Zaman: Pzt Tem 07, 2025 11:47

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Nasıl Bir Çözüm?..

POLİTİKA GÜNLÜĞÜ

HİKMET ÇETİNKAYA

Nasıl Bir Çözüm?..

ABD’de Demokratlar’ın adayı ilk sandık sonuçlarına göre önde gidiyordu. Saat sabaha karşı dörtte sonuçlar belli olmaya başladı.

Salonun penceresini açıp karşı apartmana baktım...

Dairelerin çoğunda ışıklar yanıyordu. Demek ki halkımız ABD seçimlerini izliyordu.

Obama Ocak 2009’da Beyaz Ev’e taşınıp başkanlık koltuğuna oturduğunda ekonomiyi düzeltebilecek mi?

Ben şimdiden söyleyeyim, Obama’yı zor günler bekliyor.

Bir kez ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi değişmeyecek, Irak’tan çekilmesi nereden bakarsanız bakın beş-altı ...
Read more : Nasıl Bir Çözüm?.. | Görüntüleme : 713 | Yanıtlar : 0

Savcım terfi etmezse bozulurum!

Savcım terfi etmezse bozulurum!

Savcı Zekeriya Öz terfi edecekmiş…

Zamanı gelmiş…

Ancak bu konu üzerinde tartışma var…

Bana sorarsanız Öz’ün terfi etmesi gerekiyor…

Neden?..

Ergenekon iddianamesi savcı Zekeriya Öz’ün şaheseri…

Nasıl bir şaheser bu?..

İddianame hem dinci-İslamcı iktidarda Türkiye’nin ne hale düştüğünü belgeliyor, hem de hukuk tarihine bir ibret vesikası olarak geçiyor…

Örnek mi?..

Örneği yine kendimden vereceğim için özür dilerim, ama, Cumhuriyet okurlarını ve de kamuoyunu çok yakından ilgilendirdiği için sanıyorum beni bağışlarsınız… ...
Read more : Savcım terfi etmezse bozulurum! | Görüntüleme : 773 | Yanıtlar : 3

Obama mı? McCain mi? Batman mi?

Obama mı? McCain mi? Batman mi?

Obama’ya sormuşlar...

Kahramanınız kim?

"Batman"
demiş.

McCain’e sormuşlar...

Kahramanınız kim?

"Batman" demiş.

*

Biri siyah, biri beyaz.

Biri Cumhuriyetçi, biri Demokrat.

Biri genç, biri yaşlı.

Fikirleri taban tabana zıt.

Uzlaştıkları tek konu var:

"Batman."

*

Hani şu, geceleri ortaya çıkan, maskeli pelerinli, acayip otomobili olan arkadaş...

*

Üşenmedim, Batman’ı aradım!

*

Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Doğan Haber Ajansı Batman Temsilcisi arkadaşım Arif Arslan’a sordum: ...
Read more : Obama mı? McCain mi? Batman mi? | Görüntüleme : 736 | Yanıtlar : 7

Mustafa’ya gittim...

Mustafa’ya gittim...

Sarhoş.

Kafayı bulunca ağlayan...

Hoyrat.

Soğuk.

Kalpsiz.

Çevresine eziyet eden...

İtiraz edeni asan...

Arkadaşlarını satan...

Goygoycuların dolduruşuna gelen...

Milletten bihaber.

Hatta milleti küçümseyen...

Alay eden.

Hesabını kitabını bilmeyen...

Batı hayranı.

Sefa düşkünü.

O balo senin...

Bu balo benim, gezen.

Zampara.

Cephede bile karı-kız düşünen...

Savaşmadığı için sıkılan...

Ordu varken, çete kurmaya kalkan...

Devrimleri intikam için yapan...

Dinsiz.

Kendi heykellerini diktiren...

Megaloman.

Bencil.

Günde 3 paket sigara içen.

Usul usul intihar eden...

Psikolojik ...
Read more : Mustafa’ya gittim... | Görüntüleme : 4316 | Yanıtlar : 64

Kemalist Türkiye, İslam’ın aşağılanmasını temsil eder

İşte her şeyi anlatan satırlar

Bakın CIA kafası Mustafa Kemal'i nasıl tanımlıyor.

ŞİMDİLERDE, eski CIA şefi Graham Fuller’in kitabını övüyorlar... Demiş ki: "Türkiye yüz yıl sonra yeniden büyük güç oldu."

O kitapta bir paragraf daha var. Ankara’nın eski CIA uzmanı şöyle diyor:

"Kemalist Türkiye, Müslümanlar ve özellikle Araplar ile Türklerin kadim bağlarının tümüyle reddini temsil etmektedir."

"Daha da ötesinde Kemalist Türkiye, İslam’ın bir din olarak aşağılanmasını..... Müslüman gücünün zayıf düşürülmesini temsil etmektedir."
...
Read more : Kemalist Türkiye, İslam’ın aşağılanmasını temsil eder | Görüntüleme : 675 | Yanıtlar : 4

Ayda Petrol Var (ingilizce)

Cevirisini bulamadim. Makale kisaca CIA kullandigi pskolojik harb ve dezenfermasyon ogeleri hakkinda. Ilginc kismi, servisin yeni elemanlarina okutulan "ayda petrol var" adli herhangi bir ulkede cografyada arzu edilen ancak asli olmayan bir fikri, hukmu nasil o cografyada yasayan insanlara benimsetilir ve kaniksatilir ana temali dersi anlatmasi. Turkiye'de olan bitenlere paralel bazi cikarimlar yapilabilir, tabi benim gorusum bu.

Tamamini gecmiyorum, biraz uzun. Arzu edenler asagidaki linkten tumune ulasabilirler.

US Domestic Covert Operations

Kaynak: ...
Read more : Ayda Petrol Var (ingilizce) | Görüntüleme : 1163 | Yanıtlar : 1

Tuncay Ozkan'a mektup

Tuncay Abi,

Bu mektup eline ne zaman gecer, gecer mi gecmez mi, okur mu okumaz misin mechulum. Ama belki gecer...

Abi, sen ordasin, icerde, maphusanede, biz burdayiz, disarda. Nasil bir kosuldasin, rahatin iyi midir bilmiyorum Abi. Belki seni yildirmak icin yapmadiklarini birakmiyorlar icerde, belki de orda da sevenlerinle berabersin, volta atiyorsun.

Abi ben seni "MIT'in Gizli Tarihcesi" ile tanidim, televizyondaki programlarda seyrettim. Akil ve fikirlerine saygi duydum, onlardan fezy aldim, insanligini da sevdim Abi. ...
Read more : Tuncay Ozkan'a mektup | Görüntüleme : 714 | Yanıtlar : 3

Atatürk 'Mustafa'yı görse...

Atatürk 'Mustafa'yı görse...

DİYELİM ki Atatürk beyaz atının üzerinde çıkageldi, yanında İsmet Paşa, komutanları, yaverler...

Aşağıda Cumhuriyet Bayramı ve herkes "Mustafa"yı seyretmek için kuyruklarda.

Atatürk, İsmet Paşa’nın kulağına eğilerek:

"Şu arkada, elinde bazuka gibi boru olan, topçu neferi midir?.."

İsmet Paşa:

"Hayır Gazi Hazretleri, o Can Dündar, muharrir... Elindeki kamera aleti, hususiyeti sinema çeker..."

"Niye atlarımızın kıçını çekiyor?.."

"Buna ’insani boyut belgeseli’ diyorlar..."

Ata:

"İlke ve inkılaplar yönü ile de belgesel imal ederler mi ...
Read more : Atatürk 'Mustafa'yı görse... | Görüntüleme : 619 | Yanıtlar : 4

AKP'nin Mayın Eşeği: DTP

DTP AKP’nin Mayın Eşeği mi?

Önce mayın eşeği neye denir onu izah edelim. Mayın eşeği “kaçakçıların sınırda mayınlı bölgeye sürdüğü eşeğe" denir. Geçtiği yolda mayın patlamaz da yaşarsa, eşeğin izlerine basılıp sınır geçilir; mayına basar da patlatırsa rota değişir.

DTP’liler gemiyi azıya almış durumdalar. TBMM çatısı altında “çözüm federasyonda” diye kitapçık dağıtabilecek cüreti de gösterdiler.

Peki, bunca olay AKP iktidarı boyunca geliştirilip büyütülmüyor mu?

Abdullah Gül’ün Dışişleri bakanı olduğu dönemde ABD ile gizli bir anlaşma ...
Read more : AKP'nin Mayın Eşeği: DTP | Görüntüleme : 787 | Yanıtlar : 0

"Belgesel"miş, hadi ordan sen de!

“Belgesel”miş, hadi ordan sen de!

Bir insanın sırtındaki benin, azı dişinin çekilmiş olmasının, sağ ayak başparmağının sol ayak parmağından büyük olup olmamasının, sol kolunun altındaki sivilcenin bilinmesinin insanlara yararı ne kadarsa; “mustafacıların” “mustafa belgesel”i(!) de Türk toplumuna ancak o kadar yararlıdır...

Özel yaşamların başkalarınca bilinmesi mademki bu kadar önemsiz zararsız yan etkisiz, hatta yararlıdır o zaman siz de dökün ortaya özel yaşamınızı, vücudunuzun özelliklerini bir bir...

Madem ki Atatürk’e karşı her bu tür girşiminizden sonra ...
Read more : "Belgesel"miş, hadi ordan sen de! | Görüntüleme : 678 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148749 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x