Zaman: Pzr Haz 15, 2025 10:43

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Yeni "Çağcıl" Anayasa Taslağında X. Başlık Laiklik / Mahiye MORGÜL

Yeni "Çağcıl" Anayasa Taslağında X. Başlık Laiklik

Madde X. Laiklik İlkesi Çağcıl Anayasal Kapsamı ile Etkili Olarak Korunmalıdır

Laiklik ilkesinin anayasal düzlemde güvence altına alınması anayasal halk egemenliği ilkesinin gereği ve doğal sonucudur. Laiklik devletin çeşitli dinlere, inanç sistemlerine ve ibadet biçimlerine aynı mesafede durmasını, eşit muamelede bulunmasını gerektirir. Yeni anayasada söz konusu çerçeve laiklik ilkesinin muhatabının devlet, din ve vicdan özgürlüğünden yararlananın ise birey olduğu düşünülerek kurulursa hem laiklik ilkesi özenle korunacak hem de ...
Read more : Yeni "Çağcıl" Anayasa Taslağında X. Başlık Laiklik / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 780 | Yanıtlar : 0

Çoksesli Korolar Şenliği Sürerken / Mahiye MORGÜL

Çoksesli Korolar Şenliği Sürerken

Türkiye Polifonik Korolar Derneği tarafından Ankara’da bu yıl 17.si düzenlenen şenlik, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezinde, Yıldız Kenter salonunda 3 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek. Yıl boyunca bin bir emekle hazırladıkları şarkıları burada bizlere sunuyorlar. Değerlendirme kurulunda en önde oturmuş onları keyifle ve dikkatle dinliyorum, her birine bir ödül verip göndereceğiz.

Görüyorum ki koro eğitimi almış olan bu gençlerimiz doğru sesle şarkı söylemeyi öğrenmişler, hepsinin gözlerinde hayat ışığı parlıyor, çok ...
Read more : Çoksesli Korolar Şenliği Sürerken / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 893 | Yanıtlar : 0

Askerliği Para Kazanılan Meslek Olarak Görenler / Mahiye MORGÜL‏

Askerliği Para Kazanılan Meslek Olarak Görenler

Değerli Gazeteci Altemur Kılıç'a

"Can Dündar'a Mektup" başlıklı 21 Mayıs tarihli yazınız üzerine...

Can Dündar gibiler, belli ki, askerliği para kazanılan meslek olarak gören Amerikan mantığına sahiptir.

Sırada TSK'yı lağvedip özel ordu kurmak var. Onun için, savunmayı özelleştirmenin önündeki en büyük engel Türk milletinin "asker" algısıdır, onu değiştirmeden yapamayacaklarını biliyorlar. O nedenle, Milli Bayramları erozyona uğratmak, Türk Askerini alkış alacağı törenlerden uzak tutmak, Orduevlerine girişleri ciddiyetten uzaklaştırmak, hatta astsubay- ...
Read more : Askerliği Para Kazanılan Meslek Olarak Görenler / Mahiye MORGÜL‏ | Görüntüleme : 799 | Yanıtlar : 0

1919'un Samsun Kuvayi Milliyesi / Mahiye MORGÜL

1919'un Samsun Kuvayi Milliyesi

Mondros, ateşkes değildi, işgal anlaşmasıydı. Yüzkarası anlaşmasının sonuçlarını İngiliz ve Fransız işgal karakolları olarak gördük.

Samsun, Havza, Merzifon, Ankara, Çankırı ve Kastamonu çevresindeki İngiliz karakolları halkı taciz etmeye başlamıştı. Erkeklerimiz geceleri karakollara saldırıyor, gündüz dağlara çekiliyordu. Daha sonra Kuvayi Milliye’ye katılacak olan bu vatanseverlere İstanbul basını “eşkiya” diyordu, Türkler Rumlara saldırıyor şeklinde duyuruyordu.

İstanbul’un İngiliz valisi Samsun’daki İngiliz yüzbaşıya bir telgraf gönderdi; Mustafa Kemal’e verilen görev geri alınmıştır, kendisi ve arkadaşları ...
Read more : 1919'un Samsun Kuvayi Milliyesi / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 994 | Yanıtlar : 0

Bir Bahar Akşamı Akün Tiyatrosunda Sunay Akın / Mahiye MORGÜL

Bir Bahar Akşamı Akün Tiyatrosunda Sunay Akın

Bir Bahar Akşamı Akün Tiyatrosunda
(14 Mayıs 2012 Ankara)

Yer Ankara Akün

Bu sahnede son kez oynadığında Sunay Akın

Bilmiyordu Akün üstü yedi kat

Yedinci kattan inmişti tiyatrolara o hazin beyanat

“Mesleki” sanatları

“Yeterli” bulacak kadar ufalayınca

“Piyasa Üst Kurulu” kurulacak,

Sanat piyasası doğacak,

Tiyatro sahneleri boşalacak

Bina ve arsaları satılacak

Küresel piyasa canlanacak

Köle tacirlerinin biti kanlanacaktı…

Akün adı bile tarihten silindi

Bu ferman “Akün yedinci kat”tan ...
Read more : Bir Bahar Akşamı Akün Tiyatrosunda Sunay Akın / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1228 | Yanıtlar : 0

Anıtkabir’in Karşısına Din Öğretimi Okulu / Mahiye MORGÜL

Anıtkabir’in Karşısına Din Öğretimi Okulu

Anıtkabir’in karşısındaki Alparslan İlköğretim Okulunun velileri okulun önünde toplanarak okulun Din Okuluna dönüştürülmesini ikinci kez protesto etti. Öğrenciler kendi yazdıkları pankartlarla protestoya katıldı. Protesto eylemini kalabalık bir gazeteci ve sivil emniyetçi grubu izledi.

Veliler, öğrenciler, Sendikacılar, CHP’liler, TKP’liler, TGB’liler, Ulusal Eğitim Derneği ve Vardiya Bizde’nin anneleri oradaydı. Ben de oradaydım. Üzerimdeki giyside “Kabile Anayasasına Hayır”, “Parçalı Müfredata Hayır”, “Müzik Dersi Kalkamaz, Birlikte Şarkı Söylemek Yasaklanamaz” yazıyordu. Beşevler Milli Eğitim Müdürlüğüne ...
Read more : Anıtkabir’in Karşısına Din Öğretimi Okulu / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1070 | Yanıtlar : 0

Fransa'nın Kürtsever Yeni Cumhurbaşkanı / Mahiye MORGÜL

Fransa'nın Kürtsever Yeni Cumhurbaşkanı

Fransız halkı Sarkozi’yi indirdi, yeni bir Kürtsever cumhurbaşkanı çıkardı. Gazeteler ise onun Ermenisever olduğunu yazdı. Aslında sadece Türksevmez olduğunu yazsalardı yeterdi.

Ermeniler üzerinden seçim haberi yapmak daha çok ilgi görüyor her halde. Bize mi göz dağıdır, Ermenistan’a mı göz kırpmaktır, belli değil. Siyaset icabıdır, ikisi de olur. Ancak Ermenistan Ortodoks’tur, o nedenle Ermenistan Rusya ile bu yüzden daha yakındır. Fransa ise Katoliktir, tarihten gelen küskünlükleri vardır.

Fransa’da Sosyalistlerin kazanması bizi yanıltmasın. ...
Read more : Fransa'nın Kürtsever Yeni Cumhurbaşkanı / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1850 | Yanıtlar : 0

Çanlar Liseler İçin Çalıyor / Mahiye MORGÜL

Çanlar Liseler İçin Çalıyor

Lütfen sorunuz:

Eylül ayında 6 yaşındaki çocuklarımız 12 yıllık kesintili Temel Eğitim Okullarına başlıyorsa, 12 yıl sonra 17 yaşına geldiğinde, şimdiki 4 yıllık liselere mi gidiyor olacaklar?

Basına sızdırılan Lise(!) Yönetmeliği işte o yılların yönetmeliğidir!

Tıpkı 2004 yılında SPAN EĞİTİM DANIŞMANLIK Şirketi eliyle Yeni Neslin Ders kitapları toplantısında dağıttıkları kitapçığın elimize ulaşması gibi, bu kez de muhtemelen içerden birisi bir biçimde göze alarak yönetmeliği sendikalara iletti.

Metnin diline dikkat ediniz, ...
Read more : Çanlar Liseler İçin Çalıyor / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1717 | Yanıtlar : 0

İslâm Sembollerimize Saygı İstiyoruz "2012 Haçlı Kutludoğum ve Haçlı Türkçe Festivali" / Mahiye MORGÜL

İslâm Sembollerimize Saygı İstiyoruz

"2012 Haçlı Kutludoğum Logosu ve Haçlı Türkçe Festivali"

Peygamberimizin doğumunu kutlamak bizim dinimizde yoktu, yeni icat edildi. İsa’ya benzetecekler diye huylanmıştım, yanılmadım. Ramazan gibi on gün öne kaymayıp sabitlenmesi de İslam’a aykırıydı.

Artık 23 Nisan’ı milli bayram olmaktan çıkartıp dini bayrama çevirecekler neredeyse. Ben böyle derken, hay dilim tutulsaydı, üstüne üstlük Hıristiyan bayramına döndü sayılır. Afişleriyle logolarıyla bir şeyler öte yana dönmeye başladı.

Afişlerde işlenen Kardeşlik teması da, sanki Müslümanların birbiriyle ...

Egemenlik Bayramı Özellikle Çocuklarındır / Mahiye MORGÜL

Egemenlik Bayramı Özellikle Çocuklarındır

Çünkü; çocuklarımızı esaretten kurtarmak için bu topraklarda bağımsız bir devlet kurduk. Çocuklar ezilmesin, sömürülmesin, köle edilmesin, cahil kalmasın, satılmasın, öldürülmesin…

Tıpkı iki bin beş yüz yıl önce kurulan AKMENİD /Egemen Ata devletimiz gibi. Altın silindir üzerine yazdılar egemenliklerini; toprakları üzerinde çocuklar köle alınamaz, satılamaz, kaçırılamaz, çocuğuna karşılık Romalı Yahudi tefeciden borç alınamaz... Kurallar koydular. Kurallarını üç noktada özetlediler: iyilikle düşün, İyilikle konuş, İyilikle davran… Asla borç alma, borç alan bir gün ...
Read more : Egemenlik Bayramı Özellikle Çocuklarındır / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 969 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148681 ileti • Toplam 46063 başlık • Toplam 25009 üye

x