Zaman: Sal Haz 02, 2026 14:47

News News of Gündem

Site map of Gündem » Dizin : Gündem

54 DTP'li başkan ağır cezalık

54 DTP'li başkan ağır cezalık

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın zehirlendiği iddialarıyla ilgili ortak açıklama yapan belediye başkanlarının, özel yetkili Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmalarına karar verildi.

Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde 4 Mart 2007 günü yaptıkları ortak açıklama nedeniyle haklarında, ''Suçu ve suçluyu övmek'' suçundan dava açılan dönemin DTP'li 54 belediye başkanı hakkında ''görevsizlik kararı'' vererek, dosyayı özel yetkili 5. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Mahkemenin gerekçeli kararında, 54 belediye başkanı adına açıklama ...
Read more : 54 DTP'li başkan ağır cezalık | Görüntüleme : 593 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Fehmi Koru ve Şamil Tayyar'a Teşekkür Etmeliyiz!

Fehmi Koru ve Şamil Tayyar'a Teşekkür Etmeliyiz

Yeni Şafak’taki köşesinde Deniz Fener’i davasını Almanya’nın Türkiye’ye karşı bir komplosu olarak nitelendiren Fehmi Koru böylece bu davanın sandığımızdan da önemli olduğunu bize hatırlatmış oldu. Fehmi Koru Almanya’daki Deniz Feneri davasında hüküm giyenlerin suçsuz olduğunu, toplanan yardım paralarının bir bölümünün Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlere aktarılmadığını köşesinde bir türlü yazamadıysa da, yine de davayı bir komplo olarak nitelendirmiştir. Ortada işlenmiş bir suç varsa, suç Almanya’da işlenmişse, suçu işleyenler bağımsız ...
Read more : Fehmi Koru ve Şamil Tayyar'a Teşekkür Etmeliyiz! | Görüntüleme : 627 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Amerika'da Kimler 'Başbakanın Düşüşünü' Konuşuyor

Amerika'da Kimler 'Başbakanın Düşüşünü' Konuşuyor

Washington Enstitüsü’nün bir süredir, Erdoğan’ın en büyük hayranı olmadığını biliyoruz. Ancak, şimdiye dek AKP’nin düşme ihtimali üzerine konuşmaktan da kaçınmıştı.

Washington düşünce kuruluşlarıyla Erdoğan’ın arasının açılmasının ardında Davos “krizi”, Erdoğan’ın “cepheleştirici” eylem ve söylemleri ve Kürt sorununu çözmedeki başarısızlığı yatıyor. Mart seçimlerindeki büyük oy kaybı ve Güneydoğu’yu açık ara DTP’ye kaptırması ise, Amerika’nın da AKP’ye “gidici” gözüyle bakmasını beraberinde getirmiş görünüyor.

Son aylarda Erdoğan’ın belki de en büyük baş belası ...
Read more : Amerika'da Kimler 'Başbakanın Düşüşünü' Konuşuyor | Görüntüleme : 720 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Şehit annelerinden Hayrünnisa Gül'e tepki: Haddini bilsin

Resim
Haddini bilsin

Şehit anneleriyle terörist annelerini bir araya getirme projesi, evladınıyitirenleri çıldırttı

BAYAN GÜL’ÜN ŞEHİT VE TERÖRİST ANNELERİNİ BİR ARAYA GETİRME PLANINA TEPKİ YAĞDI

Yerinde otur!..
Şehit Anneleri Derneği Genel Başkanı Akbaba: Bu kadarı olmaz. Yeter artık. Yara üstüne yara açıyorlar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, sözde Kürt sorununa ilişkin ’tarihi fırsat’çıkışlarına eşi Hayrünnisa Gül de katıldı. Bayan Gül’ün, “Hepimiz Anneyiz” projesi kapsamında şehit anneleriyle çatışmalarda öldürülen teröristlerin annelerini bir araya getirmeyi planladığı belirtildi. Türkiye İş ...
Read more : Şehit annelerinden Hayrünnisa Gül'e tepki: Haddini bilsin | Görüntüleme : 584 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Genel - Güncel Konular

''SEN bana SEN de, SİZ de diyemezsin''

''SEN bana SEN de, SİZ de diyemezsin''

"Edepsiz" tartışmasının ardından şimdi de "Sen" tartışması başladı.

Partisine, "AKP" diyeni edepsizlikle suçlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, şimdi de kendisine "Sen" ya da "Siz" diye hitap edilmesine kızdı.

Erdoğan, partisinin Kayseri İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın edep dersi vermeye kalkıştığını belirterek, "Ben sana ’Sayın’ diyorum. Sen de bana "Sen" ya da ’Siz’ diyemezsin" dedi. Erdoğan şöyle konuştu: "Bizim temizliğimize leke sürmeye gayret eden Sayın Baykal, ...
Read more : ''SEN bana SEN de, SİZ de diyemezsin'' | Görüntüleme : 628 | Yanıtlar : 7 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Sarızeybek'ten 500 bin TL'lik dava

Sarızeybek'ten 500 bin TL'lik dava

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, ''uyuşturucu işi'' yaptığı yönünde haberlere yer veren basın kuruluşları hakkında Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesine 500 bin TL'lik manevi tazminat davası açtığını bildirdi.

Sarızeybek, Manisa Belediyesi Fuar Merkezinde açılan Manisa Eğitim ve Kitap Fuarı'nda ''Ergenekon Gölgesinde İhaneti Yaşamak'' isimli son kitabının imza gününe katıldı.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Sarızeybek, bir gazetenin kendisi hakkında ''uyuşturucu işi yaptığı'' yönünde iddialara yer verdiğini ifade ederek, hiç kimsenin ''insanların ...
Read more : Sarızeybek'ten 500 bin TL'lik dava | Görüntüleme : 701 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Ergenekon'da Skandal üstüne Skandal!..

Ergenekon'da Skandal üstüne Skandal!..

Hürriyet Gazetesi’nde Toygun Atilla’nın Ergenekon Davası’na ilişkin yaptığı haber dava ile ilgili çarpıcı bir ayrıntıyı ortaya koydu.

Buna göre Ümraniye’de bir gecekonduda el bombalarının bulunmasının ardından Ergenekon soruşturması başlamıştı.

O soruşturma esnasında Savcı Zekeriya Öz şüpheli Oktay Yıldırım, Mehmet Demirtaş ve Ali Yiğit’in telefon konuşmalarının bulunduğunu söyleyerek dosyaya gizlilik kararı aldırdı. Buna göre zanlılar ve avukatları dosyada kendileri suçlanmasına rağmen dosyadaki bilgileri okuyamadılar.

Ancak Ergenekon İddianamesinin yayınlanması ile dosya açıklığa kavuştu. ...
Read more : Ergenekon'da Skandal üstüne Skandal!.. | Görüntüleme : 870 | Yanıtlar : 5 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Firavunizm

FİRAVUNİZM
Eren Erdem
17.01.2008

Yeni bir gün geçmiyor ki, Orta Doğu’da bir ölüm haberi almayalım.

Yeni bir gün geçmiyor ki, Dünya’da sefalet ve yokluk içerisinde can çekişen insanların acısını gönlümüzde hissetmeyelim…

İnsanoğlu varlık sahnesine çıktığı ilk günden bugüne süregelen süreçte her daim belirli nedenlerden ötürü KAVGA etmiştir. Günümüzde de bu KAVGA şekil değiştirmek sureti ile devam etmektedir.

Tarım toplumu olabilmeyi başarmış toplulukların başlattığı TOPRAK kavgası, ardından gelen FİKİR ve DÜŞÜNCE kavgaları, nüfus arttıkça baş gösteren ...
Read more : Firavunizm | Görüntüleme : 942 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Pamukoğlu mayınlı araziler için çıkıştı!

Pamukoğlu mayınlı araziler için çıkıştı!

"PKK'yı bitirdim AKP'yi de bitiririm" diyen efsane komutan Pamukoğlu'ndan mayınlı arazi için sert çıkış.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, ''Türk ordusu kendi döşediği mayınları temizleyemiyor mu? Bundan iyi savaş eğitimi mi olur?'' dedi.

Pamukoğlu, partisinin Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, mayınlı arazilerin temizlenmesi konusunda Türk Ordusunun görev almasını istedi. Pamukoğlu, şöyle konuştu:

''1950'li yıllarda Türk Ordusu, Suriye sınırına mayın döşedi. Türk Ordusu kendi ...
Read more : Pamukoğlu mayınlı araziler için çıkıştı! | Görüntüleme : 612 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Kamer Genç: Tayyip Bey'in sonu hapishane olacak

Tayyip Bey'in sonu hapishane olacak

Milletvekili Kamer Genç, "Tayyip beyin sonu da zaten hapishane olacak" dedi.

Mersin’de düzenlenen ‘Krize Çözüm Kurultayı’nda konuşan Kamer Genç, yaşanan krizin Türkiye'deki hemen her kesimi derinden etkilediğini söyledi. Bazı kesimlerin krizin olmadığını iddia ettiğini dile getiren Genç, “Türkiye'de bir kriz var. Bunun tek nedeni de AKP. AKP iktidarı bir çok konudaki çalışmalarında hatalar yapıyor. Ben bunları söylediğimde bana ’iftiracı’ diyorlar. Biz gayet açık ve net konuşuyoruz. Madem ki iftira, açıkla ...
Read more : Kamer Genç: Tayyip Bey'in sonu hapishane olacak | Görüntüleme : 1350 | Yanıtlar : 15 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148891 ileti • Toplam 46441 başlık • Toplam 25114 üye

x