuğu - 17 Nisan 09 / Ermenistan "Sınırları"

Gazeteci-Yazar Hûlki Cevizoğlu; birbirinden seçkin konuklarıyla soruyor, sorguluyor, anlatıyor...

ERMENİSTAN “SINIR”LARI ZORLUYOR

1-ERMENİSTAN “SINIR”LARI ZORLUYOR..

2- TÜRKÇE’NİN KÖKENİ..

Türkiye Ermenistan sınır kapısının açılması girişimleri ve gerilen Türkiye-Azerbaycan ilişkileri..

Türkiye dış baskılara boyun eğip Ermenistan’ı rahatlatacak mı?.. Türkiye’nin bu işten ulusal menfaati ne?.. Azerbaycan niçin karşı çıkıyor, Ankara’ya karşı hangi girişimlerde bulunuyor, bu girişimlerin sonu nereye varacak?.. Türkiye her iki ülkeyi de mutlu edecek, Türkiye’nin çıkarlarına da uygun ortak bir çözüm bulabilecek mi?..

Ceviz Kabuğu’nda bu ...
Read more : Ceviz Kabuğu - 17 Nisan 09 / Ermenistan "Sınırları" | Görüntüleme : 2330 | Yanıtlar : 12 | Dizin : Ceviz Kabuğu

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148855 ileti • Toplam 46196 başlık • Toplam 25029 üye

x