Zaman: Cmt Tem 05, 2025 16:18

News News of Dr. Noyan UMRUK

Site map of Dr. Noyan UMRUK » Dizin : Dr. Noyan UMRUK

Dr.Noyan UMRUK Yazdı: NE YARGILAMALAR GÖRDÜK, ZATEN YOKTULAR...

NE YARGILAMALAR GÖRDÜK,

ZATEN YOKTULAR…

Dr. Noyan UMRUK

Sevgili okurlarım, Allah düşürmesin, ama diyelim ki; mahkemeye düştünüz; ne beklersiniz? Hukuk alimi olmaya falan lüzum yok. Sade bir vatandaş olarak herhalde şunları beklersiniz:

-Öncelikle özlük hakları, sicil işlemleri, atama ve yükselmeleri özerk bir kurulca yapılan, siyasi, dini vb. baskılardan uzak tutulmuş, bağımsızlığı, yansızlığı sağlanmış yargıçlardan oluşmuş bir mahkemenin karşısına çıkmak istersiniz, değil mi?

-Sonra, adil yargılama ilkesine aykırılığı uluslar arası hukuk ve temel insan hakları belgeleri ...
Read more : Dr.Noyan UMRUK Yazdı: NE YARGILAMALAR GÖRDÜK, ZATEN YOKTULAR... | Görüntüleme : 565 | Yanıtlar : 0

İhtiyat Onbaşısı Cemil'in Darbe Fikriyatı / Dr. Noyan UMRUK

'İhtiyat Onbaşısı Cemil'in Darbe Fikriyatı

Bu kez de kıdemli ihtiyat onbaşısı Cemil’den bir ileti aldım. Efenim kendisi, bendeniz bölük komutanı iken, benim telsizcimdi. Kendisi akıllı çocuktur, ama; biraz da uçuktur. Bakın neler, neler diyor:

“Komutanım kafanı fazla yorma. Mesele gayet de basit…

-Ortadoğuyu küçücük devletçiklere bölerek yönetme plânı bir hayli mesafe alarak gündemini sürdüyor, bu bir...

-Bu plâna karşı durabilecek bölgedeki tek ordu Anadolu’da konuşlanmıştı, bu iki...

-Bu son dediğim işin esasıdır. Planlar bu amaca ...
Read more : İhtiyat Onbaşısı Cemil'in Darbe Fikriyatı / Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 494 | Yanıtlar : 0

Dr.Noyan UMRUK Yazdı: KORHAN GAZİ...

KORHAN GAZİ…

Dr. Noyan UMRUK

Sevgili okurlar, yaşadığımız karanlık günlerde içinizi daha fazla karartmak istemiyorum, bu güzel Pazar günü…
Bir gazinin verdiği yaşam mücadelesi, başarı öyküsünden bahsedeceğim, bugün.
Hey gidi Korhan hey…5-6 yaşlarından beri Noyan amcasıydım onun. Fincan gibi fıldır fıldır kara gözleri ile heyecanlı, çok hareketli, sürprizlerle dolu, çok hoş bir çocuktu...Sevgimi pek belli edemem ama, onu hep çok sevdim. Oğullarımla kardeş gibi büyüdüler.

13 yaşında Atıcılık sporuna başladı. Ailece atıcıydılar, Baba Yamaç’ın yönetiminde… ...
Read more : Dr.Noyan UMRUK Yazdı: KORHAN GAZİ... | Görüntüleme : 871 | Yanıtlar : 0

Dr. Noyan UMRUK Yazdı:9 EYLÜL 1922-9 EYLÜL 2012

9 Eylül 1922- 9 Eylül 2012 :taz:

Dr.Noyan UMRUK

İzmir’in işgali ile başlayan Milli Mücadeleye, kurtuluşu ile konulan son noktayı bir arkadaşımın ilettiği Haluk IŞIK’ın dizeleri ne güzel anlatıyor:

Sen “9 Eylül” dersin iki kelime,

Ben değişen yazgı anlarım,

Bağımsızlık,özgürlük anlarım,

Sen “İzmir” dersin iki hece,

Ben sevinçten ağlarım…

Sen “9 Eylül” dersin iki kelime

Ben onurlu bir halk anlarım.

Rüzgârın çevirdiği sayfa anlarım.

Sen “İzmir” dersin ...
Read more : Dr. Noyan UMRUK Yazdı:9 EYLÜL 1922-9 EYLÜL 2012 | Görüntüleme : 790 | Yanıtlar : 0

Dr.Noyan UMRUK Yazdı: "BAK! BENİ İYİ DİNLE CUCUK..."

“Bak! Beni İyi Dinle Cucuk…” :olmaz: LÜTFEN! Git: YouTubeVideoyu oynat
http://www.youtube.com/watch?v=QcO7ZHSXn54

Dr. Noyan UMRUK

Hazret’in midesi rahatsız…Kin kusa kusa helak oldu; ama kusması kesilemiyor bir türlü…
Eline bir not mu sıkıştırdı çok bilmiş danışmanları, birden halecana kapılıp doğaçlama mı yaptı; yoksa, alıcı akbabalar mı “sufle” etti? Bilinmez .

“…Neyi Ördünüz?”

“Bak şimdi otur beni iyi dinle, ‘cucuk’(Gazi’nin telaffuzu). Senin “neyi ördünüz” ...
Read more : Dr.Noyan UMRUK Yazdı: "BAK! BENİ İYİ DİNLE CUCUK..." | Görüntüleme : 841 | Yanıtlar : 0

İnadına Kutlamak... / Dr. Noyan UMRUK

İNADINA KUTLAMAK… :turkiye:

Dr.Noyan UMRUK

Evet, bugün “Büyük Taarruz” başlıyor… 30 Ağustos, yakın tarihimizin dönüm noktası…

”Makus talihimizin” yenildiği, diğer bir deyişle emperyalizmin çanına ot tıkandığı gün…

“Kuvayı Milliye Destanını” küçümsetmeye çalışanları nafile çabalarıyla baş başa bırakıp,

sözü büyük Ozan’a bırakalım :

Ateşi ve ihaneti gördük

Dayandık her yanda,

dayandık İzmir’de, Aydın’da

Adana’da dayandık,

Dayandık, Urfa’da, Maraş’ta, Antep’te

Sarışın bir kurt: Başkumandan…

Dağlarda tek tek
ateşler yanıyordu.
ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki
şayak ...
Read more : İnadına Kutlamak... / Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 618 | Yanıtlar : 0

Bu Film Defalarca İzlenmemiş Miydi? Onurlu Bayramlara... / Dr. Noyan UMRUK

YÜREKTEN BİR BAYRAM TEBRİĞİ
Komşularımızla savaşmayacağımız,
Batılı güçlerin oyuncağı olmayacağımız,
Yiğitlerimizin şerefsiz tuzaklara düşmeyeceği ve şehit edilemeyeceği,
Çocuklarımızın özgür ve bağımsız ülkenin yurttaşı olmanın onur ve gururunu taşıyacağı,
Din simsarlarınca kutsal duyguların siyasi ve ekonomik çıkarlara âlet edilmediği,
Adaletin kör testerelerle kesilip çöpe atılmadığı,
Kadınlarımızın, kızlarımızın geleneklerimizde olduğu gibi erkeklerinin yanında dimdik durduğu,
Bağrımızdan çıkan ordumuzun, üniversiteli, emekçi halk çocuklarının,aydınların aşağılanıp,tutsak edilip,hapisanelerde çürütülmediği
Ülke şeref ve haysiyetinin diğer ülkeler önünde dimdik tutulduğu.
Bayrağımızın yurdumuzun her ...
Read more : Bu Film Defalarca İzlenmemiş Miydi? Onurlu Bayramlara... / Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 810 | Yanıtlar : 0

Hoş Gelişler Ola... / Dr. Noyan UMRUK

HOŞ GELİŞLER OLA! AKHİSAR… :teytey:

Dr. Noyan UMRUK

Ligler başladı. Saha içi ve dışı çirkinlikleri bertaraf etmiş, heyecanlı, centilmence. temiz bir lig hepimizin yegane dileği…Başlıbaşına bir sektör haline futbol, milyonlar için bir heyecan kasırgası, seyirlik güzel bir spor.

Ligin küçük , güzel ve yeni bir takımı var, şimdi: AKHİSAR. Güzelim Ege’nin ne yazık ki; tek temsilcisi… Efeler, zaten Cumhuriyet’de Aydın dağlarından tevazu içinde Akhisar’da düze inmişlerdi. Şimdi ...
Read more : Hoş Gelişler Ola... / Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 564 | Yanıtlar : 0

Denetimli Emanet Süreci / Dr.Noyan UMRUK

Kürdistan’a Eyvallah, Yeni Osmanlı Sömürgeciliğine Yallah...
Osmanlıcılık Hayalleri

KAYNAK:GÜNCEL YORUM,12.08.2012

DENETİMLİ EMANET SÜRECİ… :olmaz:

Dr. Noyan UMRUK

Ortadoğu küresel yağma sürecinde kesilip biçilirken, bölge mühendisleri Sünnileri, denetimli olarak sabık terör örgütü Müslüman Kardeşler’e (M.K.), emanet etmeyi; Kürtlere ise vesayetli bir denetim ve emanet sürecini layık görüyorlar…

Sünniler M.K’e emanet…

Aslında süreç yeni başlamadı. ABD, S. Arabistan, Katar, İsrail ve bilumum petrol şeyhlikleri için öncelikli tehdit Sünni terör örgütleri değil, İran. Suriye Lübnan’dan çekildiğinde, ABD ve ...
Read more : Denetimli Emanet Süreci / Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 515 | Yanıtlar : 0

EGE GÜZELLEMELERİ-Yılmaz ÖZDİL-NoyanUMRUK

EGE GÜZELLEMELERİ :turkiye:

Yılmaz Özdil yazdı...

İzmir baharı

Türkiye’den sıkıldığım zaman... İzmir’e giderim ben.

Simide gevrek deriz biz.
Çekirdeğe çiğdem.
Kordon elektrik aleti değildir.
Kumru da kuş değildir.
Yengen’i yeriz.
Sen sigorta dersin...
Biz asfalya deriz.
Uzatmayız...
Gidiyom geliyom deriz.
Domates dediğin...
Domat işte.

Evimiz isterse 800 metrekare olsun, balkonda otururuz. Kordon’suz evde oturabiliriz, konforsuz balkonda oturamayız; rahmetli babam klima taktırmaya kalkmıştı. Hıdrellez filan, mazeretler uydurur, sabaha ...
Read more : EGE GÜZELLEMELERİ-Yılmaz ÖZDİL-NoyanUMRUK | Görüntüleme : 833 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148743 ileti • Toplam 46115 başlık • Toplam 25016 üye

x