Zaman: Prş Haz 19, 2025 13:14

News News of Tartışma

Site map of Tartışma » Dizin : Tartışma

III.ABDÜLHAMİT’İN AJANDASI

III.ABDÜLHAMİT’İN AJANDASI
III.Abdülhamit ve tayfası, Avrupa Parlamentosu’nun Rapor’unu ‘Yok Hükmünde’ saydıklarını söylüyorlarmış: keenlemyekûn..
‘Laz kafası’ dedikleri bu olsa gerek; ‘sen beni tanımıyorsan ben seni hiç tanımıyorum’..
Adamlar seni çok iyi tanıyorlar aslında..
15 Temmuz’u ‘organize’ ettiğini de biliyorlar.
Efendim yüzbin Fetöcü yakalanıp hapsedilmiş de, kaçanlar da bir gün yakalanacakmış da, ıvır da zıvır.
Bu ‘Fetö’ öyle bir şeytanmış da, arkasında ABD varmış da, CIA varmış da..
Ee bre ‘çokbilmiş’, iki yıl oldu, Fetö ‘Darbe’ yapıyordu ...
Read more : III.ABDÜLHAMİT’İN AJANDASI | Görüntüleme : 1321 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

HZ ÖMER’İN DEVESİ

HZ ÖMER’İN DEVESİ
‘Adalet’ denilince çoğumuzun aklına öncelikle ‘Hz. Ömer’in devesi’ gelir.
Hep ‘Ömer adaleti’nden sözedilir de ‘deve’nin üzerinde durulmaz nedense.
Gerçi ‘deve’nin hörgücü vardır, üzerinde durmak zordur ama, hiç değilse ‘deve’nin adaletle ilgisi üzerinde durulabilir.
Sözgelimi, biri çıkıp ‘Biz bu yolları teröristler yürüsün diye yapmadık’ diyorsa, onun ‘Hz Ömer’in devesi’nden farkı var mıdır?
Ya da başkaları ‘Adalet yollarda aranmaz’ diyorlarsa, onların da Hz Ömer’in ya da herhangi bir ‘Arap Şeyhi’nin devesi’nden farkları yoktur.
Çünkü ...
Read more : HZ ÖMER’İN DEVESİ | Görüntüleme : 1190 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

AB'DE SONA DOGRU

AB’de Sona Doğru…
80’li yılların başı idi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden bir prof (Adı Süleyman’dı) ve bir doçent dr (Adı İbrahim’di), inan olsun, ikisinin de soyadlarını unuttum.

AET (Avrupa Ekonomik Topluluğu) diyen araştırma görevlisini azarlıyorlardı :

AT efendim AT.

Yani (Avrupa Topluluğu).

Aradan bir 17 yıl geçti, Lizbon Sözleşmesiyle AT, « sürdürülebilir bir ekonomik büyüme ve en büyük toplumsal kaynaşmayı, dünyanın en dinamik ve yarışmacı (rekabetçi) ekonomisiyle başarmayı » stratejik bir hedef olarak belirledi.

Bu ...
Read more : AB'DE SONA DOGRU | Görüntüleme : 731 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

DİYALEKTİĞİN D’Sİ

DİYALEKTİĞİN D’Sİ
Yanılmıyorsam George Gurvitch (1885-1972), Paris’teki Ecole des Hautes Etudes des Sciences Sociales’in kapısına, “Buraya diyalektiği bilmeyen giremez” diye yazdırmış.
Bence her üniversitenin kapısına asılması gereken bir döviz.
Gerçi bugünkü EHESS Gurvitch’lerin EHESS’i olmaktan çoktan çıkmış bulunuyor.
Genelde bir ‘bilimsel kısırlık’ sarmış dünyayı.
Türkiye’deki ‘Adalet’ tarıtışması da benzer bir kısırlık üzerinden yürütülmekte.
Sanki on gün öncesine kadar hiç kimse düşünmemiş üzerinde.
Düşünme yetisini yitirmiş bir toplum yaratmak isteyenler ne denli başarılı olmuşlar, değil mi ...
Read more : DİYALEKTİĞİN D’Sİ | Görüntüleme : 1231 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

AYRILIYORUM

DOĞU PERİNÇEK’E
Değerli Genel Başkanım,
Sizin de tanıdığınız, Fransa’da ilk kez avukatlık titri alan Halil Uysal ağabey şiir yazıyor diye, bir gün “Nazım Hikmet için ne dersin?” diye bir soru sormuştum, o da bana, “Nazım Nazım’dır” demişti.
Şimdi sizin için ‘Doğu Perinçek Doğu Perinçek’tir’ demek geliyor içimden.
Türkçe’mizi, Türk soyunu, tarihi, yazını ve özellikle de ‘hukuk’u iyi bilen bir bilim adamısınız.
Size bu konularda özenmiyor değilim.
Ancak ‘politika’ konusunda, ne yazık ki, görüşlerimiz ayrılıyor.
Sizin ...
Read more : AYRILIYORUM | Görüntüleme : 1030 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

NATO MERMER

NATO MERMER
Daha önce yazmışımdır.
Ben Türk Ordusu’nu hem sever ve hem de güvenir(idim).
Hâlâ daha, TSK değil ama Türk Ordusu içinde gurur duyacağım, Namus ve Onururumuzu, Devlet ve Rejimimizi, Yurt ve ulusal çıkarlarımızı koruyacağından emin olduğum askerlerin olduğuna inanırım.
Bir Çetin Doğan’ın, “Ben Atatürk Devrimcisiyim” dediğinde onun gerçekten ‘Mustafa Kemal’in Askeri’ olduğuna inandım.
Hani o, Ergenekon davası sırasında; “Bu savaş, Sakarya Savaşı’nda düşmanı meydanda koyup evlerine kaçanlar ile cephede can verenlerin torunlarının savaşıdır” diyen ...
Read more : NATO MERMER | Görüntüleme : 1182 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

MEŞRUİYET’İN M’Sİ

MEŞRUİYET’İN M’Sİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmekten yorulmuştum.
Ne ki, en azından bugünkü grup toplantısında dillendirdiği ‘Gayrimeşru’ terimiyle, genel başkan olduğu günden buyana en ‘hukuksal’ saptamasını yapmış oldu.
Öğrenmenin yaşı yok demek ki.
Oysa halkoylamasına sunulan ‘Anayasa Değişikliği’ maddeleri birbaşına ‘gayrimeşru’ydu.
Çünkü, o beğenmediğimiz Orhan Aldıkaçtı anayasası’nın ‘değiştirilmez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez’ maddelerini değiştirmeyi öneriyordu.
O değişikliği öneren ve halkoylamasına gelmesini sağlayan 339 milletvekilinin ‘milletvekilliği’ o geceden itibaren düşmüştü.
Ben CHP’nin o geceden ...
Read more : MEŞRUİYET’İN M’Sİ | Görüntüleme : 1233 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

KATAR-MATAR

KATAR-MATAR
Whatdoesitmean.com sitesinin haberine göre Katar Emiri Tamim bin Hamad Al Thani Trump’ın başına 217 Milyon Dolar (89 200 Bitcoins) ödül koymuş.
Şimdi Türkiye’de ‘telefon etti’ ya da ‘tefelonla konuştu’ yerine “telefon gerçekleştirdi” diyen televizyon sunucuları anlamayabilirler.
Hani şu Amerika’da ‘kellesini getirene’ deniyor ya, işte öyle.
Katar Emiri Tamim bin bilmem ne.. yani Katar ‘Ulus-Devlet’inin ‘başı’..
‘Ulus-Devlet’çilerimize selam olsun..
Neresinden başlayacağımı ben de şaşırdım.
Şimdi bu Katar’ın neresi ‘Devlet’, neresi ‘Ulus’?
Denilecek ki, o bölgede ...
Read more : KATAR-MATAR | Görüntüleme : 900 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

III.ABDULHAMİT’İN 18 BRUMERİ

III.ABDULHAMİT’İN 18 BRUMERİ
Napolyon Bonapart 9 Kasım 1799 tarihinde ‘Büyük Fransız Devrimi’ne noktalı virgülü koyan darbesini yapar.
Böylece Fransa’da direktörler yönetimi (çoklu başkanlık mı diyelim, bilemem) sona erip Kenan Evren’in ‘Konsey’ine benzer bir Consulat yönetimi işbaşına geçer.
Ardından İmparatorluk-mimparatorluk ama tarih yazınına ‘Napolyonvari yönetim’ diye ‘terim’ kazandırılmış olur.
‘Fransız Tipi Başkanlık’ denilse yeridir.
Ne ki, asıl, yeğen Louis Napolyon, ki “Fransa’da Başkanlık” yazı dizimizde sözetmiştik, 1-2 Aralık 1852 yılında bir ‘darbe’ yaparak ve yine asıl ...
Read more : III.ABDULHAMİT’İN 18 BRUMERİ | Görüntüleme : 1215 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

İT BAYTARI

İT BAYTARI
Daha çok küçük yaşlarda, babamın öğretmenlik yaptığı köyde, kırda bayırda ne kadar börtü-böcek varsa toplayıp eve getirirmişim.
Hayvanlara olan ilgimden dolayı, ‘bu çocuk baytar olacak’ demişler.
Sonra köpeklerim oldu.
Bana da meslek olarak ‘it baytarlığı’ uygun görüldü.
Şimdi, yeni taşındığım yerde, yapay gölete gelen iki yaban ördeğim var.
Bir de günde iki kez ziyaretime gelen tilki ile artık arkadaş olduğumuz iki karga.
Enternet ve telefon sorunlarımı çözemediğim için, dünyadan haberim yok.
Ancak Atatürk’e ...
Read more : İT BAYTARI | Görüntüleme : 1779 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148686 ileti • Toplam 46067 başlık • Toplam 25009 üye

x