Zaman: Pzt Tem 07, 2025 2:55

News News of Feza TİRYAKİ

Site map of Feza TİRYAKİ » Dizin : Feza TİRYAKİ

Düşünme Oyunu Oynayalım mı?

Düşünme Oyunu Oynayalım mı?

Bu gün seçim. Hem kafalarımızı biraz dinlendirmek hem de kafalarımızı çalıştırmak için “Düşünme Oyunu” oynayalm mı?

Son Söz

Biz zamanlar iktidarı kızdırdığı için bir düşünürü (filozofu) ölüme mahkum etmişlerdi.
Ülkenin kralı filozofa şu haberi gönderdi: İdam edilmeden önce sana ölümünü seçme şansı vereceğim. Şöyle:
Ölmeden önce bir söz söyleyeceksin. Bu dediğin söz doğruysa başın kesilecek. Yalansa iple asılacaksın.
Bunun üzerine filozof bir söz söyledi. Ne asıldı, ne de başı kesildi. Filozofu ...
Read more : Düşünme Oyunu Oynayalım mı? | Görüntüleme : 2243 | Yanıtlar : 0

Seçim Gecesi Darağacı Çakan TRT

Seçim Gecesi Darağacı Çakan TRT

Seçim yasakları dünden başladı. İlk önce bu yasağa devletin kurumlarının uyması gerekmez miydi?

Milleti aptal yerine koymayı TRT bir marifet sayıyor. Akşam Ulusal Kanal’da seçim sonrası ülkemizi bekleyen sorunların ve seçimde nelere dikkat edilmesi gerektiğinin tartışıldığı bir yayını izliyorum. İzleyicilerden gelen sorulara da yayındaki konuk kadın avukat cevap veriyor. Derken, bir izleyici iletisi ,”Siz burda düzgün bir yayın yapıyorsunuz ama TRT şu anda Menderes’in ölümünü anlatan bir yayın ...
Read more : Seçim Gecesi Darağacı Çakan TRT | Görüntüleme : 1332 | Yanıtlar : 0

Burda Dur! Hedefteki Dilimiz!

Burda Dur!
“Hedefteki Dilimiz!”

“Yok olan insanlık ( diller)”adıyla yazı yazmış bir gencimiz. Yazıyı yöresel bir gazetede gördüm, okudum. Bu yazının diğer adı da “Yok olan diller” oluyor yani, bu ikinci kelimeyi parantez içine yazdığına göre."İnsanlık" ve "dil" sözcüğünü, aynı anlamda almış gencimiz.

Tıpkı Van’daki Ermenistan’a boyun eğme, Ermeni yalanlarına boyun eğme ve o yalanları kabul etme anlamına dikilen beton yığını pis yığıntıyı, heykel kabul edip, insanlık anıtı deyip ah vah etmemiz, kendimizi inkâr ...
Read more : Burda Dur! Hedefteki Dilimiz! | Görüntüleme : 1144 | Yanıtlar : 0

Geldikleri Gibi Gitmeyecekler!

Geldikleri Gibi Gitmeyecekler!

Atatürk'ün işgalci İngiliz gemileri için söylediği: "Geldikleri gibi giderler!" sözünü yeri geldikçe sık sık kullanıyoruz. Atatürk’ün resminin altına yazdık. Yazılarımızda kullanıyoruz…Bu sözle şimdi sanki avunuyoruz.

Geldikleri gibi giderler diyoruz sıkıştığımızda, başımızdaki bu yıkıcı zihniyete, bu belâya.

Korkarım geldikleri gibi gitmeyecekler!

O zaman Atatürk vardı.

Şimdi suskun, bezgin, kanıksamış, kabullenmiş, belki de bunları benimsemiş bir toplum...

Eğer miting alanlarında bunların her dediğine coşkuyla bir uğultu çıkaran, elindeki mavileri, turuncuları, beyaz çaputları ...
Read more : Geldikleri Gibi Gitmeyecekler! | Görüntüleme : 1441 | Yanıtlar : 0

Koca Çınar Benim Anam

Koca Çınar Benim Anam

Doğa, bize pek çok ipucu verir dünyanın düzeni üzerine, eğer biz bunları görürsek, bunlar üzerinde düşünürsek…

Karşıdan bakarsınız koca, ulu bir ağaç! Dalları göğe direk...Gövdesi kalın mı kalın. Asırlık bir çınar...Kollarınızı açsanız yarısını bile saramazsınız. Gövdenin kabukları genç ve diridir, pırıl pırıl yanar.

Günlerden bir gün birden ortalık alt üst olur. Bir fırtına patlar, sel, su, şimşek, yıldırım...Sanki kıyamet kopar...O göğe direk sapasağlam görünen ağaç yıkılıverir bu gürültü patırtının ardından...

Bazen ...
Read more : Koca Çınar Benim Anam | Görüntüleme : 1492 | Yanıtlar : 1

Bu Bir Rüya mı? Artık Ölsem de Gam Yemem…

Bir Cumhuriyet Güçbirliği Adayı: Orhan Özkaya
Bu Bir Rüya mı?
Artık Ölsem de Gam Yemem…

Dün gece Ulusal Kanal’da Haber Masası’nın konuğu Aydın Bağımsız Milletvekili Adayı Orhan Özkaya idi.

Orhan Özkaya yapacaklarını anlattı. Soruları cevapladı. Bir buçuk saati aşkın bir süre eski Tapu Kadostro Genel Müdürü Vekili olan bu Cumhuriyet Güçbirliği adayını soluk almadan dinledim. Sonunda bir oh çektim ve içimden şöyle dedim:

“Bu sözleri söyleyen bir siyasetçi gördüm ve bir siyasetçinin ağzından bu sözleri ...
Read more : Bu Bir Rüya mı? Artık Ölsem de Gam Yemem… | Görüntüleme : 1356 | Yanıtlar : 1

Bu İktidarla Yeniden!

BU İKTİDARLA YENİDEN!

Bu anlatacağım öykü soğuk savaş yıllarından kalmadır. Şöyle:

İkinci Dünya Savaşı öncesi yılları. Daha savaş patlamamış, Almanya savaşa girmemiştir ama savaş ihtimali her yerde konuşulmaktadır.. İki Alman yine bu konuda kafa patlatmaktadırlar. Biri derin derin iç çeker, der ki:
“Ya bir savaş çıkacak, ya da çıkmayacak!"
"Biz bu savaşa ya gireceğiz, ya girmeyeceğiz!”
Arkadaşı başıyla onaylar:
“Güzel!”
“Girmezsek mesele yok!”
“Güzel!”
"Girersek, ya yeneceğiz, ya yenileceğiz!”
“Güzel!”
“Yenersek mesele yok!”
“Güzel!”
“Yenilirsek ...
Read more : Bu İktidarla Yeniden! | Görüntüleme : 769 | Yanıtlar : 0

Banu AVAR: Mustafa Kemâl ATATÜRK’ün Yoluna Bakın! Yapılacak Şey Elele Vermek!

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ÜN YOLUNA BAKIN!

YAPILACAK ŞEY ELELE VERMEK!

Hiç endişe etmeyin, değişir, herşey birden değişir!

Dün gece Ulusal Kanal’da Haber Masası’nın konuğu Banu Avar’dı. Gece haberlerinden sonra üç saati aşkın bir süre Banu Avar hem açıklamalar yaptı, hem de gelen iletilerdeki soruları yanıtladı. Yayın hiç ara verilmeden sürdü, saat 02. 30’a kadar. Banu Avar büyük bir sabırla anlattı, anlattı, anlattı…
Bu konuşmayı dinlemek isteyip de dinleyemeyenler ve ses kaydından daha sonra dinlemeye ...

ATATÜRK'ün Askerleri

ATATÜRK’ÜN ASKERLERİ

Biz, 27 Mayıs’ı „27 Mayıs Devrimi“ adıyla bayram olarak kutlayan bir kuşağız…
27 Mayıs 1960 sabahını çocukluğumda yaşadım.

Soyadı Bayar olan bir sınıf arkadaşımız vardı. Uzaktan da akrabamız olurdu. Hacer Hala’nın yeğeni: Hasan Bayar.
Sanki Celâl Bayar’la arasında ad benzerliğinden başka bir yakınlık varmış gibi o yaşta keskin bir Demokrat Parti taraftarıydı. Ailece bu yanlarıyla övünürlerdi. Kimseleri beğenmez, yukardan bakardı bizlere. Alay ederdi. Dalga geçerdi…
İlk okul yaşında çocuk dünyamızı bırakır ...
Read more : ATATÜRK'ün Askerleri | Görüntüleme : 1487 | Yanıtlar : 1

İsmin Beş Durumuyla Ülkemizin Durumu

İsmin Beş Durumuyla Ülkemizin Durumu

Okullarda öğrendiğimiz gibi söylersek, durum yerine hâl sözüyle söylersek:
İsmin beş hâli vardır, bilirsiniz.
Yalın hâli (eksiz), i hâli (belirtme), e hâli ( yönelme), de hâli (kalma), den hâli (çıkma).

Ülkemiz için kullanırsak bu hâlleri:
Türkiye tehlikede.
Türkiye’yi kuşattılar.
Türkiye’ye küresel saldırı var.
Türkiye’de iç düşmanlar küreselcilerle el ele.
Türkiye’den bu belâyı seçimle savmaya çalışacağız.

Ülkemizin hâli aslında hem ağlarım hem giderim anlayışına uyuyor. Gelinler için denir ya, hem ...
Read more : İsmin Beş Durumuyla Ülkemizin Durumu | Görüntüleme : 1027 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148749 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x