Zaman: Cum Haz 13, 2025 12:39

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Eğitimin Şeytan Sofrası Abant’ta Kuruldu / Mahiye MORGÜL

Eğitimin Şeytan Sofrası Abant’ta Kuruldu

Resim
Abant’ta bu hafta sonu bir Eğitim toplantısı vardı. Ne sendikalar ne de partilerin eğitim komisyonları oradaydı. Dünya Ticaret Örgütünün “eğitimi sektörleştirme” programında rol alanlardan Eser Karakaş ve arkadaşları sahnedeydi.

TV kanallarında önemsiz haber oldu. Haber sitelerinde ise “Temel Hastalık Sınav” başlığıyla yer aldı:

“Conrad Otel’deki toplantının birinci oturumunda, ‘Türkiye’de Eğitim Sistemi’nin Mevcut Durumu’ başlığı altında eğitim konusu masaya yatırıldı. Oturuma; Prof. Dr. Eser Karakaş, Prof. Dr. Yunus Çengel ve Prof. ...
Read more : Eğitimin Şeytan Sofrası Abant’ta Kuruldu / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1056 | Yanıtlar : 0

The MİT Yasası Geliyor / Mahiye MORGÜL

The MİT Yasası Geliyor

Resim
Bir MİT Yasası geliyor, evlere şenlik. Henüz taslakken eleştirelim, ne sözümüz varsa diyelim, geçtikten sonra kalemimizi kırarlar…

Henüz taslaksa, biz de taslak üzerinden konuşuyoruz nasılsa.

Başına THE konulması lazım, çünkü Yeni Dünya Kraliyetinin dili İngilizcedir. Bu yasanın mührü de oradandır. 3.Bin yılın Haçlı savaşını onlar ilan etti.

THE MİT’in yetkilerinde olmayan yok… Polisin de Jandarmanın da, TSK’nın yetkisinde olan bütün iç ve dış operasyonları bizzat düzenleyebilecekmiş…

İç operasyon deyince aklımıza nedense ...
Read more : The MİT Yasası Geliyor / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 899 | Yanıtlar : 0

Kiev Yeniden Gamalı Haç Saldırısı Altında… / Mahiye MORGÜL

Kiev Yeniden Gamalı Haç Saldırısı Altında…

Resim
Kiev, yağmacı batının kışkırtmasıyla ateşler içindedir!

Haritasına bakayım derken aşağıdaki siteye girdim. Önüme Kuman Oğuz yurdu Kırım (Kor-uma) ve Ukrayna (U’koran-ya) düştü. Gördüğüm Kibele heykelleri beni hiç şaşırtmadı. Ancak BABYN adını “baba” diye çevirmişler, bu hatadır.

Kırım ve çevresindeki antik semboller bize Şaman/Kuman kültürünü ve Güneş-Dil öğretisine ait olduklarını söylüyor. Bağlantıdaki sitede kendi dillerinde nasıl yazıldığını görünce, ait olduğu kültürü anlamak çok daha kolaylaşıyor.

(http://tr.wikipedia.org/wiki/Kumanlar ...
Read more : Kiev Yeniden Gamalı Haç Saldırısı Altında… / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2629 | Yanıtlar : 1

“Türklerin Futbol Fanatizmi” ABD’nin Yeni Araştırma Konusu / Mahiye MORGÜL

“Türklerin Futbol Fanatizmi” ABD’nin Yeni Araştırma Konusu

Resim
Futbol seyircimizin tarih yazdığı günleri yaşıyoruz. Tüm taraftarların takım ayırmadan birleşebildiğini görmek bize umut veriyor, gurur duyuyoruz.

“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz!” diye hep bir ağızdan haykırıyorlar. 34.dakikada Beşiktaş Çarşı oluyor her saha. Hükümete protestolar yükseliyor…

Bize umut veren bu sahneler birilerine umutsuzluk veriyor olmalı ki bu heyecanımızı araştırma konusu yaptılar... Ne oldu da birbirine saldıracaklarını beklerken kol kola girip yürüyüş yapıyorlar?

Futbolla uyutma planları Türklere tutmadı, çok şaşırdılar,

Bunlardan ...

Ş’si ters “Karşı” gazete yayında… / Mahiye MORGÜL

Ş’si ters “Karşı” gazete yayında…

Resim
İlk eleştirisi benden geliyor; neye karşı olduğu belirsiz bir adla gazete olmaz.

Bilgisunar sitesine baktım, henüz hiç yazı konmamış. Logosunda minicik yandan yukarı yazıyla “Yalana” karşı olduğu belirtilmiş, seçilemiyor. Böyle olmaz, puntolarda eşitlik olmalı ki anlam tamamlansın. Bu haliyle tek başına KARŞI kelimesi okunuyor ve bu haliyle negatif imaj veriyor.

Karşı yazısında Ş harfi de ters duruyor, ki bu, komiklik verir, ciddiyetsizliğe çağrı yapar. Hz.Muhammed’in Hayatı ders kitaplarındaki karikatürler gibi. ...
Read more : Ş’si ters “Karşı” gazete yayında… / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1621 | Yanıtlar : 0

MEB-DİB Siyer-i Nebi Kaos Yarışması… / Mahiye MORGÜL

MEB-DİB Siyer-i Nebi Kaos Yarışması…

Bütün illerde Siyer-i Nebi bilgi yarışması yapılacak. İmam Hatip Lisesi ve Ortaokul öğrencileri için, veliler de katılsın isteniyor. Hz.Muhammed’in Hayatı ders (materyal!) kitaplarının okutulduğu sınıf (5-6) öğrencileri ve velileri katılacak. Ankara’daki afişi şöyle:

http://pursaklar.meb.gov.tr/www/onu-tani-ve-sev-konulu-siyer-i-neb-bilgi-yarismasi/icerik_gorme_engelli/104

Bazı yerlerde yarışmaya katılmak isteyenlere önceden DİB’nın bastığı Siyer kitapları verilecek. (Arapça’da hayat seyri’ne Siyer deniyor.)

İyi de… Bu yıl ilk defa konulan Hz.Muhammed’in Hayatı ders kitabında her şey birbirine girmiş halde, bütün din dersi öğretmenleri ...
Read more : MEB-DİB Siyer-i Nebi Kaos Yarışması… / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2170 | Yanıtlar : 0

Akademi Sanat özel eğitim şirketinin sponsorları kimler? / Mahiye MORGÜL

Akademi Sanat özel eğitim şirketinin sponsorları kimler?

Resim
Kamucu Cumhuriyetimizin kültür sanat kurumları kapanma aşamasındayken ve eğitim, kültür ve sanat hizmetlerinin piyasaya devredilmesi için yasal hazırlıklar yapılırken, tehlikenin farkında olanlar Ankara’da bir şeyler yapmaya çalışıyor.

Bu tehlikeyi çok yıllar öncesinden görüp yazanlardan biriyim.

Müzik eğitiminin piyasaya devredilmesi, okullardan müzik dersinin, fakültelerden de müzik öğretmeni yetiştirmenin kaldırılması demekti. Sıra size geliyor ey ahali diye çığlıklar atıyordum. Gazi Müzik bölümü öğrencilerini ve öğretmenlerini hemen yanıbaşlarındaki Talim ve Terbiye ...
Read more : Akademi Sanat özel eğitim şirketinin sponsorları kimler? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 818 | Yanıtlar : 0

Nazan Sevim, İrene Melikoff'un Alevi/Bektaşi Merakını Yazdı / Mahiye MORGÜL

Nazan Sevim, İrene Melikoff'un Alevi/Bektaşi Merakını Yazdı

Anası Rus, babası Azeri, belli ki Türkçeye kulak aşinalığı var. Petersburg’da doğmuş, neftyağı (petrol) ticareti ile uğraşan zengin bir ailenin kızı. Devrimde hemen kaçmışlar, önce Finlandiya’ya, oradan Fransa'ya. Fransa, Çarlık Rusya'sının pek sevdiği bir yerdir. Rus Aristokrasisinin esas ana dilinin Rusça olduğunu herkes bilir. İrene hanım büyüyünce Sorbon'da Edebiyat okumuş, Doğu dilleri üzerinde doktora yapmış. Bir şekilde F. Köprülü ve Ö.L.Barkan ile tanışınca Bektaşiliğe ve Aleviliğe merak sardırmış. ...
Read more : Nazan Sevim, İrene Melikoff'un Alevi/Bektaşi Merakını Yazdı / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1469 | Yanıtlar : 0

Haşhaşi İnlerine Girmek / Mahiye MORGÜL

Haşhaşi İnlerine Girmek

Haşhaşi imiş birileri, inleri varmış…

Devlet daireleri, cemaat dersaneleri ve ışık evleri geliyor aklıma.

Başbakanlık ve tüm bakanlıklar haşhaşiden daha haşhaşi yabancı danışmanlarla dolu. Hiç biri onların çizdiği gündemin dışına çıkamaz. Onların gündeminde ise, kamucu neyimiz varsa küresel sermayeye devredilmesi var.

Hükümet, neyin yabancı piyasaya devredilmesinde büyük bir direnişle karşılaştı acaba?

Evet, DERSANELER!

Dönüp kara kaplı defteri açmam gerekiyor. Hüseyin Çelik’in “Milli Eğitimde desantralizasyona gidiyoruz” dediği günlerde, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı ...
Read more : Haşhaşi İnlerine Girmek / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 948 | Yanıtlar : 0

Tufanda Sağ Kalanları Düşünüyorum Da… / Mahiye MORGÜL

Tufanda Sağ Kalanları Düşünüyorum Da…

Bir tufandır yaşadığımız, gerçeği görelim. Paraya tapanlar kudurdu, birbirine acımasızlaştılar, bize hiç acımazlar.

Kaç kere tufan yaşadı insanoğlu, bilmiyoruz. Ama bugünlere kalanlar olduğuna göre, koruma önlemlerini alanlar olmuş demektir.

Kriz… Emperyalist şirketler krizi. Dünya kapitalist pazar krizi…Yerli pazarları küresel devler yutuyor, kasırga büyüyor, hortumlar üstümüze doğru geliyor…

Acımasız pazar savaşı kabardı, bizi işsizlik ve yokluk bekliyor. Babamızın şimdiye kadar kulak arkası ettiğimiz öğütlerini düşünmeye başladık. Önleyici aşılarınızı yaptırdınızsa hastalığı en ...
Read more : Tufanda Sağ Kalanları Düşünüyorum Da… / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 828 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148677 ileti • Toplam 46061 başlık • Toplam 25009 üye

x