Zaman: Çrş Mar 11, 2026 1:27

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Niçin Kemalist'im?

Öykümüz Kurtuluş Savaşı yıllarında başlar. Bir film senaryosu olacak kadar ilginç ve anlamlıdır. Kahramanlarımızın ilki, Paris - İstanbul arasında trenle mekik dokuyan genç bir Türk işadamı.... Macaristan'da genç bir bayanla tanışır. Bir yıl sonra aynı yere yeniden gelir, ona evlenme önerir ve evlenirler.

İzmirli işadamı, olayı ailesine açamaz. Macaristan'da bir kızı olur. Nermin adını verdiği kızı 5 yaşına geldiğinde, bir gün babasına kızının resmini gösterir:

- İşte baba, bu senin torunun!...

* * *

İzmirli ...
Read more : Niçin Kemalist'im? | Görüntüleme : 664 | Yanıtlar : 0

Sevgilim...

Sevgilim...

BUGÜN Sevgililer Günü.

Sabah uyandığımda, Sevgililer Günü hediyelerini aldım; kuşlar saçakta söylediler şarkılarını.

Gönderdiğin güney rüzgârı, pervaz aralıklarında ıslık ıslıktı.

Çam ağaçları boy boy...

Baharı bekleyen gül...

Havalar soğuduğundan bu yana camdan dışarıyı seyreden menekşe...

Kar bulutları ufukta dolanıyor, bu gece yağar belki...

Senenin bu aylarında, dondan çözülen topraktan yayılan o hafif küflü güzel koku, parfüm gibi...

Her şeyi ile bu güzel şubat günü...

Senin Sevgililer Günü hediyen...

Sağol sevgili.

*

Ben ise...

Ne ...
Read more : Sevgilim... | Görüntüleme : 587 | Yanıtlar : 0

TSK'ya Arz, muhalefete Önemli Uyarı!..

Obama'ya en büyük desteği veren Clinton'lar döneminde ABD Dışişleri'nde CIA'nın Ortadoğu işlerine bakan, CIA kökenli biri…

Daha 1989'da diğer CIA mensubu Graham Fuller'le birlikte «Ilımlı İslam» dan, «Büyük Kürdistan» a uzanan projeyi hazırlayıp, Pentagon'a sundu… Yine Fuller'le birlikte «Türkiye'nin Kürt Sorunu» nun kitabını yazdı. 1999'da Roma'daki teröristbaşı ile görüşmek için teşebbüste bulundu. AKP'nin kurulmasından çok önce ve iktidar döneminde, partinin en önde gelen isimleriyle yakınlık kurdu, gizli-açık görüşmeler yaptı. Önceki yıl da, Türkiye'nin, Irak'ın kuzeyine ...
Read more : TSK'ya Arz, muhalefete Önemli Uyarı!.. | Görüntüleme : 697 | Yanıtlar : 0

Sath-ı Mail (Eğik Düzey)

Öyle görünüyor ki Türkiye bir ‘sath-ı mail’e girdi...

‘Sath-ı mail’ eskiden basında ve siyasette çok kullanılan bir deyişti, ‘eğik düzey’ anlamına gelir...

Eğik düzeyde kayıp bir yerlere doğru gidiyoruz, bu gidişatı körükleyen de AKP iktidarı...

Peki, ne isteniyor?..

*

Geçen gün İslamcı kesimde epey dostu olan bir arkadaşım dedi ki:

- Artık bunlar ne yapacaklarını açıkça söylüyorlar...

- Ne yapacaklarmış?..

- Atatürk’ün kurduğu ulusal Cumhuriyeti Ergenekon devleti diye nitelemişler.

- Yaaa...

- Bu ‘Ergenekon devleti’ni ...
Read more : Sath-ı Mail (Eğik Düzey) | Görüntüleme : 656 | Yanıtlar : 0

Kötü şöhretin bedeli ağır olur

Adaletsiz iktidarlar kendi zenginlerini artırdıkları ölçüde güçleneceklerini zannederler.

Altı yıllık AKP iktidarının, sık yaşanan rezaletlerle bize öğrettiği en kaba gerçek bu oluyor.

Yozlaşmanın maliyeti ortada:

İktidar çevresinde oluşan açgözlü takımı ne kadar artarsa, açlığa, yoksulluğa sürüklenen halk yığınları o kadar büyüyor!

Bu gerçek saklanamaz hale geldi.

O kadar ki, mesela bugün işittiğimiz bir yolsuzluğu, birkaç hafta geçmeden uluslararası bir kuruluşun raporunda okuyoruz.

Dünyanın en güvenilir araştırma ve analiz şirketlerinden biri olan The Economist Intelligence Unit’in ...
Read more : Kötü şöhretin bedeli ağır olur | Görüntüleme : 570 | Yanıtlar : 1

40.000 Ev Kilisesi ve Dinler Bahçesi

40.000 Ev Kilisesi ve Dinler Bahçesi

Demek ki, en azından tam 40.000 adet de papaz çalışıyor Anadolu’da... Kimden alıyor bu adamlar maaşlarını?.. Kimden ve ne yolla Anadolu’ya ulaşıyor bu trafik?.. 40.000 papazlı Anadolu’nun yakın (ve uzak) geleceğini görebiliyor musunuz?

Türkiye’de tam 40.000 adet “ev” kilisesinin faaliyet gösterdiği açıklandı.

Bu kiliselerin kurulduğu yerler ise, ağırlıklı olarak doğu ve güney-doğu illerimiz.

Akbük’de de bir “kültür” kilisesi açılıyor.

Boyaları bitti, duvarları temizlendi, onarıldı; “ak”landı; paklandı; açılışa katılacak Yunanlı ...
Read more : 40.000 Ev Kilisesi ve Dinler Bahçesi | Görüntüleme : 627 | Yanıtlar : 0

Yahudi madalyasının zinciri

O itilen kakılan kimse, ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı'dır. O panel yöneticisi de, ona BOP Eşbaşkanı'na yapılacak muameleyi reva görmüştür.
Başbakansız kalan bir millet, BOP Eşbaşkanı'nın aşağılandıktan sonraki o öfkesinde bir teselli bulmaktadır.
Yahudi örgütü JINSA'nın cesaret madalyasının kurdelesi, Tayyip Erdoğan'ın boynuna dolanmış bir esaret zinciri değil midir?
Başka devletlerle gizli antlaşma yapanların tepeleri tuttuğu bir ülke yönetilmez, sürüklenir. Türkiye yönetilmiyor, sürükleniyor
Abdullah Gül-Tayyip Erdoğan ikilisi, ABD ve İsrail'e bu Davos tiyatrosundan sonra çok daha ...
Read more : Yahudi madalyasının zinciri | Görüntüleme : 719 | Yanıtlar : 0

Tarihimizle yüzleşmek, cumhuriyetle hesaplaşmak

Son dönemde sık duyulan sözlerden biri de tarihimizle yüzleşmek. Kimi köşe yazarları, kimi akademisyenler, kimi politikacılar epeydir tarihimizle yüzleşmenin zorunluluğundan söz etmekteler. Şu an yaşanılan sıkıntıların, toplumsal çatışmaların tarihimizle yüzleşmeyip resmi tezlerin kabullenilmesinden kaynaklandığını söylemekteler.

Bunlara göre resmi tarihi öteleyip, gerçeklerle yüzleşip hesaplaşırsak her şey peri kızının sihirli çubuğu değmiş gibi düzelip ortalık güllük gülistanlık oluverecek! Resmi tarihi hallaç pamuğu gibi atan gayrı resmi tarihçilerin görüşleri toplum ve devletçe kabullenildiğinde her şey iyi olacak, tüm ...
Read more : Tarihimizle yüzleşmek, cumhuriyetle hesaplaşmak | Görüntüleme : 680 | Yanıtlar : 0

Bu formülde bir hata var!

Ben de taktım bu Gazze kampanyalarına!

Kendi çocuklarımızın en büyük çoğunluğu sersefil şartlar altında yaşarken, "Gelin Gazze'li çocuklara bir kampanya gerçekleştirip para toplayalım." çalışmaları aralıksız sürüyor.

"Bağrı açık, baldırı çıplak, ümitsizlik içinde çırpınan kendi yavrularımıza el birliği ile yardım faaliyetleri hiç aklımıza gelmezken, Gazze'deki çocuklar için yanıp tutuşuyoruz!"

Bu derin bir vicdansızlık ve düşüncesizlik değil midir?

Geçen akşam CNN Türk kanalında izlediğim Anadolu'nun bir yöresindeki sahnelerden utanıp, yerin dibine girdim.

Bizim yavrularımız öyle bir yokluk ...
Read more : Bu formülde bir hata var! | Görüntüleme : 592 | Yanıtlar : 1

Asıl Çete

Acaba, “karanlıkta ıslık mı çalıyorum” , hamamda türkü mü söylüyorum yoksa boşuna mı yazıp duruyorum? Hayır; başkaları görmezler veya görmezden gelirlerse de, ben yazmaya devam edeceğim. Atatürk, T.C. ve ordu düşmanlarının pervaları yoksa, benim de hiç pervam yok!

El peşrevi başladı!
Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türk ordusuna ve milletimizin varoluşuna kastetmiş bir “asıl çete” var! Ülkenin hassas noktalarına, Emniyet’e, yargıya, yönetime ve güçleri yeterse, ordunun içine, insan “saatli bombaları” yerleştiren, karanlık amaçları istikametinde, seçme “Ergenekon” haberlerini sızdıran, ...
Read more : Asıl Çete | Görüntüleme : 591 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148849 ileti • Toplam 46379 başlık • Toplam 25120 üye

x