Zaman: Çrş Mar 11, 2026 3:01

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AKP, “Türkiye Cumhuriyeti” değildir!

AKP, “Türkiye Cumhuriyeti” değildir!

Adalet Bakanı’ının sözleri kulağımda; Ankara ile anlaşamayan yerel yöneticiler, istediklerini yapamazlar!

Biraz geriye gidelim ve Başbakan’a kulak verelim; “Türkiye’de başı açık olanların, istedikleri gibi yaşamak isteyenlerin de garantisi biziz, onların da garantisi AKP iktidarıdır...”

Peki AKP ile “dünya görüşü” uymayanların garantisi kimdir!

Sevgili dostlar, düşünürseniz aslında; Ne kadar “korkunç” cümleler!

Peki adama sormazlar mı, sen kimsin de bana “garanti” oluyorsun! Yarın yargı, bir kez daha AKP’yi kapatma davası açar ve hatta ...
Read more : AKP, “Türkiye Cumhuriyeti” değildir! | Görüntüleme : 750 | Yanıtlar : 5

Devletin Kimliğine Saldıranlar

Daha önceki yazılarımın bir çoğunda Devletimiz'in bugünkü Üniter, Ulusalcı, Cumhuriyetçi yapısından rahatsızlık duyan bir kesimin olduğunu belirtmeye çalışmıştım.

Daha açıkçası, Kurtuluş Savaşı sonrası, Atatürk ve Arkadaşları ile Türk Halkının yeniden yarattığı Devletimizin kuruluş felsefesini bir türlü hazmedemeyenler ve onu yıpratmaya çalışanlar bulunduğunu ifade etmeye gayret etmiştim.

Ne yazık ki,bazı yetkililerin ve aydın diye bu Millete özellikle görsel basın üzerinden fikir verenlerin her geçen gün daha da saldırganlaşan söylemlerini ve hatta eylemlerini duydukça ve gördükçe bu ...
Read more : Devletin Kimliğine Saldıranlar | Görüntüleme : 619 | Yanıtlar : 0

Fehmi Koru açıkladı: Muhalefet eden yanar!

İki yıldan fazla oldu.. Her fırsatta yazıyorum Başbakan, Putin gibi olmak istiyor diye..

Müsaade edin biraz böbürleneyim..

Hedefi 12’den vurmuşum..

Doğan Medya Grubu’na kesilen akla mantığa sığmayan vergi cezasını kanıt olarak göstermiyorum..

Kanıtlardan biri ama kimileri çıkar; bu senin yorumun der..

Elimde daha sağlam belge var..

Cezanın niye kesildiğinin belgesi..

*

Yeni Şafak’tan Fehmi Koru köşesinde Doğan Grubu’na neden astronomik ceza kesildiğini anlattı..

Bu, Koru’nun görüşü deyip geçmeyin..

Fehmi Koru, AKP zihniyetinin medya sözcüsüdür.. Yandaş ...
Read more : Fehmi Koru açıkladı: Muhalefet eden yanar! | Görüntüleme : 646 | Yanıtlar : 0

Erhan Göksel'in SP İstanbul adaylığında yaşananlar ve ...

Erhan Göksel'in SP İstanbul adaylığında yaşananlar ve Bekaroğlu fiyaskosu!

Yalçın Pekşen, Hürriyet’te yazdığında ihtimal vermemiştim, ama araştırdığımda öğrendim ki Erhan Göksel’in Saadet Partisi’nden İstanbul adaylığı son anda engellenmiş ve perde gerisinde acayip şeyler olmuş.
İşte olayın özet hikâyesi:
Takriben iki-buçuk ay önce Prof. Erbakan, Göksel’i Balgat’taki evine davet edip şu teklifi yapar:

Erbakan’ın sözleri
- “Erhan bey sizi yakından izliyoruz. Ekranlardaki konuşmalarınız ve milli söylemleriniz tabanımızı heyecanlandırıyor. Mübalağa etmiyorum, Türkiye’de AKP’ye en iyi muhalefeti siz ...
Read more : Erhan Göksel'in SP İstanbul adaylığında yaşananlar ve ... | Görüntüleme : 748 | Yanıtlar : 0

Amerikan Elçisi,Dışişleri'nde Türk diplomatlara ders veriyor

Abant Platformu, diyalog diye diye sonunda “Kürdistan” devletinin tanınması için kamuoyu oluşturmak görevini de üstlendi. Erbil’deki toplantıya götürülen gazeteciler de Kürdistan kelimesinin kullanımını normalleştirmeye çalışıyor. Sonuç bildirisinde, Ankara ve Erbil’de karşılıklı elçi bulundurmanın faydalı olacağı maddesi vardı. CIA’ya fikir üreten Henry Barkey de son olarak Obama’ya sunduğu raporda “Türkiye’nin Kürdistan’ı tanıması” için baskı yapmak gerektiğini belirtmişti.
Ve İngiltere’nin Ekonomist dergisi, Erbil’deki Abant toplantısını, “Alışılmışın dışında yeni bir dostluk” başlığı ile değerlendirdi. Haberde, toplantıda Türkiye’nin Musul ...
Read more : Amerikan Elçisi,Dışişleri'nde Türk diplomatlara ders veriyor | Görüntüleme : 780 | Yanıtlar : 0

Aydın Doğan’ı Savunmak...

Her şey aklıma gelirdi de Aydın Doğan’ı bu köşede savunacağımı düşünemezdim...

Neden?..

Çünkü Doğan Grubu gazetelerine yerleşmiş -çoğu da bizim günahımız olan- dönekler bugün bile Cumhuriyet’e ve bana saldırmak için fırsatı kaçırmıyorlar...

Ama, bunların hiçbir önemi yok...

Aydın Doğan üstelik ülkenin en büyük medya patronu...

Böyle bir kişi savunulur mu?..

Yanıt:

Eğer İslamcı-Faşist bir iktidarın hedef tahtasına dönüştürülmüşse savunulur...

*

Çoktan beri bu ülkede Hanya’yı Konya’yı bilenler beklenti içindeydiler...

Herkesin kulağı kirişteydi...

- Vuracak..

- ...
Read more : Aydın Doğan’ı Savunmak... | Görüntüleme : 727 | Yanıtlar : 5

Gidiş...

NE önümde bir kamuoyu yoklaması var, ne uzmanların görüşü... Hiçbir somut bilgi sahibi değilim.

Bu sadece "gelişler" ve "gidişler"le dolu yılların verdiği bir gazetecilik sezisidir:

AKP gidiyor...

Havada yanık kokusu var...

Ben bu kokuyu tanırım.

*

Hiçbir şey artık geçen altı senedeki gibi değil.

AKP’nin "iyi şeyler de yaptığını" söyleyip onu savunanlar dahi gerçeği görmeye başladılar; medya, işadamları, sivil toplum örgütleri, sendikalar, esnaf-sanatkár kuruluşları, akademisyenler, sanat dünyası...

Yalaka yazarları, televizyonlara çıkıp AKP’yi savunan ikbal bekleyen ...
Read more : Gidiş... | Görüntüleme : 651 | Yanıtlar : 1

Siz 'vatan-millet' derken parsayı kimler topluyor?

Sizler, ’vatanperver’ insanlarsınız.
Onlar da ’vatansever’ olduklarını söylerler.
Sizler, vatanı ’karşılıksız’ seversiniz.
Onlar, ’karşılığı olmayan’ hiçbir toprak parçasını asla ’vatan’ olarak kabul etmezler.

* * *

Sizler için vatan, ’çile’ ve ’meşakkat’ ile dolu mukaddes bir emanettir.
Onlar için vatan, ’para’, ’mevki’, ’makam’, ’şöhret’, ’istikbal’ ve ’gelecek’ demektir.
Sizler, “Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır” şiarı ile hareket edersiniz.
Onlar, işte o ’söz konusu’ olan vatanın arkasına gizlenerek, ’teferruatta’ aklınızın hayalinizin alamayacağı ’karanlık’ işlere girişirler. ...
Read more : Siz 'vatan-millet' derken parsayı kimler topluyor? | Görüntüleme : 601 | Yanıtlar : 0

Oy Oy Oyyyy, İMF’ mi? Ört Üstünü Uşağum(!)

Bizim ülke artık üretmiyor uşağum. Hovarda miras yedu evlat cibu satip savdu. Hacan artık arka ciplak.

Yolda biten ayçiçeğünü dahi dışarıdan alırız da.

Dışarıdan ot-çöp ne bulduksa ithal ettük. El şeyiyle gerdeğe girüp efelenmeye çok alışduk.

Evlerimiz cancik-cincuk doldu. Haçan hedüyelük eşya dükkanina döndü da.

Sevgülü ve karilarimiz RUS…

Cötümüzde ki don bile borç. Doğmamiş uşaklarumuz bilem borçlu.

%47 Oy verdiğun uşaklarin uşaklari armatör oldu, sen kaldun donsuz.

Ülkeyi savunacak ordunin silahlaru ithal.

Aldiğumuz savaş ...
Read more : Oy Oy Oyyyy, İMF’ mi? Ört Üstünü Uşağum(!) | Görüntüleme : 561 | Yanıtlar : 0

Başbakan’ın arkadaşı çıkınca yandaş medya

Başbakan’ın arkadaşı çıkınca yandaş medya apışıp kaldı!

Her gün kıvranıp duruyorlar.. Muhalefete muhalefet etmek için dandik haberler bulup manşetlere çekiyorlar..

Yandaşlık yapacaklar ya, Başbakan’a hoş görünecekler ya, bir şeyler bulmaları lazım..

Usulsüzlük..

Yolsuzluk..

Kıvranıyorlar..

*

Geçen hafta bir olay patladı.. Daha doğrusu VATAN patlattı.. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen bir arsanın alım satımına aracılık etmiş.. Bu arada arsanın imar durumu da acilen değiştirilmiş..

Yeni sahiplerinin talebine uygun hale getirilmiş..

İş dört dörtlük bitirilmiş..

Ayrıntıya ...
Read more : Başbakan’ın arkadaşı çıkınca yandaş medya | Görüntüleme : 721 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148849 ileti • Toplam 46379 başlık • Toplam 25120 üye

x