Zaman: Çrş Mar 11, 2026 7:34

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İnsanı isyan ettirmeyin!

İnsanı isyan ettirmeyin!

Anlatacağım olayın benzerleri eskiden tek başına “hayret edilecek, asla olmaması gereken haber” olarak çıkardı ama artık demokrasi öyle yok edildi, hak arama diye bir şey kalmadı ki benzer haberlerin arkası kesilmiyor.

Toplum “duyarsızlaştırıldığı” için de çoğumuz akıl almaz olaylara öylece bakıyoruz.

Tunceli Ovacık Jandarma Komutanı olan ve Mareşal Fevzi Çakmak Lisesi’nde Milli Güvenlik dersine giren Yüzbaşı S.B, seçim öncesi okulda: “Türkiye’de bazı tarikatlar önemli yerleri kapmak istiyor. Ben şahsen Türkiye’nin laik ...
Read more : İnsanı isyan ettirmeyin! | Görüntüleme : 700 | Yanıtlar : 2

Bi daa da Avrupa’ya gitme Tayyip Bey

Bi daa da Avrupa’ya gitme Tayyip Bey

Sevgili okurlar; seçim sonuçlarını yoğun biçimde değerlendirmeye çalışırken kendimizi bir anda üç büyük dış olayın içinde buluverdik. Birincisi Londra’daki G-20 toplantısı, hemen ardından yapılan NATO’nun 60. kuruluş yılı kutlamaları ve yeni Genel Sekreter’in seçilmesi, tabii bir de dün gece yarısı başlayan Obama’nın Türkiye gezisi.

NATO’da fiyasko

Seçimdeki düş kırıklığını üzerinden atamayan ve Türkiye’den öfkeli biçimde ayrılan Başbakan Erdoğan yeni NATO Genel Sekreteri’nin seçimi nedeniyle Londra’da “çok haklı” olarak ...
Read more : Bi daa da Avrupa’ya gitme Tayyip Bey | Görüntüleme : 619 | Yanıtlar : 0

Kavanozcu, şimdi de Cumhuriyet'i hedef seçti

Kavanozcu, şimdi de Cumhuriyet'i hedef seçti

TÜRK sağında dar bir çevrenin, özellikle de söylemlerinde dinî unsurlara yer veren ve herşeyi bildikleri iddiasında olanların, seneler boyu tekrar ettikleri bir terane vardı:

Kurtuluş Savaşı'nın asıl mimarları sarıklı mücahidler idi, zaferleri onlar kazanmışlardı, hoş zaten Kurtuluş Savaşı diye birşey de yoktu, varolan sadece birkaç küçük çatışmadan ibaretti ve çatışmaların galibi de, işte bu sarıklılardı. Hilâfet ve saltanat İngiltere'nin talimatıyla kaldırılmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri Batı'nın istediği doğrultuda atılmıştı. Lozan ...
Read more : Kavanozcu, şimdi de Cumhuriyet'i hedef seçti | Görüntüleme : 688 | Yanıtlar : 1

Hak ve Eşitlik Hareketi

Hak ve Eşitlik Hareketi

Osman Pamukoğlu hareketini önemseyen çok. Ben de o kitleye dahilim. Türk siyasetinde yıllardır doldurulamayan bir boşluğun dolacağını düşünüyorum.
Hak ve Eşitlik Partisi’ni kuran emekli tümgeneral, bu açılımın çok öncesinden kamuoyuna malolmuş, hayranları tarafından fan kulüpleri kurulmuş bir fenomen.
Daha albay iken tugay komutanlığına getirilmiş, beş kez üstün birlik yetiştirme nişanı almış bir asker. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tarihinde bu iki özelliğe sahip başka bir komutan yok. Müthiş kariyer ve başarılarına rağmen tümgeneral ...
Read more : Hak ve Eşitlik Hareketi | Görüntüleme : 606 | Yanıtlar : 0

Rezaletin Böylesi - “Klozet takımı alana Atatürk büstü hediy

REZALETİN BÖYLESİ!..

Yerel seçimler sonrası Başbakan
Yardımcısı Cemil Çiçek çok önemli bir uyarı yaptı. Özetle (ve mealen) şunu dedi:
“PKK’nın partisi DTP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun büyük bölümünü kazandı. Hatta Ermenistan sınırına bile dayandılar (Iğdır). Sınırlar birleşmek üzere. Bu çok büyük tehlikedir.”
Yani, “Vatan bölünme tehdidinde” demek istiyor.
İktidarda olan kim?
Kendileri.
Sorumlu kim?
Kendileri.
Ama yine de, böyle bir parti ve iktidarın üyesi olarak bu uyarıyı yapıyor olması dikkate değer.
Başbakan Erdoğan ...
Read more : Rezaletin Böylesi - “Klozet takımı alana Atatürk büstü hediy | Görüntüleme : 793 | Yanıtlar : 0

Türk laikliğini Matûrîdi ile savunmak

Çoğumuz biliriz, öyle öğretmişlerdir, deriz ki: “Amelde mezhep imamımız İmam-ı Âzâm Ebu Hanife’dir, itikatta İmam Matûrîdi”.

“Peki kim bu Matûrîdi, nedir bu Matûrîdilik?” diye sormayınız boşuna; hacısı, hocası da dahil, üç beş cümle edemez çoğu. Kem-küm... O kadar... Merak edip araştırmazlar, okumazlar da. İlahiyatçı, İslam Tarihi ve İslam Mezhepleri Tarihi uzmanı Ahmet Vehbi Ecer’in mükemmel bir Matûrîdi incelemesi var. Yesevi Yayıncılık tarafından kitap haline getirilen bu incelemeden ilginç bölümler aktaracağım önce. Yargımız, son tahlilimiz, iletimiz ...
Read more : Türk laikliğini Matûrîdi ile savunmak | Görüntüleme : 718 | Yanıtlar : 0

Halkımız dedi ki...

Halkımız dedi ki...

Her seçimden sonra böyle olur; arkadaşlar televizyonlarda günlerce sandıktan çıkan mesajları "Halkımız dedi ki" diye sayarlar.

Halkımız ise bakar:

"Acaba ne dedim?.."

*

Misal şu mesajı nasıl halkımızın:

"Yolsuzluklara hayır..."

İyi ama en çok yolsuzluğun yapıldığı, hırsızlık dosyalarının havalarda uçuştuğu belediyelerde eski başkanların yeniden seçilmesi neyin nesi?..

Yolsuzlukları ortaya döken Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesi... Ama o dosyalarda yolsuzluk yaptıkları apaçık kanıtlananların yeniden seçimi kazanmaları nasıl oluyor?..

(......)

Ya da şu mesaj:

"Türkiye laik ...
Read more : Halkımız dedi ki... | Görüntüleme : 656 | Yanıtlar : 2

Narkozdan çıktık! Cümleten...

Resim

Narkozdan çıktık! Cümleten...

"Çekmeyin" derler...

Çektiririm.

Babam olsa, tanımam.

Haber için her yere kamera sokarım.

*

E Allah’ın sopası yok...

*

Göbeğimi delip, kamera soktular!

*

Canlı yayını gerçekleştiren Profesör Nihat Yavuz’a ve safrakesemi armağan ettiğim değerli ekibine yürekten teşekkür ederim... Narkoza bayıldım, rakıyla filan hamallık yapacağıma arada bir anestezi uzmanı Aydoğan Barut’a uğramayı düşünüyorum... Başta Doçent Doktor Cem Alhan olmak üzere, beni ameliyathanenin kapısında karşılayıp, "İçinizde Ergenekon olup olmadığına bakacağız" diye moral ...
Read more : Narkozdan çıktık! Cümleten... | Görüntüleme : 730 | Yanıtlar : 1

CHP yönetimine ikili liderlik modeli

CHP yönetimine ikili liderlik modeli

CHP üst yönetiminde son seçimin yarattığı fırtınayı arkasına alıp yelkenleri açabilecek bir değişim yapılabildiği takdirde genel seçimde partinin iktidar şansının çok artacağı ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu'nun partinin yönetimine gelmesi gerektiği yolunda genelde paylaşılan bir hissiyat var. Öte yandan ben genel başkanlık meziyetlerinin kolay gelişmediğini, CHP gibi zor yönetilir bir partiyi yıllardır yönetmiş ve son seçimde lider olarak iyi bir performans sergilemiş Baykal'ın yönetimden çekilmesi gerektiğini söyleyenlere katılmıyorum da. Onun çekilmesinin önünde ...
Read more : CHP yönetimine ikili liderlik modeli | Görüntüleme : 680 | Yanıtlar : 5

Milli direnç gücünü temsil eden liderin ölümündeki sırlar!

Resim

Milli direnç gücünü temsil eden liderin ölümündeki sırlar!

Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin adını “Büyük Birlik” koymuştu ama sağlığında bu birliği gerçekleştiremedi. Fakat cenaze töreninde en azından halkın milliyetçi-muhafazakâr kesimlerini aynı yerde, aynı zamanda ve aynı mekânda buluşturdu.
12 Eylül öncesi disiplin içinde, Ankara caddelerinde yan yana yürüyen Alperenler, Ülkücüler hep birlikte tekbir getirirken bir kısmı şahadet parmağını kaldırıyor bir kısmı da bozkurt işareti yapıyordu.
TBMM ve Kocatepe Camii’ndeki törenlere katıldım. Yüzbinlerce insan Kocatepe Camii’ne, avlusuna ...
Read more : Milli direnç gücünü temsil eden liderin ölümündeki sırlar! | Görüntüleme : 764 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148849 ileti • Toplam 46379 başlık • Toplam 25120 üye

x