Zaman: Sal Tem 08, 2025 23:10

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Zati Şahane'den :"Excuse me, one minute"fırtınası

Zati Şahane'den analiz:"Excuse me, one minute" fırtınası!

Gece yarısı tüylerim diken diken oldu. O günden beri kirpiye döndüm.

Efendim, Faremizde bir haber vardı. Kimin borcu ne kadar Ayemef açıklamış. Ülkemizin borcu, 247,1 798,9 30,9 YuEs Dollar. Ne kadar övünsek azdır. Hatta Brezilya, Yunanistan, Hindistan ve Venezüella'yı geçerek bu skoru yapmak ayrı bir övünç ve medarı iftihar vesilesidir de. Hele Venezülla! Miss Worldlerde kızları bizim dünyalar güzeli kızlarımızı geçip geçip te, kraliçelik taçlarını başlarına geçirmiyorlar ...
Read more : Zati Şahane'den :"Excuse me, one minute"fırtınası | Görüntüleme : 691 | Yanıtlar : 0

Davos'taki sörfün perde arkası!

Resim

Davos'taki sörfün perde arkası!

Davos’taki olay hakkında görüşü sorulan eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “Ben bütün hadiseyi beğenmiyorum. Davos’ta bir Gazze toplantısı yapmak ve buna Türkiye ve İsrail’i oturtmak yanlıştır. Çünkü tarafların tavırları bellidir. Bu toplantı adeta hadise çıkarmak için yapılmıştır” dedi.

Toplantı hadise çıkarmak için yapıldı ise Tayyip Erdoğan’ın nasıl bir tepki vereceğini muhatapları bilmiyor muydu? Tayyip Erdoğan’ı bizden iyi tanımıyorlar mı? Şimon Peres’in elinde, Tayyip Erdoğan hakkında istihbarat raporu yok mudur? MOSSAD, Tayyip ...
Read more : Davos'taki sörfün perde arkası! | Görüntüleme : 1169 | Yanıtlar : 4

Dik duruşuna kurban olduğumunun...

“Napoleon’s Haemorrhoids” (Napolyon’un Basuru) adlı kitaba göre; İmparator basurdan mustaripmiş.

Bonaparte’ın doktorları, basurunu tedavi için, hergün bir kavanoz dolusu sülük kullanırlarmış. Şişen basur memeleri sülüğe emdirilince Napoleon rahatlar, oturabilir, at binebilir hale gelirmiş.

Napoleon’u Avrupa’nın hakimi yapabilecek Waterloo Savaşı’ndan bir gün önce sülük kavanozu kaybolunca, koca imparator mabadının acısından atına binememiş. At binemeyince de askerleri, kıt’aları denetleyememiş. Ordu denetlenemeyince de, Fransızlar basur ve sülük(süzlük) yüzünden savaşı kaybetmişler. Yazarı Phil Mason’ın yalancısıyım.

Dik duruşuna kurban olduğumuz, ...
Read more : Dik duruşuna kurban olduğumunun... | Görüntüleme : 721 | Yanıtlar : 2

İyi uykular Recep Bey

İyi uykular Recep Bey

Seni hep eleştirdim Recep Bey...
Yaptıklarının hepsini eleştirdim..
Bir tek şey hariç..
Arabanın arkasında,
Çocuklar için birşeyler bulundurup,
Onları kucağına alıp sevmen dışında..

Bunu hep takdir etmiştim.
Çocukları seven birinin,
En azından yüreğinde ölmemiş bir bölge sakladığı varsayımıyla...

Gazze'ye kadar...

Ne dersin?
Artık salına salına yürüyebilecek misin gururla,
Sana “Kasımpaşalı delikanlı” dediklerinde?

Değilsin, hiç gururlanma...
Neredeydin o 400 (Dörtyüz) çocuk öldüğünde?
Pijamalarını giyip,
Sonra dişlerini fırçaladın,
Ve son yudumu ...
Read more : İyi uykular Recep Bey | Görüntüleme : 597 | Yanıtlar : 0

Düğün kültürü... | Bekir Coşkun

Düğün kültürü...

BÖYLE kavgalar düğünde, daha çok fotoğraf çektirmeye sıra geldiğinde çıkar:

"İnsan gel sende şuracıkta dur der..."

"Kenarda dursam sanki teli dökülür..."

"Aha ben de şuradan şuraya adımımı atarsam..."

*

Küresel sermayenin düğünü Davos’ta olanları izleyince düğünler geldi aklıma.

Bir el Başbakan’ı ittiriyor...

Başbakan bir şaplakla eli geri itiyor...

Ve "Aha şuradan şuraya bir daha adım atarsam" niyetine "Davos benim için bitmiştir, aha bir daha..." diyerek düğün salonunu terk ediyor...

Sesi kısan düğün ...
Read more : Düğün kültürü... | Bekir Coşkun | Görüntüleme : 724 | Yanıtlar : 1

İçeride Büyük Zafer Dışarısı ise Meçhul

İçeride büyük zafer dışarısı ise meçhulCAN ATAKLI

Başbakan paneli yöneten gazetecinin elini sıkıca tutup ittikten sonra ayağa kalkarak toplantıyı terk edince ağzımdan çıkan ilk cümle “AKP son aylarda kaybettiği tüm oyları geri kazandı” oldu. Ardından da aklıma şu geldi: “Peki bundan sonra Türkiye’nin uluslararası alandaki ekonomik ve siyasi ilişkileri nasıl seyredecek?”

Şunu hemen söylemek gerekir ki, Erdoğan’ın hareketi AKP’li olan olmayan milyonlarca insanın çok hoşuna gitti.

Neden?

Çünkü Türkiye bir eziklik kompleksi içinde. Dünyayı kendisine ...
Read more : İçeride Büyük Zafer Dışarısı ise Meçhul | Görüntüleme : 602 | Yanıtlar : 3

Ne mutlu Hamaslıyım diyene...

Ne mutlu Hamaslıyım diyene...

Vallahi kıskandım... Hep böyle altı okka bi başbakanım olsun isterdim.

*

Evlatlarımız kahpe pusularda şakır şakır şehit edilirken, açsın telefonu Barzani’ye, "eksküzmi" desin mesela... "Bundan böyle sınırdan kedi bile geçerse, çadırına F16 yağdırırım, nerden geldiğini şaşırırsın" desin... İsterdim.

*

Kafamıza çuval geçirdiklerinde, isterdim ki, toplasın kabineyi acilen, "İncirlik’e kilit vurdum" desin... Çağırsın ABD Büyükelçisi’ni, "Bak arkadaş, ya çıkıp özür dileyeceksiniz, ya da topla tasını tarağını Nebraska’ya kadar yolun var, anca gidersin" ...
Read more : Ne mutlu Hamaslıyım diyene... | Görüntüleme : 631 | Yanıtlar : 3

Davos'ta Tayyip Erdoğan'ı nereye doğru ittiler?

Resim

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın, başka bir ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından adeta azarlanmasına cevap verirken, sözünün kesilip elinin kolunun tutulmasına, omuzuna dokunulmasına elbette hiçbirimiz tahammül edemeyiz. Dolayısıyla Tayyip Erdoğan’ın sert tepki göstermekten başka çaresi yoktu. Buna mecbur edildi!
Bu, görünen durumdur.
Ancak, olaylar bir senaryonun parçası ise onu da görmemiz gerekir, değil mi?
Bakınız, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Türkiye’nin Orta Doğu’daki arabulucu gücünün devam etmesini umduğunu dile getirerek, “Türkiye, İran’a bir cevap olmalı. Orta Doğu’ya bir seçenek ...
Read more : Davos'ta Tayyip Erdoğan'ı nereye doğru ittiler? | Görüntüleme : 645 | Yanıtlar : 1

İddianameye Göre TSK PKK’ye Silah Veriyor..

İddianameye Göre TSK PKK’ye Silah Veriyor..

Bu köşede dün yayımlanan yazımızın başlığı neydi?..

“ETÖ ile PKK...”

PKK’yi biliyorsunuz, ET֒nün açılımı şöyle:

Ergenekon Terör Örgütü...

*

Ergenekon yargılamasının 40’ıncı duruşmasında Doğu Perinçek’in sorgulaması başladı...

Gürültü patırtı arasında belki çoğu kişinin gözünden kaçmıştır diye Perinçek’in savunmasından bir küçük kesiti bugün sizlere sunmak istiyorum...

“İddianamenin 277, 278 ve devamıyla 1525’inci sayfalarında savcılar Türk Silahlı Kuvvetleri subaylarının Doğu Perinçek’in ‘organizesi ve referansıyla’ Barzani ve Talabani’ye 24 bin ...
Read more : İddianameye Göre TSK PKK’ye Silah Veriyor.. | Görüntüleme : 630 | Yanıtlar : 0

Uğur Mumcu'yu kimler öldürttü?

Mumcu'yu kimler öldürttü?

Mumcu cinayetini TBMM, bir komisyon kurarak araştırmıştı. O dönem komisyonun CHP'li üyesi Mustafa Yılmaz'ın, Uğur Mumcu cinayeti ile ilgili çarpıcı açıklamaları vardır. Mustafa Yılmaz aynen şöyle söylüyordu... "MİT İstihbarat Daire Başkanı bize verdiği bilgide, Uğur Mumcu'nun öldürüleceğini önceden öğrendiklerini ve durumu İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirdiklerini söyledi. Dehşete düşüp niçin önlem almadıklarını sordum. Biz uyardık ve devreden çıktık. İşimiz orada bitti dediler". Uğur Mumcu son günlerinde yoğun biçimde devletin içerisinde ...
Read more : Uğur Mumcu'yu kimler öldürttü? | Görüntüleme : 1092 | Yanıtlar : 8

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148757 ileti • Toplam 46127 başlık • Toplam 25017 üye

x