Zaman: Sal Tem 08, 2025 18:37

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ergenekon Tertibinin Savunucuları

Ergenekon ve hukukçular

Taha Akyol, 12.01.2009
t.akyol@milliyet.com.tr

CUMHURBAŞKANI Sezer’in oğlunun düğünü, Eylül 2004... Davetlilerinin hepsi, tabii, Sezer gibi Atatürkçü... O sırada İÜ Rektörü Kemal Alemdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı tarafından görevden alınması gündemde... Konuklarından biri diyor ki:
- Alemdaroğlu hiç görevden alınabilir mi?! O bir Atatürkçüdür, laiktir! Görevden alınamaz!
Davetliler arasında bulunan Sabih Kanadoğlu hemen cevabı yapıştırıyor:
- Olur mu efendim, herkesten önce Atatürkçülerin, laiklerin hukuka uyması gerekmez mi?!
Sayın Kanadoğlu’nun hukuk duyarlığını ...
Read more : Ergenekon Tertibinin Savunucuları | Görüntüleme : 4351 | Yanıtlar : 56

Günün Seçmeleri | 13.01.2009

Dereden tepeden

Ahmet Hakan
ahmethakan@hurriyet.com.tr

Emine Erdoğan’ın önderliğinde İstanbul’da toplanan lider eşleri arasında bir tek Batılı lider eşi bile yoktu... Acaba bu sonuçtan, toplantıyı düzenleyen Emine Hanım’ı mı, yoksa davet edildiği halde İstanbul’a gelmekten kaçınacak denli duyarsızlık gösteren "Batılı lider eşleri"ni mi sorumlu tutmalıyız?

Hani Allah’a inanmamayı göze alamayanların sık kullandıkları bir klişe vardır, "Allah’a inanmıyorum ama bir güç var" diye... "Penguen" bu klişeyi haftalar önce Ergenekon’a uyarlamış... Ben yeni ...
Read more : Günün Seçmeleri | 13.01.2009 | Görüntüleme : 746 | Yanıtlar : 3

Ergenekon (namı diğer Ümraniye)

Yalçın Küçük ve Zekeriya Öz

Yelda Cumalıoğlu, 12.01.2009
yeldac7@hotmail.com

Biraz önce kendine özgü tekniklerle çayı demlemiş, beni daha iyi inceleyebilmek için yanı başımdaki ışığı yakmıştı...

Meraklı bakışları kontrol altındaydı.

O soruyor, ben cevaplıyordum...

Anlattıkça anlatıyor ya da anlattırılıyordum.

Kısaca o diyalog, ben monolog içerisindeydim.

O gün ilk defa ziyaretine gittiğim evde, onun zeka oyunları, benimse gülümseyen sohbetim vardı.

Temkinli olması keyfine mani olmuyordu.

Yaptığı esprilerinden kahkahalarını esirgemiyordu.

Bir süre sonra, ...
Read more : Ergenekon (namı diğer Ümraniye) | Görüntüleme : 7832 | Yanıtlar : 98

Okuyana Köşe Yazıları - OCAK 13, Salı

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/10764338_p.asp

Yazarlar
Bekir COŞKUN bcoskun@hurriyet.com.tr

Bu günler...

GECE "Yalçın Küçük Hoca tutuklandı" dediler...

Ben, Yalçın Küçük üstadımızın durumuna yanmıyorum, onun yüreği bu gibi zamanlar içindir.

Nitekim gözaltına alındığı zaman evinden çıkarkenki haline baktım, sevinç içinde...

Sanki Paris’e tatile gidiyor...

Asıl içeri alınmasaydı çok kızacaktı.

Yalçın Hocam günlerce önceden hazırlığını yapmıştı belli ki... Kalpağı başında, kırmızı fuları, çanta muntazam, eminim içinde özenle kim bilir ...
Read more : Okuyana Köşe Yazıları - OCAK 13, Salı | Görüntüleme : 880 | Yanıtlar : 10

Günün Seçmeleri | 12.01.2009

Dün gece bir rüya gördüm

Ahmet Hakan
ahmethakan@hurriyet.com.tr

HAYIR, hayır... Yeşil sarıklı bir ulu hoca, Agah Hun sesiyle, "Evladım Ahmet... Yanlış yoldasın" diye bana seslenmedi ve ben de kan ter içinde uyanmadım...

Daha eğlenceli bir rüyaydı benimki...

Şöyle ki:

Nasıl olmuşsa olmuş, memlekette her şey tersine dönmüştü...

Rüya bu ya... Gürüz’ler, Dalan’lar, Kemal Yavuz’lar, Tuncer Kılınç’lar falan yeniden idareyi ele almışlar ve bir intikam operasyonuna girişmişler...

Mesela Mümtaz’er Türköne’nin evinin ...
Read more : Günün Seçmeleri | 12.01.2009 | Görüntüleme : 1886 | Yanıtlar : 15

Bırakın “Hepimiz Filistinliyiz” demeyi Hepiniz İsraillisiniz

Bırakın “Hepimiz Filistinliyiz” demeyi Hepiniz İsraillisiniz

Hem Manavgat'ın suyunu İsrail'e satıyorlar hem de İsrail'i Manavgat'ta eleştiriyorlar

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin Manavgat'ta İsrail aleyhinde esmiş gürlemiş... Açıklamalar çok sert... Ama pek inandırıcı değil. Klasik bir “sağcı kandırmaca”yla karşı karşıyayız.

Bir kere açıklamanın yapıldığı Manavgat bile AKP'yi ele veriyor. Çünkü, Manavgat, suyu AKP tarafından İsrail'e satılmış bir ilçemiz.

İsrail çölün ortasında kurulmuş bir ülke. En büyük sıkıntısı: Su. İsrail'e su satmak yapılabilecek en büyük yardımdır.

Sağcı ...
Read more : Bırakın “Hepimiz Filistinliyiz” demeyi Hepiniz İsraillisiniz | Görüntüleme : 1067 | Yanıtlar : 3

Cumhurbaşkanı Sezer'i Savcı Öz'ün elinden kim kurtardı?

Cumhurbaşkanı Sezer'i Savcı Öz'ün elinden kim kurtardı?

AKP Milletvekili Zeynep Dağı’nın eşi, Zaman gazetesi yazarı İhsan Dağı’nın, NTV’de yayımlanan “Yazı İşleri” programında söylediklerini Hürriyet’ten Ahmet Hakan, “Son gözaltı dalgasında iktidar partisinden çok, uluslararası dinamiklerin payı var... Küresel bir irade ortaya çıktı ve böyle oldu” diye özetlemiş.

Dağı’nın tutuklamalarda “Küresel iradenin payının iktidar partisinden çok” olduğunu söylemesi, son tutuklama dalgası yahut daha önceki tutuklamalarda, “iktidar partisinin de epeyce rolü olduğunun” dile getirilmesi değil midir?

Hani ...
Read more : Cumhurbaşkanı Sezer'i Savcı Öz'ün elinden kim kurtardı? | Görüntüleme : 1134 | Yanıtlar : 7

Bende Vatan Sevdası, Sende kuyruk acısı… Bu dava biter mi?

Bende Vatan Sevdası, Sende kuyruk acısı… Bu dava biter mi?

Son Ergenekon taarruzu ile gözaltına alınmadı. Ama saatlerce evi aranmak suretiyle, hem kendisine, hem de onun şahsında, direnme ihtimali olan yargı çevrelerine sıkı bir gözdağı verildi.

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'ndan bahsediyorum. AKP'liler nezdinde, öyle "özel" bir yeri var ki.

Herkes onu, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilme sürecinde, 367 oy şartı aranması tezi, bu tezinin de Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmesiyle, Gül'ün ilk rauntta seçilmesini engelleyen ...
Read more : Bende Vatan Sevdası, Sende kuyruk acısı… Bu dava biter mi? | Görüntüleme : 814 | Yanıtlar : 0

Kerkük`ün petrol kaynağı Türkiye`mi!!!

(Ergenekon'dan tutuklu gazeteci yazar Vedat Yenerer'in yazısı)

Kerkük`ün petrol kaynağı Türkiye`mi!!

Türkiye`nin petrol üzerine oturduğu yıllardır tartışılan bir konu. Türkiye denizlerde petrol ararken Güneydoğu`daki petrol yatakları ile ilgili şok iddialarla dolu bir mail geldi.

Kerkükün petrol kaynağı TÜRKİYE. şimdi bununla ilgili birkaç yazı koyacağım lütfen üşenmeden okuyun da gerçekleri görün..

Petrol yoksa çıkartma ruhsatı neden vermiyorsunuz ?

Değerli okurlar, geçenlerde Türkiye-Suriye sınırında uydu verilerine göre petrol denizi olduğu iddiasını yazmıştım. Yazı sonrasında Silopi`de ...
Read more : Kerkük`ün petrol kaynağı Türkiye`mi!!! | Görüntüleme : 961 | Yanıtlar : 4

Bu muydu "Kurmay zekâsı" ?

Bu muydu "Kurmay zekâsı"?

Tarih, Türklerin hiçbir zaman "korkutularak" veya güçsüzlükten dolayı teslim alındığına tanık olmadı.

Çöküşün aymazlıktan, ahmaklıktan, devlet katındaki ahlâk düşkünlüklerinden dolayı geldiği olmuştur da, "alemin enayisi ben miyim?" uyanıklığından ve "bana efendi adam desinler" kompleksinden dolayı bir Türk Devleti'nin yıkılışına ilk kez tanık oluyoruz.

Böyle bir girizgâhtan sonra heddam.com'un yetkililerine biraz gecikmiş de olsa bir teşekkürde bulunmak istiyorum. Sitemiz acikistihbarat.com kaynağını tespit edemediğimiz bir saldırıya uğradı. Yıllardır emekle oluşturduğumuz arşivimiz, bütün ...
Read more : Bu muydu "Kurmay zekâsı" ? | Görüntüleme : 741 | Yanıtlar : 3

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148753 ileti • Toplam 46124 başlık • Toplam 25016 üye

x