One minute Tayyip one minute
One minute, one minute...
Memleketi sahipsiz mi sandın?
Ben cambazlık yaparım bu millet yutar mı sandın?
Herkes enayi ben akıllıyım mı sandın?
...
One minute Tayyip one minute...
Sanma ki ülke senin paralı basınından ibaret.
Sanma ki tüm gazeteciler yalakan.
Sanma ki tüm muhalefet karşında süklüm püklüm olacak.
Sanma ki herkes sana biat edecek.
Alkış tutacak.
Ağlıyacak.
Zırlayacak.
Duygu sömürüsü yapacak.
One minute Tayyip one minute
Herkesi kendin gibi sanma. ...
News of Gazete Köşe Yazarları
Sevgili emekli Hurşit Tolon Paşa, içeride 7 ay (220 gün) yattıktan sonra İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi! Mahkemenin kararı açık, gerekçesi delil yetersizliği. Hurşit Paşadan ve tavrından hiç hazzetmediğini itiraf eden Yeni Şafak yazarı Kürşat Bumin bile, bunun doğru bır karar olduğunu yazıyor. Ama başından beri Ergenekona sarılan bilcümle AB ve AKP yalakaları, ordu düşmanı hainler ve de liboşlar, bu karardan hiç hoşlanmadılar; diğer, çoğu sanıklar için emsal teşkil eder ve sonra ...
Washingtonda gazeteci olarak çalışmanın hem avantajları hem de dezavantajları vardır. Avantajları zaman zaman bazı tarafların yaptığı açıklamaların içyüzünü bilirsiniz, mutlaka kulağınıza gelir. Dezavantajı, dış haber olduğu için gazeteler ilk olarak dış haberler veya dünya sayfasını harcadığı için haberiniz genelde normalden az girer sayfaya.
Türkiye, işini bilen uyanık (vicdansız) için çok kolay para kazanılan bir ülke!..
Ne sandınız?.. Ari Folman adında bir Yahudi yönetmen, Walt With Bashir (Beşir ile Vals) isimli bir animasyon film yapıyorsa...
Türkiyenin çağdaş bir ülke olması, geri kalmışlığından kurtulması için gece gündüz çalışan, tüm hayatlarını buna adayan kahraman kadınları vardır.
Sevgili okurlar; geçen haftayı Davos, ekonomik kriz, yaklaşan seçimler ve CHPnin garip açılımlarının altından çıkan çirkinliklerle geçirdik. Davos skandalıyla birlikte ortaya çıkan benim akıl tutulması diye nitelediğim manzaranın; AKPli olmayan çevrelerde bile Erdoğanı kahraman ilan etme çabalarının da siyasi bir temeli olduğunu söylemeliyim. Bugün biraz bundan da söz etmek istiyorum.
Makarayı üç yıl geriye sarıyoruz.