Zaman: Sal Tem 08, 2025 5:56

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Genelkurmay Teslim Bayrağı mı çekti?

Çölaşan: Asker teslim mi oldu?

Gazeteci yazar Emin Çölaşan, Sözcü'de yayınlanan bugünkü yazısında "Genelkurmay Teslim Bayrağı mı çekti?" diye sordu?

"Askerin neden bu kadar suskun olduğunu anlamak mümkün değil" diyen Emin Çölaşan, "En ufak tepki yok. Genelkurmay teslim bayrağı mı çekti? Orada bir savcı Genelkurmay'ın onuruyla oynuyor, herkes askerden ses bekliyor" dedi.

İşte Emin Çölaşan'ın bugünkü Sözcü Gazetesi'nde yayınlanan yazısı:

Ergenekon’daki gözaltıların zamanlaması ilginç. 29 Mart yerel seçimlerine yaklaşılırken yeni bir korku dalgası topluma ...
Read more : Genelkurmay Teslim Bayrağı mı çekti? | Görüntüleme : 2247 | Yanıtlar : 31

Sivil Kanı Batı'nın da Eline Bulaştı

Robert FIsk

İşte İsrail bir kez daha Filistinlilere cehennemin kapılarını açtı. Bir BM okulunda 40 sivil öldü, bir diğerinde üç sivil daha. ‘Silahların etik kullanımına’ inanan ordu için Gazze’de hiç de kötü sayılmayacak bir gece mesaisi. Peki niye şaşıralım ki? İsrail’in 1982 Lübnan işgalindeki 17 bin 500 ölüyü (neredeyse hepsi sivil, çoğu kadın ve çocuk); Sabra-Şatila katliamında ölen 1700 Filistinli sivili; bir BM üssünde 106 Lübnanlı sivil mültecinin öldüğü (yarısından fazlası çocuktu) 1996’daki Kana katliamını; ...
Read more : Sivil Kanı Batı'nın da Eline Bulaştı | Görüntüleme : 624 | Yanıtlar : 0

‘Laikleri şişe geçireceğim’ diyen adam Müşavir Oldu...

‘Laikleri şişe geçireceğim’ diyen adam, Başbakanlık Basın Müşaviri oldu!...

Başbakan Erdoğan’ın danışmanı ve Başbakanlık Basın Sözcüsü Akif Beki görevinden ayrılınca dün sormuştum:

“Bakalım bu kez Kanal-7’den hangi isim bu göreve atanacak?”

Yanılmadım... Başbakanlık’ın yeni Basın Müşaviri, Kanal-7 kökenli Kemal Öztürk oldu.

Peki; adı AKP hakkında açılan kapatma davasının iddianamesinde de geçen Kemal Öztürk kimdir?

1969’da Ağrı’da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi.

Yazı hayatına 1990 yılında İran Devrimi yanlısı bir ...
Read more : ‘Laikleri şişe geçireceğim’ diyen adam Müşavir Oldu... | Görüntüleme : 1685 | Yanıtlar : 15

Ergenekon efsanesinin kesin sonu artık geldi

Ergenekon efsanesinin kesin sonu artık geldi

Dünyada birçok ülkede hemen her farklı rejim altında tepki çekmeyi ve tutuklanmayı başaran türde insanlar vardır. Bu insanlar hemen her şeye karşıdır, herhangi bir organizasyon içinde olamazlar, çünkü ruhen anarşisttir.

Bunlar tutuklanmaktan hatta işkence görmekten filan fazla rahatsızlık da duymaz. Onlar bu tür hareketlere muhatap olmalarının kendilerini haklı çıkardığına inanır.

Bu tür insanların çoğu büyük ihtimalle tamamen delirmiş durumdadır ama bunu bir tek kendileri bilir. Toplumun geri kalan ...
Read more : Ergenekon efsanesinin kesin sonu artık geldi | Görüntüleme : 799 | Yanıtlar : 5

Günün Seçmeleri | 07.01.2009

Türkiye’de stagflasyon yok

Esfender Korkmaz

BAZILARI ekonomik krizi izah ederken, “stagflasyon var” şeklinde izah etmektedirler. Stagflasyon deyimi 1970 petrol krizi sırasında yaşanmıştı. Sonraları da birçok ülkede yaşandı. Stagflasyon, ekonomik durgunluk ile enflasyonun http://tr.wikipedia.org/wiki/Enflasyon aynı anda yaşandığı makroekonomik http://tr.wikipedia.org/wiki/Makroekonomi durumdur. Stagflasyon durumu için durgunluk içinde enflasyonun da artması gerekiyor. Eğer bizde olduğu gibi, yapısal sorunlardan kaynaklanan kronik bir enflasyon varsa ve artmıyorsa, buna stagflasyon ...
Read more : Günün Seçmeleri | 07.01.2009 | Görüntüleme : 575 | Yanıtlar : 3

Dü-Şeş Atarsın, Yek Gelebilir!..

DÜ-ŞEŞ ATARSIN, YEK GELEBİLİR!..

Devlet Televizyonu TRT sayesinde Kürtçe (!) öğreniyoruz. Öğrendiklerimizden biri, yıllardır oynadığımız tavlanın Kürtçe olduğu!.. Tavlada sayılara -alışıldığı üzere- şeş (6) diyoruz, beş (5) diyoruz, câr(4) diyoruz, se (3) diyoruz, yek (1) diyoruz, dü-şeş (6-6) diyoruz, vs. Tabii Türkçesini de söylüyoruz.

Meğerse bunlar Farsça değil Kürtçe imiş!.. Çünkü TRT, tam gün yayın yapan 6. Kanal’ın adını “TRT-Kürt” yerine “TRT-Şeş” koydu.

MAGİC (BÜYÜLÜ) KUTUDAN ÇIKAN..

Ama tavlada “Dü-şeş attım, yek geldi” ...
Read more : Dü-Şeş Atarsın, Yek Gelebilir!.. | Görüntüleme : 697 | Yanıtlar : 2

İki yanlıştan bir doğru çıkmaz!..

İki yanlıştan bir doğru çıkmaz!..

Erzurum’da; “Ayağıma yer edim, gör sene neler edim” diye bir tekerleme var. İstanbul Türkçesi ile; “Önce kendimi sağlama alayım, sonra sana neler ederim görürsün” şeklinde söylenebilir. Yıllardır, soğuk su dolu kazanda ateşe konulan kurbağa misâli, öldüğümüzü anlamadan pişeceğiz diye feverân ettik durduk!..

Korkarım korktuklarımız oluyor! Kürtçe müzik, radyo ve yayın konusunda, birkaç kere yazmıştım. Bilge Oğuz Yayınevi’nden yeni yayımlanan “Yitik Zaman Oyuncakları” kitabımda da anlattım. 1973 yılının sonları. Birkaç ...
Read more : İki yanlıştan bir doğru çıkmaz!.. | Görüntüleme : 753 | Yanıtlar : 1

Günün Seçmeleri | 05.01.2009

Benim ülkem geriye gidiyor!

Mehmet Tezkan
mtezkan@gazetevatan.com

Birkaç gün ülke dışına çıkıp, olup bitenle ilgini de kesmiş, iç meselelere kepenklerini kapatmışsın..

Döndüğünde; dört günde neler olmuş diye gazetelere topluca göz atıyorsun..

(Siz yapmayın, tavsiye etmem..)

İçin acıyor..

Daha net görüyorsun..

Günlük koşuşturma, yüzlerce haber, demeç, yorum, hayhuy içinde fark edemiyorsun..

O hayhuydan biraz uzaklaşınca anlıyorsun ve yüreğin sızlıyor..

*

Hangi birinden başlasam ...
Read more : Günün Seçmeleri | 05.01.2009 | Görüntüleme : 748 | Yanıtlar : 2

Gazze

Gazze’yi yazamamak

Ahmet Hakan
ahmethakan@hurriyet.com.tr

DOSTUM...

Mesajında diyorsun ki: "İki satır olsun söz etseydin Gazze’den..."

Haklısın dostum, haklısın...

Yazmadım... Daha doğrusu yazamadım...

Ama bak, neden yazamadım?

* * *

Aylardır elektriksiz, susuz, gıdasız, ilaçsız bırakılmış bir şehrin üzerine füzeler yağdırılırken...

Ne yazılabilir ki?

Aylardır açık hava hapishanesine dönüştürülmüş bir şehrin üzerine dünyanın en gelişmiş tanklarıyla gidilirken...

İki satır çiziktirmeyle vicdan mı rahatlatılır?

Hastaneler vurulurken...

"Önce kim başlattı?" tartışması mı yapılır? ...
Read more : Gazze | Görüntüleme : 1481 | Yanıtlar : 17

Açlıktan ölen Gazze

Saree Makdisi`nin yazısı...

Son yıllarda -40 yıl süren İsrail işgalinin son döneminde- fiili bir hapishaneye dönüştürülen Gazze şehrinden yüz binlerce insanı kurtaran; halkın zorunlu ihtiyaçlarını Mısır’ın sınır şehirlerinden satın alabilmesini sağlayan; yoksul Filistinlilerle Mısır’ı birbirinden ayıran demir duvarın yıkılışının ardından Gazze halkı birkaç günlük özgürlüğün tadını çıkarabildi.

Fakat Gazze’nin kapıları yavaş yavaş tekrar kapanıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin ve İsrail’in yoğun baskısı altındaki Mısır, kontrolü tekrar ele geçirebilmek için sınıra düşük voltaj elektrik ...
Read more : Açlıktan ölen Gazze | Görüntüleme : 583 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148752 ileti • Toplam 46123 başlık • Toplam 25016 üye

x