Zaman: Pzr Haz 15, 2025 0:00

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

“Kapitalizmin Krizi ve Sağlık” Kongresinden Notlar / Mahiye MORGÜL

“Kapitalizmin Krizi ve Sağlık” Kongresinden Notlar

Eylül’ün son haftasında, Ankara’da Türk Tabipler Birliği tarafından “Kapitalizmin Krizi ve Sağlık” başlıklı uluslararası bir kongre düzenlendi. Gittim, bazı oturumları izledim.

Avrupa, Latin Amerika, Asya ülkelerinden gelen sağlıkçılar vardı. Konu başlığından da anlaşılacağı üzere pek çok ülkede sağlıkçılar aynı sorunları yaşıyor. Küba hariç. Küba, Amerika’dan gelen öğrencilere bile bedava tıp eğitimi veriyor, hatta, Güney Amerika’nın yoksul bölgelerine gönüllü doktor gönderiyorlar. Kübalı doktor bize Küba’da sağlık hizmetlerini anlatan muhteşem ...
Read more : “Kapitalizmin Krizi ve Sağlık” Kongresinden Notlar / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 872 | Yanıtlar : 0

Rize Köylerini Gezen AKP Heyetinde Bir Mori / Mahiye MORGÜL

Rize Köylerini Gezen AKP Heyetinde Bir Mori

Yoksa siz, Moritanyalılaştıramadıklarımızdan mısınız?..

Bir derneğin düzenlediği yeni sömürgeci anayasaya şimdiden taraftar toplama gezisine katılan Rizeli bir tanıdığım, geziyi fıkralarla anlatan bir mektup gönderdi bana. Daha yazılmadan reklamı yapılan dünyada ilk anayasa olur herhalde, içine ne yazılacağını nerden biliyorlar. Bence bu destek turu yağmur duasına çıkmak gibi, son şansları bu her halde…

Gezide yanlarına aldıkları bir de Moritanyalı öğrenci var. İlgi çeksin diyedir. Reklam fiyatı verilmiştir zahir. Fıkra ...
Read more : Rize Köylerini Gezen AKP Heyetinde Bir Mori / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 849 | Yanıtlar : 0

KPDS ve ÜDS İçin Yabancı Sınav Şirketleri / Mahiye MORGÜL

KPDS ve ÜDS İçin Yabancı Sınav Şirketleri

Bilirsiniz, merkezi sistem sınavlarından biri de KPDS ve ÜDS sınavıdır. Bu sınavdan geçmeyen kariyer yapamıyor.

Şimdi bu sınavları yabancı özel şirketler yapmaya başladı. YÖK’den denklik almışlar, 27/05/2009 tarihinde YÖK’ün web sitesinde yayınlandı. Konuyla yakından ilgilendiğimi bilen bir okurum adresini de gönderdi.

http://www.yok.gov.tr/content/view/707/

Sitede görüleceği gibi, YÖK’ün denkliğe onay verdiği yedi tane yabancı sınav şirketi var: CAE, CPE, FCE, IELTS, TOEIC, TOEFL CBT, TOEFL IBT.

Bunlardan TOEIC şirketinin tanıtım ...
Read more : KPDS ve ÜDS İçin Yabancı Sınav Şirketleri / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1297 | Yanıtlar : 0

Anaokulu ve Sınıf Öğretmenliği Diplomaları KHK ile İptal Edildi / Mahiye MORGÜL

Anaokulu ve Sınıf Öğretmenliği Diplomaları KHK ile İptal Edildi

Öğretmen yetiştiren fakültelerin diplomaları 2006’da kaldırılmış, yerine sertifikalı mezuniyet gelmişti. Fakülte öğrencileri bunu biliyordu Ancak bunun ne demek olduğunu bilmiyorlardı.

Şimdi de, görev başındaki öğretmenlerin diplomaları KHK ile fiilen geçersiz sayıldı. Çünkü sınıfları ellerinden alınıyor. O diplomayla girdikleri sınıflar yakında yok olacak. Bakın nasıl?

Anaokulları ve İlköğretim okulları “Temel Eğitim Okulları” adı altında birleştirildi. Artık İlköğetim okulu yok, Temel Eğitim okulu var.

İlköğretimin anaokulu 5-6 yaş ...

Cenevizli İsa var, Venedikli İsa var, Yeni İsa Geliyor! / Mahiye MORGÜL

Cenevizli İsa var, Venedikli İsa var, Yeni İsa Geliyor!

Yarı belgesel bir kurgu film de ben yapsam nasıl olur? Moda ya şimdi, belgesel roman… Bir tane de kurgusal tarih belgeseli de ben yapayım bari.

Akdeniz’in antik İtalyan korsanları, korsanlığı bırakıp da bankerliğe başladıklarında kendilerine Lövanten derlermiş. Cenevizli olanlar bizim Galata’da yaşarmış.

İlkin Cenevizliler Hz.İsa’yı sahiplenmişler, İznik’te toplanıp bir karar almışlar, kendi adamlarını onun adına Anadolu’ya havari göndermişler. Havarilerin gittiği yere bir süre sonra bir tefeci ...
Read more : Cenevizli İsa var, Venedikli İsa var, Yeni İsa Geliyor! / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1373 | Yanıtlar : 0

KHK ile "Türk Milli Eğitiminin Amaçları" gitti, yerine "MEB Görevleri" geldi‏

KHK ile "Türk Milli Eğitiminin Amaçları" gitti, yerine "MEB Görevleri" geldi‏

MEB'da yapılan değişiklikle ilgili olarak yaptığım basit bir karşılaştırma ile saptadığım bir kaç noktayı dikkatinize sunmak istiyorum:

Yeni açılan daireler dahil bütün dairelerin görevleri içerisinde ortak madde:
Bakan tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.

Milli Eğitimin Amaçları (veya İlkeleri) diye bir madde artık yok, yerine Milli Eğitim Bakanlığının GÖREVLERİ var.

İlkemiz değişti, görevimiz küresel piyasanın istediği insan yetiştirmek oldu.

Karşılaştırmak üzere aşağıya aldım, bir de ...

PKK'yla MEB'nın Kaldırılması Neden mi Konuşuldu? / Mahiye MORGÜL

PKK'yla MEB'nın Kaldırılması Neden mi Konuşuldu?

PKK'ya anadilde eğitimi nasıl halledeceklerini anlatıyordu başbakanın özel temsilcisi. MEB'nı kaldıracaklar. Başbakan bunun sözünü veriyor PKK'ya. Çünkü, Okulları belediyelere verdiklerinde her belediye istediği dilde eğitim yapacak, kitapları kendisi basacak...

Şimdiye kadar bunu halletmiş olacaklardı da, Yerel Yönetimler Yasasını durduran Necdet Sezer oldu.

MEB'in lağvedileceğini Hüseyin Çelik 2005'de NTV'de açıkça söyledi. Köşe yazılarıma almıştım ve Eğitim Küresel Piyasaya Teslim kitabıma da koymuştum. İşte tarihiyle bu yazılarımı veriyorum.

« DECENTRALİSATİON ...
Read more : PKK'yla MEB'nın Kaldırılması Neden mi Konuşuldu? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1509 | Yanıtlar : 0

Başbakanın Suriye Mesajında Alevi-Sünni Gerilimi / Mahiye MORGÜL

Başbakanın Suriye Mesajında Alevi-Sünni Gerilimi

Başbakan Erdoğan’ın Mısır gezisinde takındığı efendi rolüne Mısır’ın en muhalif İslamcı grubu Müslüman Kardeşler bile tahammül edemedi, “Kimse bizi dışarıdan yönetmeye kalkmasın” dedi.

Başbakanın Kahire’de Suriye için söylediği şeyler inanılır gibi değil, Suriye'de Alevi -Sünni çatışması yaratma gayretiyle söylenmiş gibi. Suriye yöneticilerine söylüyor güya, ama ağzından çıkanlar ateş topu. Haber sitelerine bu bölümler girmedi, ancak akşam bazı TV haberlerinde vardı.

O mesajı Suriye halkı dikkate almaz, onlar başlarına örülen tuzağın, ...
Read more : Başbakanın Suriye Mesajında Alevi-Sünni Gerilimi / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1220 | Yanıtlar : 0

İsrail’e Cihat, ABD’ye Biat… / Mahiye MORGÜL

İsrail’e Cihat, ABD’ye Biat…

Füze Kalkanını kuran da kullanan da ABD olacak, parasını biz ödeyeceğiz.

Bu nasıl mı oluyor?

Kullanmasını bilmediğiniz bir silahı size satıyor ve teknik askeri personelini de beraber gönderiyor, çok basit. Bu aşamaya gelirken, sizin kendi ordunuzu itibarsız ve beceriksiz göstermeniz, dahası orduyu lağvetmeniz gerekiyor. Ki; direnen kuvvetler olursa bu füze kalkanıyla önce oralar yerle bir edilecektir. Füzeler İran’ı değil bizi vurmaya geliyor, önce bu gerçeği bilelim!

Başbakansınız ve buna amadesiniz, oy ...
Read more : İsrail’e Cihat, ABD’ye Biat… / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1212 | Yanıtlar : 0

Başbakan BOP’un Eğitim Ayağını Açıkladı / Mahiye MORGÜL

Başbakan BOP’un Eğitim Ayağını Açıkladı

Başbakan, 13 Ocak 2009’da, kendi parti meclisinde yaptığı bir konuşmada BOP eş başkanlığının ne olduğunu açıklamıştı. Son günlerde Ulusal Kanal TV’de sıkça yayınlanıyor, not aldım, diyordu ki:

“BOP, Ortadoğu barışına yönelik olarak kurulmuş. Burada Türkiye’ye bir görev verilmiş. Biz bu görevi üstlendik Bunun ekonomi ayağı var. (...) Eğitim özgürlüğünü daha ileri safhalara taşımak için kurulmuş bir projedir.
BOP’un eğitim ayağının da olduğunu söylüyor. Eğitimde daha fazla özgürlük ne anlama geliyorsa, ...
Read more : Başbakan BOP’un Eğitim Ayağını Açıkladı / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2599 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148680 ileti • Toplam 46062 başlık • Toplam 25009 üye

x