Zaman: Pzt Tem 07, 2025 6:46

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ekonominin ümüklüsü...

Ekonominin ümüklüsü...

Ben size söyleyeyim:

Başbakan; iyi bir atlı spor binicisi, iyi bir hızlı tren makinisti, iyi bir şiir okuyucusudur.

Aynı zamanda; iyi bir aile planlamacısı, iyi bir Mercedes camı test uzmanı, iyi bir anayasa hukukçusu, iyi bir demokrat, iyi bir gemi küçültme tasarımcısıdır.

Artı; iyi bir yabancı dil hatibi, iyi bir tesettür tasarımcısı, iyi bir hortum tesisatçısıdır...

*

Ve iyi bir ekonomist...

İşte; IMF ile yeni bir anlaşma aşamasında "Ümüğümü sıkmazlarla anlaşırız" demesi ...
Read more : Ekonominin ümüklüsü... | Görüntüleme : 504 | Yanıtlar : 0

Brifing...

Brifing...

Din ve Ahlak.

Milli Güvenlik.

Öğrenciler bu iki derse bayılır...

Çünkü, eğitim öğretim tarihimizde bu iki dersten çakan görülmemiştir.

*

Sınavları genelde şöyle yapılır:

- Sübhaneke oku...

- Mırıl mırıl...

- Aferin, otur, 100.

- Günaydın!

- Sağoool!

- Aferin, otur, 100.

*

Kakara kukara yani.

*

Netice?

Din meselesi kara cahil takunyalıların eline geçti. Milli güvenlik meselesinde ise, bu işi halletmekle sorumlu olan bakanlar kurulu duruma o kadar hákim ki, hepsini ...
Read more : Brifing... | Görüntüleme : 654 | Yanıtlar : 0

Homo Fobicus

Homo Fobicus

Homo fobicus insanının yapısal özellikleri ise şöyledir:

-Önündeki çiftçiye “al ananı da git” denilerek kovulduğunu gördükten sonra, “açım” bile diyemez.

-Her sokaktaki mobese kameralarına şüpheli izlenimi vermemek için özen gösterir.

-Kapı gıcırtısından ürker.

-Daima takip edildiğini ve telefonlarının dinlendiğini düşünür.

-Bir homo fobicus, bayramının ramazan mı, şeker mi olduğuna kendisi karar veremez.
Hem bireysel olarak, hem toplumsal olarak biat etmesi, veya daha güncel bir ifade ile “râm olması” zorunludur. Eğilebilmek için esnek ...
Read more : Homo Fobicus | Görüntüleme : 860 | Yanıtlar : 0

Cumhuriyet'in temeline ihanet mi yerleşti?

Cumhuriyet'in temeline ihanet mi yerleşti?

Yarın Cumhuriyetimizin 85. yılını kutlayacağız.

Bugün kendisine açıktan açığa her türlü hakaret edilen kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, “Cumhuriyet’in temeli kültürdür!” diyordu.

85 yıl sonra geldiğimiz yerde artık “Cumhuriyet’in temeline ihanet mi yerleşti?” sorusunu soruyoruz.

İHANET HARCI..

Çünkü, Cumhuriyet’in temel ilkeleri kimi zaman hakaretle, kimi zaman yasalarla, kimi zaman oldu-bitti uygulamalarla ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Küçümseniyor, aşağılanıyor. Sonra da “Ne var canım” havasına giriliyor.

Ankara şeklen başkent kalıyor, Brüksel ...
Read more : Cumhuriyet'in temeline ihanet mi yerleşti? | Görüntüleme : 727 | Yanıtlar : 0

Barzanigillerin Hedefi

Barzanigillerin Hedefi

Tam da, adına Ergenekon denen Ümraniye davasının başladığı gün terör örgütü PKK halkı zorla kışkırtmaya başladı.

Güneydoğu Anadolu’muzda yine lastik yakmalar, kepenk kapattırmalar ve 50-60 kişilik kışkırtıcıların (provokatörlerin) halkı zorla sokağa dökmeleri...

Dün Diyarbakır’da durum böyleydi. Aynı gün Başbakan Erdoğan da bu kentimize ziyarette bulunuyordu. Dicle Üniversitesi’nde de bir konuşma yaptı.

TBMM GRUP BAŞKANI ÖCALAN!..

Dış ve iç destekli ülkeyi bölmeyi amaçlayan terör örgütü PKK, her zaman yaptığı gibi “sözde ...
Read more : Barzanigillerin Hedefi | Görüntüleme : 636 | Yanıtlar : 1

Kaderin cilvesi...

Kaderin cilvesi...

Fenerbahçe hezimeti.

Terör.

Dolar.

Türban.

AKP kapatma davası.

*

Hangisini yazayım karar veremedim...

Hepsini birden yazayım bari.

*

Tayyip Erdoğan'ın takımı Fener'e rakip olarak kim çıkmıştı?

AKP!

A'rsenal.

K'iev.

P'orto.

Neticede, Tayyip Erdoğan'ın takımı Fener'e bitirici golü kim attı?

Ramsey!

*

Kaderin böyle cilveleri oluyor...

*

Bakın, "kader" dedim, aklıma geldi.

AKP'nin en sevdiği hukukçu kim?

Haşim Kılıç.

Anayasa Mahkemesi Başkanı.

Türban mürban konularında pek hassas olduğu için, AKP kapatma ...
Read more : Kaderin cilvesi... | Görüntüleme : 679 | Yanıtlar : 1

Başka Ergenekon’u yazdım kimse üzerine alınmasın!

Soner YALÇIN, 26 Ekim 2008

Başka Ergenekon’u yazdım kimse üzerine alınmasın!

Ergenekon duruşması başladı. Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Ukrayna, Gürcistan gibi renkli devrimlere sahne olan ülkelerde de birer "Ergenekon Davası" olduğunu biliyor muydunuz?

Bu ülkelerde de siyasi parti liderleri, askerler, kanaat önderleri, gazeteciler bir gece sabaha karşı gözaltına alınıp tutuklandı. Ardından yandaş medyanın yayınları başladı: Bunlar darbeci! Sahi, gerçekte bu ülkelerde neler olmuştu? Gelin bir komşu ülkede yaşananlarla başlayalım:

TARİH, 6 Eylül 2006.

Saat, ...
Read more : Başka Ergenekon’u yazdım kimse üzerine alınmasın! | Görüntüleme : 823 | Yanıtlar : 1

TSK neden New York aydınlarının hedefinde

Soner YALÇIN, 19 Ekim 2008

Türk Silahlı Kuvvetleri neden New York aydınlarının hedefinde

Sanmayınız ki tüm bu tartışmalar, gerginlikler, sert demeçler Aktütün baskınıyla başladı. Son dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri yoğun bir psikolojik harp bombardımanı altında. Peki niye? Saldırganların amacı ne? Tüm bu psikolojik savaşın perde arkasında neler var? TSK'ya ağır sözler sarf edenler kimlerin ağzıyla konuşuyor? Kim bu New York aydınları? Gelin size bir fil hikáyesi anlatayım!..

HİNDİSTAN'da yaşamları boyunca fil görmemiş yirmi ...
Read more : TSK neden New York aydınlarının hedefinde | Görüntüleme : 787 | Yanıtlar : 1

Yugoslavya Nasıl Parçalandı?

GÜNDEM

MUSTAFA BALBAY

Yugoslavya Nasıl Parçalandı?

Son günlerde Türkiye’nin iç gündemini düşünürken nedense, Yugoslavya’nın nasıl parçalandığı sorusu daha çok aklıma düşmeye başladı! Balkanlar’a, hem hüzünlü hem sevinç çoğaltıcı geziler yaptım.

Sırt çantasıyla en uzun gezinin sonrasında bölgenin kitabını yazarken Türkçenin anlatım gücünden,

sözcüklerin içindeki gizli enerjiden yararlanıp şu tarifi yaptım:

Bal... Kan...Lar...

Bal tadının ve kan kokusunun coğrafyası.

Bunu en çok hissettiğim bölge tabii ki eski Yugoslavya toprakları oldu. Yugoslavya nasıl tarih ...
Read more : Yugoslavya Nasıl Parçalandı? | Görüntüleme : 1607 | Yanıtlar : 1

Haşim Kılıç kimi temsil ediyor?

Haşim Kılıç kimi temsil ediyor?

Anayasa Mahkemesi, türbana üniversitelerde izin veren kanunu iptal etti. Bunun gerekçeli kararı da geçenlerde açıklandı.

Bu karara Haşim Kılıç ile Sacit Adalı karşı çıktılar.

Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin başkanı.

Karşı oy yazısında, Bay Kılıç, Türkiye'deki irtica tehlikesi bulunmadığı anlamına gelen yorum yapıyor ve safını açıkça belli ediyor. Raporda yer alan şu ifade bunu gösteriyor: 'Bir türlü gelmeyen, ne zaman geleceği belli de olmayan ama devamlı taze tutularak hemen geleceği ...
Read more : Haşim Kılıç kimi temsil ediyor? | Görüntüleme : 959 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148749 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x