Öykümüz Kurtuluş Savaşı yıllarında başlar. Bir film senaryosu olacak kadar ilginç ve anlamlıdır. Kahramanlarımızın ilki, Paris - İstanbul arasında trenle mekik dokuyan genç bir Türk işadamı.... Macaristan'da genç bir bayanla tanışır. Bir yıl sonra aynı yere yeniden gelir, ona evlenme önerir ve evlenirler.İzmirli işadamı, olayı ailesine açamaz. Macaristan'da bir kızı olur. Nermin adını verdiği kızı 5 yaşına geldiğinde, bir gün babasına kızının resmini gösterir:
- İşte baba, bu senin torunun!...
* * *
İzmirli ...
News of Gazete Köşe Yazarları
Adaletsiz iktidarlar kendi zenginlerini artırdıkları ölçüde güçleneceklerini zannederler.
Son dönemde sık duyulan sözlerden biri de tarihimizle yüzleşmek. Kimi köşe yazarları, kimi akademisyenler, kimi politikacılar epeydir tarihimizle yüzleşmenin zorunluluğundan söz etmekteler. Şu an yaşanılan sıkıntıların, toplumsal çatışmaların tarihimizle yüzleşmeyip resmi tezlerin kabullenilmesinden kaynaklandığını söylemekteler.
Ben de taktım bu Gazze kampanyalarına!
Acaba, karanlıkta ıslık mı çalıyorum , hamamda türkü mü söylüyorum yoksa boşuna mı yazıp duruyorum? Hayır; başkaları görmezler veya görmezden gelirlerse de, ben yazmaya devam edeceğim. Atatürk, T.C. ve ordu düşmanlarının pervaları yoksa, benim de hiç pervam yok!