Zaman: Sal Eki 28, 2025 20:55

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Günün Seçmeleri | 14.01.2009

Susurluk neydi? Ergenekon ne?

Ahmet Hakan
ahmethakan@hurriyet.com.tr

Susurluk, "Devlet için kurşun" atanların örgütüydü... Ergenekon ise "Tayyip’i iktidardan düşürmek" için can atanların örgütü...

Susurluk’un anahtar cümlesi, "Bir Mercedes, bir kamyona çarptığında..." idi... Ergenekon’un anahtar cümlesi ise, "Ümraniye’de bir evde ele geçirilen bombalar..." şeklindedir...

Susurluk’un kahramanı Polat’a benzerdi, eli kanlı katil de olsa delikanlı bir imajı vardı, adına da Abdullah Çatlı derlerdi... Ergenekon’un kahramanı ise pek yavşak bir adam, yandan yemiş bir ...
Read more : Günün Seçmeleri | 14.01.2009 | Görüntüleme : 540 | Yanıtlar : 0

TRTenekon

TRTenekon

Ergenekon gömüsü ararken, Selçuklu testisi buldular... Ankara Radyosu’nun önündeki kazıda Hasan Mutlucan’ın kasedini bulmaları an meselesi.

*

Şaka bir yana...

Ben artık TRT-2 seyrediyorum.

*

Müthiş habercilik yapıyorlar!

*

Sabih Kanadoğlu’nun evinin basıldığını, Sabih Kanadoğlu ve yengeden bile, tam 4 saat önce, TRT-2 duyurdu mesela...

İstanbul’da 20 bin tane gazeteci var, Dalan’ın İstanbul’daki kasasından tabanca çıktığını Ankara’daki TRT verdi!

*

Eskiden olay olur, biz olay yerine giderdik... Şimdi TRT seyrediyoruz, "olay var" diyor, ...
Read more : TRTenekon | Görüntüleme : 680 | Yanıtlar : 3

BOP Eşbaşkanı itiraf etti, savcılar nerede?

BOP Eşbaşkanı itiraf etti, savcılar nerede?

Tayyip Erdoğan hakkında bu köşede kaleme aldığımız yazılarda ısrarla ‘Başbakan’ yerine ‘BOP Eşbaşkanı’ sıfatını kullanmamıza, AKP’li olduğunu zannettiğimiz bazı okurlarımız fena bozuluyorlardı.

Gelen e-postaların içeriği genelde şöyleydi:

- “Tamam sevmeyebilirsin, beğenmeyebilirsin, ama o Türkiye’nin Başbakanı. Neden Başbakan sıfatını kullanmıyor da, hakaret eder gibi hep BOP Eş başkanı diyorsun. Bir Müslümanın, bir Müslümana böyle hitap etmesi doğru mu?”

Biz de kendilerine şu cevabı veriyorduk:

- “Peki, Müslüman olan ve ...
Read more : BOP Eşbaşkanı itiraf etti, savcılar nerede? | Görüntüleme : 3357 | Yanıtlar : 4

Ergenekon Tertibinin Savunucuları

Ergenekon ve hukukçular

Taha Akyol, 12.01.2009
t.akyol@milliyet.com.tr

CUMHURBAŞKANI Sezer’in oğlunun düğünü, Eylül 2004... Davetlilerinin hepsi, tabii, Sezer gibi Atatürkçü... O sırada İÜ Rektörü Kemal Alemdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı tarafından görevden alınması gündemde... Konuklarından biri diyor ki:
- Alemdaroğlu hiç görevden alınabilir mi?! O bir Atatürkçüdür, laiktir! Görevden alınamaz!
Davetliler arasında bulunan Sabih Kanadoğlu hemen cevabı yapıştırıyor:
- Olur mu efendim, herkesten önce Atatürkçülerin, laiklerin hukuka uyması gerekmez mi?!
Sayın Kanadoğlu’nun hukuk duyarlığını ...
Read more : Ergenekon Tertibinin Savunucuları | Görüntüleme : 4479 | Yanıtlar : 56

Günün Seçmeleri | 13.01.2009

Dereden tepeden

Ahmet Hakan

Emine Erdoğan’ın önderliğinde İstanbul’da toplanan lider eşleri arasında bir tek Batılı lider eşi bile yoktu... Acaba bu sonuçtan, toplantıyı düzenleyen Emine Hanım’ı mı, yoksa davet edildiği halde İstanbul’a gelmekten kaçınacak denli duyarsızlık gösteren "Batılı lider eşleri"ni mi sorumlu tutmalıyız?

Hani Allah’a inanmamayı göze alamayanların sık kullandıkları bir klişe vardır, "Allah’a inanmıyorum ama bir güç var" diye... "Penguen" bu klişeyi haftalar önce Ergenekon’a uyarlamış... Ben yeni ...
Read more : Günün Seçmeleri | 13.01.2009 | Görüntüleme : 768 | Yanıtlar : 3

Ergenekon (namı diğer Ümraniye)

Yalçın Küçük ve Zekeriya Öz

Yelda Cumalıoğlu, 12.01.2009
yeldac7@hotmail.com

Biraz önce kendine özgü tekniklerle çayı demlemiş, beni daha iyi inceleyebilmek için yanı başımdaki ışığı yakmıştı...

Meraklı bakışları kontrol altındaydı.

O soruyor, ben cevaplıyordum...

Anlattıkça anlatıyor ya da anlattırılıyordum.

Kısaca o diyalog, ben monolog içerisindeydim.

O gün ilk defa ziyaretine gittiğim evde, onun zeka oyunları, benimse gülümseyen sohbetim vardı.

Temkinli olması keyfine mani olmuyordu.

Yaptığı esprilerinden kahkahalarını esirgemiyordu.

Bir süre sonra, ...
Read more : Ergenekon (namı diğer Ümraniye) | Görüntüleme : 8018 | Yanıtlar : 98

Okuyana Köşe Yazıları - OCAK 13, Salı

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/10764338_p.asp

Yazarlar
Bekir COŞKUN bcoskun@hurriyet.com.tr

Bu günler...

GECE "Yalçın Küçük Hoca tutuklandı" dediler...

Ben, Yalçın Küçük üstadımızın durumuna yanmıyorum, onun yüreği bu gibi zamanlar içindir.

Nitekim gözaltına alındığı zaman evinden çıkarkenki haline baktım, sevinç içinde...

Sanki Paris’e tatile gidiyor...

Asıl içeri alınmasaydı çok kızacaktı.

Yalçın Hocam günlerce önceden hazırlığını yapmıştı belli ki... Kalpağı başında, kırmızı fuları, çanta muntazam, eminim içinde özenle kim bilir ...
Read more : Okuyana Köşe Yazıları - OCAK 13, Salı | Görüntüleme : 909 | Yanıtlar : 10

Günün Seçmeleri | 12.01.2009

Dün gece bir rüya gördüm

Ahmet Hakan

HAYIR, hayır... Yeşil sarıklı bir ulu hoca, Agah Hun sesiyle, "Evladım Ahmet... Yanlış yoldasın" diye bana seslenmedi ve ben de kan ter içinde uyanmadım...

Daha eğlenceli bir rüyaydı benimki...

Şöyle ki:

Nasıl olmuşsa olmuş, memlekette her şey tersine dönmüştü...

Rüya bu ya... Gürüz’ler, Dalan’lar, Kemal Yavuz’lar, Tuncer Kılınç’lar falan yeniden idareyi ele almışlar ve bir intikam operasyonuna girişmişler...

Mesela Mümtaz’er Türköne’nin evinin ...
Read more : Günün Seçmeleri | 12.01.2009 | Görüntüleme : 1923 | Yanıtlar : 15

Bırakın “Hepimiz Filistinliyiz” demeyi Hepiniz İsraillisiniz

Bırakın “Hepimiz Filistinliyiz” demeyi Hepiniz İsraillisiniz

Hem Manavgat'ın suyunu İsrail'e satıyorlar hem de İsrail'i Manavgat'ta eleştiriyorlar

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin Manavgat'ta İsrail aleyhinde esmiş gürlemiş... Açıklamalar çok sert... Ama pek inandırıcı değil. Klasik bir “sağcı kandırmaca”yla karşı karşıyayız.

Bir kere açıklamanın yapıldığı Manavgat bile AKP'yi ele veriyor. Çünkü, Manavgat, suyu AKP tarafından İsrail'e satılmış bir ilçemiz.

İsrail çölün ortasında kurulmuş bir ülke. En büyük sıkıntısı: Su. İsrail'e su satmak yapılabilecek en büyük yardımdır.

Sağcı ...
Read more : Bırakın “Hepimiz Filistinliyiz” demeyi Hepiniz İsraillisiniz | Görüntüleme : 1100 | Yanıtlar : 3

Cumhurbaşkanı Sezer'i Savcı Öz'ün elinden kim kurtardı?

Cumhurbaşkanı Sezer'i Savcı Öz'ün elinden kim kurtardı?

AKP Milletvekili Zeynep Dağı’nın eşi, Zaman gazetesi yazarı İhsan Dağı’nın, NTV’de yayımlanan “Yazı İşleri” programında söylediklerini Hürriyet’ten Ahmet Hakan, “Son gözaltı dalgasında iktidar partisinden çok, uluslararası dinamiklerin payı var... Küresel bir irade ortaya çıktı ve böyle oldu” diye özetlemiş.

Dağı’nın tutuklamalarda “Küresel iradenin payının iktidar partisinden çok” olduğunu söylemesi, son tutuklama dalgası yahut daha önceki tutuklamalarda, “iktidar partisinin de epeyce rolü olduğunun” dile getirilmesi değil midir?

Hani ...
Read more : Cumhurbaşkanı Sezer'i Savcı Öz'ün elinden kim kurtardı? | Görüntüleme : 1155 | Yanıtlar : 7

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149151 ileti • Toplam 46425 başlık • Toplam 25119 üye

x