Zaman: Sal Tem 08, 2025 1:33

News News of Feza TİRYAKİ

Site map of Feza TİRYAKİ » Dizin : Feza TİRYAKİ

İşte Şimdi Yandınız!.. / Feza TİRYAKİ

İŞTE ŞİMDİ YANDINIZ!

Resim

Ünlü bir kısa öyküdür. Eski zamanlarda geçer. Padişah, halkı canından bezdirmiş. Her gün yeni vergiler, her gün yeni eziyetler… Vergiyi bindirttikçe, halkın boğazını sıktıkça, yasaları alt üst ettikçe, vezirini giyim değiştirtip halkın arasına salarmış. Bak bakalım dayanıyorlar mı? diye. Her defasında veziri şöyle haberlerle dönermiş:

“Halk çok umutsuz. Sana küfrediyor, ileniyor. Herkes ağlaşıyor…”

Padişah bunları duydukça, “İyi iyi der, ellerini ovuşturur, halka eziyete devam edermiş.

Yine bir gün, veziri halkın arasında ...
Read more : İşte Şimdi Yandınız!.. / Feza TİRYAKİ | Görüntüleme : 797 | Yanıtlar : 0

Uyanık Türkler (!) / Feza TİRYAKİ

UYANIK TÜRKLER (!)

Resim

Deveye sormuşlar: “Neden sırtın eğri?” Deve : Nerem doğru ki?” demiş.

O hesap, bizim de doğru bir yanımız kalmadı.

Aklımızı aldılar.

Kimliğimizi aldı alacaklar.

Devletimizi uçurdu uçuracaklar…

Böyle havalarda bok böcekleri hiç boş durmaz, harıl harıl çalışırlar. Ortalıkta küme küme duran bokları yuvarlamaya, iteklemeye başlarlar. Bir o yana, bir bu yana…

Hürriyet’te başlık:

Resim

“Yüzde doksan beşi Türkiye’de. ABD’liler bu yaprağın peşine düştü.”

Önce resme bakıyorum. Bir tepe yaprak kümesi. ...
Read more : Uyanık Türkler (!) / Feza TİRYAKİ | Görüntüleme : 988 | Yanıtlar : 0

KAFA KOPARMA!

KAFA KOPARMA!
TÜRKÇEM! TÜRKÇEM!(Dilimize İlk bıçağı attılar)

Resim

Karşınızdaki size küfreder. Susarsınız. Cesaretlenir. Bir kez daha. Siz yine öyle akıllı uslu durursunuz. Küfreden bakar ki küfürlere alıştınız, kılınız kıpırdamıyor. Ufak ufak şiddete başvurur. Önce sizi dürter. Ses yok. İtekler. Ses yok. Tokatlar, siz öyle duruyorsunuz, öteki yanağınızı çeviriyorsunuz, buna da vur diye. Sizi tekmeler. Böğrünüze çifteyi yersiniz. Ses yok. Karşılık veren yok. Ne yapacak? Tutar, kafanızı kırar! Kafanızı koparır atar!

Bundan sonra isteseniz de yapacak ...
Read more : KAFA KOPARMA! | Görüntüleme : 1603 | Yanıtlar : 0

Çifte Kavrulmuş

Çifte Kavrulmuş

Resim

Halkımız çifte kavrulmuştur, acıyı çileyi çeker çeker susar. Dayanır. Bıçak kemiğe dayanana kadar, kendi gücünün ayırdında olana kadar…

Başımızdakiler de işin kötüsü hep çifte kavrulmuş kişilerdir. Çok pişkin, verdiği sözü, ettiği yemini tutmayan…

Bu gün ak dedikleri yarın karadır. Bu gün böyle yarın şöyledir. “Dün dündür, bu gün bugündür.” demiştir eskinin pişkin bir siyasetçisi, günümüze gelen yolları bir güzel döşeyen, bir köy çocuğuyken kendini adam eden Cumhuriyete bilerek, bilmeyerek ihanet eden… Bu ...
Read more : Çifte Kavrulmuş | Görüntüleme : 959 | Yanıtlar : 0

Küçük Büyük

Küçük Büyük

Ortalıkta, küçük büyük çatışması var. Büyüklük taslayanların küçük küçük durumları…

Büyük- küçük savaşları yapılıyor. Küçük, küçüklüğünü bilmiyor.

Çok geç kalmışım ancak duydum. Kanlı örgütün sevicilerinin partisinin üyeleri çoktandır bir atağa kalkmışlar. “Küçük Millet Meclisleri” kurmuşlar bazı kentlerde. “KMM ” imiş kısaltması. Önce gözlerime inanamadım, buna nasıl izin alabilmişler, bu nasıl bir ihanettir diye…

Türkiye Büyük Millet Meclisinin karşılığıymış bunlar… Pek çokmuşlar…

Türkiye Büyük Millet Meclisi adı, meclisin yapısının büyüklüğünden, görevinin büyüklüğünden değildir. Bunu ...
Read more : Küçük Büyük | Görüntüleme : 1042 | Yanıtlar : 0

Eski Bir Kadı Fıkrası

Eski Bir Kadı Fıkrası

Resim

Eski zamanlarda, kötü mü kötü, acımasız mı acımasız bir kadı varmış... Gelen suçlu mu değil mi fazla araştırmaz, hele suçlu bulduklarına hiç acımaz, verilecek cezaların en ağırını verir, eline düşeni inim inim inletirmiş...

O devirde oğlundan eziyet gören bir kadıncağız varmış...

Oğlu, yaşlı kadıncağıza yaptığı şiddeti, eziyeti öylesine artırır ki artık anası bu kadarına dayanamaz ve kadıya şikayete gitmeye karar verir...

Kadının huzuruna çıkar, derdini anlatır, böyle böyle... der, oğlunun ...
Read more : Eski Bir Kadı Fıkrası | Görüntüleme : 718 | Yanıtlar : 0

DÖNEK

DÖNEK

İnsan, yaş yaşadıkça akıllanacağına, inceleşeceğine, daha bir kibar olacağına inanın tam tersi oluyor. Eskiden ne kötü bir söz bilirdim, ne kaba bir söz. Çok çok üzüldüm mü, kızdım mı iç çekerdim, bir köşeye çekilirdim.

Şimdi öyle mi?

Sabah kallkıyorum, daha ilk duyduğum haberde basıyorum kalayı. Akşama kadar onlarca kez! Kiminde hızımı alamıyor, tükürüyorum beni kızdıran, akıl mantığa ters, insanı enayi yerine koyan o söz, o yorum, o akıl, o fikir her nereden çıkıyorsa, ona ...
Read more : DÖNEK | Görüntüleme : 1114 | Yanıtlar : 0

SEVMEK - SEVDİRMEK

SEVMEK - SEVDİRMEK

Resim

Sevgi, öğrenilen bir duyguymuş. Sevilmeyen, sevmeyi bilmezmiş.

Türklerin yüce gönüllülüğü, inanılmaz, anlatılamaz vatan sevgisi, yurt sevgisi, ana sevgisi, ata sevgisi, evlât sevgisi, sevdiğine sevgisi bu yüzden midir acaba?

Çilekeş analarımız, çileli ömürlerine, çektiklerine karşın, çocuklarını sevgiyle bağırlarına bastılar yüzyıllardır. Uzatın gitsin bunu, bin yıl, iki bin yıl öncesine uzatın… Çok öncesine uzatın…

Geçmişimize bakarsak, okursak eski günlerimizi, türkülerimize, destanlarımıza, atasözlerimize kulak verirsek, görürüz başımıza gelenleri. Binlerce yıldır, hep çile çekmişiz, yurdunda ...
Read more : SEVMEK - SEVDİRMEK | Görüntüleme : 871 | Yanıtlar : 0

Farkında mısınız? Dokunuyoruz! / Feza TİRYAKİ

Farkında mısınız? Dokunuyoruz!

Yok bunların yalanı dolanı. Dobra dobralar. Devlet duyuruları (kamu spotu) adı altında oynattırdıkları kafa dönüştüren, iç bulandıran kısa filmlerden birinde aynen böyle diyorlar:

“Farkında mısınız, size dokunuyoruz.”

Dokunma ama ne dokunma. Dokundukları yerde beş parmaklarının izi. Öyle böyle dokunma değil yaptıkları, vurma, yerle bir etme, ezme, geçme…
Bunların dönüştürdükleri , çok uzun yıllar önce, siftah diyerek ilk önce ele geçirdikleri TRT, bu dokundurmalardan birini yapıyor bugün:

“Sevgililer günü ...
Read more : Farkında mısınız? Dokunuyoruz! / Feza TİRYAKİ | Görüntüleme : 966 | Yanıtlar : 0

Yatak / Feza TİRYAKİ

YATAK

Sağlıklı insan bütün gün koşturur. İnsanın, üretmek, yaratmak, çalışmak doğasında vardır. Sağlıklı kişi, bir de akıllıysa hiç boş durmaz. O işten o işe yapışır, yerinde duramaz. Yalnızca dinlenmek için yatar. Bu yüzden hasta olmak, yatıp kalmak demektir. Hastalanınca yatarız. Yatağa seriliriz. Yatağa düşmek, artık sağlıklı olmamak, dolaşamamak, iş görememektir. Sözü geçen, bir zamanlar önemli görevler üstlenen kişiler yatağa düştüler mi, düşmanları bayram ederler. Dostlarınınsa içi yanar. Yine de insaoğlu nankördür, değer bilmez. Düşene ...
Read more : Yatak / Feza TİRYAKİ | Görüntüleme : 994 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148750 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x