Zaman: Pzt Haz 16, 2025 1:47

News News of Nadim MACİT

Site map of Nadim MACİT » Dizin : Nadim MACİT

Din-İzlem (Teo-Strateji) Uzmanı

Arap Baharı'nın (.!.) Öncüsü Suudi Arabistan'mış / Nadim MACİT

Arap Baharı'nın (.!.) Öncüsü Suudi Arabistan'mış

Feleğin çarkı tersine dönüyor. Menteşesinden boşanmış dünya, en keskin çelişkilere ev sahipliği yapıyor. Ne garip! 21. Yüzyılın başında küresel demokrasinin öncüsü ABD, Ortadoğu'da demokrasi kuşağı oluşturma projesinin öncüsü Suudi Arabistan. Dünyanın Amerikanlaşmasının en munis, en sadık ve en bağımlı yandaşı Suudi Arabistan'ın "Ortadoğu'yu diktatörlerden kurtarma" adına iş birliği yapması zihin denetiminin derinliğini göstermesi açısından çok çarpıcı. Tam bu noktada sormamız gerekiyor:

Savaş ve işgal üzerine kurulan bir emperyalist politikanın ...
Read more : Arap Baharı'nın (.!.) Öncüsü Suudi Arabistan'mış / Nadim MACİT | Görüntüleme : 1743 | Yanıtlar : 0

Büyük Patlama ve II. Berlin Duvarı / Nadim MACİT

Büyük Patlama ve II. Berlin Duvarı

Ortadoğu'yu dönüştürme planını "demokratik dalga", "Arap Baharı" şeklinde yumuşatan diplomatik dil birçok siyaset bilimciyi, uluslararası ilişkiler uzmanını ve sözüm ona stratejistleri etkisi altına almış. Bu durum, hâkim gücün öteki üzerinde uyguladığı siyasî ve diplomatik denetimin ürünüdür. Siyasi iktidar (AKP) isteyerek ya da istemeyerek bu planın parçası olduğu için ürettiği siyasî dille "dönüştürme planının" üzerini örtmektedir. Hâkim siyasî ve diplomatik dili aşamayanlar ise küresel ve yerel gücün sesi olan ...
Read more : Büyük Patlama ve II. Berlin Duvarı / Nadim MACİT | Görüntüleme : 961 | Yanıtlar : 0

Hocalı Mitingi Gayr-ı Mücerret Ermeni Milliyetçilerini Fena Çarptı / Nadim MACİT

Hocalı Mitingi Gayr-ı Mücerret Ermeni Milliyetçilerini Fena Çarptı

Ermenistan'ın Hocalı'da yaptığı katliamı protesto etmek için düzenlenen Taksim mitingi, Gayr-ı Mücerret Ermeni milliyetçilerini fena çarptı. Efendilerin keyifleri kaçmış. Çünkü alışmışlar. Her gün Türk Milleti'ne hakaret edip aşağılamazlarsa kafayı bulamazlar. Hem hakaret edecek hem kimseden ses çıkmayacak ki "diaspora aşığı" demlensin. Yol göstersin, eğlensin, teknik küfürler icat etsin. Buna karşın hiç kimseden ses çıkmasın. Çünkü çöküş dönemini yeniden sahneleyen halklar ve onların iç ve dış uzantıları, ...

Zihinleri Esir Alan Bürokratik Kavga / Nadim MACİT

Zihinleri Esir Alan Bürokratik Kavga

Siyasî tarihimiz hakkında biraz bilgisi olan herkes, mevcut siyasî iktidarın "dinî-etnik" muhaliflerin ittifakından oluştuğunu bilir. İslâm'ı farklı yorumlayan ve yıllarca birbirini ağır ifadelerle tanımlayan iki kesimin mücadelesi yeni değildir. "patates çuvalı", "dinde kavî akılda zayıf", "ağlayan-ağlatan hoca", "düzenin uşakları" gibi ifadeleri hatırlamak yeterlidir.

Farklı siyasî tercihleri olan iki kesimi din birleştirememiştir. Fakat "dindarlığı irtica ile özdeşleştirerek PKK terör örgütünden daha tehlikeli olduğunu söyleyen" bürokratik elit, farklı tercihleri ve İslâm anlayışı ...
Read more : Zihinleri Esir Alan Bürokratik Kavga / Nadim MACİT | Görüntüleme : 1043 | Yanıtlar : 0

Ya BOP Ya GODKA Ne Fark Eder? / Nadim MACİT

YA BOP YA GODKA NE FARK EDER?

Siyasî dilde bireyin ve toplumun veya bir iktidarın başka bir gücün kural ve emirlerini izleme durumu acentalık yapmak deyimiyle anlatılır. Acentalık yapmak, eylemde bulunan kişinin / iktidarın, başka birinin / gücün iradesini taşımak anlamına gelir. Farklı güç odaklarına karşı gösterilen bu tutum, günümüz dünyasında dünya sisteminin ana aktörlerine karşı yapılmaktadır.

Uluslararası güç denkleminin ana ekseni üzerine oturan gücün siyasî ve stratejik hamlelerine atıf yaparak kendini ifade etmek, söz ...
Read more : Ya BOP Ya GODKA Ne Fark Eder? / Nadim MACİT | Görüntüleme : 1437 | Yanıtlar : 0

"Demokratikleştirme Projesi" Kan Kusuyor / Nadim MACİT

"Demokratikleştirme Projesi" Kan Kusuyor

Demokratikleştirme projesine dâhil edilen bütün coğrafyada kan akıyor. Daha önce üretilen otoriter yapılarla 1990 sonrası süreçte üretilen yeni dini-siyasî örgütler arasında çatışmanın alanı genişliyor. Demokratikleştirme projesinin ilk örneği olan Irak mezhep çatışmasına doğru gidiyor. Bazı bölgelerde yapılan saldırılar ve çağrılar bir çatışma planının uygulanmaya konulduğunu gösteriyor. Siyasî alanda mezhep hassasiyetini yansıtan tutuklama ve sığınma gibi gelişmeler Sünni-Şii çatışmasının başlatılmak istendiğini göstermektedir. Son bir ay içinde ölenlerin sayısı mezhep çatışmasının devreye sokulduğuna ...
Read more : "Demokratikleştirme Projesi" Kan Kusuyor / Nadim MACİT | Görüntüleme : 914 | Yanıtlar : 0

Sarp Yokuşu Aşarak Hakk'a Yürüdü / Nadim MACİT

Sarp Yokuşu Aşarak Hakk'a Yürüdü

Her insan Rabbi'ne varan yolda çabalayıp durur. Nihayet O'na ulaşır. Çünkü dönüş onadır. Fakat sarp yokuşu aşarak Yüce Allah'a ulaşmak başkadır. Kur'ân sarp yokuşu şöyle tanımlar: "Bilir misin nedir o sarp yokuş? Sarp yokuşa atılmak (insanı) kölelik zincirinden kurtarmak (özgür kılmak), yahut kıtlık gününde akraba olan yetimi ve yahut hiçbir şeyi olmayan yoksulu doyurmaktır. Sonra inanıp birbirlerine sabır ve merhamet tavsiye edenlerden olmaktır." (Beled 90: 12-17)

Boyunduruk / kölelik ...
Read more : Sarp Yokuşu Aşarak Hakk'a Yürüdü / Nadim MACİT | Görüntüleme : 1066 | Yanıtlar : 0

Siyasî İktidarın Öteki Oluşturma Dili ve Saz Arkadaşları

Siyasî İktidarın Öteki Oluşturma Dili ve Saz Arkadaşları

Siyasî iktidar, kendisine muhalefet gördüğü her fikrî ve siyasî hareketi, bizzat toplumun varlığına ve yapısına kasteden hareketlerle eşitlemektedir. İki durumu denkleştirme / eşitleme hem ahlakî değildir hem de hukuka aykırıdır. Siyasî iktidar bu çelişkiyi ortadan kaldırmak için hukuku siyasallaştırma yolunu tercih etmiş ve uygulamaya koymuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en önemli kurumlarından birisi olan TSK'nin Genel Kurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'u "terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlamak", ardından ...
Read more : Siyasî İktidarın Öteki Oluşturma Dili ve Saz Arkadaşları | Görüntüleme : 744 | Yanıtlar : 0

Üçüncü Dalga: Liberal-Kapitalist Sistemin Dinle İzdivacı

Üçüncü Dalga: Liberal-Kapitalist Sistemin Dinle İzdivacı

Batı emperyalizminin evrelerini üç dalga başlığı altında açıklayabiliriz; Birinci Dalga: Kuzey Afrika'dan Fars Körfezi'ne, Anur'dan Çin Seddi'ne ve Endonezya'ya kadar uzanan, bu medeniyet içinde özel bir yeri ve rolü olan Osmanlı Devleti'ni parçalamak şeklinde gerçekleşmiştir.Batı'nın yayılmacı politikalarını engelleyen Osmanlı'nın gücü / kılıncı ortadan kaldırılmış ve Osmanlı toprakları küçük parçalara taksim edilmiştir.

İkinci Dalga: Parçalanan coğrafyayı yapay ve iç istikrarsızlığa gebe unsurlarla beslemek olmuştur. Diğer bir deyişle anılan coğrafya muharebe ...
Read more : Üçüncü Dalga: Liberal-Kapitalist Sistemin Dinle İzdivacı | Görüntüleme : 991 | Yanıtlar : 0

"Ermeni Soykırımı Öyküsü"nün Dokuzuncu Anlatımı / Nadim MACİT

"Ermeni Soykırımı Öyküsü"nün Dokuzuncu Anlatımı

Kültürün anımsama üzerindeki etkisini araştıran Frederic Bartlett, "Seri Yeniden Üretim" yöntemini kullanır. Bu yöntemin bir sürümünde, birisine okuması için bir öykü veriliyor. Biraz ara verdikten sonra öyküyü bir başka kişinin anlatması isteniyor. Böylece öykü pek çok kez yeniden üretiliyor.

Bu yöntemde kullanılan öykünün özgün adı, "Hayalet Savaşçıları"dır. Özgün öyküde genç adam, "Her şeyi anlatmış ve sessizleşmiş. Güneş doğduğunda yere yıkılmış. Ağzından siyah bir şey gelmiş. Yüzü çarpılmış. İnsanlar zıplayıp bağırmışlar. ...
Read more : "Ermeni Soykırımı Öyküsü"nün Dokuzuncu Anlatımı / Nadim MACİT | Görüntüleme : 2184 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148683 ileti • Toplam 46064 başlık • Toplam 25009 üye

x