Zaman: Cmt Haz 14, 2025 5:25

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Çocuğu ilkokulda okuyan ailelere yönelik Eğitimde Farkındalık Anketi / Mahiye MORGÜL

Çocuğu ilkokulda okuyan ailelere yönelik Eğitimde Farkındalık Anketi

* Ders kitaplarındaki resimlerin; gölgeli, çapaklı, soluk, bulanık, sayfa kenarına taşmış, abartılı büyük, görülemeyecek kadar küçük, farklı yönlere bakan, göz yoran, orantısız (algıyı zorlayan) ve değersiz (hiç-estetik) resimler olduğunu fark ettiniz mi? Evet(…) Hayır(…)

* Aile resmini kesip ağacın altına üstüne yapıştırmak sanat eğitimi midir? Evet (…) Hayır(…)

* Çocuğunuz dik yazıya karşın eğik bitişik yazı mı yazıyor? Evet(…) Hayır(…)

* Çocuğunuz okuduğunu anlıyor ve anlatabiliyor mu? ...

Mahallemin Kuvayi Milliye Kahramanlarından / Mahiye MORGÜL

Mahallemin Kuvayi Milliye Kahramanlarından

Bayramda Rize'deydim. Komşumuz Cevdet Mercan amcayla bayramlaşmaya gittiğimde hane halkı salon duvarındaki büyütülmüş İpsiz Recep Çetesi fotoğrafından büyük amcaları Topçu Yüzbaşı Süleyman Asaf’ı gösterdiler bana. İki kere şehit olmuş büyük amca!

Arkada ayakta sağdan ikinci büyük amca Süleyman Asaf Mercan.

Ankara’ya dönünce kaynaklara baktım, verilen isim farklı, bu enteresan. İpsiz Recep’in romanını yazan İbrahim Balcı ağabeyimize sorayım dedim. Hemen cevap geldi:

“Sevgili Mahiye,

Süleyman Kazmaz'ın "Milli Mücadele'de İpsiz Recep ve Rizeli ...
Read more : Mahallemin Kuvayi Milliye Kahramanlarından / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1413 | Yanıtlar : 0

Patlatılan Demokrasi Paketinden Son Anda Çıkartılanlar… / Mahiye MORGÜL

Patlatılan Demokrasi Paketinden Son Anda Çıkartılanlar…

Paketten saçılan şarapnel parçalarına dikkatinizi çekmek isterim. Öncelikle, “Ayrımcılık yapana ceza” maddesini açalım. Özetle, misyonerliği koruma maddesidir.

Bir defa şunu iyice bilelim ki patlatılan bu paketle Tanzimat hortlatıldı.

1839’daki adı “batılılaşma”, 2013’deki adı “demokratikleşme”… Batının İngiliz kucağına oturan Osmanlı bitti, şimdi AB kucağına oturan devletler bitiyor…

Abdülmecit 16 yaşında, Büyük(!) Reşit Paşa işbaşında idi. “Tanzimat-ı Hayriye” dediler. Ne demektir, halka şöyle tercüme edildi:

“Bundan sonra gâvur’a gâvur demeyecekmişiz.”

Öyküsü ...
Read more : Patlatılan Demokrasi Paketinden Son Anda Çıkartılanlar… / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 807 | Yanıtlar : 0

Önce "Dersim Sorunu" Yarat, Sonra Çözümü Dayat… / Mahiye MORGÜL

Önce "Dersim Sorunu" Yarat, Sonra Çözümü Dayat…

Her konuda böyledirler. Önce sorun yaratırlar, sonra kurtarıcı kesilirler. İstediği sonuca böyle ulaşırlar. Yerli halk birbirine düşecek, öfkelerini gelecek kuşaklara aktaracak, birileri gelip gidip bunu kaşıyacak, küresel efendiler de hem silah satacak hem keyfini çatacak.

Dersim adını şehir ilan etmenin yolu Harput’tan geçer. Harput bir antik şehirdir, burada bizim Oğuzlu atamız Kuruş’a yenik düşen Atina ordusunu mu anlatayım, iki nehrin birbirine Çat’tığı (Gola Çatu) yerde Kuruş’un anısına kurbanlar ...
Read more : Önce "Dersim Sorunu" Yarat, Sonra Çözümü Dayat… / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 891 | Yanıtlar : 0

1789 Fransız Devrimine Karşı 1983 Küresel Karşı Devrim / Mahiye MORGÜL

1789 Fransız Devrimine Karşı 1983 Küresel Karşı Devrim

Fransız devrimiyle gelen bir devrim kavramı vardır. Devrim, üretim araçlarının sahip(el) değiştirmesidir, denir. Bugün üretim araçları halkın elinden alınıp küresel çetelerin eline veriliyor.

Eğer üretim araçları ilerici sınıfların, yani halkın eline geçiyorsa buna “devrim” denilir. Eğer halkın malı olan üretim araçları küresel şirketlerin eline geçiyorsa buna “karşı devrim” denilmelidir.

Fransız İhtilali nasıl ki feodal beylerin toprağını halka dağıtma devrimi, yani toprak devrimi idiyse, köylüyü toprak sahibi yaparak ...
Read more : 1789 Fransız Devrimine Karşı 1983 Küresel Karşı Devrim / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1083 | Yanıtlar : 0

5.Sınıf Seçmeli Ders Tuzakları; Resim, Müzik ve Beden Eğitimi Olmadan... / Mahiye MORGÜL

5.Sınıf Seçmeli Ders Tuzakları; Resim, Müzik ve Beden Eğitimi Olmadan...

Yeni seçmeli ders sistemi daha fazla öğretmeni işsiz bırakacak…

Aydın’dan mektup gönderen müzik öğretmeni meslektaşım yeni ders programında 5.sınıf müzik dersinin fiilen kalktığını bildirdi:

“Bu seneki Haftalık Ders Dağılım programındaki açıklamaların 6. maddesine dayanılarak, artık Müzik, Resim ve Beden Eğitimi dersleri 5. sınıflarda okutulmayabilecek.

HAFTALIK DERS DAĞILIMI ÇİZELGESİ

MADDE: 6

Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ...

OdaTv Davasını İzlerken / Mahiye MORGÜL

OdaTv Davasını İzlerken

11 Eylül’de İstanbul Çağlayan Adliyesinde görülen OdaTv duruşmasını izledim. Ankara’dan bir grup, davanın Ankara sanıklarından gazeteci Müyesser Yıldız’a destek vermeye gittik. Eğer Ankaralı sanıklara destek vermeye gitmişsek, davanın baş sanığı Yalçın Küçük de, ODTÜ’de doktora öğrencisi olan sanık Coşkun Musluk da Ankaralı sayılır. Onlara da destek olmaya gittik diyebiliriz.

Yalçın Küçük mahkemede hakimlere hukuk dersi verip durdu. “Durmadan değişen heyetinizin bu kadar sayfayı okuyarak gelmesi mümkün değil, ben size anlatayım” dedi, dinleyenlere ...
Read more : OdaTv Davasını İzlerken / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1064 | Yanıtlar : 0

Cami-Cemevi Projesi İç Savaşa Hazırlıktır / Mahiye MORGÜL

Cami-Cemevi Projesi İç Savaşa Hazırlıktır

Eğitimin sektörleştirilmesi sürecine sokulduk, halkımıza kaotik gelen bu süreci anlatmak oldukça zor. Herkes kendi bildiği kadarını anlıyor. Halktan gizli geçirilmiş 5544 sayılı yasadan habersizdir insanımız. Halktan gizlenen en önemli husus DİN EĞİTİMİNİN DE SEKTÖRE DEVREDİLMESİDİR. Adım adım buna geçiriliyoruz, yasaları geçti bile.

Cami-Cemevi birlikte olursa ikisine de din görevlisi tayin etmek ihtiyacı doğar. Bu proje, mezheplere göre din eğitimi veren ortaokul açmaya paraleldir, kilise modelidir.

Ankara Batıkent’te semt sakinlerini ...
Read more : Cami-Cemevi Projesi İç Savaşa Hazırlıktır / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1146 | Yanıtlar : 0

Küresel Katillerin Silahına Mermi Olmaktansa Silivri'de Yatmak… / Mahiye MORGÜL

Küresel Katillerin Silahına Mermi Olmaktansa Silivri'de Yatmak…

ABD Türkiye’yi öldüresiye seviyor, mermi olarak silahına sürüyor... ABD Demokrat Parti üyesi tarihçi Dr. Trapley öyle diyor. Obama’nın partisindendir.

Çanakkale’den biliriz onların demokratlığını, İngiliz kiralık askerlerinin mezar taşlarına “For democrasy” yazar. Birçoğu da Yeni Zelandalı Müslümanlardı. Demokrat olmak onlar için sermayenin serbest dolaşımın (küresel sömürünün) önündeki engelleri savaşla veya işbirlikçileri eliyle kaldırmaktır. Demokrasiye geçiş derler, her yol mubahtır.

Yeniden dünya savaşı kapımıza dayandı, küresel demokrasiye geçiyoruz.

Türk ordusunun ...

Süveyş Kanalı olmasaydı Mısır halkı bunları yaşamazdı / Mahiye MORGÜL

Süveyş Kanalı olmasaydı Mısır halkı bunları yaşamazdı

Ortalık dezenformasyondan geçilmiyor. Üçü doğru beşi yanlış.
Atatürk'ü destekleyen Selanik Yahudilerine öfkelerinden her türlü kirli bilgiyi yayıyorlar.
Benim fikrim şudur: Mısır'da kapışan iki dev; Paris Yahudi lobisi ile Nevyork Yahudi lobisidir. Süveyş kanalıdır üzerinde kapıştıkları, Hint Okyanusu ve Akdeniz hakimiyeti demektir.
Ayrıca FRANSA, Suriye'nin kendi malı olduğunda ısrarlıdır, orda ABD olsun istemiyor.
İşte yazıyorum:
Nevyork Yahudi lobisiyle Paris Yahudi lobisi Süveyş Kanalı üzerinde pastayı paylaşma savaşı veriyor. ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148680 ileti • Toplam 46062 başlık • Toplam 25009 üye

x