Zaman: Sal Tem 08, 2025 0:01

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Gel "Derwish'im" gel...

Gel "Derwish'im" gel...

Gazetelerde yer alan Pazar bombası Kemal Derviş parti kuruyor... Kursun, yanına Mehmet Şimşek'i de alsın birlikte "IMF'nin Türkiye Masası Partisini" kursunlar...

Veya daha güzel isimler de koyabilirler "küresel sermayenin istediğini yaparız" partisi...

Sevgili dostlar, Kemal Derviş "vakası", Cumhuriyet tarihinde "hatırlamak bile istemediğim en acı" detaylardan biri "olmakla birlikte, tedbirli olmak adına konu hakkında biraz" hafızamızı tazelemekte "yarar" var... Derviş neden geldi? Amacı neydi ve en önemlisi uçaktan Türkiye'ye ilk indiğinde neydi ...
Read more : Gel "Derwish'im" gel... | Görüntüleme : 728 | Yanıtlar : 1

"Ey haram yiyenler"

İslami kesimin önde gelen kalemlerinden, Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, "Müslüman burjuvazisi" oluşturulmasına ilişkin "fetva" verildiği iddiasını ortaya attı ve buna inananların kâfir olacağını yazdı. Eygi "Haram yiyenlere uyarı" başlıklı dünkü köşe yazısında isim vermeden iktidara yüklendi:

Haram Yiyenlere Uyarı

EVET, sizlere hitap ediyorum: Hem Müslüman geçiniyorsunuz, hem İslâm’a taraftar olduğunuzu iddia ediyorsunuz; hem de bu dinin yasakladığı, kötü gördüğü bir sürü haramı, münkeri, azgınlığı irtikâb ediyorsunuz (kötü bir işi yapmak).

Allah diyorsunuz, O’nun ...
Read more : "Ey haram yiyenler" | Görüntüleme : 876 | Yanıtlar : 3

Be soysuz aydın!

Resim Be soysuz aydın!

Adam kendine, “Ben aydınım” diyor. Sonra tutuyor, bir “aydın” olarak, 1915’te Osmanlı’nın savaş halinde olduğu Ruslarla işbirliği yapan, yani kendi devletini ve yüzlerce yıldır birlikte yaşadığı konu komşusunu arkadan vuran Ermenileri buralardan alıp, yine kendi toprakları içerisindeki başka bölgelere yerleştirmesine, “soykırım” adını veriyor.

Ve diyaspora ağzıyla:

“- Özür dilerim!” diyor.
“- Sizi toptan yok etmek istedik!”
“- Soykırım uyguladık!”
“- Biz ne kötü bir milletiz!”

Ne diyelim.. Bizde bunlardan o kadar ...
Read more : Be soysuz aydın! | Görüntüleme : 630 | Yanıtlar : 0

"Açılım mı? Kapanım mı?"

Resim

"Açılım mı? Kapanım mı?"

Sayın Deniz Baykal, öyle bir “Pandora Kutusunun” kapağını açtı ki, zaten içindeki, dışarıya çıkmayı bekleyen bütün “cinler” ortaya fırladı; siyaset “çarşaf” oldu!
Lütfen, bu yazımı, önceki yazımla birlikte değerlendirin; durumun arka planı o yazımdadır! Kısacası, bugünkü genel “ahval ve şeraitte”, Baykal’ın “çarşaf açılımı” ülkemizde siyasetin ve “siyasetçilerin”ne olduklarını - ne olamadıklarını gösteriyor.

Durum tespiti

Önce durumu tespit edelim ve muhakemesini yapalım: Eğer “çarşaf” insanların anıları, inançları ve kişisel tercihleri gereği ...
Read more : "Açılım mı? Kapanım mı?" | Görüntüleme : 576 | Yanıtlar : 0

"eşşoğlueşşek..."

"eşşoğlueşşek..."

Anadolu’daki millî harekete inanmayanlardan biri olan gazeteci Refî Cevat Ulunay, Mütarekeden sonra Mustafa Kemal Paşa’yla Şişli’deki evinde bir mülâkat yapar. Çanakkale Savaşlarına dair sorularını bitirdikten sonra ayrılmak üzere ayağa kalktığı sırada, görüşmeden memnun kalmayan Mustafa Kemal Paşa Ulunay’a, “Bu vatan, içine düştüğü bu felâketten nasıl kurtarılır diye bir sual sormanızı beklerdim” der. Ulunay şu cevabı verir: “Ben bu vatanın kurtarılmasını mümkün görmediğim için böyle bir sual sormadım. Neyle? Hangi askerle, hangi silâhla, hangi ...
Read more : "eşşoğlueşşek..." | Görüntüleme : 1026 | Yanıtlar : 1

Rahmetli yine haklı çıktı

Rahmetli yine haklı çıktı

Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, memleketi olan Ordu’da, Vali'nin kendisini karşılamamasına çok kızdı. ‘’Nerede Vali’’ diye hiddetlendi. Günay, bakan olduğundan bu yana 60 şehre gitmiş ve hepsinde de valiler tarafından karşılanmıştı.

Tarih, 2000 yılının Ağustos ayı. Hükümette Ecevit-Yılmaz- Bahçeli koalisyonu var. Hükümetin güçlü ismi ise İçişleri Bakanı Sadettin Tantan. Ülke gündemi her gün yeni bir operasyonla çalkalanıyor, Tantan’ın her icraatı olay oluyordu. O günlerde bir açıklama yaptı:

- ...
Read more : Rahmetli yine haklı çıktı | Görüntüleme : 872 | Yanıtlar : 1

Günümüzün Kurbanı: İnsan...

Günümüzün Kurbanı: İnsan...

Aztekler insan kurban ederlerdi.

Tanrıların “kendine kurban alarak geri kalanları bağışlaması için” bakire kızları seçerek sunak üzerinde kurban ederlerdi.

Kurban geleneğinin temeli Tanrı korkusudur.

Kurban edenler de Tanrı’nın bu kurbanı kabul ederek kendilerini bağışlayacağını umarlar.

Ama günümüzün asıl kurbanı “İNSAN”dır.

Günümüzün dini de ‘PARA’dır.

Günümüzün tapınakları “ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ”dir.

“ALIŞVERİŞ” de günümüzün ibadetidir.

Ekonomik kriz gene insanı kurban ediyor.

İşten çıkarmalar, işsizlik.

Ne sürede düzeleceği bilinmeyen küresel kaos.

Çalışanların işten çıkarılma korkusu. ...
Read more : Günümüzün Kurbanı: İnsan... | Görüntüleme : 620 | Yanıtlar : 0

Aslını İnkâr Eden...

Aslını İnkâr Eden...

Deniz Baykal kara çarşaf ile başlayan açılım- saçılımlarını sürdürüyor. Şimdi de tek parti dönemini eleştirmeye başlamış.

Gazeteler haklı olarak soruyorlar:

- Deniz Baykal reddi miras mı yapıyor?

Doğrusu daha önce sorulması gereken şey, Deniz Bey’in o mirasın anlamını kavrayıp onu bütün sonuçlarıyla taşıyıp taşımadığı olmalıydı.

Bugün durum açıktır. Deniz Bey yakın tarihimizi yorumlaması ve olayları algılamasıyla “Numaracı Cumhuriyetçi” veya “2. Cumhuriyetçi” denen takımın cephesine geçmiş görünmektedir.

Bilmem “Numaracı Cumhuriyetçiler” her “numaracı”yı kendi ...
Read more : Aslını İnkâr Eden... | Görüntüleme : 611 | Yanıtlar : 0

Gülen’in Tuncay’ı...

Gülen’in Tuncay’ı...

Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz’ın Cumhuriyet’e yaptığı açıklamayı okudunuz.

Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin eski başbakanlarından birisiydi. Pek çok konuda bilgi sahibiydi. Ümraniye, Gazi Mahallesi olaylarına ve Susurluk davasına ilişkin bildiği çok şey vardı.

Bugün, dün yazdıklarımın devamı olacak.

Biliyorsunuz Tuncay Güney “Ergenekon soruşturması”nın önemli bir ayağı. Onun 2001 yılındaki ifadeleri, elindeki belgeler “korku tüneli”nin dünü ve bugününü oluşturuyor. Ancak Güney, yaşadığı Kanada’dan Türkiye’ye getirilip yargı önüne çıkarılmıyor. Tuncay Güney, kendi deyişiyle “Beni bu konuda ...
Read more : Gülen’in Tuncay’ı... | Görüntüleme : 795 | Yanıtlar : 1

CHP’yi Bari Ben Savunayım...

CHP’yi Bari Ben Savunayım...

İlginç mi ilginç günler yaşıyoruz...

Sanki bellekler silinmiş..

Tarih sıfırlanmış..

Sap derken ne diyoruz?..

Saman mı?..

Sapan mı?..

Bunama değil; ama, son dönemlerin meşhur hastalığı alzheimere yakalanmış gibiyiz...

Hele CHP’deki gereksiz karmaşa ve tartışmalara baktıkça insan ne diyeceğini bilemiyor...

Meğer bu CHP ne de kötü bir partiymiş canım...

Bari Cumhuriyet Halk Partisi’ni ben savunayım...

*

Diyorlar ki:

- CHP tek parti döneminin iktidarıydı...

Evet, öyleydi...

1923’te kuruldu...

Tüzüğüne göre devrim ...
Read more : CHP’yi Bari Ben Savunayım... | Görüntüleme : 680 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148750 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x