Zaman: Çrş Mar 11, 2026 9:15

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Obama’m iki gözüm, emrin başımız üstüne!

Obama’m iki gözüm, emrin başımız üstüne!

ABD Başkanı bizden daha küçük ve önemsiz ülkelere de gidiyor ama Türkiye’deki kadar abartıyla ve “emir eri” tavrıyla karşılaşmıyor. Karşısında çok daha dik, tavizsiz durabiliyor onlar...

Türkiye’ye geldi, “Ermenistan işini çabuk bitirin” dedi, o “tak” diye emretti bizimkiler “şak” diye yerine getirmekteler.

Yoksa gecenin yarısında, “aman Obama’nın 24 Nisan konuşmasına yetişsin” diye koca Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı etekleri tutuşmuş gibi neden “ilişkileri normalleştirmek için Ermenistan’la anlaşmaya vardık” açıklaması yapsın?

Ne ...
Read more : Obama’m iki gözüm, emrin başımız üstüne! | Görüntüleme : 684 | Yanıtlar : 1

Ayyy, siz yoksa Türk müsünüz? Ne kadar ayıııp!

ANADOLU'daki aşiretler hakkındaki çalışmaları sayesinde sadece bizde değil, batı üniversitelerinde de otorite kabul edilen tarihçi bir dostum anlattı:
Geniş ve etkin aşiretlere mensup DTP'li iki önemli isim, her nedense meraka düşmüşler, aşiret uzmanı dostumdan Osmanlı Arşivleri'ndeki kayıtlara bakmasını ve soylarının aslında hangi etnik gruba dayandığını bulmasını rica etmişler.
Neticede, politikacılardan biri safkan "Türk" çıkmış, diğerinin ise büyük dedelerinin bilinenden başka bir etnik gruba mensup olduğu anlaşılmış.
Cedlerinin söylenenden başka bir soydan geldiğini işiten politikacı "Zaten ...
Read more : Ayyy, siz yoksa Türk müsünüz? Ne kadar ayıııp! | Görüntüleme : 603 | Yanıtlar : 1

"KAREN FOGG Çocukları" Reddi Miras Yapmaya Çalışıy

"KAREN FOGG Çocukları" Reddi Miras Yapmaya Çalışıyor

Geçmişinizi silebilir misiniz?

Kıbrıs Türk’üne Annan Planı’na “Yes be annem” dedirtebilmek için AB’nin sivil darbecileriyle işbirliği yapanlar şimdi “kandırıldık” diyor. Peki bu itiraf, yürüttükleri kirli propagandayı unutturur mu?

Mehmet Ali Birand önce Kanal D’deki yorumunda, ardından da Posta’daki köşesinde AB’yi ayakta alkışladı.
Peşin peşin “Hep yaptığı şey!” deyip, okumamazlık etmeyin. Eskiden ‘hak ve özgürlükler’ örtüsünün altından etnikçiliğin, azınlıkçılığın, mozaikçiliğin, mandacılığın ucundan tattırdığı için alkışlardı... Dün ise “bir çuval ...
Read more : "KAREN FOGG Çocukları" Reddi Miras Yapmaya Çalışıy | Görüntüleme : 3113 | Yanıtlar : 1

DTP ara seçime mi oynuyor?

TBMM’de altı sandalye boş. 21 DTP’li ise ‘’Sine-i milleti’’ tartışıyor. Yani milletvekilliğinden istifa etmeyi… Bu durumda sayı 27’ye yükselecek. Bir istifa daha, Anayasa gereği üç ay içinde ara seçimi zorunlu hale getirecek.

Yıllarca herkes ‘’Sine-i millete döneriz’’ dedi, ancak Hatay milletvekili Murat Sökmenoğlu’ndan bu yana kimse yapamadı. DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk de Londra seyahati sırasında yine bu konuyu gündeme getirdi:

ZIRH KALKARSA…..

‘’Birileri bizim parlamentoda olmayı istediğimizi düşünüyor. Gider, Diyarbakır, Mardin, Nusaybin’de oturur, halkımızla ...
Read more : DTP ara seçime mi oynuyor? | Görüntüleme : 642 | Yanıtlar : 2

Balbay: Darbesever değilim

MUSTAFA BALBAY

Darbesever Değil Yurtseverim...

Benim günlük yazılarıma, gazeteciliğime, konuşmalarıma objektif bir gözle bakan kişi bana ne “darbesever” diyebilir ne de “iktidarsever”... Şunu söyleyebilir:

Yurtsever...

Benim temel kimliğim bu oldu.

Günlük yazılarımda da sık altını çizdiğim tümcelerden biri şu oldu:

“Biz Türkiye’nin laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olmasından yanayız...”

Bunun yanında bir temel taraflılığımız da; Atatürk devrimlerinden yana olmaktı, zaten her ikisi birbirinin tamamlayıcısı.

Benim meslek yaşamımın, gazeteciliğimin bütün “delilleri” şunlardır:

- 5000 kadar köşe ...
Read more : Balbay: Darbesever değilim | Görüntüleme : 547 | Yanıtlar : 0

Orgeneral Hilmi ÖZKÖK’e sorulması gereken sorular

Resim

ORGENERAL HİLMİ ÖZKÖK’E SORULMASI GEREKEN SORULAR Vural Savaş

Ergenekon savcılarının önceki Genel Kurmay Başkanlarımızdan Hilmi Özkök’ü tanık olarak dinleyeceğinin anlaşılmasından itibaren: F Tipi Örgüt’ün kalemşorları, “Karen Fogg’un Çocukları” olarak tanımlanan kim varsa ,sözde “Liberal aydınlar”, Türk Ordusu’nun içimizdeki tüm düşmanları, Atatürk Devrim ve ilkelerini hiçbir zaman içine sindirememiş laik Cumhuriyetimizin düşmanlarının hep birlikte attıkları sevinç çığlıkları kulaklarımızı tırmalamaya devam ediyor.

Çünkü, mevcut delillerin özellikle Orgeneral Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un mahkumiyetlerine karar verilmesine yeterli ...
Read more : Orgeneral Hilmi ÖZKÖK’e sorulması gereken sorular | Görüntüleme : 713 | Yanıtlar : 0

Ahmet Altan kime güveniyor?

Ahmet Altan kime güveniyor?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesini, Star Gazetesi Yazarı Mehmet Altan’la, yeğeni Vatan Yazarı Sanem Altan’ın röportajına ayırmış. Mehmet Altan, yeğenine verdiği röportajda, ‘’Ergenekon Operasyonu’’nun arkasında AB ve ABD var’’ diyor. Hakan, bu sözlerin ardından yaşadığı şaşkınlığı köşesine taşımış.

Halbuki; Ahmet Hakan’ın şaşırmasına gerek yok. ‘’Altan kardeşler’’ artık hiçbirşeyi gizleme gereği duymuyor. Mehmet Altan’ın kardeşi Taraf Gazetesi Yayın Yönetmeni Ahmet Altan da artık ‘’açık’’ konuşuyor.

Fethullah Gülen – Abdullah Gül ...
Read more : Ahmet Altan kime güveniyor? | Görüntüleme : 951 | Yanıtlar : 3

CIA'nın hedefi Türk-Rus savaşı mı?

CIA'nın hedefi Türk-Rus savaşı mı?

CIA’nın yan kuruluşlarından biri olan Stratfor, Le Monde Diplomatique’in Türkçe versiyonunda yayınlanan “Rusya ve Türkiye’nin çatışması kaçınılmaz” başlıklı raporunda, “Eski Sovyetler Birliği’nde sadece ittifak kurmak üzere değil Rusya’nın yörüngesinden kaçmak için de bir başka devletle birleşmeyi düşünebilecek bir ülke varsa bu Azerbaycan’dır ve birleşeceği ülke de Türkiye’dir” denildi.

Yazı, “Ermenistan, Türkleri uzak tutmak için kendisini Ruslara sattı. Bu, Türkiye’nin Orta Asya’daki hedeflerinin tamamının Gürcistan’a bağlı olduğu anlamına geliyor. Eğer Türkiye, ...
Read more : CIA'nın hedefi Türk-Rus savaşı mı? | Görüntüleme : 626 | Yanıtlar : 0

Dilimiz nasıl değişti?

Dilimiz nasıl değişti?

Yazarını bilmiyorum ama çok hoşuma gittiği için saklamıştım. İnternette mail grupları arasında dolaşan “dilimizin değişmesiyle” ilgili esprili bir yazı bu. Bilen biliyordur belki ama, okuması ve üzerinde konuşması pek keyifli:

Yıl: 1960 öncesi

Karşıma aniden çıkınca ziyadesiyle şaşakaldım ve çok mütehassis oldum. Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir müddet sonra kendimi toparlar gibi oldum. Cemalinde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı. Üstümü başımı toparladım, kendimden ...
Read more : Dilimiz nasıl değişti? | Görüntüleme : 850 | Yanıtlar : 0

Yurtseverler bedel öder...

Yurtseverler bedel öder...

ATATÜRKÇÜ, cumhuriyetçi, çağdaş demokrat olmak kolay mı? Hele böyle dönemlerde...

Emdiğiniz sütü burnunuzdan getirirler, kan kustururlar.

Komplo kurarlar, yargısız infaz yaparlar, hücrelerde çürütürler insanı.

Uğur Mumcu, “Bir kişiye yapılan haksızlık bütün topluma yapılmıştır” diyordu.

“Bir keskin kalem, bir kırık gözlük yürekli yiğitlere hatıram olsun” diye haykırıyordu.

Akıbeti ne oldu?

Ahmet Taner Kışlalı’yı, Necip Hablemitoğlu’nu kimler, neden öldürdü?

Kışlalı, “Sönen her mumun ardından onlarcasını yakın, mumlar değil, karanlık isteyenlerin nefesleri tükenecektir” diyordu.

“Ben ...
Read more : Yurtseverler bedel öder... | Görüntüleme : 787 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148849 ileti • Toplam 46379 başlık • Toplam 25120 üye

x