Zaman: Pzt Tem 07, 2025 2:54

News News of Feza TİRYAKİ

Site map of Feza TİRYAKİ » Dizin : Feza TİRYAKİ

SES, BİR, İKİ…

SES, BİR, İKİ…

Eski bir anı gözümde canlandı. Gülerek anlatırlardı.

Tekirdağ’ın Saray ilçesi.

Kasabanın tek sineması var. Sinemacı A’mad (Ahmet). Karısı A’şe (Ayşe). Yazın da yazlık sinemayı aynı kişi açar. Sinemada filmi karı koca birlikte oynatırlarmış. Ayşe Hanım eşine yardım edermiş. Sinema dediğimiz, salaş bir yer, derme çatma, ahır gibi derler ya öyle, dönem altmışlı yıllar.

Sinema bir gece yine dolu. Ses kontrolü yapıyorlar.

“Bir iki, ses, bir iki, ses!” “ Ses gelmeyo (gelmiyor)!” “Ses ...
Read more : SES, BİR, İKİ… | Görüntüleme : 544 | Yanıtlar : 0

ANITPARK MİTİNGİ

ANITPARK MİTİNGİ

Ortada garip bir durum var. El vurmasam olmaz.

Kendi kendimi görevlendirip; topladığın bilgileri, canlı yayında tuttuğun notları elden geçir, şu konuya kimse el sürmüyor, sen el uzat, işi elinde ekşitme, elifi elifine yaz diyorum.

Yazayım da ne yazayım? En iyisi ne gördümse anlatayım.

Maltepe mitingini (Son Darbe) yazarken gördüklerimi, yazının sonunda da düşündüklerimi yazmıştım.

Bir defa bu işe girişenler alışılan direnişçilere uymuyor.

Herkesin eli ayağı bağlı. Kimi geçim derdinde, kimi kapılmış bir ...
Read more : ANITPARK MİTİNGİ | Görüntüleme : 587 | Yanıtlar : 0

GÜNAYDIN!

GÜNAYDIN!

Türkçemizin en güzel sözü: Günaydın.

Günle aydın birleşmiş, bu güzel söz gün yüzüne çıkmış.

Gün, güneş demek. Kırda, dağda, denizde, gün batımı, gün doğumu izlemek ömrü uzatırmış. Özellikle gün batımı üzerine ne şiirler yazılmıştır. Kaç yaş yaşadığını, ömrünü nasıl geçirdiğini bilmek için kimi, kaç bahar yaşadın der, kimi de, “Kaç gün batımı izledin, kaç gün doğumu gördün? diye sorar. Gün, (gündüz – gece) yirmi dört saatlik süre. Gündüz, ayrıca günün aydınlık zamanı, güneşin doğuşundan ...
Read more : GÜNAYDIN! | Görüntüleme : 1251 | Yanıtlar : 2

SON DARBE (MİTİNG)

SON DARBE (MİTİNG)

Önceki günlerde, 11 Eylül’de tarihi bir gün daha yaşadık. Gerçi İstanbul’da, Maltepe’de değildim, olanları bilgisayardan, çekimlerden izledim (aynı anda canlı yayın yapan “youtube” kanalından), çekenin gözüyle, bize gösterilen gözle gördüm oraları, yine de oradaymışım gibi etkilendim. Olay baştan sona garipti, alışılmadık bir durumdu.

Bizim anlı şanlı ünlü Atatürkçülerimiz, siyasetçilerimiz, aydınlarımız, aydın geçinenlerimiz bir günden bir güne bu salgın bilmecesine, Yeni Dünya Düzenini kuracak olan büyük küresel oyuna ses çıkarmadılar. Ne denildiyse, ne ...
Read more : SON DARBE (MİTİNG) | Görüntüleme : 1077 | Yanıtlar : 0

GÜNAH KEÇİSİ

GÜNAH KEÇİSİ

Günah keçisini buldular. Hem de muhalefet tarafından buldular, rahatladılar.

Asıl günahkârlar şimdilik geriden olanları izliyorlar…

Oysa herkes biliyor, televizyon izleyen, akıllı telefonundan haberleri dinleyen herkes, Bolu Belediye Başkanının anlattığı o utanç verici anının (burada, bebek isteyen kadının utanmazlığını da hesaba katalım) yüz katı daha açık saçık, daha yıpratıcı olayların her gün halka sunulduğunu, hem de yandaş, kendine muhafazakâr diyenlerin eliyle sunulduğunu çok iyi biliyor.

Bolu Belediye Başkanına suç bulacaklarsa, daha göreve başlarken ...
Read more : GÜNAH KEÇİSİ | Görüntüleme : 503 | Yanıtlar : 0

İKİ DAMLA GÖZYAŞI (Kitap)

İKİ DAMLA GÖZYAŞI

Resim

“İki Damla Gözyaşı” adlı yeni kitabım 30 Ağustos’ta çıktı. Kitap 582 sayfa. Altmış yedi bölüm. Seçkiyi Güncel Meydan yazılarımdan derledim. Bu yazıları kitaplaştırmakla, bugünümüzü geleceğe aktarmak, gündelik yaşamımızı, geçmişi, olanı biteni anlatan, yol gösterici, düşündürücü, kültürel, yeri geldiğinde öğretici olan belgesel niteliğindeki bu yazılarla, bilgisayar kullanmayanlara da erişmek istedim. Kitapta, birbiriyle ilişkili konuları yan yana getirdim. Aralarda konudan konudan atlayarak, kısa kısa öyküler anlatarak da okurun ilgisini diri tutmayı, anlatılarda bir ...
Read more : İKİ DAMLA GÖZYAŞI (Kitap) | Görüntüleme : 693 | Yanıtlar : 4

SÖKÜK DEMİŞ Kİ; GİDİYORUM!

SÖKÜK DEMİŞ Kİ; GİDİYORUM!

Sökük demiş ki; “Gidiyorum!” İğne tutmuş.

Ulusal bayramlarımız gitti gidiyor. Tutanı yok. Son on yılda beş kez 30 Ağustos Zafer Bayramımız iptal edildi, kutlatılmadı. Diğer bayramlarımız da tam dokuz kez böyle yasaklanmış.

Geleneksel olarak Genel Kurmay Başkanlığınca verilen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu (resmikabul töreni) ilk kez 2011’de iptal edildi. Bunun gerekçesi artan terör olayları, şehit haberleri olarak gösterildi.

Ertesi yıl (2012), dönemin Cumhurbaşkanı Gül’e kulağındaki rahatsızlık nedeniyle doktorları resepsiyona ...
Read more : SÖKÜK DEMİŞ Kİ; GİDİYORUM! | Görüntüleme : 537 | Yanıtlar : 2

BAYRAMLARINI UNUTMA!

BAYRAMLARINI UNUTMA!

30 Ağustos Zafer Bayramı geliyor!

Bu büyük günü, bu günde neden bayram yaptığımızı çocuklarımıza öğretelim. Yüce Önderimizi, Türk büyüklerini, şanlı ordumuzu sevgi ve saygıyla analım.

“Bilelim ki milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlere av olur.”

Yüce Önderimizin bu büyük sözü eski ders kitaplarımızın arka kapağını süslerdi. İlkokula giden çocuk bu uyarıyı daha küçücükken duyar, eski Türk tarihini, Kurtuluş Savaşı tarihini öğrenmeye ilkokulda başlar, yurdun nasıl düşmandan kurtarıldığını öğrenir, öğrendikçe de kendine güvenirdi. Atatürk’ün ...
Read more : BAYRAMLARINI UNUTMA! | Görüntüleme : 396 | Yanıtlar : 1

GELİYORUM, AĞLAYARAK MI ÇAĞLAYARAK MI?

GELİYORUM, AĞLAYARAK MI ÇAĞLAYARAK MI?

Bir söylencemiz (kaplıca, akarsu üzerine) bu sözlerle başlar. Eski ders kitaplarımızda da böyle bir okuma parçası vardı. Dağlarda gezen Sarıkız’a derinden gelen bir ses sorar:

“Geliyorum, gel desen de, demesen de geliyorum. Ağlayarak mı geleyim, çağlayarak mı? Gürleyerek mi, harlayarak mı?”

İstediğiniz sözü düşünün, hırıltıyla mı, çağıltıyla mı, gümbürtüyle mi, tangırtıyla mı, takurtuyla mı, patırtıyla mı, uğultuyla mı, nasıl bir sesle gelsin felaket, gelecek olan gelecek, gelirken de doğada ...
Read more : GELİYORUM, AĞLAYARAK MI ÇAĞLAYARAK MI? | Görüntüleme : 494 | Yanıtlar : 0

HAYATTA HER ŞEY

HAYATTA HER ŞEY

Her koldan sarılmışız. Temiz bir soluk alınmasına izin yok.

Çağdaş yaşamdan koparılıyoruz. Çok eşlilik geldi geliyor…

Değerlerimizle oynanıyor, kötülüğe, ahlaksızlığa toplum alıştırılıyor. Aileyi koruyan eski yasa, zinanın suç sayılması yasası kaldırılmasaydı, bugünkü gazetelere konu olan bu çağdışılık yaşanır mıydı, on altı yaşında bir kıza otuz yedi yaşındaki yedi çocuklu adam kumalık teklif edebilir miydi? Teklifi reddedilince de kızı silahla vurabilir miydi? Önceleri, yalnızca filmlerde gördüğümüz, romanlarda okuduğumuz bu tür yasak ilişki, çok ...
Read more : HAYATTA HER ŞEY | Görüntüleme : 741 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148749 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x