Zaman: Sal Tem 08, 2025 23:15

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Yanaşmanın Seviyesi!..

Yanaşmanın Seviyesi!..
Ümit Zileli - Düz Çizgi

Resim
Ahmet Altan ve Yasemin Çongar Kandil Dağı’nda PKK’lılarla birlikte.

Yandaş medyayı büyük bir hayret ve dehşetle izliyorum…

Bu nasıl bir sorumsuzluktur, bu ne tür bir vicdansızlıktır anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum. İftiracılığın, seviye düşüklüğünün, tetikçiliğin elle tutulurcasına yoğunluğu karşısında mesleğim adına utanç duyuyorum…

Türkiye, 85 yıllık geçmişinde, darbe dönemleri dahil böylesine kepaze bir süreç yaşamadı… Gazete manşetlerinin “çamur at izi kalsın” alçaklığı üzerine inşa edildiği, köşelerin satılığa çıktığı, ...
Read more : Yanaşmanın Seviyesi!.. | Görüntüleme : 613 | Yanıtlar : 0

Nerede o aydın?

Ergenekon işindeki son dalga, belli ki Avrasya Radyo Televizyon (ART) kuruluşunu hedef aldı. Bu kuruluşun başı olan Mustafa Özbek de gözaltında... Türk Metal Sendikası'nın başkanı da olan Özbek; yurtsever ve milliyetçi kişiliği ile öne çıkmış bir sendikacı idi.
ART ise, hükümeti eleştiren bir yayın kuruluşuydu. Mustafa Balbay, Emin Çölaşan gibi Türkiye'deki tanınmış muhalif gazetecilerin ve aydınların görüşlerini sansursuz biçimde dile getirdiği bir kanal ART.
Elbette; ART'deki yayınlarda, Ergenekon operasyonunda eleştiriliyordu. Mustafa Özbek de şöyle diyordu: ...
Read more : Nerede o aydın? | Görüntüleme : 813 | Yanıtlar : 0

"TSK'yı bölmek" suçu, takip edilmeyecek mi?

http://www.joomla-star.com/images/stories/arslanbulut.jpg
Yazar: Arslan Bulut

Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, Ergenekon adı verilen soruşturmaya başlangıç teşkil eden Tuncay Güney ifadelerinde geçen örgütün bir veya iki numarası olduğu yolundaki iddiaları cevaplandırırken "Çelik harekâtını, Kardak’ı yapamasaydık, bunlar olmazdı" dedi.
Fikret Bila’ya görüşlerini açıklayan Karadayı’nın ABD’yi işaret ettiği belli. ABD, Türkiye’nin terörist takibinden her zaman rahatsız olmuştur. Son harekatta da Türkiye’nin hemen Irak’tan çıkması için yoğun baskı yaptıklarını hep birlikte yaşadık.

Peki ama Kardak konusunda ABD’yi ...
Read more : "TSK'yı bölmek" suçu, takip edilmeyecek mi? | Görüntüleme : 559 | Yanıtlar : 2

Amerikancı Gürüz, Türk milliyetçisi olabilir mi?

Amerikancı Gürüz, Türk milliyetçisi olabilir mi?

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra bir TV kanalına çıkan YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz, aynen şöyle dedi:

- “Amerikan emperyalizmi palavradır. Ben Amerikancıyım. Dünya barışını ancak Amerika sağlayabilir. Türkiye’nin Batı ittifakının dışına çıkması felaket olur.”

Gürüz, ilk etapta gözaltına alınmanın vermiş olduğu ‘travmanın’ bir sonucu olarak değerlendirilen bu sözleri, ertesi günü bir başka TV kanalında biraz daha açarak şu ifadeleri kullandı:

- “Türkiye hızla Batı ittifakından kopuyor. ...
Read more : Amerikancı Gürüz, Türk milliyetçisi olabilir mi? | Görüntüleme : 855 | Yanıtlar : 4

Vatan şairi mi daha itibarlıdır bacak şairi mi?

Vatan şairi mi daha itibarlıdır bacak şairi mi?

Nâzım Hikmet’in AKP tarafından vatandaşlığa kabul edilmesinin ardından başlayan tartışmalar devam ediyor. Biz de geçtiğimiz sayıda Nâzım’ın ağzından Tayyip’e seslenerek “Sen ki ‘Türk’üm’ demekten acız bir adamsın, lütfetmiş beni vatandaşlığa kabul etmişsin ama sağol ben almayayım” demiştik. Geçen sayımızdaki yazının üstüne yazacak fazla birşey yok ama geçtiğimiz hafta gözümüze takılan bir yazı nedeniyle sol düşmanı bir yobaza cevap vermek adına konuya geri dönmeye mecbur kaldık.

Yobazımızın ...
Read more : Vatan şairi mi daha itibarlıdır bacak şairi mi? | Görüntüleme : 736 | Yanıtlar : 0

Son Türk Hep Varolacak!

Son Türk Hep Varolacak!

Ergenekon operasyonu genişleyerek ve kafaları daha da karıştırarak devam ediyor. Zaten amaçlanan da bu. Ama kafaların karışmasına hiç de gerek yok.

Çok net bir şekilde görünen gerçekleri madde madde sıralayalım.

1-) Bu operasyon, sadece bir kaç küçük Atatürkçü gruba ve şahsa karşı yapılmamaktadır. Türkiye'deki tüm farklı Atatürkçü grupları da içine alacak şekilde genişlemektedir.

Üstelik sadece Atatürkçülük gibi daha dar bir ideolojiyle de sınırlı değil, ulusalcılık gibi daha geniş bir alanı ...
Read more : Son Türk Hep Varolacak! | Görüntüleme : 970 | Yanıtlar : 0

Gün Atatürkçülerin günüdür!..

Gün Atatürkçülerin günüdür!..

Atatürkçüler!.. Atatürk Cumhuriyetinin sahipleri.. Laik, çağdaş, batılı, demokrat Türkiye Cumhuriyeti'ne inanan insanlar..

Eğer bugün susarsanız, bugün sinerseniz, bugün koparılan gürültüler, toz duman edilen ortamda Atatürk ve Cumhuriyeti'nden şüphe ederseniz hele, biteriz.

Atatürk biter. Atatürk Cumhuriyeti biter..

Yıllar önce İkinci Cumhuriyet sulandırmasıyla ortaya çıkıp, aslında Ortadoğu ve Orta Asya'ya göz dikmiş Amerika'nın ihtiyaç duyduğu tampon, uydu "Ilımlı İslam" devletine döneriz.

O zaman yeni bir Atatürk de bekleyemeyiz. Çünkü Atatürkler tarihte kolay yetişmiyor.. En ...
Read more : Gün Atatürkçülerin günüdür!.. | Görüntüleme : 555 | Yanıtlar : 0

İlker Başbuğ’a Açık Mektup

İlker Başbuğ’a Açık Mektup

Sayın Genelkurmay Başkanı,

Siz de bilirsiniz ki ulusların tarihinde bazı kritik dönemler vardır: Çanakkale Savaşı’mız gibi, 1919 – 1922 Ulusal Direniş Savaşımız gibi...

Türkiye, ne yazık ki, bugün de yine varlığını tehdit eden; 1923 Cumhuriyeti’ni kurucu değerleri ile, toprak bütünlüğü, ulusal birliği, tekil devlet yapısı ile çözmeye; yerine güdük ve dışardan güdülen bir devlet, cemaatlerin denetiminde bir toplum ve hurafelerle beyni sulandırılmış, sadakaya alıştırılmış bir halk oluşturmaya yönelik ağır, ısrarlı, artan ...
Read more : İlker Başbuğ’a Açık Mektup | Görüntüleme : 772 | Yanıtlar : 0

Başbakan genç olsa çok karı boşarmış!

Başbakan genç olsa çok karı boşarmış!

Başbakan’ın son zamanlarda en çok kullandığı cümle şu..

Durun bakalım. Bekâra karı boşamak kolaydır!...

Mesele ekonomi.. IMF’le yeni anlaşma..

Yapma diye bastıranlara yanıt hazır:

Bekâra karı boşamak kolaydır!..

Mesele İsrail.. Bu kadar laf söyledin, diplomatik ilişkini kes diyenlere yine beylik cümle..

Bekâra karı boşamak kolaydır!..

Örnekler uzatılabilir..

Önemli değil..

Başbakan ne demek istiyor?

Ben devleti öğrendim mi demek istiyor..

Ben devletle evlendim mi demeye çalışıyor.. Yaşımız kemale erdi ...
Read more : Başbakan genç olsa çok karı boşarmış! | Görüntüleme : 621 | Yanıtlar : 3

İstanbul baronlarının 2 aşamalı Kemal Derviş planı!

İstanbul baronlarının 2 aşamalı Kemal Derviş planı!

Daha önce de yazdık, İstanbul dükalığı, yani TÜSİAD, Kemal Derviş’in CHP’den İstanbul Büyükşehir adayı olmasında ısrarlı.

Derviş’in BM’den ayrılma kararı da bu ısrarın bir parçası.

Baronlar bastırdığı içindir ki CHP anket üstüne anket yaptırıyor.

Bilgilerime göre CHP’nin kamuoyu araştırmalarında Derviş Gürsel Tekin’i yakalayabilmiş değil, ama buna rağmen Kemal Derviş ismi hâlâ gündemden düşmedi, zira CHP bu dönem kader birliği yapma sözünü veren İstanbul dükalığını küstürmek istemiyor.

Evet ...
Read more : İstanbul baronlarının 2 aşamalı Kemal Derviş planı! | Görüntüleme : 844 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148757 ileti • Toplam 46127 başlık • Toplam 25017 üye

x