Zaman: Sal Eki 21, 2025 14:08

News News of Selçuk TINAZ

Site map of Selçuk TINAZ » Dizin : Selçuk TINAZ

Kimlik Kontenjanları Sistemi / Selçuk TINAZ

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, Türkiye'de yeni bir Anayasa ile yeni bir toplumsal mutabakat ve siyasal yapı kurma ihtiyacı, toplumdan gelen bir talep değil. Kendini kiraya vermemiş gerçek insanların o konularda bir sıkıntısı yok.

Devletin kimliklere karşı kör olması sayesinde, insanlar, eğitim alma, çalışma, devlet yönetimine katılma konularında kimlik engeliyle karşılaşmadan eşit bir şekilde yaşayabiliyorlar. Zaman zaman ortaya çıkan münferit sıkıntıların nedeni, devletin kimlikleri tanıması olduğuna göre, "tam körlük, bu sorunun kesin çözümüdür" demeyenler, güvenilir ...
Read more : Kimlik Kontenjanları Sistemi / Selçuk TINAZ | Görüntüleme : 809 | Yanıtlar : 0

Sen de Dağdasın Zaten / Selçuk TINAZ

Resim

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 12 Eylül 1980 Amerikan Darbesi ile hapse atılanların Diyarbakır Cezaevi'nde gördükleri işkenceyi hatırlatıp, tepki olarak "Ben de dağa çıkardım" demiş.

Soğuk Savaş döneminde, NATO üyesi ülkelerin içinde NATO'ya muhalif olan insanlar işkencelerden geçirildiler, öldürüldüler.

İtalya'da 80'li yılların başında yakalanan militanların işkenceyle alınan itirafları sonucunda 'Kızıl Tugaylar' örgütü çökertildi. Almanya'da 'Kızıl Ordu Fraksiyonu'na ait 'Baader-Meinhof' grubunun yakalanan bütün üyeleri hapishanede öldürüldüler ve hepsinin de intihar ettiği söylendi.

Ülkemizde, NATO muhaliflerine karşı ...
Read more : Sen de Dağdasın Zaten / Selçuk TINAZ | Görüntüleme : 1038 | Yanıtlar : 0

Siyasi Parti İsimlerinin Ortak Özelliği / Selçuk TINAZ

Parti isimlerinin okunması daha önce hiç sorun olmamıştı. Bu sorun AKP ile başladı.

AKP'yi kuranlar, yandaşları ve başbakanın şerrinden ödü kopanlar "Ak Parti" demeyi tercih ederlerken, hükumet politikasını ve uygulamadaki gerçekleri görüp partiyi desteklemeyenler "Allahla Kandırma Partisi" , "Adaleti Kaldırma Partisi" gibi isimler takıyorlar.

Türkiye'de kurulan siyasi partilerin isimleriyle ilgili ilginç özellikler var ve bunun bir rastlantı olup olmadığı araştırılmalı.

Türkiye'deki anayasa mahkemesi'nin ANAYASA MAHKEMESİ olduğu dönemde, onunla başı derde girmiş bütün partilerin ortak noktaları ...
Read more : Siyasi Parti İsimlerinin Ortak Özelliği / Selçuk TINAZ | Görüntüleme : 1178 | Yanıtlar : 0

Cami Daması ve Üniforma Yasağı

AKP iktidarında Türkiye dünyanın en büyük oyun alanı yapıldı. Ülke yönetmeyi bir oyun haline getiren hükumet, İstanbul'da camileri dama taşı gibi kullanıp, uygarlığa, çağdaşlığa ve akla karşı bir mücadele yürütüyor.

Çağdaş şehir planlamacılığı açısından bir cinayet olan bu dama oyununda, doğal felâket tehdidi altındaki İstanbul'da insanların nefes aldıkları parklara ve deprem anında toplanabilecekleri geniş alanlara o gereksiz yapıları kondurmaya çalışırken, yer seçimini de özellikle çağdaş ve uygar insanların huzurunu bozacak, onları taciz edecek şekilde yapıyor. ...
Read more : Cami Daması ve Üniforma Yasağı | Görüntüleme : 962 | Yanıtlar : 0

Keşke, Öcalan'ın uçak konuşması, Türkçe'den Türkçe'ye doğru tercüme edilseydi

Basında halka anlatıldığına göre, hapisteki 683 PKK'lının açlık grevi Öcalan sayesinde bitirilmiş ve böylece sayın terörist, ülkemizde ve bölgemizde yeniden siyasi aktör haline gelmiş veya getirilmiş.

Onu, bölgedeki feodalizmi tehdit eden siyasi bir rakip olarak gören Iraklı Kürt feodal Celâl Talabani, "Türkiye Kürtlerinin bu adamın halâ arkasından gitmesini anlayamıyorum, senin bir izahın var mı ?" şeklindeki uzman sorusunu, tam da adamına sormuş.

Bu sorunun bize, "Körler sağırlar, birbirini ağırlar" atasözünü hatırlatan muhatabı Cengiz Çandar da, ...

Pkk ve Genel Af / Selçuk TINAZ

AKP'nin varlık nedenini ve onun iktidarında yaşanan her kötülüğün, sıkıntının nereden kaynaklandığını açıklamak için yapabildiğim en kısa özet şöyle ;
--------------------------------------------------------------------------------------
Enerji alanlarını kontrol etmesi arzu edilmeyen Küresel Sermaye'ye ait Avrupa Birliği ve Çin'e karşı Türkiye, milliyetçiliğin kaleleri olan ABD-İngiltere-İsrail üçlüsünün ulusal çıkarlarını Ortadoğu'da boğaz tokluğuna korumak üzere, petrol bitene kadar bekçi, bittikten sonra da zaptiye yapılmak isteniyor.

Türkiye'deki çağdaş siyasi yapı ve toplumun uygar kesimi bu göreve izin vermediği için, onları meydana getiren her ...
Read more : Pkk ve Genel Af / Selçuk TINAZ | Görüntüleme : 888 | Yanıtlar : 0

ÇİFTE SALDIRI

BM Genel Kurulu'nun 24 Ekim 1970 tarihli kararı, bir devletin başka bir devlete karşı, rejimini değiştirmek amacıyla yıkıcı terörist ya da silahlı faaliyeti destekleyemeyeceğini, finanse edemeyeceğini, kışkırtamayacağını ya da göz yumamayacağını, iç anlaşmazlıklara, çatışmalara taraf olamayacağını söylemesine rağmen, "BOP" diye bir proje yapılıyor, son derece kalitesiz gerekçelerle anlatılıp, çocuk bahçesi seviyesindeki propagandalar ile savunuluyor ve büyük bir pişkinlikle uygulamaya sokuluyor.

Projede, 'ABD-İngiltere-İsrail Şer Ekseni' ile birlikte hareket etmek zorunda olan Türkiye'deki baskıcı yönetimin başı Erdoğan, ...
Read more : ÇİFTE SALDIRI | Görüntüleme : 1016 | Yanıtlar : 0

AB mi dediniz ?

Hiçbir zaman, hiçbir gerekçe ile kabul edemeyeceğim bir ceza olan 'idam cezası' hakkında yapılan tartışma dolayısıyla, nostaljik cümleler havada uçuşmaya başladı.

Bir nostalji kokusu alsak da, neyin nostaljisi olduğunu hemen hatırlayamadık.

Mesela, bazı yabancı amcalar bizden AB'yi unutmamızı istemişler. Duyunca, "AB neydi yahu ?" dedik.

Akepe çölünde yaşadığımız için, benim aklıma gelen ilk şey "Atsız Bedevi" oldu ama, amcaların arasında bizim Ladandik'i görünce, birden her şeyi hatırladım.

007'li filimlere özenip dünyayı ele geçirmeye kalkışan bir ...
Read more : AB mi dediniz ? | Görüntüleme : 972 | Yanıtlar : 0

Türk Bunun Neresinde ? / Selçuk TINAZ

Emekli terörist Şemdin Sakık'ın "Şemdin'den Sırrı'ya mektuplar" başlığı altında Nisan 2010'da, kardeşi milletvekili Sırrı Sakık'a yazdığı şeyler, "Kürt sorunu" kalıbını hiç düşünmeden kullanan insanlarımızı şaşkına çevirdi.

"... kardeş falan değiliz, çünkü kardeşlik karındaşlıktan gelir; oysa sen ailenin hanımağasının, ben hem kölesi hem de cariyesi olan bir kadının oğluydum... Sen dayalı döşeli odada, ben tütün tarlasında doğdum... Sen envai çeşit yemekle, ben sofrada kalan kırıntılarla beslendim... Sen babanın şımarık oğlu, ben babası henüz hayatta olan bir ...
Read more : Türk Bunun Neresinde ? / Selçuk TINAZ | Görüntüleme : 782 | Yanıtlar : 0

Haydarpaşa'nın Şifresi / Selçuk TINAZ

Haydarpaşa Tren İstasyonu'nun tarihi binası, Amerika'daki başkanlık seçimi dolayısıyla ABD diplomatik temsilciliği, CNN Türk ve Yaratıcı Fikirler Enstitüsü (?!) tarafından kiralanmış.

Her üniversiteden seçilen 10 cici çocuk ve cici gazetecilerin katılımı ile yapılan bu özel davetiyeli demokratik (!) etkinlik ile, seçim propagandasında kullanılan konuları ve seçim sonuçlarını tartışmak üzere Amerikalı ve Türk yorumcuların bir araya getirilmeleri amaçlanmış.

Tam da Başkanlık Sistemi'nin dayatıldığı bir dönemde, Türk halkının Amerikan yönetim sistemi hakkında bilgilendirilmesi de, toplantının konusuymuş ("bonusu" ...
Read more : Haydarpaşa'nın Şifresi / Selçuk TINAZ | Görüntüleme : 1843 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149131 ileti • Toplam 46408 başlık • Toplam 25111 üye

x