Zaman: Sal Haz 17, 2025 7:20

News News of Tartışma

Site map of Tartışma » Dizin : Tartışma

Neo Osmanlılar neden olmasın?

Sabah Gazetesi'nde bugün yayınlanan Fetullah Gülen ile yapılmış söyleşinin bir bölümü:

Neo Osmanlılar!
Tam bu noktada Irak'tan ABD'nin çekilmesiyle neler olacağına ilişkin bir soru geliyor. Gülen'in bu soruya cevabı bir hayli çarpıcı:
"Bölgede gerginlik var. Bir otorite boşluğu var. ABD o boşluğu oluşturdu. Şu an kendi içlerinde çok ayrıldılar. Aralarında kin ve nefret var. Şiiler'in bile içlerinde bu var. ABD de bunu istiyordu. Girip çıktıkları her yerde problem bıraktılar. O bölgelerin kaderi bu maalesef. ...
Read more : Neo Osmanlılar neden olmasın? | Görüntüleme : 7880 | Yanıtlar : 108 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Fabrikalarımız Kapanırken Dolar Milyarderlerimiz Artıyor

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Esinoğlu, bugün Ankara'da bir basın açıklaması yaparak ekonomik durumu değerlendirdi. Esinoğlu'nun açıklaması şöyle;

Kapitalizmin yağmaya dönüştüğü günümüzde, insanımız ucuz ve bayat ekmek kuyruklarında çile çekerken, yoksulluktan ve iflaslardan cinnet geçirenlerin sayısı hızla artarken, 41 dolar milyarderi ve 100 dolar milyonerimiz oldu.
Başbakan olduğu söylenen kişi, dünya zenginler kulübünde sıralamaya girmiştir.
Mütakere medyası, zengin sayısı haberlerini, zenginin malı züğürdün çenesini yorar diye verdi. Talan ettikleri yetmiyormuş gibi, bir de halkımızla ...
Read more : Fabrikalarımız Kapanırken Dolar Milyarderlerimiz Artıyor | Görüntüleme : 763 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Yayınlara cevap yazmayın

güncel meydan formunda yayınlanan programlara cevap yazmayın.
bu forumun sahiplerinin tamamı yurtdışındadır. oluşacak bir adli durumda
foruma katılımcı olanlar suçlanacaktır. asıl elebaşları yurtdışında keyif çatacaklardır.
uyanın forum ahalisi!!! 3 - 5 tane fanatik uğruna devlete düşman olmayın.
iyi düşünün doğru karar verin. bunlar devlet düşmanı fanatikler.
Türk-Kan' a sorun almanyada yaşıyor.
Read more : Yayınlara cevap yazmayın | Görüntüleme : 4470 | Yanıtlar : 64 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Ezeli, ebedi türkçülüğümüz

İNAM ATA

(Asif Ata)

Ezeli, ebedi türkçülüğümüz

(İzhar)

1.Mahiyetimiz

Türkçülüğümüz bizim mahiyetimizdir. Öteri, geçici, sonlu keyfiyetimiz, özelliğimiz değil. Mahiyetimiz dediğimizde, biz ruhsallığımızı söylüyoruz. Türkçülük bizim hilkatımızdır düyoruz. Türk inamından konuşuruz, türk idrakından konuşuruz, türk iradesinden konuşuruz. Ona göre de türkçülüğü zamanla ölçmek, ortamla ölçmek, toplumla ölçmek, çevre ile ölçmek, siyasetle ölçmek çok yüzde olan, çok yüzeysel bir yöndür, eğilimdir. Teessüf ki, o eğilim, şimdi de hükmünü sürdürmektedir. Azerbaycançılığımız kendi Doğu mahiyetini Türkçülükde ifade ediyor. Bu ...
Read more : Ezeli, ebedi türkçülüğümüz | Görüntüleme : 928 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Safruh -Özdeyiş

Safruh

Deyimler

Ulus öyle bir isimdir ki, onun tamlayanı, belirleyicisi kibi keyfiyet bildiren sıfat olamaz. Yani aciz ulus olmadığı kibi, yigit ulus da yoktur; hırsız ulus olmadığı kibi, doğru ulus da yoktur; gerici ulus olmadığı kibi, gelişmiş ulus da yoktur. Böylelikle, her hangi iki ulusu kıyaslamak, birini yakşı, başkasını kötü adlandırmak anlamsızdır.
Güc Vatana ve insanlara hizmet ediyorsa – Kudret, hakkı boğmaya yöneliyorsa - Zor adlanıyor.
Vatan o şeydir ki, uğuru da gözümüzü ...
Read more : Safruh -Özdeyiş | Görüntüleme : 865 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Türkçe'nin doğru kullanılışı

Değerli üyeler;
Hepimiz bu vatanın tam bağımsız bir şekilde çok refah sahibi bir şekilde yaşamasını istiyor ve bu yolda eğer birimize bir görev düşerse (ki hepimizin görevi bu) hiç düşünmeden kabul edeceğimizi biliyorum.
Fakat ülkemizin tam bağımsız bir şekilde yaşamasını sağlayacak şeylerden biri de kültürümüze başta dilimize sahip çıkmaktır.
Bazı arkadaşlar 'yaw, ewt'gibi ifadeler kullanıyor.Lütfen bunlara çok dikkat edelim.

Şimdiden ilginiz ve yapacaklarınız için teşekkürler.
Read more : Türkçe'nin doğru kullanılışı | Görüntüleme : 1056 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Sanal Örgütlenme

Sevgili Kaye, RAM,TURKKAN , diger degerli site yoneticileri ve katilimcilari.
Baslattiginiz Youtube temizleme eylemi cok onemliydi. Cunku orgutlu bir yonlendirme ile ne kadar guclu oldugumuzu gosteren cok etkin ve basarilii bir eylemdi. Bunu bir ileri asamaya tasimayi ve somut sonuclara gidecek bir hareket baslatmayi oneriyorum. Yapabilecegimiz cok sey var su an hemen aklima gelen bir kacini biraz daginik da olsa yazmak istiyorum. Bu sitenin kurulus amac ve misyonunu asar diyenler olabilir ama aylardir takip ediyorum ...
Read more : Sanal Örgütlenme | Görüntüleme : 1167 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Isviçre-Amerika Arasinda Enteresan Olay

UBS: PARA SAKLAYAN ABD’LIYE YARDIM ETTIK, 780 MILYON DOLAR (ceza) ODERIZ

İsviçre’nin en büyük bankası UBS (Union Bank of Switzerland) yönetimi, Amerika’ya büyük bir itirafta bulundu.

ABD’li vergi mükelleflerine paralarını saklamak konusunda yardım ettiğini dile getiren UBS, hem 780 milyon dolar cezayı hem de Amerikalı mevduat sahiplerinin isimlerini açıklamayı kabul etti. ABD’lilere ait hesaplarda 20 milyar doları olduğu belirtilen UBS’in bu hesaplar sayesinde yılda 200 milyon dolar kár ettiği söyleniyor.

ABD Adalet Bakanlığı yaptığı yazılı ...
Read more : Isviçre-Amerika Arasinda Enteresan Olay | Görüntüleme : 803 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Recep Tayyip Erdoğan...

Atatürk Bu Deccalın Gelecegını Türk Genclerine Söylemışti...Tarihte Tüm Türk Düşmanları İle Türkiye İktidarının Çıkarları Hiç Bu Kadar Örtüşmemişti... 85 Yılın Bırıkımlerı 6 Sene İçerisinde Yok Oldu Hızla Yok Olmayada Devam Etmekte... Sokak Kabadayısı Kılıklı Bir Demogoji Üstadı Her Ne Pahasına Olsun % 47 Yi Korumak İçin İnsanları Etkilemeye Devam Ediyor... 3 Cuval Kömüre Oyunu Satan Ahlak Yoksunu İnsanlarımdan Utanıyorum Bir Ataturk Çocugu Olarak... Bu Cefakar Türk Mılleti Kanlarını Boşuna Akıtmış 550 Bin Yetişmiş Eğitimli Aslan ...
Read more : Recep Tayyip Erdoğan... | Görüntüleme : 1111 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

123456781dir1 nolu T.C. Vatandaşı

Sayın Nahoşbaşkansız ircep tay ip erdöven gibi bende elhamdulillah demek , 35 senelik nefes alıp vermekten ibaret olan hayatımda bir minicik gemim, bir kodaman tarafından şirketine %50 ortak alınmak istiyorum. Bu eksikliğimi giderilerek başı eğik olarak unutulan bir vatandaş olmaktan kurtulmak istiyor gereginin yapılmasını arz ve talep ediyorum.

Sülaymaniyede başına çuval geçirilerek dünyaya rezil edilen onurumun şerefimin; bir an önce Adana İncirlik üssünden 11 A.B.D askeri araklanarak başlarına yalandan da olsa cuval geçirilerek tüm ...
Read more : 123456781dir1 nolu T.C. Vatandaşı | Görüntüleme : 1142 | Yanıtlar : 5 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148683 ileti • Toplam 46064 başlık • Toplam 25009 üye

x