Zaman: Cmt Haz 14, 2025 22:10

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

"Bitişik Eğik Yazıyla Yazarak" Neyi Öğretmiyor? / Mahiye MORGÜL

"Bitişik Eğik Yazıyla Yazarak" Neyi Öğretmiyor?

Elimdeki kitabın adı: Bitişik Eğik Yazıyla Yazarak Öğreniyorum. Ata Yayıncılık Ankara’da basmış, MEB’na satmış ve tarihsiz. Ancak 2005’den sonra böyle kitaplarla eğitime geçirildiğimizi biliyoruz. Bu kitaplar neyi öğretmiyor ki çocuklarımız beş yıl sonra sıfır çekiyor?

Bu kitaplarla Türkçe’sini perişan ettiğimiz, okumayı sözde öğrenmiş milyonlarca çocuğumuz var şimdi. Artık durup bir bakalım bu kitaplar eğik yazıyla neyi öğretiyor, neyi öğretmiyor?

Bana 2010’da ulaştı bu kitap. Kullanan çocuğun adı Suay, ...
Read more : "Bitişik Eğik Yazıyla Yazarak" Neyi Öğretmiyor? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2353 | Yanıtlar : 0

Yeni Tanzimat Geliyor; “Gâvura Artık Gâvur Demeyecekmişiz” / Mahiye MORGÜL

Yeni Tanzimat Geliyor; “Gâvura Artık Gâvur Demeyecekmişiz”

Üniversitelerden yeni eğitim sistemine karşı az da olsa sesler yükselmeye başladı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin kurucu başkanı Prof. Aysel Ekşi bu hafta Ulusal Kanal’da Bilim ve Toplum’un konuğu oldu, haklı endişelerini konuştular. Bu gelen nesille bilim yapılamaz, anlatmaya çalıştılar.

Yine de eksik anlattılar. 2006 yılında profesörlerin yetkilerini elinden alan 5544 sayılı yasadan hiç söz etmediler. Oysa, eğitimin çökertilmesi, kamucu ve ulusalcı olan eğitimi yabancı piyasaya devretmeyle ilgili ...

Mustafa Kemal'in Askerlerine Balyoz Tertipleyenlere Protestolar Sürüyor! / Mahiye MORGÜL

Mustafa Kemal'in Askerlerine Balyoz Tertipleyenlere Protestolar Sürüyor!

Ankara'da yapılan protestolar ertesi gün de devam etti. Ulus'ta bulunan ilk Büyük Millet Meclisi binası önünde TGB tarafından yapılan protestoya katılan Vardiya Bizde Platformu da orada bir basın açıklaması yaptı. Vardiya Bizde Platformu, balyoz davasında tutuklu bulunan subayların eşleri tarafından kurulmuş, onlara destek verenlerin içinde bulunduğu bir oluşumdur. Benim de destek verdiğim bu oluşumun bugün sesini duyurmayı kendime görev bildim. Bu açıklamayı okurlarıma sunuyorum.

BALYOZ DAVASI KARARI İLE ...

Bu Ortaokullar İmam Hatip Değildir, Lütfen Gerçeği Anlatalım! / Mahiye MORGÜL

Bu Ortaokullar İmam Hatip Değildir, Lütfen Gerçeği Anlatalım!

Getirilen Parçalı Eğitim modeliyle bütün eğitim sistemi altüst edildi. Bize yaşatılan kaosu eğitimciler daha kendileri anlamadılar.

Bir tek başlık altında protestolar yapılıyor, veliler bir tek konu için okul önlerine çağrılıyor, yazılmış pankartlar ellerine veriliyor; 4+4+4 istemiyoruz, İmam Hatip istemiyoruz… Böyle ifadelerle gerçeği anlatmak mümkün değildir.

Velilerle herhangi bir bilgilendirme toplantısı yapılmıyor, imza toplanıyor, basın açıklaması yaparak dağılıyorlar. Sonuçta imam okuluna karşı olan-olmayan, laik-antilaik gibi bir kutuplaşma başlatanların ...

Antakya Halkına Bin Selam! / Mahiye MORGÜL

Antakya Halkına Bin Selam!

Bugün Antakya halkı ayaktaydı. Hatay’ı terörist yatakhanesi yapmaya kalkışanları protesto ediyorlardı. İşçi Partisi Antakya örgütünün düzenlediğini okudum basından. Valilik iptal kararı aldı. İptal edildiğini sokak sokak duyuruldu, yine de halk meydanlara aktı…

Suriye - Türkiye kardeştir, Amerika kalleştir!
Suriye ile savaşa hayır!
Terör kampları kapatılsın, teröristler dışarı atılsın!
ABD bölgemizden defolsun!

Özetle bunları talep ediyorlardı. Basın açıklamasının yapılacağı noktaya giden bütün yolları polis ekiplerinin kesmesine rağmen, binlerce insan orada toplandı. ...
Read more : Antakya Halkına Bin Selam! / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1209 | Yanıtlar : 0

Yeni Anayasa Taslağında X.Madde Laiklik Açılımı / Mahiye MORGÜL

Yeni Anayasa Taslağında X.Madde Laiklik Açılımı

Hükümetin Yeni Anayasa Taslağına katkı veren Hacettepe Üniversitesi Senatosunun raporu HÜ 2012 Anayasa Taslağı adıyla öğretim üyelerine dağıtıldı.

Bu dosyayı eğitimci gözüyle inceledim. Giriş bölümünde “yeni bir anayasa arayışının nedeni” ve “anayasanın dili” bölümlerinde, küreselleşmenin gereği olarak “çağcıl” yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğu ifade edilmiş, metnin dili buna göre şekil almıştır. Metinde anahtar sözcük “çağcıl” sözcüğü olup, bununla Küresel Çağ algısı yaratılmakta, bu da kaçınılmazmış gibi sunulmaktadır. ...
Read more : Yeni Anayasa Taslağında X.Madde Laiklik Açılımı / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1383 | Yanıtlar : 0

Okuma-yazma 2.yarıyılda Başlıyor! / Mahiye MORGÜL

Okuma-yazma 2.yarıyılda Başlıyor!

İlkokul artık 3 yıl bile değil…

2005’den beri her yıl biraz daha içini boşalttıkları ders kitaplarını bu yıl da merak ediyordum. Sordum, birinci sınıflar için bakanlıktan gönderilen bir kitap yok. Var, ama ona 1.sınıf kitabı demek zor; boyama ve kes yapıştır etkinlik kitabı.

Öğretmen diyor ki, “Bu etkinlikler beş dakikada bitirilir, biz nasıl zaman dolduracağız?” Öğretmene bırakılmış. Böyle plansız ders olur mu, olur. Amaç başıboş nesil yetiştirmek olursa… Eğitim, eğitim ...
Read more : Okuma-yazma 2.yarıyılda Başlıyor! / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 4383 | Yanıtlar : 0

Sınıf Öğretmenliği Parçalanarak Bitiriliyor! / Mahiye MORGÜL

Sınıf Öğretmenliği Parçalanarak Bitiriliyor!

2012-2013 ders yılında 5. Sınıf diye bir sınıf olmayacak. Bu sınıfları kaldırmak hangi akla hizmettir diye sormayın. Sınıf öğretmenliği diye bir dal olmayacak. Amerikan modelidir.

Gelecek yıla da 4.sınıf öğretmenleri kuş olacak. Çünkü branşlaşma denilen parçalama tüm ilkokula geliyor.

Bizde, sınıf öğretmeni 4 yıl fakülte okuyor, 5 sınıflı bir ilkokulun beş yıl boyunca tüm derslerini nasıl öğreteceğini öğreniyor. Matematik, Okuma-Yazma, Hayat Bilgisi, Türkçe, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Resim, Müzik ...
Read more : Sınıf Öğretmenliği Parçalanarak Bitiriliyor! / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2122 | Yanıtlar : 0

Sn. Dilek Akagün Yılmaz’a Zafer Bayramı Tebriğimdir / Mahiye MORGÜL

Sn. Dilek Akagün Yılmaz’a Zafer Bayramı Tebriğimdir

Sayın CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz,

Milletvekili olduğunuz Uşak, emperyalist işgali görmüş ve İstiklâl savaşıyla esaretten kurtulmuş bir şehrimizdir.

Sizi bu şehrin temsilcisi olduğunuz için ve konuşmalarınızda özellikle Kuvayi Milliye ruhunu yaşattığınız için, şahsınızda Uşak halkının ve ailenizin Zafer Bayramınızı tebrik ediyorum.

30 Ağustos Zaferini, Sakarya'da başlayan 22 gün süren o kutlu direnişin tamamlanışı olarak düşünüyorum. "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!" komutunu Atatürk, Ankara'da bugünkü Kızılay'da topladığı ...
Read more : Sn. Dilek Akagün Yılmaz’a Zafer Bayramı Tebriğimdir / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1186 | Yanıtlar : 0

Çocuğunuzun Okula Verdiği Aile Bilgilerini İnternetten Sildirin! / Mahiye MORGÜL

Çocuğunuzun Okula Verdiği Aile Bilgilerini İnternetten Sildirin!

Devlet okullarında 2005’den beri uygulanan bir anket var. Bu anketle çocuklarımızın aile bilgileri toplanıp internette dosyalanıyor. Yani çocuklarınız ve aileniz fişleniyor.

Sevgili veliler, okula şöyle bir dilekçe verin, aile bilgilerinizi sildirin.

“…. Okul Müdürlüğüne,
    … sınıfta okuyan çocuğuma önceki yıllarda yapılan aile anketini internetten silmenizi ve bu yıl hiçbir aile anketi yapmamanızı rica ediyorum. Erişilebilir ortama koyduğunuz aile bilgilerimiz nedeniyle doğacak sorunlardan okul müdürlüğünüzün sorumlu olacağını, aksi ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148680 ileti • Toplam 46062 başlık • Toplam 25009 üye

x